Το πλαίσιο της στρατηγικής, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασίας με το Ιράν παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, ενέργειας, εμπορίου, πολιτισμού και ναυτιλίας.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του τεχνολογικού πάρκου, Μαχντί Τσαφαρίνια χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως τον πιο ανεξάρτητο ηγέτη της Ευρώπης.

Τόνισε ότι το πάρκο έχει μέλη πάνω από 30 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, ενώ δραστηριοποιούνται σε αυτό πάνω από 3.000 επιστήμονες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να αναπτύξει σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα με το Ιράν και διαβεβαίωσε τους Ιρανούς ότι η Ελλάδα θα γίνει γέφυρα που θα ενώσει ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά το Ιράν με την ΕΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ιράν, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεναγήθηκε στα αρχιτεκτονικά μνημεία του Εσφαχάν.

Το Εσφαχάν θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα του Ιράν, με ιδιαίτερα σημαντική ιστορική παράδοση.

Η ξενάγηση του Πρωθυπουργού έγινε στο πλαίσιο της ιδιαίτερης σημασίας που αποδίδεται στον πολιτιστικό αλλά και τον τουριστικό τομέα της ελληνο-ιρανικής συνεργασίας, ιδιαίτερα μετις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται απότην αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.