Στις ενδεκάδες που θα κατεβάσουν στο γήπεδο των δημοτικών εκλογών του Πειραιά επιχειρούν να καταλήξουν οι ομάδες του σημερινού δημάρχου της πόλης και εκ νέου υποψηφίου Βασίλη Μιχαλολιάκου και του ανθυποψηφίου του και αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Μώραλη. Μόνο που επιλέγουν από τον ίδιο… πάγκο και το στοίχημα είναι πλέον ποια ερυθρόλευκα ονόματα θα αντιπαρατεθούν στις κάλπες.

Τα πρώτα δείγματα δόθηκαν με την προχθεσινή επίσημη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων με τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου. Στο ίδιο στρατόπεδο παρέμεινε ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού και πάλαι ποτέ αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος και το 2010 ήταν υποψήφιος και εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του σημερινού δημάρχου.

Γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης, ο Χρήστος Αρβανίτης, ένας από τους σημαντικότερους τερματοφύλακες του Ολυμπιακού σε δύο διαφορετικές περιόδους (1978-1982 και 1985-1987), θα δώσει επίσης το «παρών» στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου. «Ολα τα γκολ που θα επιχειρήσουν να μας βάλουν, θα τα πιάνεις εσύ» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλολιάκος, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα Αρβανίτη.

Στήριξη στον νυν δήμαρχο έχουν δηλώσει και άλλα ιστορικά ονόματα της ομάδας του Λιμανιού, όπως ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Σιδέρης που συναντήθηκε μάλιστα πρόσφατα με τον κ. Μιχαλολιάκο, παρουσία και του επίσης θρυλικού παίκτη του Ολυμπιακού, Νίκου Γιούτσου.

Ο συνδυασμός του Μώραλη. Χωρίς να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, θεωρείται όμως βέβαιο πως ο Γιάννης Μώραλης ετοιμάζεται να κάνει ρελάνς και να απαντήσει με ηχηρά ονόματα παλαίμαχων αθλητών του Ολυμπιακού. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες ανέφεραν πως στο πλευρό του με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρεθούν όσοι εξακολουθούν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη σημερινή ηγεσία της ομάδας.

Ηδη, πάντως, την πρόθεση να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Μώραλη ανακοίνωσε ο παλαίμαχος αθλητής του πόλο Ολυμπιακού, Αντώνης Αρώνης, ο οποίος είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος Πειραιά κατά τη θητεία του Παναγιώτη Φασούλα.

Ενδιαφέρον εξάλλου θα έχει και η πορεία που θα ακολουθήσουν αθλητές οι οποίοι συμμετείχαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μίχα, όπως ο επίσης άσος των γηπέδων Γιώργος Αμανατίδης. Η παρουσίαση μάλιστα της υποψηφιότητάς του το 2010 είχε γίνει έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Μώραλη.

Πέρα από υποψηφιότητες βετεράνων αθλητών του Ολυμπιακού, ο συνδυασμός του αντιπροέδρου της ΠΑΕ έχει ήδη συγκεντρώσει την υποστήριξη στελεχών που μεταπήδησαν από την παράταξη του σημερινού δημάρχου. Μεταξύ αυτών είναι ο μέχρι προ ημερών αντιδήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Ζερβουλάκος, καθώς και ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό Μιχαλολιάκου το 2010, Γιάννης Μελάς, γιος του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Μελά.

Πριν από την ανάληψη της εκλογικής μάχης από το στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο κ. Μελάς είχε μάλιστα εκδηλώσει ενδιαφέρον να ηγηθεί ενός ερυθρόλευκου ψηφοδελτίου. «Ασφαλώς από μία τέτοια προσπάθεια, όπου θα συμμετέχουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, δεν μπορεί να λείπει ο Ολυμπιακός Πειραιώς, η ομάδα που μεταφέρει το όνομα Πειραιάς σε όλο τον κόσμο και μας κάνει περήφανους» ανέφερε σε δήλωσή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι οπαδοί. Αναταραχή κυριαρχεί και στους κόλπους των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Υπάρχει μεγάλη μερίδα σκληροπυρηνικών οπαδών οι οποίοι είχαν ταχθεί κατά του Βασίλη Μιχαλολιάκου πριν καν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μώραλη. Με αφορμή το μνημόσυνο των θυμάτων της Θύρας 7 τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο τον νυν δήμαρχο, λέγοντας πως δεν ήταν ούτε θα γίνει ποτέ μέλος της Ολυμπιακής οικογένειας.

Στον αντίποδα, ωστόσο, υπάρχουν φίλαθλοι της ομάδας του Λιμανιού οι οποίοι δεν συμφωνούν με την επιλογή της ΠΑΕ. «Γραμμή του επίσημου Ολυμπιακού ήταν μέχρι σήμερα να μην επιτρέπει καμιά ανάμειξη της πολιτικής με τα φίλαθλα αισθήματα» σχολίαζαν.