Νίμιτς: Υπάρχει νέα ώθηση για το θέμα της ονομασίας από την ΠΓΔΜ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2017 02:50 |
Νίμιτς: Υπάρχει νέα ώθηση για το θέμα της ονομασίας από την ΠΓΔΜ
Στην ερώτηση, αν υπάρχουν προτάσεις για την ονομασία, ο Μάθιου Νίμιτς απάντησε πως δεν έκανε καμία πρόταση.

«Η κυβέρνηση στα Σκόπια επιθυμεί διακαώς να παίξει ενεργό διπλωματικό ρόλο στην περιοχή και προφανώς το ζήτημα της ονομασίας είναι σημαντικό εμπόδιο στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ένταξη στο NATO», δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς, επιτετραμμένος των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Ο κ. Νίμιτς μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων IBNA μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά.

«Εχουμε νέα κυβέρνηση στα Σκόπια, έπειτα από αρκετά χρόνια κοινοβουλευτικού αδιεξόδου στη χώρα αυτή, η οποία επιθυμεί διακαώς να επαναπροσδιορίσει την εξωτερική της πολιτική στην περιοχή και προφανώς το ζήτημα της ονομασίας είναι σημαντικό εμπόδιο (…). Επομένως αυτό το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα τους και άρα νομίζω ότι υπάρχει νέα ώθηση», ανέφερε ο κ. Νίμιτς.

«Πήγα στα Σκόπια, μίλησα μόλις με τον ΥΠΕΞ (σ.σ. της Ελλάδας, Νίκο) Κοτζιά και θα βρίσκομαι σε επαφή με τα μέρη τους επόμενους μήνες ώστε να καταρτίσουμε σχέδιο για να προχωρήσουμε μπροστά», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση, αν υπάρχουν προτάσεις για την ονομασία, απάντησε πως δεν έκανε καμία πρόταση. «Υπήρξαν προτάσεις στο παρελθόν και νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή είναι η ώρα να συζητήσουμε για ορισμένες βασικές έννοιες πριν εξετάσουμε προτάσεις» ανέφερε ο κ. Νίμιτς.

3
πολιτης
18/07/2017 09:56
.... πόσα παίρνει τούτος ο διαιτητάρας τόσα χρόνια τώρα ανά μήνα ; και γιατί να μην υπάρχει ώθηση ; μάθανε πως το "δείνουμε" και πλάκωσαν και οι γύφτοι....
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ "by Matthew Nimetz"
18/07/2017 06:40
Εχουμε λέει . . νέα κυβέρνηση στα Σκόπια , η χώρα επιθυμεί διακαώς να επαναπροσδιορίσει την εξωτερική της πολιτική στην περιοχή . . και άρα νομίζω ότι υπάρχει νέα ώθηση. - - - My one and final answer would have been "ΕΛΑ ΠΑΙΔΟΙΟΝ* ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ"
Νομίζω;;;
18/07/2017 04:28
Ο σιωνισταράς περιούσιος (Αβραάμ γέννησε Ισαάκ και παγαίνει λέγοντας) Ματθαίος Νίμιτς εντελώς τυχαία, από καθαρή σύμπτωσις, τοποθετήθηκε διαιτητής εις το ζήτημα της ΦΥΡΟΜ.