«Σήμερα τον λόγο έχει ο λαός. Έχει στα χέρια του την απόφαση για την χώρα. Την απόφαση για την μοίρα του. Έχει την εξουσία που κατά το Σύνταγμα του ανήκει», δήλωσε η πρόεδρος της Βούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

«Ο λαός θα δικαιώσει εκείνους που εμπιστεύτηκε και θα διαψεύσει εκείνους που τον θυματοποίησαν και προσπάθησαν να τον εκφοβίσουν. Είναι μια ιστορική ημέρα, την οποία θα θυμόμαστε και στην οποία θα ανατρέχουμε με υπερηφάνεια. Είναι μια ημέρα που οι σύγχρονες γενιές γράφουν ιστορία», δήλωσε στις κάμερες.

Και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω, πρώτα ως πολίτης και έπειτα ως πρόεδρος της Βουλής, τις Ευρωπαίες και τους Ευρωπαίους που διαδήλωσαν για τους Έλληνες που αντιστέκονται και που δεν υποτάχτηκαν».

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους προέδρους της Ιταλικής και της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης που με άρθρο τους στην εφημερίδα «Liberation» υπενθύμισαν ότι η ΕΕ έχει ως θεμελιώδη αξία την αλληλεγγύη των λαών και τόνισαν ότι η εξουθένωση του ελληνικού λαού είναι προδοσία»

«Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Κύπριο ομόλογο μου που έχει εκφράσει την συμπαράσταση του στον ελληνικό λαό», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.