Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας

Εναρμόνιση συντάξεων βουλευτών και πολιτών ζητεί το Ποτάμι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2017 15:10 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20/03/2017 15:19 |
Εναρμόνιση συντάξεων βουλευτών και πολιτών ζητεί το Ποτάμι

Την εναρμόνιση του συστήματος συνταξιοδότησης των βουλευτών και όλων των αιρετών προσώπων, με εκείνο που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους πολίτες, ζητούν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εργασίας, οι βουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Μαυρωτάς.

Οι δύο βουλευτές, κάνουν λόγο για θολό και ασαφές πλαίσιο σε σχέση με το ισχύον ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των βουλευτών και των αιρετών και τονίζουν ότι «είναι απαραίτητη η ύπαρξη διαφάνειας και σαφήνειας στους νόμους, προκειμένου ο πολίτης να είναι σε θέση να γνωρίζει τι πραγματικά ισχύει και να μην αφήνονται υπόνοιες για «παράθυρα» σε ημετέρους και σε ευνοούμενους της κάθε κυβέρνησης».

Ακόμα, υπογραμμίζουν ότι προκαλεί το κοινό αίσθημα, η πρόσφατη ανάδειξη του θέματος για τη μείωση στα ποσά ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης τα οποία οφείλουν να αποδίδουν τα μέλη της κυβέρνησης, οι βουλευτές, οι αιρετοί των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι ειδικοί γραμματείς, την οποία νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέλος, οι δύο βουλευτές σημειώνουν ότι η εναρμόνιση του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού όλων των αιρετών με ό,τι ισχύει για όλους τους πολίτες, «είναι εξαιρετικά σημαντικό σε συμβολικό επίπεδο αλλά και για την εμπέδωση της ισονομίας σε ένα αρνητικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα για τη χώρα», ενώ καλούν τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει αν ήταν εν γνώσει του το κενό του νόμου το οποίο τους ευνοεί.

6
ΕλπίδαK
21/03/2017 15:39
Θέλουν να μας κάνουν Αργεντινή κ Χιλή και εκεί είχαν εξαιρέσει τους εαυτούς τους από την εξαθλίωση του κόσμου. Πάλι καλά που υπάρχουν και νέοι άνθρωποι στην πολιτική που έχουν δουλέψει και μάχονται για τα δικαιώματά μας. Γιατί τα παιδιά του κομματικού σωλήνα ούτε έχουν σχέση ούτε ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα.
Byzantine
20/03/2017 23:58
Σωστο αιτημα το οποιο επεται και της κοινης λογικης. Δεν ειναι μονο το θεμα της συνταξης, αλλα οι βουλευτες απολαμβανουν σωρεια προνομιων και απαλλαγων τα οποια συμβαλλουν στον περαιτερω κλονισμο της αξιοπιστιας του πολιτικου συστηματος (και της εμπιστοσυνης των πολιτων σε αυτο). Προσφατα ενας απο τους πολλους ανιστοριτους του ΤΣΥΡΙΖΑ απιτησε να φορολογειται μονο το 20% των βουλευτικων εσοδων. Γιατι, λεει, τα περισσοτερα εσοδα πανε στο κομμα. Μα ο Ελληνας πολιτης πληρωνει φορους, εισφορες στα ταμεια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, βενζινη, αλλα μεταφορικα, και γενικα πληρωνει της Παναγιας τα ματια. Γιατι δηλαδη να μην εξαιρουνται αυτα; Το βουλευτικο αξιωμα δεν ειναι προνομιο ειναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ προς ωφελος της κοινωνιας, κοπριτες.
Νίκος
20/03/2017 16:49
Μόνο Ποτάμισε αυτές τις εκλογές.
Αει σιχτίρ φρόκαλα
20/03/2017 16:35
Και εναρμόνιση της μίζας ντε!
Αει σιχτίρ φρόκαλα
20/03/2017 16:32
Τώρα μας τα λες;; Τώρα που φεύγεις; Α ρε σιγανό ποταμάκι!
ZAM
20/03/2017 16:04
Λέμε καί δυό μπαρουφες για να κοιμηθή ο κοιμησμένος λαός... καί με ατέλειωτη συζήτηση περνουν οι μηνες καί τα χρόνια και τρέχει η βουλευτική μασς σύνταξη. Βγαίνουμε και στα παράθυρα ασπροπροσωποι!!.