Με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου, τιμήθηκε η Ανθή Ευστρατιάδου για το έργο «Ο Αδαής και ο Παράφρων» του Τόμας Μπέρνχαρντ.

Το έργο, που ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μετέφρασε ο Γιώργος Δεπάστας και σκηνοθέτησε ο Γιάννος Περλέγκας.

Το βραβείο απονεμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο τέλος της λιτής αλλά άκρως συγκινητικής τελετής στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα.

«Ευχαριστώ για την τιμή. Το βραβείο ανήκει στην παράσταση και στους συντελεστές, με προεξέχοντα τον Γ. Περλέγκα», δήλωσε η Ανθή Ευστρατιάδου, που ευχαρίστησε έναν έναν τους συντελεστές του έργου, αλλά και τη θεατρική οικογένεια στην οποία μεγάλωσε, δηλαδή τις Ομάδες Κανιγκούντα και Προτσές.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).