Του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά, τον ξυλοκόπησαν και τον άφησαν αναίσθητο στον δρόμο επειδή φορούσε στολή αστυνομικού και περνούσε έξω από τα «σύνορα» της ζώνης των Εξαρχείων. Ακόμα ένα περιστατικό βίας ενδεικτικό της έντασης και της κλιμάκωσης που επικρατεί στον χώρο των αντιεξουσιαστικών ομάδων, το οποίο προδικάζει νέο κύκλο «θερμών επεισοδίων».

Το βίαιο σκηνικό με θύμα τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών αστυνομικό διευθυντή Γιώργο Διαμαντόπουλο εκτυλίχθηκε προχθές λίγο πριν από τις 9 βράδυ στο κέντρο της Αθήνας στη διασταύρωση της Πανεπιστημίου με την Μπενάκη. Εκεί η ομάδα των τεσσάρων ανενόχλητη ξυλοκόπησε με γροθιές τον αστυνομικό και στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν στα στενά των Εξαρχείων. Τραυματισμένος στο πρόσωπο με εκδορές και μώλωπες μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, από όπου σήμερα αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Είχε προηγηθεί διαδήλωση υπέρ των προσφύγων – μεταναστών, η οποία είχε τελειώσει και οι διαδηλωτές είχαν απομακρυνθεί.

«Ανανδρη εγκληματική ενέργεια». «Την αδυναμία της Πολιτείας να απομονώσει τους θυλάκους βίας και ανομίας που δρουν στη συγκεκριμένη περιοχή» καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ. Στο κείμενό τους, με τον τίτλο: «Η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται», καλούν την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν απερίφραστα «την άνανδρη εγκληματική ενέργεια» και να «συμβάλουν χωρίς τις ανέξοδες αντιπαραθέσεις στην ενίσχυση των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας και στη θωράκιση των δημοσίων λειτουργών της».