ΕΚΘΕΤΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Η περικοπή Γαβρά έγινε μπούμερανγκ για την Εκκλησία

Της Μαίρης Αδαμοπούλου   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2009 07:00 |
«Ο κύριος σκοπός της ταινίας μου είναι να αποδειχθεί ότι ο λόρδος Έλγιν κατέστρεψε μέρος του ναού και έκλεψε τα αγάλματά του για κερδοσκοπικούς λόγους: ο αγοραστής, δηλαδή ο κλεπταποδόχος, ήταν το αγγλικό κράτος. Τα αγάλματα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Παρθενώνα», αναφέρει στην επιστολή του προς τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς

Μπούμερανγκ για την Εκκλησία αποδεικνύεται η περικοπή ύστερα από παρέμβασή της στο φιλμ του Κώστα Γαβρά στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, καθώς η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και πέφτει φως στις καταστροφές του Παρθενώνα από ορθοδόξους που θέλησαν να αποσιωπήσουν
«Απαιτώ η ταινία να προβάλλεται ολοκληρωμένη. Δεν επιθυμώ να ασκήσω αγωγή εναντίον του Μουσείου της Ακρόπολης προσφεύγοντας σε ένα γαλλικό ή σε ένα ελληνικό δικαστήριο καταφέρνοντας έτσι- άθελα και με μεγάλη μου θλίψη- ένα διεθνούς εμβέλειας πλήγμα στη φήμη της Ελλάδας». Τα λόγια ανήκουν στον διεθνώς καταξιωμένο σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και αφορούν στη λογοκρισία σκηνών σε βίντεο animation, που προβάλλεται στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, από το χρονικό των καταστροφών του Παρθενώνα και απεικονίζουν μαύρες φιγούρες- τις οποίες η Ιερά Σύνοδος εξέλαβε ως «ρασοφόρους ορθόδοξους ιερείς»- να καταστρέφουν τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα.

Η ζέση της Εκκλησίας της Ελλάδος και η βιάση των υπευθύνων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης να αφαιρέσουν τις επίμαχες σκηνές από το φιλμ (συνολικής διάρκειας 13 λεπτών, εκ των οποίων 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα υπογράφονται από τον Κώστα Γαβρά) είχε, χάρη και στις έντονες αντιδράσεις, το αντίθετο αποτέλεσμα. Καθώς η είδηση της περικοπής- υπενθυμίζει καταστροφές 18 αιώνων που έχει υποστεί και από χριστιανούς η Ακρόπολη, και ιδιαίτερα ο Παρθενώνας, ο οποίος μετατράπηκε σε ορθόδοξο ναό, καθολικό ναό και μετά την Άλωση σε τζαμί- αναπαράγεται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, φωτίζοντας εκείνο ακριβώς που θέλησε να αποσιωπήσει η Εκκλησία.

Εκτενή άρθρα φιλοξενούσαν χτες διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters, το Αssociated Ρress, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και τα γερμανικά έντυπα «Die Welt»- με τον τίτλο «Πως κατέστρεψαν την Ακρόπολη ορθόδοξοι ιερείς»- την πολιτική επιθεώρηση «Der Spiegel» και την εφημερίδα «Ηamburger Αbendblatt», το ιταλικό Radio Vatikan στην ιστοσελίδα του («Η Εκκλησία ασκεί λογοκρισία», γράφει), το ισπανικό Μilenio, η ολλανδική «De Standaard» και το τουρκικό πρακτορείο VOΑ Νews υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα λογοκρίνει τον Κώστα Γαβρά».

«Απορώ που αυτές οι επιστολές δεν έρχονται σε μένα. Δεν μπορώ να απαντήσω σε επιστολές που δεν έχω λάβει», έλεγε χθες στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής. «Για μένα σημασία έχει να ενημερωθεί ο επισκέπτης για την ιστορική αλήθεια, ότι έγιναν δηλαδή καταστροφές στον Παρθενώνα από τους χριστιανούς. Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν υπάρχουν όμως ντοκουμέντα που να αποδεικνύουν πως οι καταστροφές έγιναν από ρασοφόρους» και διευκρινίζει πως δεν δέχθηκε πιέσεις από την Ιερά Σύνοδο, αλλά πως υπήρξαν πολίτες που δήλωσαν ότι «σκανδαλίζονται από τις επίμαχες σκηνές».

Ο σκηνοθέτης όμως φαίνεται πως θα κρατήσει σκληρή στάση καθώς δηλώνει: «Το πεδίο των λογοκριτών εμπλουτίσθηκε με ανώτερους δημοσίους λειτουργούς των οποίων το καθήκον είναι η προστασία της Δημοκρατίας. Οι νόμοι που προστατεύουν τα Πνευματικά Δικαιώματα των Δημιουργών (Droits d΄Αuteur) απαγορεύουν ρητά οποιαδήποτε αλλαγή σε μία κινηματογραφική ταινία χωρίς τη συγκατάθεση του σκηνοθέτη».

Για ποιο λόγο όμως δεν επικοινώνησε το Μουσείο με τον Κώστα Γαβρά πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή; «Θα επικοινωνούσα. Το είχα σκοπό. Είναι αλήθεια πως καθυστέρησα», απαντά ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής. Τουπουργείο Πολιτισμού από την πλευρά του ένιπτε τας χείρας του, εξηγώντας στα «ΝΕΑ» πως «η απόφαση για την περικοπή του βίντεο ανήκει στη διοίκηση του Μουσείου». Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων δήλωνε πως είναι «εναντίον οποιασδήποτε λογοκρισίας. Πρόκειται για αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα. Δεν μπορούμε να κατακρίνουμε τι έγινε τον 4ο αιώνα μ.Χ. με τη νοοτροπία του 2009».

Από την προσεχή εβδομάδα ο Κώστας Γαβράς θα ανεβάσει το φιλμάκι για την Ακρόπολη στο Διαδίκτυο

«Ορθόδοξες» καταστροφές

Ο Παρθενώνας δεν είναι το μόνο μνημείο που έχει «πληγωθεί» από ορθοδόξους, οι οποίοι θέλησαν να καταστρέψουν οτιδήποτε θύμιζε τον ειδωλολατρικό κόσμο. Πολλοί χριστιανικοί ναοί χτίστηκαν πάνω στα ερείπια αρχαίων: το Ηφαιστείο (Θησείο) μετατράπηκε σε ναό του Αγίου Γεωργίου, η Αγία Μαρίνα στον λόφο των Νυμφών χτίστηκε πάνω σε ιερό του Διός, η Μονή Δαφνίου στη θέση του ιερού του Δαφναίου Απόλλωνα και ο Άγιος Ελευθέριος δίπλα στη Μητρόπολη πάνω σε ιερό της Ειλειθυίας.

Χρησιμοποιήθηκαν δε αρκετά αρχαία μνημεία ως οικοδομικό υλικό για να ανεγερθούν χριστιανικοί ναοί, όπως ο Άγιος Ελευθέριος - η λεγόμενη μικρή Μητρόπολη.

Πρόσφατα ζητήθηκε να αποτοιχιστούν αρχαιότητες και από δύο εκκλησάκια στην Αρκαδία για να αποκατασταθεί το ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνος.


Άρνηση της Ιστορίας
Του Πέτρου Θέμελη

Το δημιούργημα ενός καλλιτέχνη το δέχεσαι ως μορφή τελειωμένη με τα μηνύματα που εκπέμπει ή το απορρίπτει στο σύνολο, δεν είναι δυνατόν να του αποσπάς τμήματα κάθε φορά που με αυτά προσβάλλονται υποτίθεται τα αισθήματα ή τα χρηστά ήθη ορισμένων συμπολιτών σου. Είναι σαν να κόβεις κομμάτι από τον καμβά ενός ζωγραφικού πίνακα ή να αφαιρείς μέρος ενός γλυπτού ή στην καλύτερη περίπτωση να το καλύπτεις με φύλλο συκής. Η αφαίρεση σκηνών από το ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά για την Ακρόπολη, επειδή παραπέμπουν σε καταστροφικές ανθρώπων επεμβάσεις στα μνημεία του Ιερού Βράχου, ισοδυναμεί ταυτόχρονα με εθελοτυφλία και άρνηση της ιστορικής πραγματικότητας. Πάμπολλα είναι τα τεκμηριωμένα παραδείγματα κατεδάφισης αρχαίων οικοδομημάτων και κατακερματισμού γλυπτών στους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες. Οι πράξεις αυτές δεν είχαν κίνητρο τον θρησκευτικό και μόνο φανατισμό, αλλά οφείλονταν στην άγνοια της αξίας τους και στην ανάγκη πορισμού οικοδομικών υλικών (λίθων, ασβέστη). Ο Πέτρος Θέμελης είναι καθηγητής Κλασικής Α χαιολογίας.

184
ld
11/03/2011 10:05
"Οι πράξεις αυτές δεν είχαν κίνητρο τον θρησκευτικό και μόνο φανατισμό, αλλά οφείλονταν στην άγνοια της αξίας τους και στην ανάγκη πορισμού οικοδομικών υλικών (λίθων, ασβέστη). Ο Πέτρος Θέμελης είναι καθηγητής Κλασικής Α χαιολογίας. "

Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα!!! Παντού στον κόσμο, οι αξίες άλλαζαν, η ζωή συνεχιζόταν και οι άνθρωποι την ακολουθούσαν. ΄Πόσα νεοκλασικά γκρεμίστηκαν στην Αθήν από !!! απόφοιτους του ΕΜΠ!!!! τον 20ο αιώνα!!!!
Σαλο...
05/08/2009 10:58
Τι θα γίνει; :-(
Δεν θα πάτε τίποτα διακοπές;
Θα συνεχίσετε να μαλλιοτραβιέστε;
Βαρέθηκα!
Θωμάς
05/08/2009 01:40
Ο κύριος Γαβράς είναι καλός ή κακός σκηνοθέτης, αλλά όχι ιστορικός. Δεν είχαν καμμία δουλειά να του αναθέσουν υλικό που προφανώς χρειαζόταν ιστορική αντιμετώπιση, και όχι απλώς κινηματογραφική. Με όλη αυτή την φασαρία φωνασκούν και έχουν άποψη άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την ιστορική έρευνα με πρώτον το Γαβρά. Κακώς που έγινε η ανάθεση τόσο ανεύθυνα από την αρχή, κακή και η συνέχεια.
Pavlos Xanthopoulos
05/08/2009 00:03
Pros idem 1/8/2009 01:59
Oi itali pou anaferese perasan tin anagenisi kai simera oi Papades pezoun defterevon kai analogo rolo...
Opos na sinhoroun tous mafiozous kai alla !
Se emas theloun na tous proskinoun akomi kai oi semni polites !Aftoi pou eikseran to ti rolo prepi na pezi o monotheismos dolofonithikan apo tous Germanous,Anglous kai Jankides...
Tora den iparhoun alla palikaria !
Na ftiksoume siga siga: www.olympier.eu
Pavlos Xanthopoulos
04/08/2009 23:57
Pros Σαλογραία 31/7/2009 23:44
Stin patridamou tin epohi pou oi Evrei fovizan tous dikous tous kai allous ipirhan ekantodades sholia,gimnasia,akadimies...
Eseis apo pou katageste kai den to gnorizete afto pou anafero?
Pavlos Xanthopoulos
04/08/2009 23:54
Pros Sokrati....
Ti thes na mas peis proskiniti tou ioudeou?
Afti i Galia mas emathe to oti ipirkse Ellinikos politismos...!
Min fovaste den tha sas halasi o Gavras ta orgia me ta mikra agorakia kai alla vromika kathimerina simvan teis aplistis monotheikis pistis sas...

TO TI ESTI ELLINISMOS DES EDW: www.Olympier.eu
Μιχάλης Κιζήρογλου
04/08/2009 23:39
Προς Σωκράτη: Αγαπητέ Σωκράτη, ο κινηματογράφος που σχετίζεται με το θέμα αυτό που έχει προκύψει, ένα θέμα πολιτισμού και ιστορίας, δεν έχει καμία σχέση με τον Spielberg. Σίγουρα τον Spielberg τον ξέρει περισσότερος κόσμος, όπως περισσότερο διάσημη είναι ίσως η Milen Farmer στη Γαλλία, από τον αρχαίο Σωκράτη. Προσωπικά, ούτε εγώ έχω δει καμία ταινία του Γαβρά, αλλά κάποια στιγμή θα ήθελα να δώ το Ζ, που έχει πάρει oscar από το γνωστό σου Hollywood το 1968, παρά το ότι δεν είναι εμπορικός σαν καλλιτέχνης. Η ταινία αυτή επίσης έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την σύγχρονη Ελληνική ιστορία.Η καταστροφή μνημείων από χριστιανούς είναι γνωστή και αποδεδειγμένη. Πόλεμοι και καταστροφές έχουν γίνει στο όνομα όλων των θρησκειών.Κάποιοι σήμερα κάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας σε μέσα μαζικής μεταφοράς, φανατισμένοι στο όνομα του Μωάμεθ. Πως θα χαρακτήριζες μια πράξη απαγόρευσης συζήτησης αυτού του θέματος από μιά μουσουλμανική χώρα όπως π.χ. το Ιράν;Στη Γαλλία σου απαγορεύουν να μιλάς για τα εγκλήματα του Ναπολέοντα,τις πυρηνικές δοκιμές,και την δουλεία των μαύρων;Η ελευθερία του λόγου είναι μεγάλο αγαθό,και στη Γαλλία είναι πιό διευρυμένο απ'' ότι στην Ελλάδα, ακόμα και επι Sarcozi (βλέπε La poupe vaudou de Nicolas Sarkozy).Μακάρι,σαν Έλληνες να πραγματευόμασταν το παρελθόν μας με αξιοπρέπεια.
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
04/08/2009 21:48
ΜΕΡΙΚΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΑΣ ΑΝΑΖΩΩΓΟΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΒΡΑ, ΑΣ ΔΟΥΝΕ ΠΡΩΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;
apoulop
04/08/2009 21:45
Όσο γιά πηγές, αγαπητέ Σωκράτη από την Γαλλία, έχεις άραγε ποτέ σου ακούσει γιά το πόνημα του φιλόσοφου Λιβάνιου "περί των ελληνικών ναών"; Παγανιστής φιλόσοφος ήταν ο Λιβάνιος και δάσκαλος του Ιουλιανού του "Μεγάλου" ή "Παραβάτη", όπως το πάρει ο καθένας. Ήταν όμως δάσκαλος και του Μεγάλου Βασιλείου, και των λοιπών μεγάλων ιεραρχών της εκκλησίας, οι οποίοι γιαυτό γίνανε μεγάλοι, γιατί είχανε βαθύτατη κλασσική παιδεία. Ναι δεν άφησαν λίθο επί λίθου οι φανατικοί της νεοφώτιστης εκκλησίας. Μήπως θάπρεπε να θυμηθούμε το μαρτύριο της φιλοσόφου Υπατίας, της τελευταίας διευθύντριας της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, και τον εμπρησμό της βιβλιοθήκης, που περιείχε το σύνολο της μέχρι τότε ανθρώπινης γνώσης και μάλιστα πολλαπλώς αναλυμένης και σχολιασμένης; Αν σκεφτείς ότι από τα κομμάτια των αρχαίων συγγραφέων που μας έμειναν πηγάζει κατά κύριο λόγο (μιά και μιλάς γιά πηγές) ο δυτικός πολιτισμός, τότε μπορείς να φανταστείς πού θα ήταν το επίπεδό του σήμερα με το σύνολο των βιβλίων της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας; Ναι λοιπόν, αυτοί ήταν όσοι ξεκληρίστηκαν, και αυτά τα έργα και άλλα πολλά γίνανε παρανάλωμα στο όνομα ενός φανατισμένου ιερατείου και ενός αγράμματου πλήθους, ενώ οι άλλοι είχαν την πρόνοια και την σοφία να έχουν αφιερώσει βωμό "Τω αγνώστω Θεώ". Αυτή ήταν η διαφορά του πολιτισμού και του ήθους των μεν και των δε, και αν αυτές οι πηγές δεν σου φτάνουν, τότε να μου επιτρέψεις να απαντήσω εγώ την ρητορική ερώτηση που έκανα στο προηγούμενο σχόλιο: είσαι βαλτός, Σωκράτη από την Γαλιλαία (συγνώμη, Γαλλία ήθελα να γράψω) να απομυθοποιήσεις την κλασσική τέχνη και τον κλασσικό πολιτισμό, επιχειρώντας να απομυθοποιήσεις και να φιμώσεις, μαζί με τους ομοίους σου, έναν σύγχρονο δημιουργό, ένα ελεύθερο πνεύμα. Άξιος ο μισθός σου (υλικός ή πνευματικός, αδιάφορο).
apoulop
04/08/2009 21:02
Αυτός είναι ο Γαβράς, φίλε Σωκράτη. Αλήθεια, όμως, εσύ ποιός είσαι; Α. Πουλόπουλος Κώστας Γαβράς Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση Κώστας Γαβράς (2005) Ο Κώστας Γαβράς είναι Έλληνας σκηνοθέτης του γαλλικού κινηματογράφου. Γεννήθηκε στα Λουτρά Ηραίας Αρκαδίας στις 12 Φεβρουαρίου 1933 και σπούδασε Συγκριτική Φιλολογία στη Σορβόνη καθώς και κινηματογράφο στην IDHEC. Εργάστηκε ως βοηθός σε διάφορες παραγωγές και συνεργάστηκε με τον Κλερ και τον Κλεμάν, πριν σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία "Διαμέρισμα Δολοφόνων" το 1965. Καθιερώθηκε με μία σειρά πολιτικών θρίλερ που αποκάλυψαν το βίαιο πρόσωπο δικτατορικών καθεστώτων, μέσα από προσωπικές τραγωδίες ασυμβίβαστων ανθρώπων. Ο Γαβράς ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας 1969 (Ζ), και κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου 1982 (Ο αγνοούμενος). Κέρδισε επίσης Χρυσό Φοίνικα φεστιβάλ Καννών 1982 (Ο αγνοούμενος), Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Καννών 1975 (Ειδικό δικαστήριο), Χρυσή Άρκτος Φεστιβάλ Βερολίνου 1990 (Μουσικό κουτί). To 2002 σκηνοθέτησε την ταινία Αμήν. που κέρδισε Βραβείο Csar καλύτερου σεναρίου 2003. Πίνακας περιεχομένων [Εμφάνιση] * 1 Σκηνοθεσία * 2 Παραγωγή * 3 Βραβεία * 4 Εξωτερικοί σύνδεσμοι [Επεξεργασία] Σκηνοθεσία * 1958: Les Rates (ταινία μικρού μήκους) * 1965: Compartiment tueurs - Διαμέρισμα δολοφόνων * 1967: Un homme de trop - Μακί, τα λιοντάρια της κολάσεως * 1969: Z * 1970: L''Aveu - Η Ομολογία * 1973: tat de sige - Κατάσταση Πολιορκίας * 1975: Section spciale - Ειδικό δικαστήριο * 1979: Clair de femme - Η λάμψη μιας γυναίκας * 1982: Missing - Ο Αγνοούμενος * 1983: Hanna K * 1986: Conseil de famille * 1988: La main droite du diable (Betrayed) - Το στίγμα της προδοσίας * 1989: Music box - Το Μουσικό Κουτί * 1991: Pour Kim Song-Man * 1991: Contre l''oubli * 1992: La Petite Apocalypse * 1995: Lumire et Compagnie * 1995: propos de Nice, la suite * 1997: Mad City * 2002: Amen - Αμήν * 2005: Le Couperet - Το τσεκούρι * 2009: Eden l''ouest - Παράδεισος στη Δύση [Επεξεργασία] Παραγωγή * 2006: Mon Colonel - Ο Συνταγματάρχης [Επεξεργασία] Βραβεία * 1969: Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Καννών (Ζ) * 1975: Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Φεστιβάλ Καννών (Ειδικό δικαστήριο) * 1982: Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών (Ο αγνοούμενος) * 1983: Βραβείο BAFTA Καλύτερης Ταινίας (Ο αγνοούμενος) * 1983: Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου (Ο αγνοούμενος) * 1990: Χρυσή Άρκτος Φεστιβάλ Βερολίνου (Μουσικό κουτί) * 2003: Βραβείο Csar Καλύτερου Σεναρίου (Αμήν)
AK
04/08/2009 20:36
Vre sokrati, den tha sxoliaso to keimeno sou oute tis diafores apopseis pou ekfazeis... alla vre Sokrati an se endiefere esto kai ligaki to cinema tha ikseres ton Gavra, oxi epeidi einai ellinas epifanhs pou zei stin gallia (kai genika tha itan kalo na endiaferosouna ligo opos kai ego pou zo stin gallia gia tous sympatriotes sou pou proodeuoun)... min geliopoiisai dimosiws...
Πετρος
04/08/2009 20:15
O Xριστιανισμός δεν είναι παρά άλλη μια εβραϊκή αίρεση, και απόρω γιατί τον θεωρούμε ελληνική θρησκεία...
Σωκράτης
04/08/2009 19:19
Συγγνώμη βρε παιδιά ποιός είναι ο Γαβράς;
Μα πραγματικά πρώτη φορά ακούω το όνομα του.
Τι σκηνοθέτης; Ξέρετε κάποια ταινία του που να έχει κάνει το γύρο του κόσμου;
Μήπως θα μπορούσε ο κύριος Γαβράς να μας δώσει τις ΠΗΓΕΣ που χρησιμοποιήσε προκειμένου να φτιάξει στο PC τους αυτό το γελείο βίντεο;
Που βρήκε τις ΠΗΓΕΣ όπου ρασοφοροί καταστρέφουν τον Παρθενώνα; Μήπως μπορεί να τις δώσει στη δημοσιότητα;
Αυτός ο κύριος υποτίθεται ότι διαμένει στη Γαλλία, σιγά τον κινηματογράφο που έχει η Γαλλία.
Μερικοί στην Ελλάδα τον έχουν κάνει παγκόσμια ευφυία, ας προσγειωθούμε λίγο. Σιγά μην είναι και ο Spielberg.
Για χαλαρώστε λίγο! Εγώ μένω στην Γαλλία εδώ και 20 χρόνια και πρώτη φορά ακούω το όνομα του.
Μην μεγαλοποιείται τα πάντα του στυλ π.χ. παγκόσμιας φήμης, ούτε καν γαλλικής φήμης.
Στην Ελλάδα έχουνε μάθει οι περισσότεροι τα τελευταία χρόνια μία λέξη δηλαδή τη λέξη ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ και όπου πάνε την σαμπουνάνε κιόλας.
Ας σοβαρευτούμε λίγο!
Δεν μπορεί να προβάλετε η κάθε άποψη του καθένα και να γνωρίζει αποδοχή από τον κόσμο σαν να είναι πραγματική τη στιγμή που της λείπουν ισχυρά επιχειρήματα.
Δεν είμαστε στο καφενείο για να λέει ο καθένας ότι του κατεβάζει η γκλάβα του και τη στιγμή που δεν ακούγεται η άποψη του λογω έλλειψη τεκμηριωμένων επιχειρημάτων να γινόμαστε Ταλιμπάν.
Στην επιστήμη και στην ιστορία μπορείς δεν μπορείς να ισχυρίζετε ότι σου κατεβάζεις η γκλάβα σου. Πάντα πρέπει να δίνεις στην δημοσιότητα τις ΠΗΓΕΣ από όπου έχεις διαβάσεις κάτι.
Ακόμη και η Ρωμαίκή Αυτοκρατία δεν έπεσε από τον ουράνο. Απο κάπου ξεκίνησε. Απο κάποια ΠΗΓΗ.

