Τέλος στον διάλογο με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες το βράδυ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ έπειτα από μια δραματική συνεδρίαση.

Αυτή ήταν η τελική εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη που υπερψηφίστηκε γιατί υποστηρίχθηκε και από το Αριστερό Δίκτυο του κόμματος, βρήκε όμως αντίθετους τους πρώην προεδρικούς που αντιτάχθηκαν σ’ αυτήν την απόφαση.

Αρχικώς η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς ζήτησε να διακοπεί ο πολιτικός διάλογος με το ΠΑΣΟΚ ο οποίος ως γνωστόν εγκαινιάστηκε κατόπιν πιέσεων από το εσωτερικό του κόμματος το περασμένο καλοκαίρι και υπό το βάρος της εκλογικής συντριβής του κόμματος. Τότε ο κ. Κουβέλης είχε αποστείλει επιστολές-προσκλήσεις διαλόγου στη Χαριλάου Τρικούπη, στο Ποτάμι και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκαν θετικά, ενώ Το Ποτάμι αρνήθηκε επιδεικτικά σχολιάζοντας ότι δεν συνομιλεί με γερασμένα κόμματα. Οι πρώτος γύρος του διαλόγου πήγε αρκετά καλά και επρόκειτο να συνεχιστεί μετά το συνέδριο. Ομως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ έβαλε ταφόπλακα στον διάλογο ακολουθώντας τη γραμμή της ηγεσίας.

Οι πρώην προεδρικοί, ανάμεσά τους οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης και Ευγενία Μπουρνόβα διαφώνησαν κάθετα με την προοπτική τερματισμού του διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ. Οταν ρώτησαν τον Φ. Κουβέλη γιατί δεν εξαιρεί στην πρότασή του από τον διάλογο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις. Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι και μπροστά στο αδιέξοδο ο κ. Κουβέλης τροποποίησε την αρχική του εισήγηση και αναγκάστηκε να προτείνει διακοπή του διαλόγου με όλες τις πλευρές.