Μίρα Σορβίνο: Λυπάμαι που συνεργάστηκα με τον Γούντι Αλεν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2018 12:29 |
Μίρα Σορβίνο: Λυπάμαι που συνεργάστηκα με τον Γούντι Αλεν
Η Μίρα Σορβίνο δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς την κόρη του Γούντι Άλεν, την Ντίλαν Φάροου, για να της εκφράσει την λύπη της που συνεργάστηκε με τον πατέρα της στην κωμωδία του 1995 "Ακαταμάχητη Αφροδίτη".

Η Μίρα Σορβίνο δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς την κόρη του Γούντι Άλεν, την Ντίλαν Φάροου, για να της εκφράσει την λύπη της που συνεργάστηκε με τον πατέρα της στην κωμωδία του 1995 "Ακαταμάχητη Αφροδίτη".

Η Ντίλαν Φάροου, την οποία είχε υιοθετήσει ο αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός όταν ήταν παντρεμένος με την Μία Φάροου, τον έχει κατηγορήσει δημοσίως ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στη σοφίτα του σπιτιού τους σε ηλικία 7 ετών.

Η Μίρα Σορβίνο, η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ για τον ρόλο της πόρνης στην ταινία, δήλωσε ότι "λυπάται πολύ" που είχε αποδεχτεί τον ρόλο στην ταινία και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί μαζί του στο μέλλον.

«Δεν μπορώ καν να φανταστώ πως πρέπει να ένιωσες, όλα αυτά τα χρόνια, βλέποντας κάποιον που σε πλήγωσε ως παιδί, ένα ευάλωτο μικρό παιδί υπό την φροντίδα του, να επιδοκιμάζεται ξανά και ξανά, από αναμέτρητους στο Χόλιγουντ μεταξύ των οποίων και εγώ που τον αποθέωναν και αδιαφορούσαν για σένα», αναφέρει η Σορβίνο στην επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post.

«Ως μητέρα και ως γυναίκα, μου ραγίζει την καρδιά. Λυπάμαι τόσο, μα τόσο πολύ!».

Τον περασμένο χρόνο η Σορβίνο ήταν μια από τις πολλές προσωπικότητες του Χόλιγουντ, που μίλησαν στον Ρόναν Φάροου για τις εμπειρίες της με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Του είπα ότι θέλω να μάθω περισσότερα για εσένα και την κατάστασή σου. Με παρέπεμψε σε λεπτομέρειες της υπόθεσης που δημοσιοποιήθηκαν και που δυστυχώς ποτέ δεν γνώριζα, γεγονός που με έκανε να αισθάνομαι ότι τα στοιχεία υποστήριζαν σθεναρά την ιστορία σου. Ότι έλεγες από την αρχή την αλήθεια», συνεχίζει η Σορβίνο στην επιστολή της προς την υιοθετημένη κόρη του Άλεν.

Τον Δεκέμβριο η Ντίλαν Φάροου δημοσίευσε άρθρο στην εφημερίδα Los Angeles Times, όπου εξέφραζε την απογοήτευσή της για την υποκρισία που χαρακτηρίζει μια βιομηχανία, η οποία αναγνωρίζει τώρα τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά που αρνείται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της εις βάρος του Άλεν.

«Είναι δύσκολο να αρνηθείς την αλήθεια, αλλά εύκολο να την αγνοήσεις. Μου ραγίζει την καρδιά όταν γυναίκες και άνδρες που θαυμάζω συνεργάζονται με τον Άλεν και στη συνέχεια αρνούνται να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις».

Απαντώντας στην επιστολή της Σορβίνο η Φάροου δήλωσε μέσω Twitter "συγκλονισμένη" με την "όμορφη" επιστολή.

Η Σορβίνο έρχεται να προστεθεί στη λίστα που περιλαμβάνει αρκετές ηθοποιούς, οι οποίες συνεργάστηκαν με τον Άλεν, και μοιράστηκαν παρόμοια αισθήματα. Τον περασμένο χρόνο η Έλεν Πέιτζ, σε ανάρτησή της στο Facebook, εξέφρασε απογοήτευση ενώ την περασμένη εβδομάδα οι ηθοποιοί Ντέιβιντ Κρούμχολτζ και Γκρέτα Γκέργουικ επίσης δήλωσαν ότι αισθάνονται ενοχές γιατί συμμετείχαν σε ταινίες του Άλεν.

"Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και καταλήγω στο εξής: αν γνώριζα τότε αυτό που γνωρίζω σήμερα, δεν θα συμμετείχα στην ταινία", είπε η Γκέργουικ σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας New York Times.

"Δεν συνεργάστηκα ξανά μαζί του και δεν θα το κάνω ξανά".

