«Ενιωθα την ανάγκη να σας γνωρίσω από κοντά για να σας διαβιβάσω τα φιλικότατα αισθήματά μου» ανέφερε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο την Ελένη Φουρέιρα, η οποία εκπροσώπησε την Κύπρο, με το τραγούδι «Fuego» στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision και απέσπασε την δεύτερη θέση.

Ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη την Ελένη Φουρέιρα, την ομάδα της και τη διεύθυνση του ΡΙΚ, τονίζοντας ότι η Κύπρος προβλήθηκε παγκόσμια και ήταν η σημαντικότερη συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Η Ελένη Φουρέιρα είπε ότι νιώθει περήφανη, που έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο. Επίσης, σημείωσε ότι αγαπά ιδιαίτερα την Κύπρο και γι’ αυτό ήταν μεγάλη τιμή για την ίδια, που εκπροσώπησε τη χώρα στο διαγωνισμό.

Την Ελένη Φουρέιρα συνόδευαν στην συνάντηση ο συνθέτης του τραγουδιού, Άλεξ Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ, Θανάσης Τσώκος, και ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ, Μιχάλης Μαραθεύτης.

Στο μεταξύ η Ελένη Φουρέιρα έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα στηνπαρέλαση περηφάνιας υπέρ των δικαιωμάτων των ΛOATI ατόμων και της υπεράσπισης της διαφορετικότητας και μιας ανοιχτής κοινωνίας. Η εκπρόσωπος της Κύπρου στην Eurovision η οποία έκανε τον χαιρετισμό της εκδήλωσης και στη συνέχεια συμμετείχε στην πορεία. Η απήχηση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως αναφέρει το alphanews καθώς ήταν η πρώτη εμφάνιση της τραγουδίστριας στο νησί μετά τη δεύτερη θέση που πήρε με το Fuego.

Χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών, φύλων και σεξουαλικών προσανατολισμών έδωσαν το μήνυμα πως το Cyprus Pride, που διοργανώνει για Πέμπτη χρονιά η AcceptLGBT, είναι θεσμός που ήρθε για να μείνει, απηχώντας το «πρώτο pride», τις ταραχές στο StonewallτηςNέαςYόρκηςτο1969.