Ας προσγειωθούμε λίγο!
Απο υποτίθεμενους Έλληνες έχουμε γίνει Ελληνοταλιμπάν!
ovidios
04/08/2009 16:01
EYTYXOS POY O Kos GAVRAS EINAI DIETHNIS ..... KAI ... SE AYTI TIN PERIPTOSI ... OI EDO.... EIDAN OTI DEN TOYS PAIRNEI......
EYTYXOS POY YPARXEI KAI DIKAIOSYNI.... SE ALLLES XORES POY ASKEITAI.... OXI OPOS EDO...... poy tha prepei na exume empistosyni stin...... klp klp
....krima... rezili ... diethnos.....
se ayto exoyme ... paggasmia protia
ZITO .... TA ELLINIKA .... LAMOGIA
ZITO I ... VLAKEIA STIN ... EXOYSIA .... POY EXUME .... KAI POY MAS AXIZEI
panos pseudesthiseis
04/08/2009 07:32
Μπροστά στη βλακεία είμαστε όλοι ανίκανοι δυστυχώς, τι μπορώ να πω εγώ και ο καθένας από εμάς για τις πρακτικές που ακολουθεί η πολυπουλημένη εκκλησιά μας και να ακουστούμε;;;;; Ειλικρινά πίστευα ότι η εκκλησιά δεν είναι όπως παλιά αλλά δυστυχώς μονό η όψη αλλάζει... Ντροπή σας, σκουλήκια της ανθρώπινης αξίας.
Aduan
03/08/2009 10:41
@ Κώστας Θωμάς

Αγαπητε φιλε, η πιστη δεν προσεγγιζεται με τη σκεψη.
Η πιστη δεν ειναι τι σκεφτεσαι ειναι τι αισθανεσαι.
Δεν προσπαθεις να εξηγησεις, ουτε προσπαθεις να καταλαβεις. Δε διαβαζεις καποιο φιλοσοφικο κειμενο, ουτε λυνεις μια εξισωση.
Αυτα που γραφεις ειναι ειναι μια τυπικη περιπτωση ανθρωπινης προσεγγισης σε κατι το οποιο δεν οριζεται με ανθρωπινα κριτηρια.
Αυτα που γραφονται στα λεγομενα ιερα κειμενα ειναι γραμμενα απο ανθρωπινο χερι. Κανενας δεν μπορει να μας διαβεβαιωσει οτι δεν εχουν παραλλαχθει, κανενας δεν μπορει να μας πεισει για την αυθεντικοτητα τους.
Η δυναμη της πιστης δεν πηγαζει απο κειμενα και απο κηρυγματα. Ειναι κατι πολυ βαθυτερο και πηγαζει απο το εσωτερικο του ανθρωπου. Η αναγκη του ανθρωπου να πιστεψει σε κατι ανωτερο απο αυτον ειναι αρχεγονη. Οταν οι πρωτες ανθρωπινες κοινωνιες φτιαχναν ειδωλα και πιστευαν σ'' αυτα δεν το διαβασαν καπου, ουτε τους το ειπε καποιος. Το καναν γιατι μια εσωτερικη αναγκη τους το επεβαλε.
Το να εισαι καλος, το να βοηθας οσους εχουν αναγκη, το να μην κανεις κακο στον συνανθρωπο σου κλπ κλπ....δεν ειναι πραγματα τα οποια χρειαζεσαι τη θρησκεια να σου τα πει.
Ή τα αισθανεσαι ή οχι. Δεν εκπαιδευσαι πανω σ'' αυτα, ουτε ειναι αποτελεσμα διαβασματος. Οι θρησκειες ετσι οπως τις γνωριζουμε και τις βιωνουμε σημερα ειναι ουσιαστικα κανονες συμπεριφορας παρουσιαζομενες ως δοθεισες απο μια ανωτερη δυναμη, ενω στην ουσια ειναι προιοντα ανθρωπινης συλληψης και κατασκευης. Μπορει να γνωριζεις οπως λες απο θρησκειες, αλλα αμα προσπαθεις να προσεγγισεις αυτο που ονομαζουμε πιστη σε μια ανωτερη δυναμη με καθαρα ανθρωπινα κριτηρια δεν θα το πλησιασεις ποτε. Το κλειδι ειναι μεσα σου. Δεν ειναι ουτε στα ευαγγελια, ουτε στις εκκλησιες, ουτε στις γραφες και στα κηρυγματα.
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα και κλεινω.
Οταν πιστευεις στον εαυτο σου δεν το κανεις γιατι το εχεις διαβασει, ουτε γιατι σ''εχουν διδαξει ετσι. Ειναι αποτελεσμα μιας εσωτερικης διαδικασιας, που πηγαζει κατευθειαν απο μεσα σου. Δεν χρειαζεσαι κανεναν να σου το πει, γιατι ολως περιεργως το ξερεις απο μονος σου. Και το συναισθημα αυτο ειναι πολυ δυνατο μεσα σου για να το θεωρησεις τυχαιο.
Ετσι ακριβως λειτουργει και η πιστη....
Ολα τα υπολοιπα ειναι ανθρωπινες θεωριες και κατασκευασματα, κοινως ενα θρησκευτικο savoir vivre...
Κώστας Θωμάς
01/08/2009 17:39
Σαλό, σου το έχω ξαναπεί αλλά σαν καλή χριστιανή σε έχουν μάθει να επαναλαμβάνεις το κύριε ελέησον και τα βάζεις όλα στην ίδια κατηγορία, επαναλαμβάνεις από συνήθεια
Τελευταία φορά, ΔΕΝ τα έχω με τους παπάδες αλλά με της θρησκείες ΌΛΕΣ της θρησκείες, γκέγκε;
Για να καταλάβεις αν ο θεός σου είναι μια απέραντη αγάπη και όχι ένα απέραντο μίσος πήγαινε να διαβάσεις αυτό που σου στέλνω ποιο κάτω και όχι αυτά που ακούς στη "θεία" λειτουργία
Ζαχαρία 14:1-2 σαν γυναίκα που είσαι σου φτάνει αυτό, όσο για τη σοφία του θεού έγραψα χτες, στη μια σελίδα τιμωρεί αμαρτίες στην άλλη κάνει άφεση μόνο με μια προσευχή και μετάνοια, ίσως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του, καταστροφή της κριτικής σκέψης ώστε ο πιστός να εκτελεί διαταγές χωρίς αντιρρήσεις.
Διάβασε τής ερωτήσεις του Επίκουρου για το θεό και μην προσεύχεσαι για συγχώρεση τής αμαρτίας που έκανες να διαβάσεις Επίκουρο, αντι να προσευχηθείς , σκέψου

Α, ναι και αυτό Λεβιδικος (έτσι λέγεται το κεφάλαιο στα Ελληνικά;) 25:44-46 αν πιστεύεις αυτό θέλω να μου πεις γιατί παραπονούνται οι Έλληνες για τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας τη στιγμή που ο θεός που προσκυνούσαν δίνει οδηγίες στους σκλάβους αλλά όχι στους "ιδιοκτήτες" των σκλάβων.
Αν διαλέγεις από την "Αγία γραφή" μόνο αυτά που σε συμφέρουν καταλαβαίνω, όπως θα έχεις καταλάβει ξέρω ένα η δυο πράγματα περί θρησκείας
Σαλο...
01/08/2009 11:11
IDEM
πές τα , Χρυσόστομε! :-)
idem
01/08/2009 01:59
Λαμπρά! Τα διαβάσαμε όλα και τα μάθαμε όλα!! Άρα, δικαιούμαστε να έχουμε άποψη. Για ποιο πράγμα; Για τη λογοκρισία που υπέστη το Γαβρά-φιλμ και για τις καταστροφές του εγκληματικού (sic) χριστιανισμού. Ευκαιρία λοιπόν να ξεσπαθώσουμε. Φαίνεται όμως ότι όλοι αυτοί λησμονούν ένα πράγμα.Ότι αν εμείς εδώ κάναμε ζημιά στον κλασικό ελληνισμό,την ίδια ζημιά θα έκαναν προφανώς και στη Δύση.Κυρίως σ΄αυτό που ήταν η καρδιά της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας,δηλαδή στην Ιταλία. Είδατε όμως ποτέ τους Ιταλούς να τρώγονται μεταξύ τους και οι μεν να κατηγορούν τους δε,ότι κατέστρεψαν τον αρχαίο ρωμαϊκό πολιτισμό; Διαβάσατε πουθενά να γίνονται παρόμοιες συζητήσεις και καυγάδες για τη ζημία που υπέστησαν οι προγονικές παραδόσεις των ευρωπαϊκών φύλων; Τσιμουδιά εκεί.Τίποτα δεν ακούγεται.Αλλά δεν ακούγεται καμιά φωνή και από Ρωσία μεριά.Για εβδομήντα χρόνια εκεί πέρα, άνθρωποι σφαγιάστηκαν, ναοί και μοναστήρια γκρεμίστηκαν και κανείς δεν βλέπει τους Ρώσους ορθόδοξους να τρώγονται με τους πρώην άθεους συμπατριώτες τους για τις καταστροφές που έκανε το άθεο καθεστώς κατά των χριστιανικών (και ιστορικών) μνημείων.Ούτε κι αυτός ο αριστερών αποκλίσεων Γαβράς θα τολμούσε ποτέ, υποθέτω, να αναλάβει την εργολαβία να δείξει το ζήλο των ομοϊδεατών του για την εξόντωση ανθρώπων και έργων χριστιανικής Τέχνης. Εδώ όμως το πράγμα αλλάζει.Εμείς είμαστε οι γεννήτορες του πολιτισμού και άρα,είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιοι τον βοήθησαν και πρόκοψαν και ποιοι τον κατέστρεψαν και πήγαν στον πάτο. Πήγαμε λοιπόν εμείς στον πάτο και βγήκαν από την αμορφωσιά και την αφάνεια,αυτή που κάποτε ζούσαν στα δέντρα κι έτρωγαν βελανίδια. Όμως, τι θα άλλαζε αν εμείς συνεχίζαμε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό; Τι διαφορετικό θα είχαμε από αυτούς που τώρα δεν τρώνε βελανίδια και ζουν σε Παρθενώνες ; Αντί να συνεχίσουμε εμείς την αρχαιοελληνική φαυλότητα τη δώσαμε σε άλλους και αυτοί,οι μεν συνέχισαν το έργο του Αριστοτέλη (κυρίως) με σάλτσα χριστιανική και οι άλλοι,για ένα διάστημα έκαναν πράξη αυτά που έλεγε ο Επίκουρος (σοβιετικοί).Αλλά ο Επίκουρος τέλειωσε (για τους δικούς μας όχι). Λοιπόν; Γιατί παραπονιόμαστε; Δεν κάναμε εμείς πράξη την αριστοτελική και την επικούρεια φιλοσοφία,αλλά την έκαναν άλλοι. Μας αρέσει ή μήπως νομίζουμε ότι εμείς θα τα καταφέρναμε καλύτερα ; Τι καλύτερο θα φτιάχναμε,αφού όλα αυτά που σήμερα γίνονται παγκοσμίως την αρχαία ελληνική φιλοσοφία απηχούν και μάλιστα τον Επίκουρο ανακατεμένο με ολίγην ή άφθονη, απωανατολική φιλοσοφία.
Σαλογραία
31/07/2009 23:44
Φίλτατε Κώστα Θωμά
τότε που γράφονταν τα ιερά βιβλία προσπαθώντας να αφυπνίσουν και να διδάξουν τους ανθρώπους, ή έννοια της
σ υ ν έ π ε ι α ς εκ της παραβάσεως των ηθικών και φυσικών νόμων, δεν γινόταν εύκολα κατανοητή, διότι το επίπεδο των ανθρώπων ήταν πολύ πιο...κτηνώδες θα τολμούσα να πώ.

Ετσι, λοιπόν, καταχρηστικά γράφεται ότι ο Θεός τιμωρεί, και οι άνθρωποι , διαβάζοντάς το, φαντάζονται το Θεό, σαν ένα μισητό και σαδιστή πατέρα που γουστάρει να μαστιγώνει τα τέκνα του, έτσι...για πλάκα και μέχρις αίματος.

Ο Θεός,όμως, λατρεμένο μου, δεν έχει τις δικές μας εκδικητικότητες και εμπάθειες.

Ειναι Αγιο Πνεύμα , άπειρης Σοφίας και άπειρης Αγάπης.

Απλά μας έφτιαξε μέ ένα πολύ- μα πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Ξέρει, λοιπόν, ότι για να έχουμε ψυχοσωματική υγεία πρέπει να λειτουργούμε μέσα σε κάποια όρια, σε κάποια πλαίσια, που τα ονόμασε Ε ν τ ο λ έ ς.
Για να προχωράει το πρόγραμμα της ζωής μας, θετικά, το έχω ξαναπεί απο αυτές τις στήλες, είναι επάναγκες, να τ η ρ ο ύ μ ε
τις Εντολές.
Οποιος δεν τηρεί την Εντολή της νηστείας π.χ. και τρώει τον άμπακο, κάποια στιγμή, θα το πάθει το έμφραγμα, απο το φράξιμο των αρτηριών, καλά δεν τα λέω,γιατρέ μου;

Και δεν θα είναι ο Θεός, που θα τον έχει <<τιμωρήσει>> αλλά το πάθος της λαιμαργίας και της γαστριμαργίας του.

Με τις αχαλίνωτες σεξουαλικές πρακτικές, προκύπτουν άλλα παρατράγουδα σωματικής και ψυχικής υγείας, ας μη τα αναφέρω, γιατί κάνει και ζέστη και βαριέμαι..
Τα ξέρεις.
Η άφεση αμαρτιών, είναι μια Μυστηριακή διαδικασία που δεν υπόκειται στον έλεγχο της στενής λογικής μας, όμως, στο λέω ότι υφίσταται, ώς Υγεία και ως Ελευθερία και όσοι έχουν λάβει αυτή την Αφεση δεν λησμονούν τα υπέροχα που ένιωσαν βαθιά μέσα τους, όταν μετα-νόησαν, και κατάλαβαν τα λάθη τους, και ζήτησαν με το Μυστήριο της Εξομολογήσεως, να πλησιάσουν τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, που είναι πολύ απαιτητική Ερωμένη -θα τολμούσα να πω και σε άπλυτους-ακάθαρτους υποψήφιους εραστές, δεν πείθεται να πλησιάσει
Προσωπικά, είμαι μια χαζή και Σαλή γραία, αλλά μια πρόχειρη ματιά αν ρίξω στο παρελθόν αυτού του ανάδελφου έθνους που έλεγε και ο πατήρ της Πετρούλας, θα δω, σπουδαίους ευεργέτες και δασκάλους και ήρωες και πολεμιστές που όλοι τους ανεξαιρέτως είναι βαθύτατη Πίστη στο Θεό και στο συνάνθρωπο.

Η Θρησκευτικότητα η υγιής είναι Δύναμη για ένα έθνος.
Να το θυμάσαι.
Και η αρχαία θρησκεία του δωδεκάθεου, ξέφτισε απο μόνη της.

Είσαι αγανακτισμένος απο κακούς Χριστιανούς παπάδες και από κακή άσκηση χριστιανικής παπαδικής εξουσίας.

(Δεν έχεις ζήσει με κακούς ειδωλολάτρες παπάδες και κακή ειδωλολατρική άσκηση εξουσίας για να βλέπαμε πώς θα ένιωθες, και εξ αποστάσεως είναι εύκολες οι εξιδανικεύσεις ενός πολύ μακρινού παρελθόντος που δεν θα μάθουμε την αληθινή ποιότητά του, ποτέ.)

Είσαι πολύ θυμωμένος με σημερινούς άθλιους ιερωμένους.
Και γω το ίδιο.
Ισως και πιο πολυ απο σένα.
Ομως, δεν θα κάνω το λάθος-τα έχουμε ξαναπει-να πετάξω και το μωρό μαζί με το νερό του μπάνιου...

Καλό βράδυ...:-) και καλό Ξημέρωμα!
Κώστας Θωμάς
31/07/2009 18:21

ΓΙΟΧΑΝ ΦΟΝ ΒΕΓΚΕΝ 31/7/2009 12:26
Δεν απάντησα καθώς δεν απαντώ στο ιντερνετικό "ξεφώνισμα" (κεφαλαία) ακολουθώ το netiquette κατά γραμμα, τα κεφαλαία είναι ιντερνετικη αυθάδεια λέγεται ξεφώνισμα και τα περνάω ΝΤΟΥΚΟΥ (αυτό έπρεπε να το φωνάξω)
Χαίρομαι που χρησιμοποίησες μια από της δικές μου γραμμές που έδωσα προ ημερών στο Κύριο Γεωργαρά, "ενώ δεν απάντησε τότε συμφωνεί" αυτό με κολακεύει, αξίζει να είναι κανένας διαφορετικός αργά ή γρήγορα θα εκτιμηθεί.

Για την εξυγίανση της κοινωνίας πρέπει να εξυγιανθεί το σύστημα που ακολουθεί η κοινωνία.
Το ιερό σας βιβλίο σε μια σελίδα γράφει ότι ο θεός τιμωρεί της αμαρτίες (αυτό που εγώ λέω παράπτωμα ή έγκλημα) σε κάποια άλλη σελίδα γράφει, η προσευχή και η μετάνοια φέρνει άφεση αμαρτιών, αυτά τα διδάσκουν σε μικρά παιδιά ώστε όταν μεγαλώσουν να μην έχουν αρχές ή να έχουν συγχαιόμενες (;) αρχές, αν έχουν καθαρές αρχές που δίνουν καθαρή σκέψη ίσως δουν την απάτη.
Η εκκλησία δεν είναι δυνατόν να εξυγιανθεί γιατί η βάση της είναι η απάτη, πουλάει ύπαρξη θεού τι άλλο θέλεις; είναι φτιαγμένη πάνω στην απάτη οπότε η γινόμαστε ζόμπι και την ανεχόμαστε η την καταργούμε και δίνουμε την απέραντη περιουσία στης ένοπλες δυνάμεις να την διαχειριστούν και να πληρώνουν τούς μισθούς και να αγοράσουν νέα όπλα, τότε θα σου πω εγώ αν η Τουρκία θα παίζει παιχνίδια πάνω από τα νησιά, αλλά έχετε ψυχή να σώσετε που να σκεφτείτε κάτι τέτοιο τόσο αμαρτωλό έστω και είναι λογικό και πατριωτικό, δεν είναι όμως χριστιανικό

Αν θέλεις άλλα για την ΜΗ υπάρξει Ιησού βασισμένα στη λογική και σε ντοκουμέντα να σου στείλω
Σαλογραία
31/07/2009 14:21
Αυτό το παιδί ο ΓΙΟΧΑΝ θα πάει μπροστά στη ζωή του.
Εχει ψυχραιμία, στόχους, άσε που είναι και πολυ περήφανος για το οικογενειακό του όνομα! :-)
ΓΙΟΧΑΝ ΦΟΝ ΒΕΓΚΕΝ
31/07/2009 12:26
Αγαπητέ Κώστα Θωμά,

βλέπω ότι δεν εκφράζεσαι επί των παρατηρήσεων μου. Αυτό λοιπόν επιτρέπει σε μένα και στο υπόλοιπο φόρουμ να υποθέσουμε ότι δεν αντιλέγεις στα γραφόμενα μου.

Το γεγονός ότι δεν βρίζεις και δεν είσαι πορωμένος είναι πολύ θετικό. Άρα μπορεί κανείς να συζητήσει μαζί σου.

Τα αγγλικά και τα ελληνικά δεν είναι το θέμα μας. Άσε που το εκφραστεί κανείς στα αγγλικά σε ένα ελληνικό φόρουμ θα ήταν λίγο άστοχο. Τα κεφαλαία όμως είναι ελληνικά και γίνονται κατανοητά από όλους. Δεν προκύπτει λοιπόν πρόβλημα αλληλοσυνεννόησης με τα κεφαλαία σε αντίθεση με τα αγγλικά.

Το θέμα μας είναι όμως άλλο αγαπητε. Και το ζητούμενο είναι ένα και κοινό για όλους. Πιστούς και άπιστους,αγνωστικιστές κτλ.

Να εξυγιανθεί η κοινωνία, το κράτος και η εκκλησία.

Και όχι να εξαλειφθούν.
΄
Έναν άνθρωπο όταν είναι άρρωστος δεν τον σκοτώνεις.

Προσπαθείς να το θεραπεύσεις.

Φιλικά
Σαλο...
30/07/2009 23:14
Aduan
μου άρεσε η κριτική που άσκησες...
Να είσαι καλά.
Κώστας Θωμάς
30/07/2009 22:49

ΓΙΟΧΑΝ ΦΟΝ ΒΕΓΚΕΝ 30/7/2009 18:27
Όταν γράφουμε ικανοποιούμε τής απαιτήσεις του αναγνώστη όχι τα γούστα μας εκτός και θέλουμε να του τα επιβάλουμε που δεν είναι λογικό.
Και εγώ θα ήθελα να γράψω στην Αγγλική που εκφράζομαι καλύτερα αλλά δεν το βρίσκω λογικό ούτε βρίσκω λογικό να σου κάνω επίδειξη των γούστων μου.
Δημήτρης Δ.
30/07/2009 20:21
Προσωπικά βλέπω σε ένα άρθρο στο ιντερνετ (http://www.oodegr.com/oode/epitheseis/gavras_1.htm) βιβλιογραφία που δείχνει ότι έχουν υπάρξει και άλλες επιστημονικές τοποθετήσεις για τις καταστροφές αυτές, και απορώ γιατί ο Κώστας Γαβράς τις απέκρυψε. Μέγα σφάλμα του.
ΓΙΟΧΑΝ ΦΟΝ ΒΕΓΚΕΝ
30/07/2009 18:27
ΚΩΣΤΑ ΘΩΜΑ..

Σ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ..ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ..ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑ...

ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ...ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ...

Αλλά επιεδή δεν είμαι κομπλαξικός και η άποψη σου μ''ενδιαφέρει πιο πολύ από το να χρησιμοποιώ τα αγαπημένα μου κεφαλαία..

Σ΄ακούω λοιπόν...υπενθυμίζοντας σου όμως, ότι το θέμα δεν είναι το που γεννήθηκε ο Ναζωραίος...ούτε το που θάφτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος...αυτό δεν αποδεικνύει την ύπαρξη ή ανυπαρξία κανενός εκ των δύο...

Θα προτιμούσα να τοποθετηθείς επί των γραφομένων μου.

Σ΄ευχαριστώ εκ των προτέρων λοιπόν..
Aduan
30/07/2009 16:45
@ akis

Το πιο ευκολο πραγμα στη ζωη ειναι να εχεις αποψη.
Οπως εχετε ολοι εδω μεσα για το καθε τι.
Το δυσκολο πραγμα στη ζωη ειναι να μαθεις ν'' ακους τον αλλον ακομα κι'' αν εχει αντιθετη αποψη απο τη δικη σου και να μην τον αφοριζεις, γιατι ετσι ισως μαθεις και μερικα πραγματακια παραπανω. Αυτο ειναι δυσκολο φιλαρακι ! Για πολλους απο εσας ειναι σχεδον ακατορθωτο, συμπεριλαμβανομενου και εσου. Το εχουμε διαπιστωσει αυτο ουκ ολιγες φορες.
Αρνεισαι την υπαρξη του Χριστου σαν ιστορικο προσωπο και μας αναφερεις οτι υπαρχουν στοιχεια που συνηγορουν σ'' αυτο. Δωσε μας λοιπον τα στοιχεια και τις πηγες και αποδειξε μας το. Μεχρι να μας το αποδειξεις, εμεις θα Τον δεχομαστε και σαν υπαρκτο προσωπο και σαν Τον μεγαλυτερο επαναστατη ολων των εποχων, ασχετως αμα πιστευουμε ή οχι σ'' Αυτον.
Οσον αφορα το θεμα της διενεξης, εχουμε και λεμε :
Η επιβολη του Χριστιανισμου ως επισημη θρησκεια της Ανατολικης Ρωμαικης αυτοκρατοριας ηταν επιτακτικη αναγκη απο τη στιγμη που η θρησκεια αυτη ειχε μεγαλη απηχηση στον τοτε γνωστο κοσμο σε ολα τα κοινωνικα στρωματα με πρωτα και καλυτερα τα κατωτερα, δηλαδη τον απλο λαο. Ηταν επισης επιτακτικη αναγκη απο τη στιγμη που υπηρχε μια επισης μεγαλη μεριδα που πιστευε σε διαφορετικες θεοτητες, και τα πιστευω της οποιας υπονομευαν την ενοτητα της αυτοκρατοριας και αυτες οι θεοτητες δεν ηταν μονο οι θεοι του Ολυμπου αλλα πολλες αλλες διαφορετικες θεοτητες και ειδωλα. Οτι επακολουθησε ειχε κυριο γνωμωνα αυτη την αντιληψη. Δεν αρνουμαι ουτε τις σφαγες, ουτε τις καταστροφες που βιωσε ο Ελληνισμος - και οχι μονο - που ηταν προσκολλημενος στον αρχαιο κοσμο. Οτι ομως κι'' αν συνεβει ηταν αυτοκρατορικες αποφασεις κυριε ακι, και λογαριασμο δε θα σου εδινε κανενας ουτως ή αλλως γιατι τοτε δεν υπηρχες και θα συνεχιζες να μην υπαρχεις για πολλους αιωνες. Οι Χριστιανοι ( με οτι σημαινει Χριστιανος εκεινη την εποχη, που εσυ κι'' εγω ΔΕΝ γνωριζουμε, συνεπως ΔΕΝ ειμαστε και σε θεση να κρινουμε ) προφανως χρησιμοποιηθηκαν και καθοδηγηθηκαν. Φανταζομαι οτι Ελληνες που ασπαστηκαν τον Χριστιανισμο θα σφαξανε χιλιαδες αδελφους τους αν τους ειπαν οτι αυτοι και οι θεοτητες τους ειναι εχθροι του Χριστου, της αυτοκρατοριας και δικοι σας, καταστρεψτε τους. Αν ζουσες κι'' εσυ εκεινη την εποχη και ανηκες σ'' αυτους το ιδιο θα εκανες. Οταν εγραψα με ποια κριτηρια προσεγγιζουμε την αληθεια και με ποια δεδομενα, αυτο εννοουσα αλλα εσυ οπως παντα αρκεστηκες στις αναρθρες αφοριστικες κραυγες που συνηθιζεις να βγαζεις. Δεν εχεις μαθει κι'' εσυ και πολλοι αλλοι εδω μεσα οτι οταν μιλαμε για ιστορικα γεγονοτα δεν τα προσεγγιζουμε με τις αντιληψεις και τα δεδομενα της τωρινης εποχης μας αλλα της τοτε. Ολοι σας κρινετε τους Χριστιανους εκεινης της εποχης χωρις να εξεταζετε πως ζουσαν, τι απ'' ολα αυτα που γνωριζουμε εμεις απο το Χριστιανισμο ειχαν υιοθετησει στην καθημερινοτητα τους, πως ασκουσαν τις επιταγες της θρησκειας αυτης κλπ κλπ. Αγνοειτε ή πιθανως ξεχασατε - οσοι το γνωριζουν - ν'' αναφερετε οτι τοσο ο Χριστιανικος κοσμος της Δυσης οσο και της Ανατολης κατα τη διαρκεια του Μεσαιωνα ειναι ενας κοσμος δεισιδαιμονας ο οποιος ακολουθει τα προσταγματα των εκπροσωπων της εκκλησιας οι οποιοι ειναι και οι ιδιοι δεισιδαιμονες. Μιλαμε για εναν κοσμο με προκαταληψεις, που φοβαται τη θεια δικη, και πιστευει σε θαυματα και στο πυρ το εξωτερο....( ακομα ισχυουν αυτα στη συγχρονη εποχη της μορφωσης και της γνωσης που πολλες νεες πηγες εχουν ερθει στο φως και υπαρχουν εντονες αμφισβητησεις σε παλαιοτερες θεωριες και πιστευω.....ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ). Αυτος ο κοσμος ελεγχεται μεσω της θρησκειας και αυτο ειναι το ζητουμενο ωστε να υπαρχει συνοχη και ταξη στην αυτοκρατορια. Το οτι ερχεσαι εσυ και καποιοι αλλοι δηθεν ανοιχτομυαλοι σημερα, να μου καταδικασεις πραξεις ανθρωπων του χθες, για τις αντιληψεις των οποιων ξερεις τοσα πολλα οσα ξερει κι'' ενας υδραυλικος για την πυρηνικη φυσικη εμενα δε μου λεει μια. Ποσο μαλλον οταν το μοναδικο κριτηριο για το αναθεμα σου ειναι η Χριστιανικη Θρησκεια και η εκκλησια με γνωμωνα το πως τη βιωνεις, την αντιλαμβανεσαι και την προσεγγιζεις εσυ σημερα. Η γνωμη σου για τους παπαδες την εκκλησια και γενικα τους Χριστιανους του σημερα δεν ειναι βαση για να κρινεις τις ενεργειες των ιδιων στο χθες. Παρολα αυτα εισαι οπως παντα απολυτος και φανατικος, κοινως δεν διαφερεις καθολου απο αυτους που καταδικαζεις. Κατι τετοιοι σαν κι'' εσενα ηταν αυτοι που κατεστρεφαν και σφαζανε τοτε με τη διαφορα οτι αυτοι στην πλειοψηφια τους ηταν αγραμματοι και ζουσαν με φοβους και προκαταληψεις. Εσυ απεναντι τους δεν εχεις καμια δικαιολογια και κανενα ελαφρυντικο.
Και θα κλεισω με κατι τελευταιο επειδη οι περισσοτεροι ξερετε να καταδικαζετε γιατι ειναι πολυ πιο ευκολο απ'' το να αναζητατε την παραλληλη αληθεια....γιατι παντα υπαρχει μια.
Το Βυζαντιο οπως και η Ρωμη δεν ειναι μια απλα δυο πολεις.
Και η Ρωμη και το Βυζαντιο (....σαν φυσικη συνεχεια της Ρωμης) ειναι εννοιες οικουμενικοτητας. Συγκεντρωνουν και οι δυο τα μεχρι τοτε κεκτημενα του ανθρωπινου πολιτισμου σε γνωση, σε τεχνολογια, σε αρχιτεκτονικη, σε δυναμη τα προβαλουν και τα διαφυλασουν απο οτιδηποτε θεωρειται ξενο και βαρβαρο με τα προτυπα του τοτε πολιτισμενου κοσμου. Η κληρονομια και τα επιτευγματα των Αρχαιων Ελληνων δεν εξαφανιστηκαν επι Ρωμαικης αυτοκρατοριας και δεν θα εξαφανιστουν ουτε επι θεοκρατικου Βυζαντιου ανεξαρτητως διωγμων και καταστροφων που θα λαβουν χωρα σε καποιες χρονικες περιοδους - κυριως κατα τους πρωτους αιωνες - της υπαρξης του. Περιτρανη αποδειξη ειναι τα κομψοτεχνηματα της Κωνσταντινουπολης τα περισσοτερα των οποιων θα καταστραφουν κατα την πρωτη αλωση της πολης απο τους Φραγκους το 1204 και για τα οποια ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει ιδεα. Ακου λοιπον ακι, μεγαλε γνωστη και αφοριστη τα εξης :
Στο θεοκρατικο Βυζαντιο των φανατικων Χριστιανων που εσφαξαν τον Ελληνισμο και κατεστρεψαν την αρχαια κληρονομια μας για αιωνες στολιζαν την πολη και αρχαια κομψοτεχνηματα οπως : Το αγαλμα του Πηγασου κατασκευασμενο απο τον γλυπτη της αυλης του Μεγαλου Αλεξανδρου οπως το χαλκινο αγαλμα του Ηρακλη , οπως και το χαλκινο αγαλμα της θεας Αθηνας της Προμαχου το οποιο αφαιρεθηκε απο τον Παρθενωνα μεν και μεταφερθηκε στην Κωνσταντινουπολη αλλα δεν καταστραφηκε, αντιθετως διατηρηθηκε σαν στολιδι της Πολης...και αρκετα αλλα. Θες να τα ριχνεις ΜΟΝΟ στους Χριστιανους εσυ και καποιοι αλλοι εδω μεσα, καντε το, εμενα δε μ'' απασχολει καν. Δεν ειμαι υπερ των Χριστιανων ετσι οπως τους βιωνω στο σημερα, παρολα αυτα αναγνωριζω οτι δεν ειναι ολοι σκαρτοι, κι'' αυτο ισχυει για ολους τους ανθρωπους και για ολα τα πραγματα.
Συνεχισε ν'' ασκεις κριτικη με τις παρωπιδες και το φανατισμο που σε διακρινουν, και θα μαζεψεις τοση γνωση στη ζωη σου που θα χωραει μονο σε κεφαλι βελονας......και στο δικο σου φυσικα !
Οσο για τον Χιτλερ.....ρωτα τους Γερμανους μη ρωτας εμενα.
Κώστας Θωμάς
30/07/2009 16:15
Σαλο... 30/7/2009 14:38
Όλα αυτά που λες τα βρίσκεις μόνο στα θρησκευτικά βιβλία και είναι εργαλεία τής πίστης όχι ιστορικά γεγονότα.
Για να πιστέψεις ένα τόσο τρελό παραμύθι πρέπει να σε σοκάρουν με τέτοιου είδους ιστορίες, πρώτον σε θέλουν να συμμεριστείς το πόνο κάποιου ήρωα που πόνεσε για σένα και δεύτερον όταν σε στείλουν να πάρεις το αίμα πίσω να μπορείς να το κάνεις, αυτό λέγεται πίστη και αν δεν έχεις λάβει τα μέτρα σου να προφυλαχτείσ θα σε χτυπάει η ζέστη χειμώνα καλοκαίρι όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους πιστούς
Κώστας Θωμάς
30/07/2009 15:56
ΓΙΟΧΑΝ ΦΟΝ ΒΕΓΚΕΝ 30/7/2009 15:35

