Καταιγίδα αποκαλύψεων για την προσωπική εμπλοκή Καμμένου στην υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1» χτυπάει το Μαξίμου, δοκιμάζοντας τις αντοχές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντοχές του κυβερνητικού συνασπισμού με τους ΑΝΕΛ.

Στην αγωνιώδη προσπάθεια κάλυψης του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ώστε να ξεφύγει η κυβέρνηση από τον ασφυκτικό κλοιό, συντάχθηκε χθες και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενώ η αντιπολίτευση ετοιμάζεται για πυρ ομαδόν κατά του Καμμένου, αναμένοντας την προσεχή Δευτέρα την «απολογία» του υπουργού στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, ο κεντρικός στόχος της αποκαλυπτόμενης σκευωρίας, εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου για την πρωτοφανή στοχοποίησή του, ενώ με ανακοίνωσή του διαμηνύει προς κάθε αποδέκτη ότι «δεν εκβιάζεται, όπως δεν εκβιάζει και δεν απειλείται, όπως δεν απειλεί κανέναν».
Η χθεσινή παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής αποτελεί, ουσιαστικά, συνέχεια της προχθεσινής επίσημης ανακοίνωσης του Μαξίμου, με την οποία παρασχέθηκε η πολιτική κάλυψη που επιζητούσε ο Πάνος Καμμένος για τις επαφές του με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη.
«Η κυβέρνηση έχει το δικό της αφήγημα με το οποίο εγώ προσωπικά καλύπτομαι… Προφανώς ο υπουργός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να βρεθεί η αλήθεια» δήλωσε (στον Σκάι) ο Νίκος Βούτσης –υποδεικνύοντας εν πολλοίς και τη «γραμμή» που καλούνται να ακολουθήσουν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι παρακολουθούν παγωμένοι τις διαδοχικές αποκαλύψεις για τη σκοτεινή υπόθεση. Στο παρασκήνιο δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν την ανησυχία τους για την τροπή που έχει λάβει η υπόθεση και η οποία, όπως λένε, τείνει να αποδειχθεί μη διαχειρίσιμη.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό αναμένει την εμφάνιση του Πάνου Καμμένου, μεθαύριο στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη –στην πρώτη από τη σειρά των ερωτήσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η οποία αναμένει σαφείς εξηγήσεις και για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ. Με τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης στρέφεται εις βάρος του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που φέρεται ότι πρωταγωνιστεί στις επίμαχες συνομιλίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη, ο οποίος εκτίνει ποινή για την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Επιζητώντας έννομη προστασία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ο οποίος είχε οποιαδήποτε μορφή συμμετοχικής δράσης στη σκευωρία, που όπως επισημαίνει στη σχετική δήλωσή του «μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης».

Την αναφορά του παρέλαβε ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να χρεωθεί σε αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό για να αρχίσει αμέσως η διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δήλωση τουΒαγγέλη Μαρινάκη

«Δεν εκβιάζομαι, δεν απειλούμαι»

Με αφορμή την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμένης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνονται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αποκαλύπτονται οι συντελεστές και η ευτέλεια των μεθόδων τους. Η μικρότητα που τις χαρακτηρίζει και η σκοπιμότητα την οποία υπηρετούν.

Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού “κιτρινισμού” και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.

Τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν.

Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα.

Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση».