Παράσταση διαμαρτυρίας αναμένεται σήμερα στις 13.00 έξω από το υπουργείο Πολιτισμού από ηθοποιούς, χορευτές, χορογράφους, καθηγητές χορού και κινηματογραφιστές, καθώς και αποφοίτους των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών που έχουν σπουδάσει και έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις του ΥΠΠΟ, αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν τι σπούδασαν.

Ο λόγος, όπως επισημαίνουν, είναι ότι τα πτυχία τους δεν αναγνωρίζονται από το υπουργείο Παιδείας και παραμένουν αδιαβάθμητα τα 20 τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και στον σχεδιασμό τους περιλαμβάνεται μια αντίστοιχη παράσταση στο υπουργείο Παιδείας.

Η πίεση μάλιστα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος αποσκοπεί στο να υπογραφεί από τα δύο αρμόδια υπουργεία κοινή υπουργική απόφαση, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος 4481 (ΦΕΚ Α’ 100 / 20.7.2017 άρθρο 79) που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο και διαβαθμίζει τα πτυχία. «Είναι απαράδεκτο να αρνείται ο υπουργός Παιδείας να επιτελέσει τα καθήκοντά του απέναντι

σε νόμο ψηφισμένο από τη Βουλή των Ελλήνων,

μόνο και μόνο για να μην έρθει σε σύγκρουση με συντεχνιακά συμφέροντα», σημειώνεται στη δημόσια ανακοίνωση της ομοσπονδίας που έφτασε χθες

στα δημοσιογραφικά γραφεία. «Με την άρνηση της υπογραφής της ΚΥΑ ο κύριος Γαβρόγλου υπογράφει εν αγνοία του τη θανατική καταδίκη των καλλιτεχνικών σπουδών στην Ελλάδα».