Γατί γράφεις κεφάλαια ενώ ξέρεις ότι δεν τα διαβάζει κανένας, κανε αυτό αλλιώς κεφάλαια δεν διαβάζω και ιδικά όταν το θέμα είναι πολιτισμός, τότε θα σου απαντήσω με ντοκουμέντα για το αν Ιησούς ήταν Ναζωραίος γιατί οι μαθητές του διαφωνούν για το που γεννήθηκε

Πως να γράφετε Ελληνικά με έλεγχο ορθογραφίας με τη βοήθειά τής GoogleDocs και να έχετε ενα υψηλής ποιότητας Word Prossesor στη διάθεση σας.

Ανοίγετε το Control Panel, πάτε στο Regional and languages, διαλέγετε Ελληνικά.
Η αλλαγή απο Αγγλικά σε Ελληνικά γίνεται με τα πλήκτρα SHIFT ALT ταυτοχρόνως.
Ως εδώ είναι πως να αλλάζετε από Αγγλικά σε Ελληνικά.

Πάτε στο Google search και γράφετε στα Αγγλικά Googledocs, στη σελίδα που ανοίγει ανοίγετε ενα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό ακολουθώντας της οδηγίες.
Ο έλεγχος γραμματικής γίνεται κάνοντας κλικ στο (ABC) πάνω ακριβώς από το κείμενο και δεξιά.
Ο τόνος μπαίνει πριν το τονιζόμενο ψηφίο πληκτρολογηθεί πληκτρολογώντας το πλήκτρο δεξιά του ψηφίου (L)

Τα ελληνικά θα τα βρείτε ως εξής
W=τελικό ς
J=ξ
C=ψ
V=ω
Q=;
Τα υπόλοιπα ψηφία κανονικά
ΓΙΟΧΑΝ ΦΟΝ ΒΕΓΚΕΝ
30/07/2009 15:35
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ,

- ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΜΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΧ Ο ΣΤΡΑΒΩΝ.

ΕΠΕΙΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΗ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ.

Ο ΠΙΛΑΤΟΣ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΚΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΤΛ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΥΡΝΟΥΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΗΝ ΙΟΥΔΙΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΗΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙ. ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΛΟΣ..

ΑΝ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ, Ε ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΝΑΖΩΡΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΝΙΣΜΟ. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΙΝΗΜΑ.

- ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. ΜΑ ΚΑΛΑ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑ ΕΓΩ ΤΙΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΘΕΛΩ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΤΑΝ ΔΕ ΘΑΝΑΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΣ, Ε ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΡΙΣΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΔΩ..ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΡΙΝΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.

- ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΑΠΛΟΪΚΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΑΠΟΣΟ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΟΪΚΗ ΜΟΥ ΣΚΕΨΗ Η ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ..ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ. ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΤΛ ΚΑΙ ΙΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ. ΜΗΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ =ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΑΣΜΑΤΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ. ΑΝ ΑΠΛΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ...ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΟΥ..ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ.

- ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΙΣΑ ΤΑ ΔΙΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ.

- ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΚΑΙ ΕΘΕΣΕ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ, ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ. ΚΤΛ ΚΤΛ

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΤΛ. ΕΙΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΟ ΔΥΟ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ;

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ...ΠΑΝΤΑ ΚΟΣΜΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
Σαλο...
30/07/2009 14:38
Kώστα Θωμά μου
το παραδέχομαι ότι μας έχει βαρέσει η ζέστη κατακέφαλα, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να μου γράφεις ότι ο Χριστιανισμός έφερε την καταστολή στον αρχαίο κόσμο και ότι δεν υπήρξε Η Επανάσταση!!!
Μα τι στρεβλές ε ρ μ η ν ε ί ε ς της Ιστορίες μετά ταύτα κατασκευασμένες απο πληρωμένους κοντυλοφόρους κάθεσαι και διαβάζεις, μωράκη μου;

Θα τρελαθούμε , κύριέ μου εντελώς, επειδή κάνει ζέστη; πώς το βλέπεις το ζήτημα;
Και τα παιδιά του δημοτικού ξέρουνε
- μέχρι και ο γάτος μου ο Θουκυδίδης θα ήξερε, είμαι σίγουρη, ήταν προχωρημένος γάτος, έτρωγε και φουντούκια όταν τον έκοβαν τρελές πείνες-
ότι
απο τον καιρό του Χριστούλη, μέχρι και το διάταγμα των Μεδιολάνων με το οποίο έδωσε Ανεξιθρησκεία ο Μέγας Κωσταντίνος, με τους Χριστιανούς ΤΣΗ ΠΟΠΗΣ γινοτανε απο τα βασανιστήρια και τα παλουκώματα και τους αποκεφαλισμούς, έλα Θωμά μου στα συγκαλά σου!
Ο μέγας Παύλος επειδή ηταν Ρωμαίος πολίτης, σκοτώθηκε δια αποκεφαλισμού.
Ο μέγας Απόστολος Πέτρος, σταυρώθηκε κατουκέφαλα, ο μέγας Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, στην Πάτρα, μία απο τα ίδια, όλοι κακήν κακώς εξεμέτρησαν τον μάταιον βίον, μονάχα ο μαθητής της Αγάπης, ο θαρραλέος άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, έζησε μέχρι βαθύτατο γήρας και εκοιμήθη ηρέμως...
Αν δεν πιστεύεις εμένα για τα βασανιστήρια που επι τρείς αιώνες οι φανατικοί ειδωλολάτρες έκαναν στους Χριστιανούς, πάρε και διάβασε το διασκεδαστικό βιβλιαράκι με τίτλο:
<<Το εγχειρίδιο του καλού δημίου>> να δεις πόση βαρβαρότητα υπήρχε στα παλιότερα χρόνια , στις δημόσιες εκτελέσεις, πράγματα που σήμερα εμείς, οι εξανθρωπισμένοι απο το κήρυγμα της Συγνώμης ακόμη των Εχθρών -που με το παράδειγμά Του, μας έδωσε ο Κύριος Ιησούς -μόνο ακούγοντάς τα, τα θεωρούμε φρικιαστικά και ακατανόητα.
Θα μπορούσα να γράψω κατεβατά, αλλά είπαν οι αρχαίοι κάτι για το φείδι του χρόνου και προκειμένου αυτο το φείδου να εφαρμόσουμε, σωπαίνω...
Να είσαι πάντα καλά και να μου γράφεις...
e-ch
30/07/2009 08:35
Φιλιππινεζος Παρατηρητης 29/7/2009 15:15

Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι, σε αυτή τη χώρα που είναι στην πραγματικότητα "χωριό" με φουλ τσοπαναρέους που το παιζουν αρχιτσιφλικάδες, υπάρχουν πολλοί ακόμα που γνωρίζουν τα τότε γεγονότα γιατι τα εζήσαν απο κοντά. Αυτοί, ξέρουν και αναγνωρίζουν απο μακρυά τους χφδρφνους!. Οπότε.... πες τα αλλού αυτά που λες.
Pavlos Xanthopoulos
30/07/2009 07:45
Pros k. Γιάννης Κετσέας 29/7/2009 22:24
Simfono apolita mazisou Gianni,kai kati akoma: Na epistrafoun apo teis eklisies teis Ellados,olla ta marmara pou parthikan apo arheous naous....
Kai meta na zitisoume apo tous ksenous !
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
30/07/2009 06:01
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΓΝΗΣΙΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Κώστας Θωμάς
30/07/2009 01:15
ακις 29/7/2009 21:50

Όποιος καταλαβαίνει Αγγλικά να δει αυτο με μεγαλη προσοχη στο 4'' για τον Επίκουρο.
Ο Σωκράτης και αυτός εξέταζε της αρχές αρα αχρειστος, ο χριστιανισμός και οχι ο Σωκρατισμος επεβλήθει γιατί απαιτεί υποταγή.
http://www.youtube.com/watch?v=C20uCwkJnvo&NR=1
Κώστας Θωμάς
30/07/2009 00:54
Σαλό, πολύ ανούσια η έκφραση του ανώνυμου κυρίου που δεν είναι σίγουρος για την τοποθέτηση του για αυτό κρύβετε πίσω από ένα ψευδώνυμο ούτε καν Ελληνοπρεπές
Η καταστολή δεν είναι επανάσταση, και ο χριστιανισμός έφερε καταστολή,
Η "επανάσταση" έγινε από τούς Ρωμαίους αυτοκράτορες με σκοπό να διατηρήσουν την αυτοκρατορία ενωμένη, δες την σήμερα.
Την εποχή αυτή τα συστήματα να κυβερνήσουν ήταν, Ρωμαίικη ολιγαρχία που ο πλούσιος αγόρασε τη θέση του και ψήφιζε νόμους, ένα σύστημα που μισούσαν όλοι οι υποδουλωμένοι από τη Ρώμη λαοί, η δικτατορία που ο αυτοκράτορας γινόταν θεός.
Υπήρχε η Ελληνική δημοκρατία που δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσει
Υπήρχε και η Ιουδαϊκή θεοκρατία που ο θεός έστειλε το βασιλιά - αυτοκράτορα και αυτός με τη βοήθεια του κλήρου και του στρατού κυβερνούσε, η θεοκρατία έδινε όλη τη δύναμη στον αυτοκράτορα.
Αν ήσουν ο Κωνσταντίνος ποιο σύστημα θα διάλεγες να κυβερνήσεις την απέραντη αυτοκρατορία ; δεν σου βάζω δύσκολα, η απάντηση είναι, τη θεοκρατία
Η θεοκρατία έπρεπε να έχει αγγελιοφόρο και δημιούργησαν το θρησκευτικό τέρας στο όνομα του οποίου έχουν σκοτωθεί εκατομμύρια κόσμου και έχουν καταστραφεί ανώτεροι πολιτισμοί για χάρη ενός ομοιόμορφου νέο ρωμαίικου μονοθεϊστικού πολιτισμού που απέτυχε σε δυο χιλιάδες χρόνια να βάλει μια πέτρα πάνω στην άλλη, ακόμα έρχονται στην Ελλάδα να θαυμάσουν τα προ μονοθεϊστικής περιόδου ανθρώπινα επιτεύγματα, αυτά τα επιτεύγματα σας προσφέρουν σήμερα το "επιούσιον" φέρνοντας τουρίστες και σας δίνουν δουλειά οι παλιόειδωλολάτρες.
Ο Ιησούς δεν υπήρξε ΠΟΤΕ, αν υπήρχε και εθεωρείτο εγκληματίας καταλαβαίνεις αν διάβασες ιστορία ότι οι Ρωμαίοι χρειάζονταν χιλιάδες κατάδικους στο κολοσσιαίο για το θέαμα καθώς απολάμβαναν τον άρτον κλεμμένο από την Αίγυπτο με θέαμα.
Ο Ιησούς είχε μεγαλύτερη αξία στο θέαμα που θα τον έτρωγε κάποιο θηρίο να διασκεδάσουν την αιμοβορία τους οι Ρωμαίοι, ο Πιλάτος θα είχε διωχθεί αν δεν είχε στείλει τους κατάδικους στη Ρώμη.
Τέλος είναι το σύστημα που κάνει τους άθλιους ιερωμένους, κατέστρεψε το σύστημα να μην έχεις άθλιους ιερωμένους
Γιάννης Κετσέας
29/07/2009 22:24
Όταν την "Κυριακή της Ορθοδοξίας", ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάει στην εκκλησία, ακούει τα *Τρις Ανάθεμα* κατά των Ελλήνων για δύο συνεχείς ώρες, προσκυνάει και κάνει το σταυρό του, τι περιμένετε; Το μικροεπεισόδιο με το video του Μουσείου είναι ενδεικτικό της έλλειψης αυτογνωσίας και δημοκρατικής συνείδησης που χαρακτηρίζει το Ρωμαίικο από την ίδρυσή του. Δέχονται του παπάδες να κάνουν ‘αγιασμό’ στην βουλή, και οι κάμερες δείχνουν τον πρωθυπουργό να τους φιλάει το χέρι! Πειθαναγκάζουν το Συμβούλιο της Επικρατείας να κάνει κι αυτό ‘αγιασμούς’ τη στιγμή που πνίγεται από Βατοπεδινές ασυδοσίες.. Είναι τόσες πολλές οι εσωτερικές αντιφάσεις που αντιμετωπίζει το Ρωμαίικο ώστε τέτοιου είδους τριβές να είναι αναπόφευκτες. Και φυσικά έχουν το κόστο τους. Μια παράπλευρη συνέπεια είναι να ενισχύεται το Αγγλικό επιχείρημα πως τα γλυπτά του Παρθενώνα, πού κατά κάποιο τρόπο έχουν συμβολικό και υπερεθνικό χαρακτήρα για την Δύση, δεν είναι δυνατόν να επιστραφούν σε ένα τέτοιο μισαλλόδοξο περιβάλλον. Σκεφτείτε το!
ακις
29/07/2009 21:50
@ΓΙΟΧΑΝ ΦΟΝ ΒΕΓΚΕΝ

Αγαπητε κυριε με το περιεργο nick , προυποθεση των παραπανω ειναι η υπαρξη του Ιησου , σαν ιστορικο προσωπο και πιστεψτε με συνηγορουν πολλα στοιχεια , οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος δεν υπηρξε ποτε , αλλα και αν υπηρχε ηταν ασημαντος ωστε να μην τον καταγραψει η Ιστορια ....λυπαμαι κυριε για αυτο το διανοητικο πληγμα . Εκτος των ευαγγελιων το ονομα αυτο δεν αναφερεται πουθενα αλλου ......Απιθανο αλλα αληθινο.

Η εξιδανικευση της Αρχαιοτητας και η μεταφυσικη της προσεγγιση ως τελεια κοινωνια απο τους Νεοελληνες ειναι πραγματι αστεια και ανιστοριτη , παρολα αυτα η κοινωνια αυτη ξεχωριζει για ενα πραγμα ...ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ . Ο Μεσαιωνας που ηρθε ως επακολουθο της κυριαρχιας σας , θεωρειται ως η απεχθεστερη εποχη απο καταβολη ανθρωπινου πολιτισμου.

