Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο, δήλωσε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση σε σύντομο χρόνο

«Πρέπει να γεφυρωθούν οι όποιος διαφορές. Η μπάλα είναι στο πλευρό των θεσμών. Θέλουμε να φτάσουμε γρήγορα στην πρώτη αξιολόγηση», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβόμαστε, δεν έχουμε ενημέρωση ότι φεύγουμε από το χρονοδιάγραμμα. Επιμένουμε σε αυτό το πλάνο.

Για το ασφαλιστικό χαρακτήρισε βελτιωτική την πρόταση Κατρούγκαλου, σύμφωνα με την οποία, όπως είπε ενισχύονται τα χαμηλά εισοδήματα. Ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι ο υπουργός Εργασίαςχαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού σε αυτό το δύσκολο μέτωπο.

Απηύθυνε νέα πρόσκληση για «εξαντλητικό και ειλικρινή» διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση, προς τους αγρότες λίγα 24ωρα πριν από την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα.

«Στόχος μας – είπε είναι – να βρεθεί η καλύτερη λύση. Να απομονωθούν όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αγροτικές κινητοποιήσεις για πολιτικούς λόγους, οι ίδιοι που τα προηγούμενα χρόνια τους λοιδορούσαν».

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την κάθοδο των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο, είπε ότι «υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας, είναι δουλειά της τροχαίας».

Για μια ακόμα φορά διέψευσε τα σενάρια περί εκλογών. «Καλό είναι να σταματήσουν αυτά τα σενάρια, δεν βοηθούν την χώρα. Δεν μπορεί να δίνεται μήνυμα πολιτικής αστάθειας, από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις τηλεοπτικές άδειες είπε ότι σήμερα συνεδριάζει η διάσκεψη για το ΕΣΡ. Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να σταματήσει να βάζει προσχώματα και να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό πεδίο. «Αν δεν γίνει, η κυβέρνηση θα προχωρήσει μπροστά και θα κάνει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών με κάθε νόμιμο, δυνατό τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αν’έφερε, επίσης ότι ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχε η Ανγκελα Μέρκελ στην Τουρκία.

Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας (σσ. ΝΑΤΟ) θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε, επίσης, ότι θέμα για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο δεν έχει τεθεί.