Τη δρομολόγηση κυβερνητικών πρωτοβουλιών την ερχόμενη εβδομάδα ανήγγειλε την Τετάρτη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Υπογράμμισε πως «μέχρι αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρχει κάποια απάντηση που να είναι αξιόπιστη» ως προς τις αποφάσεις που θα ληφθούν», κάνοντας ωστόσο λόγο για ορατά θέματα που «έχουν να κάνουν και με τη σταθερότητα τις κυβέρνησης και κατά πόσο αυτή είναι σε θέση να εξασφαλίσει την περαιτέρω ομαλή κοινοβουλευτική και κυβερνητική διαδικασία».

«Υπάρχουν ορατά προβλήματα τα οποία δικαίως θέτουν ερωτηματικά, ωστόσο θα έλεγα ότι πρόκειται για πολυπαραγοντικό, ζήτημα, ποιες ακριβώς πολιτικές πρωτοβουλίες θα ληφθούν από το κυβερνητικό επιτελείο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση και αυτής της φάσης, δηλαδή, μετά και τις εκταμιεύσεις που αναμένονται αύριο (σ.σ. Πέμπτη), προκειμένου να αποπληρώσουμε ως χώρα τα οφειλόμενα» δήλωσε στον ΣΚΑΙ.

Σχετικά με το θέμα των εκλογών και των κυβερνητικών στόχων, η κ. Γεροβασίλη τους συνόψισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση «δεν είχε στον σχεδιασμό της εκλογές και δεν είχε λόγους να προχωρήσει σε αυτές, μέχρι ενός σημείου βεβαίως, με την έννοια ότι υπάρχουν προτεραιότητες οι οποίες θα πρέπει να εξασφαλιστούν, προκειμένου να μην διαταχθούν οι κυρίαρχοι στόχοι».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προχώρησε και σε ιεράρχηση των κυβερνητικών στόχων. Κυρίαρχος στόχος, σημείωσε, ήταν να συναφθεί η συμφωνία, μαζί με τις εκταμιεύσεις. Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι να αποκατασταθεί μια σταθερότητα στην οικονομία και υπάρχει και ο στόχος της συζήτησης για το χρέος, για τη βιωσιμότητα ή μη του ελληνικού χρέους, ώστε τα αποτέλεσματα της συμφωνίας να είναι πιο ήπια για τον ελληνικό λαό.

Με βάση τους στόχους αυτούς, θα βρεθεί – όπως είπε η κυρία Γεροβασίλη – η λύση για το ποιες είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν θα διαταράξουν, δε θα απειλήσουν και ταυτοχρόνως θα δώσουν τη δυνατότητα και στην ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά τα οποία θα σχεδιάσει και πέραν της συμφωνίας.