Σε άρθρο του Economist που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αναφερόμενο στην ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης επικεντρώνεται και στο θέμα του αν θα γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το άρθρο «ο κ. Σαμαράς λέει ότι η νέα κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα δυο χρόνια της θητείας που της απομένουν».

Παράλληλα, κάνει αναφορά και στις προτροπές πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προς τον πρωθυπουργό να ακολουθήσει μια πιο σκληρή πολιτική γραμμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ., ίσως, όπως αναφέρει «στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πρόωρες εκλογές».

«Ο Αλέξης Τσίπρας», επισημαίνεται στο άρθρο του Economist, «επιμένει ότι θα «ρίξει» την κυβέρνηση το ερχόμενο Φεβρουάριο κατά την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια, του οποίου θητεία λήγει.

Ο κ. Σαμαράς ελπίζει να επιλέξει έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής που θα μπορούσε να ελκύσει πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές για να φθάσει στην απαιτούμενη πλειοψηφία των τριών πέμπτων της Βουλής. Υπάρχει πιθανότητα», καταλήγει το άρθρο, «να μην μπορέσει να το επιτύχει».