Ενώπιον της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ο Χαϊκάλης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2014 16:54 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22/12/2014 17:41 |
Ενώπιον της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ο Χαϊκάλης
Ο Παύλος ΧαϊκάληςΠηγή: INTIME NEWS

Ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής βρέθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές συναλλαγές που ομολόγησε πως είχε με τον φερόμενο ως μεσάζοντα στην υπόθεση χρηματισμού Γ. Αποστολόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι είχε δανείσει στον Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ, προκειμένου ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος να κάνει χρηματιστηριακή συναλλαγή, κι όχι για λογαριασμό του κ. Χαϊκάλη. Είπε ακόμη ότι του επέστρεφε τμηματικά το ποσό αυτό.

Ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε στην επιτροπή μετά από αίτημα της βουλευτή Φωτεινής Πιπιλή, για να διευκρινίσει από ποια δραστηριότητα έπαιρνε πίσω από τον Γιώργο Αποστολόπουλο χρήματα.

Λίγο νωρίτερα, η κ. Πιπιλή έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, με την οποία ζητεί διερεύνηση για τις οικονομικές συναλλαγές του Παύλου Χαϊκάλη.

«Η όζουσα υπόθεση Χαϊκάλη, η οποία εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη, έχει και μια παράμετρο που επιβαρύνει έτι περαιτέρω τη θλιβερή εικόνα εις βάρος του πολιτικού κόσμου» αναφέρει η βουλευτής στην επιστολή της και προσθέτει:

«Ως κοινωνός της πίεσης των πολιτών, οι οποίοι δυστυχώς συλλήβδην ακόμα και σε γελοίες περιπτώσεις κατηγορούν όλους τους βουλευτές, σας ζητώ να διερευνηθεί άμεσα η παραδοχή από το μέλος του Κοινοβουλίου κ. Παύλο Χαϊκάλη ότι είχε οικονομικές συναλλαγές με εξαιρετικά υψηλό τόκο με άλλο πρόσωπο και ότι με παρένθετο πρόσωπο έπαιζε σε χρηματιστήριο κατά παράβαση του Ν.3213/2003 αρ.2 παρ.5 περίπτωση α'. Τονίζεται ότι η περιγραφή αυτών των πράξεων από τον Βουλευτή Χαϊκάλη έγινε με μπαράζ δηλώσεών του στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».1
πιπίλας
22/12/2014 18:21
ΜΙΑ κυβέρνηση λαδώνει βολευτές, ΜΙΑ δικαιοσύνη κλείνει τα μάτια και τα βλέπει όλα καλά και ΜΙΑ κυράτσα κόπτεται για το ποθεν εσχες του 'αλητηριου' θυματος.... Μάλλον μας κάνουν πλάκα...... αφρικανική χώρα με λευκούς πολίτες !!!