Θα ηθελα να σας πω οτι τα εγκλημτα των Χριστιανικων τερατων , ηταν εναντια ενος ολοκληρου Εθνους και οχι εναντιον οπαδων καποιας Θρησκειας , διοτι αν το θεμα ηταν μονο θρησκευτικο θα καιγανε μονο τα ιερα και τους ναους και οχι θεατρα , εργα τεχνης ,βιβλιοθηκες , κλεισιματα σχολων , σταματημα Ολυμπιακων αγωνων κλπ. Υπηρχε ειδικη κατηγορια "Επι Ελληνισμω" που τιμωρουνταν με ΘΑΝΑΤΟ κυριε , το καταλαβαινετε αυτο ;
Δεν βολευε κυριε την εξουσια την πολιτικη και εκκλησιατικη (αφου ειχαν γινει ενα) , η αμφιβολια , τα ερωτηματα , η επιστημονικη και φιλοσοφικη σκεψη του Ελληνικου πολιτισμου , διοτι χαλαγε την συνταγη του τυραννου - αυτοκρατορα "ελεω Θεου" καθως και την δογματικη και παραλογη "Εξ''αποκαλυψεως" αληθεια των γραφων.
Σταματηστε να ειστε απλοικος στην σκεψη και βαθυνετε λιγο στην γνωση , διοτι η αμαθεια ειιναι η μητερα ολων των παθων. Ο χριστιανισμος δεν ηταν τιποτα αλλο παρα ενα υπουλο οχημα επιβολης εξουσιας . Και κατι αλλο αγαπητε φον , πριν τον Ιησου (αν υπηρξε) φιγουραρουν στην ιστορια κατι προσωπικοτητες αληθινες και υπαρκτες που προκαλεσαν ρηξη στα λυμναζοντα νερα των κοινωνιων τους βλεπε Σωκρατη , Επικουρο , Αναξιμανδρο , Πλατωνα , Σωκρατη , Βουδα , Μανη , Μιθρας , Ηρακλειτος και η λιστα δεν εχει τελειωμο , απλα για 2000 χρονια το μαρκετινγκ του χριστιανισμου ειναι ισχυρο ........ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ
akis
29/07/2009 21:27
Totos

Το μονο που δεν μπορεις να μου προσαψεις ειναι το "Ελληναρας" , διοτι το ειδος τους ειναι εχθροι μου.
Με ευκαιρια την υποθεση Γαβρας ξεκινησε μια ολοκληρη συζητηση που αναφερεται στην σκοτεινη περιοδο κατα την οποια οι προγονοι μας περασαν απο σπαθι και φωτια για να γινουν Χριστιανοι και αυτο ειναι ενα γεγονος απολυτα τεκμηριωμενο απο πηγες της εποχης . Αυτο λοιπον κατεκρινα την τυφλωση και τον ζηλωτισμο των " πιστων" καθως και την αναιδη αναμειξη ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ της εκκλησιας , οποιος θελει ας πιστευει , αλλα εκτος κρατικης προστασιας και δεσμους με κυβερνησεις . ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΣΤΑΝ .
ΕΥΛΑΛΙΑ
29/07/2009 21:27
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΑΒΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ?
Αντί...
29/07/2009 21:27
Ελάτε τώρα. Ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Το Ιερατείο!
Μονάχα ο Σημίτης αντιτάχθηκε κάπως. Τούτοι εδώ οι δουλοπρεπείς δεξιοάσχετοι ούτε το ΠΔ για την καύση των νεκρών μετά 5 χρόνια δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμη. Ποιός κρύβεται από πίσω; Ο Φούφουτος;
Υπάρχουν τεραστια συμφέροντα με τους μαρμαράδες, τα νεκροταφεία και τα φακελάκια των ιερέων για τα τρισάγια.
Και λουζομαστε όλην αυτή την τριτοκοσμική βρώμα. Οπως και τόσες άλλες.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
29/07/2009 20:41
Καλά που έκανε αυτή την βλακεία το παπαδαριό, καί έμαθαν επι τέλους καί πολλοί ηλίθιοι, ποιοί κατέστρεψαν με μανία τα μνημεία του Αρχαίου Πολιτισμού, επιβάλλοντάς μας για θρησκεία την Εβραίικη μυθολογία!
Φιλιππινέζε, φυσικά με το παπαδαριό είσαι έτσι; Μη μας κάνεις καμμιά έκπληξη!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
29/07/2009 20:34
ΓΙΟΧΑΝ ΦΟΝ ΒΕΓΚΕΝ
Τι σχέση έχει μωρέ το σημερινό Παπαδαριό με τον Ναζωραίο. Ποιά από τις διδασκαλίες του εφαρμόζουν. Είναι ενάντια στον πλούτο;;; Είναι ενάντια στην αδικία;;; Βοηθούν τούς μή έχοντες;;; Αγαπούν κανένα;;;
Ο Ελληνικός Πολιτισμός για την εποχή που αναπτύχθηκε, ήταν πολύ προχωρημένος. Μήν τον συγκρίνεις με το σήμερα. Μήν ξεχνάς ότι οι Ευρωπαίου τότε έτρωγαν βαλανίδια και ζουσαν στά κλαδιά σαν πίθηκοι. Αλλοι πάλι προσκυνούσαν σαν θεούς τους ηγέτες τους, όταν οι Ελληνες εφεύραν την δημοκρατία.
Ο Χριστιανισμός επετέθη μανιωδώς κατά του Ελληνικού Πολιτισμού καί του 12θεου. Το τότε Παπαδαριό κατέστρεψε τα μνημεία καί έκαψε όλα τα συγγράμματα των αρχαίων φιλοσόφων. Οδήγησαν την Ελλάδα καί την Ευρώπη στον σκοταδιστικό Μεσαίωνα, όπου καίγονταν επιστήμονες που υποστήριζαν ότι η γη είναι στρογγυλή. Ευτυχώς οι Αραβες, διέσωσαν αρκετά από τα συγγράμματα των Αρχαίων Ελλήνων, καί έγιναν γνωστά στούς Ευρωπαίους. Ετσι ξεκίνησε η Αναγέννηση καί ο Διαφωτισμός. Ενας παππας της Δυτικής Εκκλησίας (Λούθηρος) ανέτρεψε τις ανόητες δοξασίες του παππισμού, χτύπησε τον Χριστιανικό δογματισμό καί έδωσε την ευκαιρία στούς Ευρωπαίους, μαζί με την γνώση της Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας, δια διαρρήξουν τά δεσμα της Θρησκείας καί να οδηγηθούμε στην σημερινή πρόοδο.
Το παπαδαριό εξακολουθεί να μισεί τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, επιβάλλοντας την υποχρεωτική διδασκαλία της Εβραϊκής μυθολογίας στα σχολεία μας, ως δήθεν θρησκευτικά.
Αν ξανακατέβαινε σήμερα ο Ναζωραίος, το παπαδαριό θα τον σταύρωνε και πάλι!
Σαλογραία
29/07/2009 20:31
@ΓΙΟΧΑΝ κ.λπ κ.λπ

Συγχαρητήρια για την τοποθέτηση.
Εκφράσατε την ουσία.
Μην κρίνουμε τα πράγματα με τα μάτια της εποχής μας.
Πρέπει να τα κρίνουμε με τα μάτια των ανθρώπων ε κ ε ί ν η ς της εποχής και ο Κύριος Ιησούς Χριστός, με την παρουσία Του, έσχισε άπαξ δια παντός, το καταπέτασμα της Ιστορίας στα δύο, είτε το θέλουν κάποιοι , είτε όχι.
Η κατάχρηση απο άθλιους ιερωμένους δια μέσου των αιώνων και κυρίως τα εγκλήματα απο αιρετικούς, δεν ακυρώνουν τη Μορφή του Θεανθρώπου για κανέναν έντιμο άνθρωπο που έχει μάτια και β λ έ π ε ι.
ΓΙΟΧΑΝ ΦΟΝ ΒΕΓΚΕΝ
29/07/2009 19:50
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΑΘΗΤΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ.

ΟΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΓΑΒΡΑ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ.

ΟΙ ΑΡΧΑΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ.
ΤΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΚΦΕΝΔΟΝΙΖΑΝ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ. ΑΛΛΟΙ ΔΕ ΤΑ ΑΦΗΝΑΝ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.

ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ...ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.

ΟΤΑΝ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ.

ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΦΤΩΧΟΣ.

ΟΙ ΔΕ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΝΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΚΟ. ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΑΝΕ ΣΤΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΑ (ΤΙ ΦΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ).

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΑΙΩΝΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ...ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ. ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ. ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΑΖΩΡΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ. ΑΝ Ο ΓΚΑΝΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΓΚ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ..ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ;

ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΩ. ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ.

ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΜΟΝΟ ΑΣΤΟΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙΣ.

ΥΓ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ. ΕΙΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΕΙΤΕ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΗΣ, ΕΙΤΕ ΚΟΣΜΙΚΟΣ..ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΣΜΙΑ
Θ. Δ.
29/07/2009 19:00
@ ΦΙΛ.ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.
Ηρέμησε.....Πάλι απώλεια ψυχραιμίας ;.....
Καλά εσύ δεν μας δήλωσες οτι είσαι υπέρ των μικρών κομ-
μάτων ;...Τότε τι σε κόφτει ; '''' ...το βόλι (του Γαβρά ) στη Ν Δ.''''..
Ή μήπως επειδή ,μέρα με τη μέρα, γίνεται όλο και πιό φανερό
οτι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ''''συνδιαχείρηση'''', με
το αζημείωτο βέβαια, της πολυκατοικίας ;......
Μπουμπουλίνα
29/07/2009 18:52
Μόνο ο Χ. Ζαχόπουλος μπορεί να βάλει τάξη στο γιουσουρούμ του Υπουργείου Πολιτισμού (!). Καιρός ο Σαμαράς να πάρει δρόμο! ΖΑΧΟΠΟΥΛΕ ΖΕΙΣ. ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΊΣ
ιωαννα
29/07/2009 17:18
αν μπορουσε η εκκλησια να καταστρεψει παλι τον παρθενωνα κ τα γυρω μνημεια θα το εκανε,κ επειδη δε μπορει το εριξε στη λογοκρισια.απαραδεκτοι οσοι δεχτηκαν να κοπει το φιλμ.ολοι ειπανε τον ελγιν κλεφτη,ομως αυτος ειδε χρονια πριν την ανικανοτητα μας να προστατεψουμε την ιστορια μας απο καθε καιροσκοπο που δρα ανενοχλητος πισω απο ενα ρασο.ντρεπομαι που ενα συγχρονο μουσειο δεχεται εντολες απο τον καθε αρχιεπισκοπο,μητροπολη κλπ που στο ονομα μιας θρησκειας ικανοποιουν τα προσωπικα τους συμφεροντα.αν ηθελε η εκκλησια να βοηθησει ας εδινε εγγυησεις για δανεια σε οσους εχουν αναγκη,ας μην περιμενουμε ολοι απο το τεμπμε κ τις τραπεζες κ μετα να ευχαριστουμε τον αγιο του οποιου την εικονα φιλησαμε για να ξελεασπωσουμε οικονομικα.στο σχολειο μας εμαθαν οτι ο θεος δινει ,οχι οτι η εκκλησια παιρνει στο ονομα του θεου.τελικα οταν πεθαινουμε παμε στον παραδεισο ή στην St.Peter''s Bank?γιατι κ η εκκλησια μια εταιρια εχει καταντησει κ αφου δε μας επεισε με το καλο το γυρισε στις απαγορευσεις.μηπως θα προσπαθησουν να αφορισουν κ το γαβρα ειναι δεν ειναι ορθοδοξος οπως προσπαθησαν ανεπιτυχως με τον Καζαντζακη???απο ποτε η ελευθερια του λογου κ η αληθεια ειναι παραπτωματα?
μιχάλης
29/07/2009 17:15
πολλά μύθαμε σε αυτή την συζήτηση, ενδιαφέρον άρθρο ενός ραβίνου στο http://apollonios.pblogs.gr/2009/07/h-ebraikh-synwmosia-kata-toy-ellhnismoy-omologia-rabbinoy.html
αντωνης
29/07/2009 16:46
@Φιλιππινεζος Παρατηρητης 29/7/2009 14:32 Φιλιπινεζε, παρανοικη ειναι η λογικη σου που απο την μια μας ενημερωνεις οτι, <<οι τοτε δηθεν αντιστασιακοι εκαναν αντισταση στα νυχτερινα κεντρα διασκεδασης της Ευρωπης>> κι απο την αλλη οτι αυτοι οι ασημαντοι εκαναν τον σκηνοθετη της διασημο. Τις υπολοιπες βρισιες κι ανοησιες σου περι σουβλακιου κτλ, σις χαριζω, γιαιτ ως γνωστον ο νηστικος καρβελια ονειρευεται.
τοτός
29/07/2009 15:56
@Akis και ποιός σου είπα ότι συμφωνώ με την λογοκρισία; Αυτό που επισημαίνω είναι ότι οι καταστροφές στην Ακρόπολη έγιναν από το Μοροζίνι και τον Ελγιν κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως από τους ορθόδοξους χριστιανούς. Ο Γαβράς προτιμά να ρίξει το βάρος όμως στους δεύτερους και όχι στους "πολιτισμένους" Άγγλους και Ιταλούς.Και οι Γάλλοι άλλωστε έχουν λεηλατήσει ουκ ολίγα αρχαιοελληνικά μνημεία.. Δεν βλέπω εσάς τους γνήσιους Ελληνες ( εντάξει εγώ ως χριστιανός που πιστεύω στον Γιαχβέ, δεν είμαι τόσο ελληναράς όσο εσύ) να σχολιάζετε τις καταστροφές αυτές, μόνο ευκαιρία βρίσκετε για να βγάλετε φανατισμό εναντίον των χριστιανών.
Aduan
29/07/2009 15:45
@ elena

Βρε κοριτσι μου, αυτο ακριβως προσπαθω να σου πω.
Κι'' εγω δε βρισκω κανεναν λογο για τον οποιον να με υποχρεωνουν να δουλευω μεχρι τα 65 ή να μην μπορω να συνταξιοδοτηθω προωρα, και το βρισκω τελειως αντισυνταγματικο αλλα με υποχρεωνουν με το νομο.
Η εκκλησια δεν σε υποχρεωνει σε τιποτα οσον αφορα τις υπηρεσιες της. Θελεις πας, δε θελεις δεν πας.
Το οτι πληρωνεις την εκκλησια και τους παπαδες τους πληρωνεις βασει νομου. Παλι το κρατος ειναι απο πισω.
Ειναι καποια πραγματα τα οποια τα πληρωνουμε ειτε τα απολαμβανουμε. ειτε οχι. Την τηλεοραση την πληρωνεις ακομα κι'' αν δεν εχεις. Να γινει διαχωρισμος, οκ συμφωνω, αλλα η εκκλησια δεν ειναι κατι απλο. Ειναι θεσμος. Οταν τα 2/3 της εκτασεως της Ελλαδος - και λιγα βαζω - ανηκουν στην εκκλησια, ο διαχωρισμος αυτος ειναι μαλλον, ασυμφορος για το κρατος.
akis
29/07/2009 15:44
@Aduan

Οχι γενικολογα και μοιρολογια, παρε θεση συγκεκριμενη , τα υπολοιπα τα εχουν πει ολοι οι "καθωσπρεπει" και "μη μου απτου " αυτου του τοπου . Με την λογικη σου , ο Χιτλερ ισως και να ειχε αλλωθι με βαση τις συνθηκες της εποχης . Η σφαγη ειναι σφαγη ......

Το δυσκολο στην ζωη ειναι να εχεις αποψη !
yu
29/07/2009 15:39
όσο σάπια είναι η εκκλησία και οι πολιτικοί σε αυτή την χώρα, άλλο τόσο σάπια είναι και η διανόηση. Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο με μόνο θύμα την αλήθεια.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
29/07/2009 15:15
e-ch 29-7-2009/14.13 Οχι απλως εχω προσωπικη αντιληψη, αλλα κατα τους εθνικοσοσιαλιστες οπαδους του ΠΑΣΟΚ ειμαι και ο δολοφονος του, οπως ξεδιαντροπα δηλωσαν οταν δεν μπορουσαν με επιχειρηματα να αντικρουσουν τα γραπτα μου. Εν ολιγοις την υποθεση αυτη την εχω ζησει απο κοντα γιατι συμπτωματικως ο αειμνηστος αθλητης, ιατρος, και εξαιρετος ανθρωπος Γρηγορης Λαμπρακης, ηταν οικογενειακος μας φιλος. Για να δω την υποθεση "Ζ" πηγα επι τουτου στο Παρισι. Δεν κατεστη ομως δυνατο γιατι για να παρεις σειρα για εισιτηριο επρεπε να περιμενεις μια εβδομαδα. Ειδα την ταινια κατοπιν στην Ελλαδα οταν επετραπη η προβολη της. Φυσικα και εχω διαβασει και το βιβλιο του Βασιλη Βασιλικου. Απλως ο Β.Β. εφτιαξε εναν ηρωα, αν ομως αναλυσουμε την πραγματικοτητα ουδεις γινεται ηρωας επειδη εκανε ευσυνειδητα τη δουλεια του. Αν την εκανε !...
Π.Μ.
29/07/2009 15:09
Ο Άνθιμος είναι πίσω από τις αντιδράσεις της εκκλησίας. Αύτός ήταν και πίσω από τον Χριστόδουλο. σε αυτόν και τα φασιστοειδή τους, χρειάζεται ομαδικός βιασμός στο Σϋνταγμα.
Aduan
29/07/2009 14:40
Πολλες φωνες εδω μεσα και πολλα αναθεματα......
Με ποια κριτηρια ομως.....
Προσεγγιζουμε την αληθεια με τα δεδομενα του σημερα ή με τα δεδομενα του τοτε....
Συνηθως οταν αναφερομαστε σε γεγονοτα και καταστασεις μιας ιστορικης περιοδου, πρεπει να γνωριζουμε εξ'' αρχης πως ειναι διαμορφωμενες οι τοτε κοινωνιες, τι επικρατει σ'' αυτες , θρησκειες, ηθη, εθιμα, και αντιληψεις.
Οι αφοριστες του σημερα πρεπει να γνωριζουν οσο καλυτερα γινεται ολα τα παραπανω, αλλιως κινδυνευουν να γινουν ιδιοι - για να μη πω χειροτεροι - με αυτους που αφοριζουν !
Γρηγόρης
29/07/2009 14:32
Θα συμφωνήσω σε όλα με τον αγαπητό Πέτρο Νιλιάκη 29/7/2009 13:11 Ο Φιλππινέζος άργησε να τοποθετηθεί, το ζύγισε αρκετά και εν τέλει την είπε τη σοφία του. Θα είσαστε απλά γραφικοί, αν δεν είσαστε τόσο επικίνδυνοι, παρανοικοί συνωμοσιολόγοι ιστορικοί της δεκάρας. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί σαν κι εσάς και μπορείτε να τραβάτε την καημένη την ελλαδίτσα στο βούρκο με τη μιζέρια και τη χωριατιά σας. Ο Γαβράς σας πείραξε...
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
29/07/2009 14:32
@ αντωνης 29-7-2009/13.11 Μια ζωη παρανοικος Αντωνακη. Μηπως οι εν λογω αντιστασιακοι κανανε και καπου αλλου αντισταση και δεν το γνωριζουμε ? Αν εχεις τιποτα στοιχεια βαλτα στο τραπεζι . Η λαικη σοφια αναφερει οτι : "Μια μ......α σερνει καραβι και το χαρεμι του ΠΑΚ ειχε πληθος μ......ες !... Μαλλον εσυ χρειαζεσαι ψυχαναλυση γιατι μισεις τους παντες. Πιθανως να φταιει και η βρωμα απο τα σουβλακια !
Φιλιππινεζος Παρατηρητης.
29/07/2009 14:17
@ Theofilos 29-7-2009/13.25 Αγαπητε Θεοφιλε, κακως λογοκριθηκε το φιλμακι του κ. Γαυρα. Απο εκει και περα ομως, η κανει επισημα καταγγελλια η το ξεπερναει. Το να μας παραμυθιαζει με την δημοσια δηλωση του οτι : δεν προτιθεται να απευθυνθει στα... "γαλλικα" η στα ελληνικα δικαστηρια και να δημιουργει σαλο σε βαρος της Ελλαδας, ενω απο την αλλη κανει τον μεγαλοψυχο παει πολυ ! Με εκτιμηση Φ.Π.
e-ch
29/07/2009 14:13
Φιλιππινεζος Παρατηρητης 29/7/2009 12:03
Αλήθεια, την έχετε δει την ταινία "Ζ" ? Αλήθεια, έχετε γνώση των πραγματικών γεγονότων εκείνης της εποχής?
Αλ Καλ
29/07/2009 13:53
γιατί τόσο μίσος,γιατί τοσο διχόνια, ποιό το κέρδος? Τι εννοειτε κυριε ή κυρια ; και γιατι καπηλευεστε το ονομα "Ελλαδα" για ψευδωνυμο σας ; Πρεπει να ντρεπεστε που την καταντησατε ...ψευδωνυμο !
Αλ Καλ
29/07/2009 13:48
Δηλαδη, δεν πιστευει κανεις πως παπαδες και καλογεροι, στο ονομα της πιστης εχουν καταστρεψει σε αγαλματα, στηθη γυναικων, και ανδρικα μορια για να μη τους...... σκανδαλιζουν ; Θα προστατευσω το δικαιωμα σου να λες οτι θελεις.... αλλα οχι την κουτοπονηρια σου και τη βλακωδη αντιληψή σου. Αγανακτηση. Κρυβεσαι πισω απο το δακτυλο σου. Παραδεξου λοιπον την αληθεια.
Ελλάδα
29/07/2009 13:24
Ελληνες γιατί τόσο μίσος,γιατί τοσο διχόνια, ποιό το κέρδος?

Theofilos
29/07/2009 13:23
Pros filippinezo parathrhth, Ean katalava kala, kai se parakalw dior8wse me ean kanw la8os. Oloklhro to videaki provalontan sto neo mouseio, prin tis antidraseis ths ekklhsias, prin thn apofash gia perikoph tou kai prin arxhsei autos o panzourlismos gia to poios exei dikio. To 8ema einai pioi telika phran thn apofash provolhs autou tou video sth morfh tou mesa sto neo mouseio? Den entopisan to provlhma pou isws dhmiourgh8ei ek twn proterwn? Prepei na einai kanenas manths gia na katalavei pws auto to video tha prokalesei antidrashs ek merous ths ekklhsias kai eidika sthn Ellada? Ypeuthinoi loipon gia thn e3elh3h twn pragmatwn einai autoi oi armodioi (kai pes mou esy pioi einai autoi, kai ean einai oi amerikanoi, oi amerikanogenneis, oi opoioi alloi yposthrizeis esy pws kryvontai pisw apo authn thn propaganda, h ta dika mas ta xaza kai pali, pou mas kyvernoun edw kai pente xronia) kai kaneis allos. O Gavras kanei aplws thn douleia tou, kai den exei kamia shmasia ean niwthei ellhnas h otidhpote allo. Shmasia exei, ti xorto trwme mia zwh emeis apo la8oi armodiwn....
Costas
29/07/2009 13:22
Η Ελλαδα ειναι η μοναδικη Αφρο-Μεσανατολικη χωρα που μετεχει της Ευρωπαικης Ενωσης (και οι κουτοφραγκοι ουτε που το ''χουν παρει χαμπαρι - ή μαλλον το''χουν αλλα τι να ΄κανουν τωρα πια, εμεις τρουπωσαμε, τρουπωσαμε οπως ελεγε και ο Βουτσας των 60''s...)

Για ''δειτε το (κι αυτο) απ'' αυτο το πρισμα και ολα ξαφνικα σ''αυτο το τοπο αποκτουν και νοημα και εξηγηση...

Με τις υγειες μας, για αλλη μια φορα...
αντωνης
29/07/2009 13:11
Με αλλα λογια ΦΠ <<οι τοτε δηθεν αντιστασιακοι που εκαναν αντισταση στα νυχτερινα κεντρα διασκεδασης της Ευρωπης>> ειχαν τοση μεγαλη επιρροη στις ευρωπαικες κοινωνιες που μπορουσαν με οποιοδηποτε θεμα να τις χειραγωγουν αναλογα με τα συμφεροντα τους. Μπραβο τους και μακαρι να τους ειχαμε τωρα και στην κυβερνηση. ΥΓ: Πως τα καταφερνεις και στην ουσια εξυμνεις το αντικειμενο που με τις λασπολογιες σου προσπαθεις να απαξιωσεις, ειναι κατα καποιο τροπο διασκεδαστικο. Ο Freud θα πηδαγε απο την χαρα του αν μπορουσε να σε ειχε για λιγη ωρα στον καναπε :-)
Πέτρος Νιλιάκης
29/07/2009 13:11
Όποιος εδώ μέσα θεωρεί πως οι παπάδες ουδέποτε έβλαψαν την Ακρόπολη και πως ο Γαβράς είχε... δόλο, είναι απλά ηλίθιος.
Έτσι, δογματικά, και στενοκέφαλα δίχως περιθώριο αμφιβολίας. Γιατί με μια τέτοια ΄δήλωση εδώ, δηλώνετε πλαγίως υπέρ της λογοκρισίας. Και όποιος είναι υπέρ της ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ λογοκρισίας, του αξίζει σφαίρα στο κεφάλι. Έτσι, πάλι δογματικά και χωρίς πολλές κουβέντες. Να σωθούμε από τον εμετό σας...
elena
29/07/2009 12:58
@Aduan 29/7/2009 11:17 δεν διαφωνώ όσον αφορά την σήψη στον πολιτικό τομέα και δή κομματικό... όμως όσον αφορά το θέμα εκκλησία και χρήματα. δεν βρίσκω κανέναν λόγο για τον οποιο με υποχρεώνουν οι νόμοι της χώρας μου να πληρώνω μεσω της φορολογίας τον μισθό των παπάδων ή φόρους για επισκευές των ναών τους... ή οποιαδήποτε ιεροτελεστεία αυτοί προσφέρουν .. αυτό το θεωρώ αντισυνταγματικό..
Ας κάνουν διαχωρισμό εκκλησίας - πολιτείας και όποιος πιστός επιθυμεί να εκκλησιαζεται ή να χρησιμοποιεί τις "υπηρεσίες" των κληρικών ελπίζοντας στον "ταγμένο" παράδεισο ας αναλάβουν να τους πληρώνουν κιόλας αλλα όχι όλοι μας.. τα χρήματα μας μπορουμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε παρα πολλες ανδραγαθείες και όχι σε ψευτικα τρυκ!!!
Pavlos Xanthopoulos
29/07/2009 12:51
pros k. Φιλιππινεζος Παρατηρητης 29/7/2009 12:03
Ti na kanoume re file Arvaniti...
Mas pirazoun akomi ta kamomtaa ton hristianon....
Den tha afisoume me tipota na ksanakanete tin Ellada kai tin periohi ksana Ilirium...!
Afti eimaste emeis oi Ellines...
Mas skotonete kai palloi vriskomaste mprostasas, diektikontas ton Ellinismo !
Pavlos Xanthopoulos
29/07/2009 12:47
Pros totos 29/7/2009 11:01

TOTO PES ALEVRI...
akis
29/07/2009 12:21
@MIMIKOΣ & τοτος κλπ.

Καταλαβαινω την αγωνια σου να πλαστογραφησεις την ιστορια ,αλλα ειναι τοσο ισχυρες οι αποδειξεις και τα στοιχεια , που η οποιαδηποτε ασημαντη Κα Αθανασιαδη δεν μπορει να μας πεισει οτι "ο ηλιος ανατελλει απο την δυση" .

Επισης ρωταω ανοιχτα τους "πιστους" , γιατι ταυτιζετε τους ρασοφορους η γενικοτερα την Εκκλησια με την πιστη σας ; Γιατι τρεχετε να δικαιολογησετε εγκληματα και καταστροφες ; Οι προγονοι σας σφαγιαστηκαν αλυπητα και αυτο δεν παιζει για σας καμμια σημασια ; Σημασια παιζει το γεγονος για σας η επικρατηση του Χριστιανισμου με καθε κοστος ; Ωραιοι Ελληνες ειστε ! Η μηπως να σας αποκαλω Ρωμιους ;

Ο χριστιανισμος αποτελεσε ενα απο τα εγκληματικοτερα συστηματα εγκαθιδρυσης εξουσιων στην ανθρωπινη ιστορια "ελεω θεου" . .....ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ !
Μ.Μ.
29/07/2009 12:17
Χαίρομαι που έκοψε το απόσπασμα ο κ. Παντεμαρλής για να μπορώ εγώ να συγχαρώ το "Mega" και τα "Νέα" για την απόφασή τους να το προβάλουν. Έτσι το είδα κι εγώ που βρίσκομαι μακρυά, το είδε κι όλος ο κόσμος.
Μικρή Λουλού
29/07/2009 12:14
Φιλιππινέζε, ρεσιτάλ έδωσες πάλι! :-)
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
29/07/2009 12:03
Κ. Γαβρας και Σια. Πρεπει να ειμαστε υποχεωμενοι στον κ. Κ. Γαβρα για τη δηλωση του που εκφραζει ολη την υποκρισια των ομοιδεατων του. Το κωμικο δε ειναι οτι τη φημη του ο κ. Γαβρας την οφειλει στη λογοκρισια, γιατι οταν η χουντα απαγορευσε την προβολη της υποθεσης "Ζ" στην Ελλαδα, οι τοτε δηθεν αντιστασιακοι που εκαναν αντισταση στα νυχτερινα κεντρα διασκεδασης της Ευρωπης, μεγαλοποιησαν το θεμα και ο Κ. Γαβρας με το παραμυθι της υποθεσης Ζετ, με την προβολη της στο Παρισι εγινε διασημος. Αλλιως ουδεις θα τον εγνωριζεν. Δεν θα δικαιολογησω τον κληρο, αλλα θα τονισω την υποκρισια του, οτι δηθεν δεν επιθυμει να δυσφημησει την Ελλαδα!... Αν δεν επιθυμουσε κατι τετοιο δεν θα εκανε δηλωσεις, ουτε θα εβαζε τους χειροκροτητες του να δημιουργουν συλλαλητηρια. Αληθεια ποσες υπηκοοτητες εχει ο... Ελλην Κωστας Γαβρας ? Μηπως εχει και αμερικανικη, και ολη αυτη η ιστορια ειναι ενα ακομα βολι στη Ν.Δ., προκειμενου να κανει αβαντα στον Αμερικανο αρχηγο του ΠΑΣΟΚ με αμερικανικη εντολη ? 29-7-2009 Φ.Π.
Aduan
29/07/2009 11:17
@ elena

Να σου θυμισω οτι με τα δικα σου και τα δικα μου χρηματα πληρωνονται αδρα 300 βουλευτες - πολιτικοι του κ**ου - καθως και πολλοι αλλοι περαν της εκκλησιας.
Το θεμα ειναι οτι η εκκλησια δεν σε υποχρεωνει να ακολουθεις τις επιταγες της σε αντιθεση με τους αλλους που αποφασιζουν για σενα και χορευεις στο ρυθμο τους.
Εγω προσωπικα αυτα τα λεφτα κλαιω, γιατι βλεπεις οπως και να το κανουμε, φωτεινες εξαιρεσεις υπαρχουν ακομα στο χωρο της εκκλησιας.
Στον αλλον χωρο δεν υπαρχει καμια. Και αυτον το χωρο τον πληρωνουμε χρυσο.
Κανεις δε σε υποχρεωνει να πιστευεις ή να πηγαινεις με το ζορι στην εκκλησια. Απο την αλλη εισαι υποχρεωμενη να πληρωνεις φορους, να υπακους στον καθε νομο που το κρατος θα θεσπισει, και να δεχεσαι τις αποφασεις τους, οποιες κι'' αν ειναι αυτες, με οποιο αντικτυπο και κοστος εχουν για την υπαρξη σου. Με δικα σου λεφτα πληρωνονται κι'' αυτοι.....
Αραγε πια ειναι τα πραγματικα πεταμενα λεφτα.....?
Ο Μιμικος ο Γιατρος
29/07/2009 11:17
Το 1994 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ελληνικά (τ. 44, Θεσσαλονίκη 1994, σ. 31-50), μελέτη της κ. Πολύμνιας Αθανασιάδη, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον τίτλο: Το λυκόφως των Θεών στην Ανατολική Μεσόγειο: Στοιχεία ανάλυσης για τρεις επί μέρους περιοχές. Η κ. Αθανασιάδη, επέλεξε εκεί τρεις περιοχές της αυτοκρατορίας με διαφορετική γεωγραφική φυσιογνωμία, ιστορικό υπόβαθρο και δημογραφική σύνθεση, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη αξιοπιστία στην έρευνά της. Οι περιοχές αυτές είναι η Ελλάδα, η Κωνσταντινούπολη και η Συρία – Παλαιστίνη. Έτσι αντιμετωπίζει εύκολα τις γενικεύσεις του Λιβανίου όσο και τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό φιλολογικών μαρτυριών σε Χριστιανούς και εθνικούς συγγραφείς για την καταστροφή των ναών, που καταντά όπως λέει: ύποπτος! Γράφει: Στην προσπάθειά τους να ηρωοποιήσουν επισκόπους και αυτοκράτορες, σε μια περίοδο, κατά την οποία ο θρησκευτικός φανατισμός θεωρείτο αρετή, συχνά οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς απέδιδαν σ’ αυτούς ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΝΑΩΝ ή στην καλύτερη περίπτωση, μεγαλοποιούσαν τα ηροστράτεια ανδραγαθήματά τους. Η ίδια η συγγραφέας αναφέρει ότι Σε τόπους όπως η Αθήνα ή οι Δελφοί, ο κανόνας είναι ότι τα μεταγενέστερα στρώματα έχουν καταστραφεί από τους ίδιους τους αρχαιολόγους στην προσπάθειά τους να φτάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο κλασικό υπόστρωμα των ανασκαφών. Τις παρατηρούμενες καταστροφές αποδίδουν οι αρχαιολόγοι στους σεισμούς, τις βαρβαρικές επιδρομές (4ο – 6ο αιώνα) και την εγκατάλειψη. Τα αρχαία μνημεία των Αθηνών και των Δελφών έμειναν απείραχτα από τους Χριστιανούς..
totos
29/07/2009 11:01
O κύριος Γαβράς το μόνο που έκανε ήταν να προστατέψει τη φήμη των Άγγλο-Ιταλών από τις καταστροφές που προξένησαν στην Ακρόπολη και να ρίξει το βάρος στους Έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς, οι οποίοι προξένησαν σαφώς μικρότερες ζημιές στο Ναό. Δεν βοηθά καθόλου στον εθνικό στόχο για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, αφού δεν επικεντρώνεται στην λεηλασία του Έλγιν, η οποία και πετσόκοψε το μνημείο. Η Γαλλία εξάλλου, η χώρα στην οποία ζει, έχει κλέψει πληθώρα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων και ίσως να σκέφθηκε ότι η υπερβολική δημοσιότητα στα Ελγίνεια μάρμαρα να δημιουργούσε προβλήματα αργότερα και στην "δεύτερη πατρίδα του", την Γαλλία, για τους αρχαιοελληνικούς θησαυρούς που έχει στα μουσεία της.
Aduan
29/07/2009 10:47
@ PH. J

Διαβαζω σχολια σου με διαφορους χαρακτηρισμους και τοποθετησεις.
Πες μας τελικα τι εστι Ελλην και πως οριζεται ενα εθνος, γιατι μεχρι στιγμης το μονο που μας λες ειναι αυτο δεν ειναι ετσι, το αλλο δεν ειναι αλλιως.
Πες μας τελος παντων τι ειναι τι. Μη μας λες μονο τι δεν ειναι....., πες μας και τι ειναι.
Κανε μας μια αναλυση τελος παντων....

