Το αμερικανικό σινεμά έχει ήδη καπαρώσει διακεκριμένες θέσεις στη λίστα του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Οι εκδηλώσεις της Μόστρα θα ανοίξουν με τα φιλμ των Τέρενς Μάλικ, Τομ Φορντ, Ντάμιεν Σαζέλ, Ντέρεκ Σιανφράνς, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ «La La Land» με τους Ράιαν Γκόσλινγκ – Εμα Στόουν θα σηκώσει την αυλαία του θεσμού με προβολή στο περίφημο Λίντο. Με αναφορές στα αλλοτινά μουσικοχορευτικά φιλμ του Χόλιγουντ, το «La La Land» του Σαζέλ θέλει τον Ράιαν Γκόσλινγκ στον ρόλο ενός τζαζ πιανίστα που ερωτεύεται την Εμα Στόουν, μια ανερχόμενη ηθοποιό, όμως η επιτυχία που θα γνωρίσουν θα φέρει εμπόδια στη σχέση τους.

Σειρά έχει η νέα ταινία του Σιανφράνς «The Light Between Oceans». Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αυστραλής Μ.Λ. Στέντμαν και αφηγείται την ιστορία ενός νιόπαντρου ζευγαριού, του Τομ και της Ιζαμπελ Σέρμπορν (ήτοι Μάικλ Φασμπέντερ και Αλίσια Βικάντερ), που λειτουργεί έναν φάρο σ’ ένα απομονωμένο νησί της Αυστραλίας. Το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο μ’ ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα όταν στην παραλία ξεβράζεται μια βάρκα μ’ έναν νεκρό άντρα κι ένα βρέφος δύο μηνών.

«Nocturnal Animals» τιτλοφορείται η νέα πρόταση του σχεδιαστή μόδας και πολυπράγμονα Τομ Φορντ (διασκευή του μυθιστορήματος «Tony and Susan» του Οστιν Ράιτ του 1993). Η ιστορία παρακολουθεί τη Σούζαν, η οποία λαμβάνει το χειρόγραφο ενός βιβλίου από τον πρώην άντρα της τον οποίο εγκατέλειψε 20 χρόνια νωρίτερα και τώρα ζητά τη γνώμη της. Στο διαγωνιστικό κομμάτι επίσης επιλέχθηκε και το επιστημονικής φαντασίας «Arrival» του Καναδού Ντενίς Βιλνέβ. Η δράση έχει άξονα την άφιξη μιας αρμάδας εξωγήινων διαστημοπλοίων στον πλανήτη μας. Στα hightlights του Φεστιβάλ και η δεύτερη ταινία της Ιρανοαμερικανίδας Ανα Λίλι Αμιρπουρ «The Bad Batch», που περιγράφει έναν κανιβαλικό δυστοπικό έρωτα στις ερημιές του Τέξας, αλλά και το βιογραφικό «Jackie Kennedy» του Χιλιανού Πάμπλο Λαρέν με Τζάκι τη Νάταλι Πόρτμαν.

INFO:

73o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, από 31 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου