«Μια η απάντηση του λαού – Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό». Αυτό τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Σε όσους λοιδόρησαν και λοιδορούν τους αγώνες αυτού του λαού, σε όσους ακόμα και σήμερα δίνουν τα ρέστα τους ώστε η διαπλοκή και το σύστημα εξουσίας να επιβιώσουν, να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο λαός έριξε ήδη δυο μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ξεκίνημα της ομιλία του στην ασφυκτικά γεμάτη πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου.

Όπως επεσήμανε, «έρχεται η ώρα να ρίξει και τη τρίτη, τη κυβέρνηση Σαμαρά, με τη ψήφο του στις 25 του Μάη».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε τη σημασία των επερχόμενων εκλογών υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί ηχηρή απάντηση στην βαρβαρότητα των μνημονίων, στην δυσωδία των σκανδάλων, στην αθλιότητα της διαπλοκής».

Υπενθυμίζοντας το σκάνδαλο Σαμαρά – Μπαλτάκου ανέφερε ότι πρέπει, εκτός από τις αντικοινωνικές πολιτικές, να ξεμπερδεύουμε «με όσους έχουν μετατρέψει το Μαξίμου σε ακροδεξιά γιάφκα, συναντήσεων και συνεννοήσεων με τους νεοναζί που η μισή κυβέρνηση και το περιβάλλον Σαμαρά τους ήθελε συγκυβερνήτες».

Αναφέρθηκε εκτενώς στο «καθεστώς των μνημονίων»:

«Καθεστώς σκληρό, απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό, προορισμένο να φράζει κάθε πόρο ελευθερίας και να στραγγίζει τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού στο διηνεκές. Καθεστώς στο οποίο πρέπει ισοβίως να ζήσουμε, αν δεν τα αποτινάξουμε πάνω από την κοινωνία και την Ελλάδα.

»Καθεστώς που προβλέπει πώς μια χούφτα συμφέροντα, ξένα και ντόπια, θα ελέγχουν την οικονομία, τη χώρα, τη ζωή μας. Καθεστώς που στηρίζεται σε κάθε αντιλαϊκή του πτυχή από τετρακόσιους περίπου εφαρμοστικούς νόμους».

Όπως τόνισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που όχι μόνο θέλει την ανατροπή του καθεστώτος των μνημονίων, αλλά και μπορεί. Μπορεί με το πρόγραμμα, με τα στελέχη, με την αποφασιστικότητα, με την εμπειρία της πάλης που διαθέτει».

Μιλώντας για το δίλημμα των εκλογών τόνισε ότι θα το βάλει ο ίδιος ο λαός, που έχει και στις τρεις κάλπες, την ίδια επιλογή: τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα δώσει με όλες του τις δυνάμεις ώστε και στην περιφέρεια αλλά και στους δήμους να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Μέρκελ, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να «επιθεωρήσει» αν χαρίστηκαν τράπεζες, αν πουλήθηκε η δημόσια περιουσία, αν έφτασαν οι μισθοί σε επίπεδο Βουλγαρίας.

Όπως πρόσθεσε: «Ήρθε όμως και για να ελέγξει. Αν μπορούν να φέρουν εις πέρας το τελευταίο μέρος του σχεδίου. Αν αντέχουν λίγο ακόμα. Αν η αφωνία τους στην γερμανική Ευρώπη είναι σε ισχύ.Αλλά τα αποτελέσματα που έφερε η επίσκεψή της ήταν τα αντίθετα. Καλά λόγια περίμεναν, δυσκολότερες μέρες τους υποσχέθηκε.Και από πάνω ο κ. Ντάισελμπλουμ μίλησε ξεκάθαρα για τρίτη βοήθεια και τρίτο μνημόνιο».

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, είπε ότι «πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα» για να μην εξοντώσουν άλλο τον ελληνικό λαό.

Στη συντονισμένη επίθεση εναντίον της Αριστεράς και όσων αγωνίζονται, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι υπάρχει μία απάντηση:

«Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», καθώς «όλες οι άλλες επιλογές είναι διαχειρίσιμες από το σύστημα».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «έφτιαξαν ποτάμια, φύτεψαν ελιές για να ανακόψουν το ρεύμα της ανατροπής, για να χτυπήσουν την αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις καθώς θεωρούν τους συγκυβερνήτες Σαμαρά- Βενιζέλο αναλώσιμο πολιτικό προσωπικό».

Κλείνοντας την ομιλία του έστειλε μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ: «Η υπομονή όλων μας τελείωσε. Στις 25 ψηφίζουμε. Στις 26 φεύγουν. Γυρίζουμε σελίδα. Για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για τη ζωή μας»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Αγρίνιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση του κ. Τσίπρα που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να διαιρείται σε εχθρούς και φίλους του ευρώ. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να παίζει με τους θεσμούς, γιατί γίνεται ο ίδιος επικίνδυνος.

»Με τις θέσεις αυτές ο κ. Τσίπρας ξεπερνάει κάθε γνωστό άκρο και προσβάλει την ίδια τη χώρα και το δημοκρατικό της πολίτευμα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να δίνει μαθήματα Δημοκρατίας».