ΝΙΚΟΣ
29/07/2009 10:39
Καλημέρα σας.
Mr. Ph.J. εγώ δεν έγραψα πουθενά για ρατσιστικό χαρακτηρισμό του όρου ΕΛΛΗΝ. Εγραψα απλά ότι εσύ δεν έχεις μόνοις δικαίωμα να αποκαλείσαι. Τώρα το αν είμαι αλλού είναι θέμα επιχειρημάτων που εμφανώς δεν έχεις. Φυσικά και είμαι απόγονος αυτών που γράφεις και θα ήθελα να είμαι. Αν εσύ έμεινες στην κατάξυξη σαν έμβρυο για 2 χιλιετίες και από την αρχαιότητα του πατέρα σου γεννήθηκες χωρίς μεσολάβηση πριν μερικά χρόνια, συζητάμε για την καθαρότητα μας. Τότε ίσως έχεις δικαίωμα αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, διέγραψε την ΙΣΤΟΡΙΑ καλή και κακή, και μείνε καθαρός. Αλλά σε προειδοποιώ ότι τότε κάποιος Φαλμεράυερ με κάποιο μέσο (π.χ. DNA τοποθετημένο) θα σου πει ότι δεν εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ και εσύ δεν θα μπορείς να σταθείς πουθενά γιατί βασίζεσαι μόνο σε εικασίες και όχι στη σκέψη του Ελληνισμού στη διάρκεια των αιώνων. Καλών, χρυσών, κακών και πισωγυρισμάτων(Τουρκοκρατία).
ALFA
29/07/2009 10:15
AS DEHTEI I EKLISIA NA XILWSUN MERIKA EKLISAKIA
KE NA PARUN TA YLIKA PU INE KLEMENA APO THN
AKROPOLH AS GINI XWRISMOS EKLISIAS KE KRATUS
OPWS SE OLES TIS DYTIKES XWRES KE AS STAMATISEI TO KRATOS NA DANIZETE GIA NA PLIRWNEI TUS MISTUS TWN PAPADWN I 8RHSKIA INE PROSOPIKO DEDOMENO TU KA8ENOS POLITH...
AS PARADEHTEI I EKLISIA TA LA8EI THS
e-ch
29/07/2009 09:58
γιαννης 29/7/2009 05:00
Τα είπες όλα Γιαννη, μιζερια, πονηρια, οκνηρία, φθόνος και χωριατικη αντιληψη..... Και κατά τα άλλα με το καλυτερο κινητο στο ένα χερι, και το άλλο στο τιμόνι του αυτοκινήτου να κανονιζει που θα πιει φραπε ή φρεντο.
Mimikos
29/07/2009 09:25
ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΤΑΝ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΓΑΒΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ.

tg
29/07/2009 09:06
Το παπαδαριό δεν το παώ καθόλου. Ούτε στην εκκλησία πηγαίνω αλλά δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ σίγουρος για την ιστορική αλήθεια όσων έδειχνε το βιντεάκι του Γαβρά αλλά ούτε για τις προθέσεις του. Έχουμε γενικά πήξει στους ψευτοαριστερούς που με όχημα τα δημοσιογραφικά τους τσιράκια επιβάλλουν την γνώμη τους ως αλήθεια. Σαν το Πάπα ένα πράγμα
Pavlos Xanthopoulos
29/07/2009 08:42
pros GOLDEN BOY 28/7/2009 22:43
Simfono apolita mazisou Golden(tora me tin kathodo tou hrimatistiriou tha eprepe na alakseis onoma se :mpakiri...)
Pantos simfono me to oti dimokratiki stin Ellada dikeounte na onomazonte oi teis deksias...
Einai oi moni pou panta diathetonte na iperetoun kathe ksenon kataktit kai olla ta ksena eikonomika simferonta !
Dimokratia esti na ta kaneis olla kai na dinese se ollous.....!
γιαννης
29/07/2009 05:00
ολη η νεογραικικη μιζερια παρελασε για αλλη μια φορα μπροστα απο τα ματια του κοσμου αποδεικνυοντας οτι ενα κομματι των σημερινων κατοικων της χωρας αυτης δεν εχουν καμμια σχεση μαζι της, αλλα ειναι απλα βαλκανια ανεμομαζοματα ( μη "μετεχοντες της ημετερας παιδειας" εννοω )... τι να πει κανεις για το φαινομενο να ειναι η μονη ευρωπαικη χωρα που η εκκλησια εχει την δυναμη να επεμβαινει σε ολες τις φασεις της δημοσιας ζωης θα ελεγε κανεις οτι η χωρα αυτη μοιαζει να ειναι το Ιραν της ευρωπης ειναι παντα το κομματι αυτου του λαου που εκπεμπει την γνωστη ολα αυτα τα χρονια μιζερια και μονο μιζερια με αντιστοιχους μιζερους πολιτικαντηδες που αντιαμβανονται στην εκκλησια σαν ενα μεγαλο μαγαζι ψηφων πολιτικοι δηλ ανικανοι να σταθουν δημιουργικα , πιο πανω απο το μικροσυμφερον κυριως δεν κατανοουν οτι ξεγυμνωνουν την πιο αθλια πλευρα της χωρας καταδεικνυοντας την ως μια αθλια ξεπεσμενη χωριατισσα που - τι κριμα - καποτε ηταν η πρωτη κυρια αναμεσα στους λαους
Kiki Thessaloniki
29/07/2009 04:34
Η πιστη στην θρησκεια,δεν κλονιζεται απο μια ιστορικη αληθεια.Απο τις Μερσεντες,τα Βατοπεδια,και τις....οικονομιες των εκατομμυριων,για τα γεραματα τους,θαπρεπε να φοβουνται, οι "αγιοι" πατερες. Αντε, ας θυμηθουν καποια στιγμη,την ταπεινοτητα της ζωης του Χριστου,γιατι μονο εκπροσωποι Του δεν ειναι οι περισσοτεροι
JL
29/07/2009 03:15
A re golden boy eftyxws pou uparxeis kai esu o uperaspistis tis dimokratias kai tis eleftherias..
TA PROBLHMATA THS ELLADOS !!! (PAIDEIAS-POLITISMOU) !!!!
29/07/2009 00:46
TO PROBLHMA DEN EINAI OUTE O GABRAS, OUTE H IERA SYNODOS !! TO PROBLHMA EINAI TO DHTHEN "YPOURGIO POLITISMOU" ME TOUS ANIKANOUS YPALLHLOUS TOU !! 1on. EINAI OI YPALLHLOI TOU "POLITISMOU" GNOSTES TOU ELLHNIKOU POLITISMOU ;;; GIA MPHKAN STO YPOURGIO ME MESON KAI GLYFONTAS PROTA PRASINES KATOURHMENES MPODIES KAI EPEITA THS MPLE ;;; 2on. OTAN PHRAN APOFASH GIA TO "FILM GABRA" TON KINOUMENON SXEDION PAIDIKOU STATHMOU, KATHSAN KAI MELETHSAN TO PERIEXOMENO ;;; 3on. OTAN EKOPSAN TO KONDYLI GIA TA" KINOUMENA SXEDIA" SYLLOGISTHKAN TO DYSANALOGO MEGETHOS: KINOUMENA SXEDIA-EKATOMMYRIA ;;; 4on. YPHRXE EMPLOKH XRHMATISMOU ;;; (DIOLOU APITHANO SAYTO TO YPOURGIO TON ... MPALKONION) !! k. 5on. TO "YPORGIO POLITISMOU", EXEI OS POLITISTIKO SKOPO k. STOXO TON XEFTELISMO THS ELLADOS DIETHNOS ;;; EPEIDH OLOI OI APOLITHSTOI BOLEYTIKAN SAYTO ;;; KAI OUTE KAN ENDOIAFERTHKAN KATOPIN BOLEMATOS, NA ASXOLHTHOUN ME TON PRAGMATIKO POLITISMO THS ELLADOS !!
KAI AS MHN PIASO KAI TO .... "YPOURGIO PAIDEIAS" !!!
"TROMEROS SYNHRMOS" !!!
28/07/2009 23:51
ME AXIOSE KAI EMENA O THEOS, KAI APO TON POLITIMO XRONO MOU, DIATHESA MERIKA LEPTA KAI EIDA TO "FILMAKI" !! EYTHXOS POU TO EIDA !! EXAGRIOTHKA PERISSOTERO !!! OXI GIATI KOSTIXE (OPOS LENE EKATOMMYRIA) POLLA LEFTA, GIA NA DOUME "KINOUMENA SXEDIA", ALLA, KATI ALLO MOU THYMISE ENTONA !! THYMHTHKAN TON "MELAPSO" YPOURGON THS USA THS KYBERNHSEOS TOU BUSCH !! KAI EKEINOS ME EGXROMA KINOUMENA SXEDIA, MAS EDEIXNE, SE PAGKOSMIA THLEOPTIKH KALYPSH TA "XHMIKA" KAI "BIOLOGIKA" OPLA TOU SANTAM, POU ... EINAI KAI POS ... KINONTAI !!! TROMEROS SYNHRMOS !! DEN THELO NA PISTEPSO OTI O GABRAS, XRHSIMOPOIHSE THN IDIA "ETAIREIA" GIA TA EGXROMA KINOUMENA TOU SXEDIA !! PRAGMATIKA "POIOS" h "POIOI" SKHNOTHETHSAN TO "FILMAKI" ;;; KAI EINAI ALHTHEIA OTI PEIRA EKATOMMYRIA ;;; DEN THELO NA TO PISTEPSO !! TOSO XAMHLA EPESE TO YPOGIO (YPOGEIO) TOU "POLITISMOU" ;;; DHLADH TOSO XEPESE O "PARTHENONAS" KAI H "AKROPOLH", OSTE THN APEIKONHZOUN ME .... KINOUMENA SXEDIA ;;;; TOSO BLAKES MAS EXOUN ;;; AYTO, KAI OLA AYTA, DEN EXOUN SXESH ME TON POLITISMO THS ELLADOS !! O POLITISMOS THS ELLADOS DEN APEIKONHZETAI SE KINOUMENA SXEDIA !! ESEIS OMOS KYRIOI ... NAI !! DIOTI EISASTE OLOI SAS KINOUMENA SXEDIA (PIONIA) !!!!
GOLDEN BOY
28/07/2009 22:43
ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!! ΓΑΒΡΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!! ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΕΣ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!! ΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ!! ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η COCA COLA ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΟΨΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ!! ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΜΙΣΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙ ΚΑΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ!! ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΝΟΣΑΣΤΕ!!
NIKOS GLYNOS
28/07/2009 21:39
ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ,
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ.

ΝΙΚΟΣ ΓΛΥΝΟΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Π.Ν εα
@ tasos
28/07/2009 21:09
eimaste xeiroteroi apo to iran aplws den mas to lene
tasos Athens
28/07/2009 19:14
Αναζητήστε και δείτε στο internet το ντοκυμαντερ "Zeitgeist The Movie".
Με πολύ απλά λόγια περιγράφει την γέννηση της οργανωμένης πίστης και καταδεικνύει την σκοπιμότητα της διατήρησης της ανά τους αιώνες.
Ας μην κοροιδευόμαστε. Η θρησκεία είναι ένα σύστημα και λειτουργεί με τους ίδιους κανόνες που λειτουργεί και το χρηματοπιστωτικό σύστημα ή το σύστημα των ιδιωτικών εταιριών.
Εϊναι απόλυτα φυσιολογικό κάτι που ενοχλεί το σύστημα να πολεμάται. Όπως π.χ. οι ιδιωτικές εταιρίες αντιδρούν στο συνδικαλισμό των εργαζομένων, έτσι και η εκκλησία είναι πολύ λογικό όταν παρουσιάζονται σε κοινή θέα οι αμαρτίες της, να αντιδρά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που βλέπει το ποίμνιό της να συρρικνώνεται δραματικά.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η συντεταγμένη πολιτεία εξακολουθεί να σκύβει το κεφάλι στις επιταγές της εκκλησιαστικής ηγεσίας.
Σε τι άραγε διαφέρουμε από το θεοκρατικό Ιραν που τόσο κατακρίνουμε άπαντες για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πολίτες του;

μαρίτα
28/07/2009 18:52
Από την πολλή την προπαγάνδα στο σχολείο , παίρνουμε την κρατική ιδεολογία για ιστορική αλήθεια. Εμένα τα μάτια μου τα άνοιξε μια συμμαθητριά μου από την Αλβανία. Έκει που μας έλεγε η φιλόλογος ότι οφείλουμε την ιστορική μας συνείδηση στην εκκλησία, πετάγεται η αλβανίδα (που -σημειωτέον- είναι και αριστούχος) και τη ρωτάει: Γιατί τότε, κυρία, εμείς οι αλβανοί που είμαστε και μουσουλμάνοι δεν γίναμε Τούρκοι. Τα παιξε η καθηγήτρια. Αρχίσαμε τότε κι εμείς. Και οι βούλγαροι γιατί δεν έγιναν έλληνες ? Και οι κούρδοι, κυρία, είναι τουρκοι? Έγινε χαμός.
Vassilios Sougioltzis
28/07/2009 18:27

E L L A S E L L I N O N X R I S T I A N O N !!!!!


MEGALE ANIKANE TO EKANES PALI TO THAUMA SOU !!!!!!!!!!!
ΓΙΩΡΓΟς Σ.
28/07/2009 18:25
ΟΙ ΕΧΝΟΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΓΑΒΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ; ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΓΕΛΑΔΙΑ;
totos
28/07/2009 17:57
Ως γνήσιοι Έλληνες τα καταφέραμε και πάλι...εκεί που είχαμε εκθέσει διεθνώς τους Άγγλους για τις καταστροφές που προξένησε ο Έλγιν, αυξάνοντας έτσι την πίεση για την επιστροφή των Ελγινείων μαρμάρων, ξαφνικά μετατρέπουμε το θέμα σε εσωτερική εμφύλια διαμάχη για τις καταστροφές που προξενήθησαν από Έλληνες χριστιανούς( οι οποίες ήταν σαφώς πιο περιορισμένες σε σχέση με τις καταστροφές από τους Δυτικούς Μοροζίνι και Έλγιν)...οι εγγλέζες βέβαια χαίρονται τώρα γιατί το ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί από τον έλγιν στους άξεστους ορθόδοξους...
ΚΑΤΣΑΡΟΣ. Χ.
28/07/2009 17:38
Το θέμα δεν είναι αν η ορθοδοξία κατήργησε η διαιώνισε τον ελληνισμό. Μάλλον έκανε και τα δυο ταυτόχρονα. Το θέμα είναι αν το σημερινό εκκλησιαστικό κατεστημένο εκπληρώνει την αποστολή του, είτε αυτή είναι πνευματική είτε είναι κοινωνική. Αυτό σίγουρα δεν το κάνει και για αυτό η εκκλησιά δεν πρέπει να αποφασίζει για τα κοινά.
Διαχωρισμός υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων για αρχή και βλέπουμε. Όσο η παιδία θα συσχετίζεται με την υποκρισία ενός δόγματος που δεν το σέβονται οι λειτουργεί του, γενιά προκομμένη δεν θα δει ο τόπος.
nita
28/07/2009 17:33
an dextoume pws epeidh kapoioi "skandalistikan", do8hke dikaiologhmena h adeia na akrothriastei ena eikastiko ergo xwris thn sugkata8esh tou dhmiourgou tou, tote exei o ka8eis dikaiwma na aksiwsei parapera akrothriasmo me to dikaiologhtiko oti "skandalizetai"... kai oi prwtoi pou mou erxontai sto nou oti sigoura 8a eixan ka8e logo na "skadalistoun" apo to film einai oi Bretanoi... exoun arage ki autoi to dikaiwma na aksiwsoun parapera parembaseis sto film???
Μιχάλης
28/07/2009 17:23
μήπως κανείς ξέρει κάτι γι αυτόν τον τεράστιο ναό του Ολυμπίου Διός, δεν είναι δυνατον να έμειναν μερικές κολόνες, ήταν από τους μεγαλύτερους της εποχήε, έγινε λατομείο αραγε...
ΑΛΕΞ
28/07/2009 17:22
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΖΗ ΤΟΝ ΓΑΒΡΑ, ΠΟΥΠΗΡΕ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΛΗ ΛΕΞΗ ΓΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΚΑΙ Ως ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ. δΗΛΑΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩς ΘΑ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑς ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ, ΚΤΙΖΟΝΤΑς ΝΕΟΥς ΠΑΡΘΕΝΩΝΕς!
Θανάσης Σ
28/07/2009 17:21

Ο Δημήτρης Β. στις 28/7/2009 16:20 έχει δίκιο με αυτά που γράφει.

Είδα και εγώ το βιντεάκι. Τόσο κόσμος μιλάει για ένα βίντεο του Παρθενώνα που αγνοεί το Φειδία και τον αριθμό Φ?

Λυπάμαι, αλλά το θέμα έχει πάρει αδικαιολόγητα μεγάλη έκταση.....

