«Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε» είπε ο Τσίπρας στον Γιούνκερ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2017 20:52 |
«Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε» είπε ο Τσίπρας στον Γιούνκερ

"Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη, πλέον είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε, αυτό είναι το μήνυμα", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγη ώρα πριν την τελετή αναγόρευσης του προέδρου της Κομισιόν σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ενώ ο κ. Γιούνκερ αναγνώρισε την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και δήλωσε ότι οφείλει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για τις θυσίες που κάνει.

"Η επίσκεψή σας λαμβάνει χώρα σε μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανακοίνωσή σας χθες ότι κινήθηκε η διαδικασία τερματισμού της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, πολύ σημαντικό μήνυμα", τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός και συνέχισε:

"Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η διαδικασία αυτή κινήθηκε το 2009 όταν το ελληνικό έλλειμμα ήταν στα 15,1% του ΑΕΠ.

Τώρα βρίσκεται στο 1,2% ενώ οι προβλέψεις για το 2018 είναι πολύ αισιόδοξες και αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός, στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Είναι μοναδική συγκυρία για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη πλέον, είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε. Αυτό είναι το μήνυμα".

"Οταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015 το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδα του 5,1%. Έχει ακολουθήσει πτωτική πορεία.

Πλέον η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες την παύση αυτής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος", επισήμανε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε:

"Το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε, και έφτασε η στιγμή να εκπληρώσουμε την υπόσχεση μας.

Οφείλω ένα φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό στον ελληνικό πληθυσμό".

Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

3
Το ψέμα έχει ταχύτητα, η αλήθεια όμως έχει αντοχή !
14/07/2017 03:57
Αφού προηγουμένος έθαψες την δίκη της Ελστατ και την εξεταστική για το Χρέος που ορκιζόσουν προεκλογικά κι εσύ κι ο Πάνος (ακόμη βούΐζουν οι τοίχοι της βουλής) τώρα ευλογείς τα οστά ημών όπως γουστάρεις και μας υπενθυμίζειςι ότι η διαδικασία αυτή κινήθηκε το 2009 όταν το ελληνικό έλλειμμα ήταν στα 15,1% του ΑΕΠ που τελικά άπαντες αποφύγατε να αποδείξετε και παριστάνετε τους σωτήρες μας δίπλα στον Γιούνκερ και πάνω στο κουφάρι της πατρίδας σας.
Vagelis
14/07/2017 00:39
Να μιλας για τον εαυτο σου Τσιπρα, δεν θα μιλας για τους Ελληνες με 15% εισαι και αν.
Nobody gets out alive !
14/07/2017 03:44
Αφού κι ό άλλος ο δήθεν δεξιός που έχει 5% παραπάνω απο το ίδιο κόλπο είναι ρε Βαγελη. Προχθές πούλησαν κι οι δυό τους στον Γιούνκερ την δίκη της ελστατ για να εισπράξουν την δόση και η ΧΑ είχε ανέβη δήθεν στην εξέδρα για να μην λένε πως ήταν μπροστά ή το ήξερε. Άπαντες πατριώτες. We are φάκτ royally man.