10
Μιχάλης
13/01/2018 03:02
Πολύ ύπουλη και γεμάτη σκοπιμότητες η επίθεση της Σορβίνο. Ο Γούντι Άλεν μπορεί και να τα'χει κάνει αυτά για τα οποία τον κατηγορούν. Αν τα' χει κάνει, να τιμωρηθεί. Όμως χωρίς αποδείξεις δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει αποδειχθεί η ενοχή του για καμία απ' τις κατηγορίες ενώ έχει περάσει με επιτυχία απ'τον ανιχνευτή ψεμμάτων του FBI (απ' τον οποίο η Μία Φάρροου αρνήθηκε να περάσει, για την ίδια υπόθεση).
Απόψε λέγω να ξεράσω ΟΥΛΗ την αντισημιτικιά χολή μου.
13/01/2018 02:05
Αντιπαθέστατη κουτοπονηροηλίθια εβραιόφατσα.
Από αξιοκρατία άλλο τίποτις...
13/01/2018 02:02
Άλλεν, Γουάινστάιν, Κρούμχολτζ... από τα 4 ονόματα που αναφέρονται τα 4 ανήκουν σε εβραιάρες. Παρότι ο Ισραήλ δεν αποτελεί ούτε το 4 τοις χιλίοις επί του Παγκοσμίου Πληθυσμού, ετούτοις ο Περιούσιος Λαός έχει φροντίσει να πιάσει ούλα τα κομβικά και νευραλγικά πόστα. Νομίζω;;;
ΣΝΟΦ
13/01/2018 04:29
Άλλο Εβραίος και άλλο το κράτος Ισραήλ. Και μπορεί κανείς κάλλιστα να διαφωνεί με την πολιτική του Ισραήλ, όπως κάνουν και πολλοί πολίτες του, αλλά αυτό δε σημαινει, ότι ο αντισημιτισμος, με τελική συνέπεια το ολοκαύτωμα γίνεται αποδεκτος. Οι Εβραίοι μη έχοντας τη δυνατότητα πλην Ουκρανίας απόκτησης γης και ενασχόλησης με την γεωργία κατέφυγαν σε άστα επαγγέλματα στην Ευρωπη, πράγμα που τους εξέλιξε περισσότερο από τους "γηγενεις". Αυτό εξηγεί και την ισχύ τους. Όλα τα άλλα είναι φούμαρα και φαντασιωσεις συσχολιαστά...
Νομίζω;;;
13/01/2018 15:16
Μα δεν λες, φίλε συσχολιαστά, κάτι τις διαφορετικό από εκείνο που λέγει ο Μαρξ εις το "Για το Εβραϊκό Ζήτημα". Οι ιστορικές συνθήκες και οι οικονομικές σχέσεις διαμόρφωσαν τον "εβραιάρα". Χαίρω πολύ! Το ζήτημα λεπόν είναι αν έχεις τα guts να υπάγεις παραπέρα, ήτοι σε εκείνο το στάδιο που ο Μαρξ θέτει ως προϋπόθεση για να αποδεσμευθεί ο εβραίος από τον εβραϊσμό του και και το οποίο θα χειραφετήσει όχι μόνον αυτόν αλλά και την κενωνία ούλη. Ή προτιμάς να στέκεσαι σε αναλυσούλες;
Αβραάμ εγέννησε Ισαάκ και παγαίνει λέγοντας
13/01/2018 01:56
Οι εβραιάρες εχουν ξετραχηλωθεί τελείως μιλάμε αλλά έπεσαν εντέλει εις τη λούμπα της "πολιτικούλικιας ορθότητος" που οι ίδιοι έστησαν δια να επιβάλλουν μακροπρόθεσμα τη χουντάρα τους. Πλάκα έχει.
Οβριός
13/01/2018 03:17
Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν σε κόβουν ΤΑ ΝΕΑ. Τέτοια "επιχειρήματα" έχουν σπάνια αξία την σήμερον ημέρα, ω Καλαούντρα, ιδίως από την ώρα που χάθηκαν απ' το κουρμπέτι οι χυσαυγίτισσες κότες, κι ανέλαβες εσύ να κρατάς ζεστό το αυγό του φιδιού. Ο Κάρολος Μάρξ θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την συμπάθειά σου στην καταγωγή του, όπως κι ο Άρης Βελουχιώτης άλλωστε, ο οποίος δεν θα δίσταζε, αν ήταν γιατρός σαν τον Πολάκα, να σου κάνει μια αφαίρεση αιμορροΐδων, με το ζόρι, για μάθεις τι εστί βερίκοκο. Μετά θα αναλάμβανε τα υπόλοιπα η φύση.
Χε,χε..
13/01/2018 07:17
