«Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια υπαρκτή και μεγάλη οικονομική κρίση, αλλά με το κεφάλι ψηλά είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του λέγοντας ότι «υπάρχει δυνατότητα, παρά τις δυσκολίες, για μια διαφορετική πολιτική δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του».

«Δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι «ηεπόμενη χρονιά θα φέρει τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Δεν θα έχουμε απλά εναλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου. Θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, το καθεστώς της διαφθοράς, το καθεστώς της διαπλοκής».

Αναφορικά, δε με τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας εξαγοράς της ψήφου του, ο κ. Τσίπρας τις χαρακτήρισε «σοβαρές», πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει ναδει πρώτα τα στοιχεία προκειμένου να εκτιμήσει πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.