Μα ο Μαρξ, φίλε συσχολιαστά, ήντουνε ακόμη πιο αντισημίταρος απ'ό,τι τυγχάνω. Τί τον πέρασες τον κοτζάμ Μαρξ; Για πολιτίκαλλυ κορρέκτ γλοιώδες υποκείμενο που βγάζει το ψωμάκι του γλείφοντας τον εβραϊσμό; Ή τσιγκουνεύεσαι δέκα φράγκα να υπάγεις εις τη Σύγχρονη Εποχή να αγοράξεις το "Για το Εβραϊκό Ζήτημα" να δεις τί "αντισημιτική χολή" βγάζει;;;
Οβριός
13/01/2018 14:28
"Την καταγωγή του" γράφω Κωλαούντρη, χρησιμοποιώντας αναγκαστικά ίδιας ποιότητας ρατσιστικά "επιχειρήματα" με τα δικά σου, μπας και σε φέρω στον "ίσιο δρόμο", όπως ο συριζαίος Παρασκευόπουλος ήθελε να φέρει στον ίσιο δρόμο τους νεοναζί αγαπημένους του. Και συνεχίζοντας το ίδιο χρυσαυγίτικο βιολί, θα επεσήμανα ότι τον ίδιο τον Μαρξ δεν φαίνεται να τον πείραζε που ο πατέρας του αλλαξοπίστησε για να αποφύγει το κυνηγητό που τραβούσαν όλοι οι Εβραίοι, και βαφτίστηκε χριστιανός, ούτε για το ότι η πλούσια Εβραία μητέρα του, που η οικογένειά της ίδρυσε αργότερα την εταιρία Philips, χρηματοδοτούσε μαζί με το σόι της τον ίδιο για πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια των περιπετειών του, ούτε ότι ο ίδιος παντρεύτηκε μια αριστοκράτισσα Von, κόρη βαρώνουγια να είναι λίγο πιο άνετη η ζωή του, "από έρωτα" φυσικά. Τίποτα απ' τα παραπάνω δεν δείχνει ότι ο Μαρξ κυνηγούσε κάποιο προσωπικό συμφέρον, όπως κατ' εσέ, μόνον οι Εβραίοι, ξέρουν να κάνουν, ε; Φυσικά, μα τί λέμε τώρα, οι υπόλοιποι γεννιόμαστε και πεθαίνουμε υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο! Αλλά νόμιζε ο αφελής Μαρξ ότι θα κρίνονταν από τα λόγια του και τα γραπτά του, κι όχι απ' την καταγωγή, τη δική του ή της γυναίκας του· ότι οι επερχόμενοι "επαναστάτες" θα έκριναν και θα βελτίωναν το έργο του, και δεν θα το έκαναν ιερό θρησκευτικό κειμήλιο για τους αιώνες που έρχονταν· κι ούτε φανταζόταν ποτέ ότι θα βρίσκονταν αιώνες μετά Κωλαούντρηδες να ψάχνουν εν ονόματί του να βρουν το άστρο του Δαβίδ χαραγμένο τατουάζ στο χέρι τους, ή κεντημένο στο πέτο τους. Που καταντάει ο "Μαρξισμός-Λενινισμός - σκέψη Μάο Τσετούγκ" όταν του αφαιρέσεις την πρέζα έ; Αυτά τα ολίγα Κωλαούντρη. Χε, χε.. Πολάκα, έλα! Έτοιμος ο ασθενής, όλος δικός σου!
Ψευτιά και υποκρισία
12/01/2018 13:03
Προσποίηση, υποκρισία και ψευτιά, τα υλικά με τα οποία φτιάχτηκαν όλοι κι όλες στο Χόλιγουντ. Η σημερινή τους "μετάνοια", υποκρισία και ψευτιά κι αυτή: αφού γεύτηκαν και θησαύρισαν απ' την ανηθικότητα την οποία σήμερα καταγγέλουν, νομίζουν ότι θα καθαρθούν σήμερα ομολογώντας την δήθεν "άγνοια" στο παρελθόν! Μάλιστα. Φυσικά κορίτσι μου, όπως τα λές είναι. Αποποιήσου λοιπόν, δωρίζοντας σε αναξιοπαθούντες, π.χ. στους Αϊτιανούς, ή στους Πορτορικανούς, όλα όσα απέκτησες "μη γνωρίζοντας" όταν συνεργαζόσουν τότε με αυτούς που κατηγορείς σήμερα, κι εμείς θα μηδενίσουμε το κοντέρ. Αλλιώς η αξία των όσων λες είναι ίδια με τις πράξεις αυτών που κατηγορείς. Δεν σου κοστίζει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ να τα λες, αντίθετα νομίζεις ότι σου φτιάχνει το προφίλ σου.