Pavlos Xanthopoulos
28/07/2009 17:02
Gia osous theloun na Ellinopioithoun...
Toulahiston na kanoun mia Elliniki onomastiki teleti gia ta paidiatous:

WWW,Olympier.eu
Τζων Αυλακιωτης
28/07/2009 16:38
Ποτε επιτελους θα ζηζουμε σε μια πραγματικα ελευθερη χωρα? Μια χωρα που το κρατος να μην κανει πλατες στην λογοκρισια των παπαδων, μια χωρα που να μην μπορει ο καθε τελειωμενος και καλα ανενταχτος να διακοπτει ομιλιες καθηγητων πανεπιστημιου και να κανει καταληψη, μια χωρα που οι βουλευτες της και οι πολιτικοι της να λογοδοτουν στον νομο, μια χωρα που οι κατοικοι της δεν θα ειναι συνενοχοι στο αλισβερισι και το ρουσφετι εχοντας το θρασος να κλαιγονται συνεχεια για το τι κανει το κρατος. Μια χωρα που δεν θα μπορουν 4-5 αστυνομικοι να κοπανανε καποιον σε μια ζαρντινιερα, που δεν θα μπορουνε καμμια 500αρια μπαχαλακηδες ανεγκεφαλοι να καινε το κεντρο της αθηνας ατιμωρητοι? ΠΟΤΕ ΜΩΡΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ απο το ονειρο της εθνικιστικης μοναδικοτητας μας και της ψευτοαριστερης μας κουλτουρας της πισινας και της Πολιτειας? Της Δεξιας ανδρικελο, της αριστερας της μπαρουφας και του μπαχαλου και των ακροδεξιων καρικατουρων? ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ. Το μονο που κανουμε ειναι να παραπονιομαστε και να συντηρουμε μια κατασταση αδιεξοδη. Λεμε όχι σε ότι προοδευτικο που θα μας βγαλει από τον βαλτο. Όχι στην αξιολογηση των πανεπιστημιων, όχι στον διαχωρισμο κρατους εκκλησιας , όχι στην βαση του δεκα, όχι στις ιδιωτικοποιησεις, όχι στην αρση του ασυλου, όχι στις καμερες, όχι, όχι, όχι. Ειμαστε η χωρα του ΟΧΙ και σε λιγο θα γινουμε η χωρα του τι εγινε ρε παιδια και χασαμε το τρενο? ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ?
Ioannis Georgas
28/07/2009 16:27
Oi katastrofes aftes oi perisoteres ehoun ginei kata ti diarkeia eksaplosis tou hristianismou kai panta apo fanatismenous agramatous pou ginontan organa sta heria ton epitidion. I ORTHODOKSIA DEN EIHE KAN KATHIEROTHI . Giati loiupon ta rihnoume ola stous orthodoksous kai ksehname tous Romaious tous Fragous tous peirates tous othomanous tous arhaikapilous kai elginous kathe morfis? I mipos eiparhei kapio organomeno shedio apo piso? I Patrida mas ehei polous ehthrous ala o heiroteros eimaste emeis oi idoi me tin amatheia mas kai tin adrania mas.
Y.G.
Μικρή Λουλού
28/07/2009 16:24
@Γεωργά Γεώργιο
συγχαρητήρια για το κείμενό σας.
Με πείσατε.
Δημήτρης Β.
28/07/2009 16:20
Μπήκα στο κόπο και είδα το φιλμάκι στο utube. Η εκδόση που είδα έχει μήκος ~7 λέπτα - άρα μάλλον λείπουν τμήματα αφού λένε ότι είναι 13. Ξεκινά με το κάψιμο του Παρθενώνα από τους Έρουλους και συνεχίζει με τη μετατροπή του σε Παναγιά την Αθηνιώτησα. Αφού δείχνει τις μικρομετατροπές του ως ναό (προσθηκή καμπαναριού αργότερα) το γεγονός που σου κάνει μεγάλη εντυπώση είναι η καταστροφή και εριπωσή του από τον Μοροζίνη. Μετά δείχνει βεβηλώσεις από Οθωμανούς και τελικά φτάνει στον Ελγίν. Σου μένει ο Μοροζίνη, ο Έλγιν και τα λόγια της Μελίνας. Εν ολίγοις. Αν οι παπάδες ήταν έξυπνοι και ξέραν από μαρκέτινγκ θα βγάζαν το σκασμό και κανείς δεν θα μίλαγε για την μικρής έκτασης σχετικά με τις υπόλοιπες ζημίες που κάναν Χριστιανοί το 400 με 600 μ.Χ. Αυτό είναι το γεγονός, κάναν ζημιές - κυρίως στα γλυπτά του Φειδία - αλλά πολύ λιγότερες σε σχέση με τους υπόλοιπους. Και ίσως το 12ο αιώνα ως ναός με ψηφιδωτά και αυτοκρατορικά δώρα να ήταν και όμορφρος (θέμα γούστου αλλά όπως τέχνη είναι τα αρχαία γλυπτά τέχνη είναι και τα βυζαντινά ψηφιδωτά). Αλλώστε μέχρι το Μοροζίνη ηταν αρχιτεκτονικώς ακαίρεος κι όχι ερείπιο. Τι καταφέρατε ιερείς και δεσποτάδες με την παρεμβασή σας; Να νομίζουν όλοι ότι οι Χριστιανοί κατέστρεψαν τον Παρθενώνα και να ασχολούντε όλοι με τις αγαθοεργίες προκατόχων σας. Το φιλμάκι σας ανέφερε αλλά δεν πολυστεκόταν σε σας. Αλλώστε σε σχέση με αλλούς δεν κάνατε μεγάλη ζημιά. Ενώ τώρα με την όλη φασαρία όλοι νομίζουν ότι εσείς γκρεμίσατε τον Παρθενώνα. Τα ίδια χάλια κανατε και παλία. Διαφημίσατε τον Τελευταίο Πειρασμό ως εκεί που δεν έπερνε. Όλοι θέλαν να τον δουν! Ή με τον Κώδικα ντα Βίντσι. Με τα όσα είπατε όλοι πήγαν να τον δουν γιατί εσείς κανατε φασαρία.
H ESOTERIKISTIKH ELIT MAS FTIAXNEI THN ... ISTORIA ;;; !!!!
28/07/2009 16:05
H EMPATHEIA SAS KAI H ATIMIA SAS, ENANTIA TOU ELLHNISMOU, POU THN EXETAI KALA "ESOTERIKA KALYMENH" MESA APO "DHMOKRATIA" KAI "TEXNH" KAI "ELLHNIKOTHTA", DEN EXEI ORIA !! POSES FORES KATESTREPSAN ELLHNES TMHMATA TOU PARTHENONA KAI THS AKROPOLHS ;;; ETSI EPEIDH TA EIXAN TZOUKSH ;;; p.x. O ALKIBIADHS ME THS ERMES !! EITANE XRISTIANOS ORTHODOXOS ;;; STREFESTE ENANTIA THS ORTHODOXIAS (OXI TON BATOPEDINON KAI RASOFOROROUFIANON) KAI TOU ELLHNISMOU, XORIS KANENA ISTORIKO STOIXEIO !!! KANENAN !!! MONO XENEROTA k. XEKARFOTA KOUTSOMPOLIA !!! DEN SAS ENDOIAFERH H ISTORIA !! FOBASTE THN ISTORIA !! THELETAI (ESEIS OI PAGKOSMHOPOIHTES TOU APOLITISTOU KAPITALISMOU) NA FTIAXETAI DIKH SAS, APO TO TIPOTA, PSAXNONTAS k. MAZEYONTAS SAN PNEYMATIKH ZHTIANOI, STOIXEIA APO EDO k. EKEI !!! FOBOSASTE TO PARELTHON, DEN ZHTAI TO PARON DEN EXETAI MELLON !! TON "ESOTERIKOFASISMO" TON THELETAI KAI GIA .... THRHSKEIA !!!
Αλέξανδρος Αθ.
28/07/2009 16:04
@ Γεωργάς Γεώργιος 28/7/2009 13:43, επειδή επιμένεις να μην καταλαβαινεις το μίσος των χριστιανων κατά των Ελλήνων, να σου επαναλαβω απλως το τι λεμε καθε χρόνο στην Εκκλησία (των ελληνορθοδόξων), την Κυριακη της ορθοδοξιας.
"Το?ς τ? ?λληνικ? διεξιο?σι μαθήματα, κα? μ? δι? παίδευσιν μόνον τα?τα παιδευομένοις, ?λλ? κα? τα?ς δόξαις α?τ?ν τα?ς ματαίαις ?πομένοις, κα? ?ς ?ληθέσι πιστεύουσι κα? ο?τως α?τα?ς ?ς τ? βέβαιον ?χούσαις ?γκειμένοις, ?στε ?τέρους ποτ? μ?ν λάθρα, ποτ? δ? φανερ?ς ?νάγειν α?τα?ς κα? διδάσκειν ?νενδοιάστως ?νάθεμα τρίς."
"Το?ς μετ? τ?ν ?λλων μυθικ?ν πλασμάτων, ?φ? ?αυτ?ν κα? τ?ν καθ? ?μ?ς κλίσιν μεταπλάττουσι, κα? τ?ς πλατωνικ?ς ?δέας ?ς ?ληθε?ς δεχομένοις κα? ?ς α?θυπόστατον τ?ν ?λην παρ? τ?ν ?δίων μορφο?σθαι λέγουσι, κα? προφαν?ς διαβάλλουσι τ? α?τεξούσιον το? Δημιουργο?, το? ?π? το? μ? ?ντος ε?ς τ? ε?ναι παραγαγόντος τ? πάντα, κα? ?ς ποιητο? π?σιν ?ρχ?ν κα? τέλος ?πιτιθέντος ?ξουσιαστικ?ς κα? δεσποτικ?ς ?νάθεμα τρίς."
"Το?ς δεχομένοις κα? παραδίδουσι τ? μάταια κα? ?λληνικ? ?ήματα, ?τι τε προΰπαρξίς ?στι τ?ν ψυχ?ν, κα? ο?κ ?κ το? μ? ?ντος τ? πάντα ?γένετο, κα? παρήχθησαν, ?τι τέλος ?στ? τ?ς κολάσεως ? ?ποκατάστασις α?θις τ?ς κτίσεως, κα? τ?ν ?νθρωπίνων πραγμάτων, κα? δι? τ?ν τοιούτων λόγων τ?ν βασιλείαν τ?ν ο?ραν?ν λυομένην πάντως, κα? παράγουσαν ε?σάγουσιν, ?ν α?ωνίαν κα? ?κατάλυτον α?τός τε ? Χριστ?ς κα? Θε?ς ?μ?ν ?δίδαξε, κα? παρέδοτο κα? δι? πάσης τ?ς Παλαι?ς κα? Νέας Γραφ?ς ?με?ς παρελάβομεν ?τι κα? ? κόλασις ?τελεύτητος κα? ? βασιλεία ?ΐδιος, δι? δ? τ?ν τοιούτων λόγων ?αυτούς τε ?πολλύουσι, κα? ?τέροις α?ωνίας καταδίκης προξένους γενομένοις ?νάθεμα τρίς."
"Το?ς ε?σεβε?ν μ?ν ?παγγελλομένοις τ? τ?ν ?λλήνων δ? δυσσεβ? δόγματα τ? ?ρθοδόξ? κα? καθολικ? ?κκλησί? περί τε ψυχ?ν ?νθρωπίνων, κα? ο?ρανο? κα? γ?ς, κα? τ?ν ?λλων κτισμάτων ?ναιδ?ς ? μ?λλον ?σεβ?ς ?πεισάγουσιν ?νάθεμα τρίς."
"Το?ς τ?ν μωρ?ν τ?ν ?ξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμο?σι, κα? το?ς καθηγητα?ς α?τ?ν ?πομένοις, κα? τάς τε μετεμψυχώσεις τ?ν ?νθρωπίνων ψυχ?ν, ? κα? ?μοίως το?ς ?λόγοις ζ?οις ταύτας ?πόλλυσθαι, κα? ε?ς τ? μηδ?ν χωρε?ν δεχομένοις κα? δι? το?το ?νάστασιν, κα? κρίσιν, κα? τ?ν τελευταίαν τ?ν βεβιωμένων ?νταπόδοσιν ?θετο?σιν ?νάθεμα τρίς."
"Το?ς λέγουσιν ?τι ο? τ?ν ?λλήνων σοφο? κα? πρ?τοι τ?ν α?ρεσιαρχ?ν, ο? παρ? τ?ν ?πτ? ?γίων κα? καθολικ?ν συνόδων, κα? παρ? πάντων τ?ν ?ν ?ρθοδοξί? λαμψάντων πατέρων ?ναθέματι καθυποβληθέντας, ?ς ?λλότριοι τ?ς καθολικ?ς ?κκλησίας δι? τ?ν ?ν λόγοις α?τ?ν κίβδηλον κα? ?υπαρ?ν περιουσίαν κρείττονες ε?σι κατ? πολύ, κα? ?ντα?θα κα? ?ν τ? μελλούσ? κρίσει, κα? τ?ν ε?σεβ?ν μ?ν κα? ?ρθοδόξων ?νδρ?ν, ?λλως δ? κατ? πάθος ?νθρώπινον ? ?γνόημα πλημμελησάντων ?νάθεμα τρίς."

Ετσι λοιπον, οι δυσσεβεις ελληνες και η μωρα σοφια των εξωθεν φιλοσοφων, αναθεματιζονται τρις... Δικαια λοιπον οι πιστοι μοναχοι, δεν υποχρεουνται να αντιγραφουν ολη την ελληνική σοφια, αλλα μόνο τα κειμενα που περνουν την λογοκρισια... και μερικα βεβαια, την περνουν μονο μετα απο δραστικες αλλαγες που επιφερουν οι αντιγραφεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ιστορια του Φλαβιου Ιωσηπου, του εβραιου ιστορικου που εγραψε την ιστορια του στα χρονια των αποστόλων, του μοναδικού ιστορικού που διασώθηκε το κειμενο απο την εποχή εκεινη. Και διασωθηκε βεβαια, μονο επειδη οι παραχαρακτες τοποθετησαν μια παραγραφο, που αναφερει τον Χριστο... Ειναι η μοναδικη ιστορικη πηγη που το αναφερει, αλλα ειναι τόσο χαμηλου πνευματικου επιπεδου οι παραχαρακτες, ωστε ειναι εμφανεστατη η παρεμβαση τους, καθως βαζουν στο στομα του Ιωσηπου, που ειναι πιστος Ιουδαιος, την αποδοχη του Χριστου λες και ηταν χριστιανος...
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
28/07/2009 15:38
ΕΚΘΕΤΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.

Λογοκρισία δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα ,ας το αφήσουνε αυτό το παραμύθι κάποιοι .

((Η περικοπή Γαβρά έγινε μπούμερανγκ για την Εκκλησία.))

Μπούμερανγκ για την Εκκλησία Γιατί?
Μήπως η Εκκλησία έκανε της περικοπές , της περικοπές της κάνανε άλλοι , η Εκκλησία θεωρώντας ότι θίγεται έκανε παρέμβαση στης αρμόδιες αρχές , όπως θα έκανε ο καθένας μας εάν θεωρούσε ότι θίγεται η αξιοπρέπεια του , επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μίσος κατά της Εκκλησίας , δηλαδή δεν είναι λογοκρισία όταν η άρχει προστασίας προσωπικών δεδομένων αποκρύπτει συνειδητά τα στοιχεία και τα πρόσωπα κακοποιών , βιαστών ,και άλλον αντικοινωνικών στοιχείων τότε ο ΕΛΛΗΝΑΣ δεν λογοκρίνετε ? το μόνο που κάνατε κυρ. ΓΑΒΡΑ δώσατε τροφή στα ξένα ΜΜΕ να στραφούν κατά της Εκκλησίας της ΕΛΛΑΔΟΣ ,να την παρουσιάζουν σαν ένα τέρας την στιγμή που όλοι μας ξέρουμε τη εστί Βατικανό καθολικισμός και άλλες θρησκείες , κανένας δεν αρνιέται ότι έγιναν καταστροφές στα πρώτα χρόνια άπω τους χριστιανούς ,το ζητούμενο είναι ποιοι ήτανε , επειδή δεν έχω δει το έργο σας ήθελα να μου πούνε εκείνη που το είδανε ποσά λεπτά αφιερώσατε στον ΕΛΓΙΝ να τον δείχνεται πως ξεκολλά και εκείνος τα γλυπτά με την παραδοσιακή ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ενδυμασία η πως τα παζαρεύει με τους Τούρκους ,για να δούμε τότε πως θα αντιδρούσανε τα Σαξονικά ΜΜΕ.
Εμένα προσωπικά αυτό είναι που ενοχλεί και όχι οι παπάδες .
Pavlos Xanthopoulos
28/07/2009 15:36
Pros k Γεωργάς Γεώργιος 28/7/2009 13:43
Se efharistoume pou prostheses ta peri agalmatos teis Athinas,nai to piran i Romioi...
Sigoura tha ipirhan kialla agalmata mesa pou ta piran oi Romioi kai alloi...
To ktirio omos to lintzaran proti oi Hristiani .....
Pantos mas ehei enimerosi o Obama epi teis katastaseos kai etsi se vlepoume me katanoisi...
ΧΚ
28/07/2009 15:23
Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΔΕΞΙΑΣ & ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...ΒΡΗΚΑΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑ ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΠΑΛΙ...ΑΛΛΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ !
elena
28/07/2009 15:17
και επι τη ευκαιρία διαβάστε παρακάτω... για μερικούς "θρησκοληπτους" που δεν λένε να ξεκολήσουν απο αυτά που τους "διδάσκουν" - φανατίζουν οι εκκλησιαστικοί παπαδορασοφορεμένοι..... χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά τους ανθρώπους και το όπιο.. ως τρόπο διχασμού..

Επί Τουρκοκρατίας η Ακρόπολη έπεσε στα χέρια των Τούρκων το 1458, οπότε και την επισκέφθηκε ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής. Ο ιερός βράχος έμεινε πλέον γνωστός με το όνομα Ατίνα Καλεσί, δηλαδή φρούριο των Αθηνών. Κατά τον 17ο αιώνα ο Παρθενώνας είναι πλέον τζαμί και έχει μιναρέ, που καταστράφηκε το 1687. Τζαμί, ωστόσο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της ισλαμικής θρησκείας και για αυτό δεν έγινε ποτέ λατρευτικό τέμενος των Μωαμεθανών.

ακόμα και οι Μωαμεθανοί δεν το χρησιμοποίησαν ως λατρευτικό τεμενος ενώ οι ορθοδοξοι... τα κατακρεούργησαν όλα και αντί να το παραδεχτούν ακόμα και σήμερα 2009 στρέφουν τον κόσμο εναντίον άλλων αφού περικόπτουν την ιστορία στα μέτρα και σταθμά τους!!!!!
pH. J
28/07/2009 15:16
ΤΙ ΠΑΡΑΜΙΛΑΣ ΡΕ ΝΙΚΟ...
ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝ;
ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΣΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ...
ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ (ΧΑ ΧΑ ΧΟ ΧΟ ) ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ, Β. ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ, Λ. ΙΣΑΥΡΟΥ ΚΛΠ... ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΥ
PH. J
28/07/2009 15:11
MegaAleko ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΟΣ... ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΜΕ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ DNA... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ,,,
Θανάσης Σ
28/07/2009 14:55
<PAR>Ελπίζω πως όλοι οι νοσταλγοί της αρχαίας θρησκείας και λάτρεις της Ακρόπολης, να έχουν "καταναλώσει" αρκετές ώρες και μέρες στα μουσεία ανά την υφήλιο, μελετώντας και θαυμάζοντας την αρχαία ομορφιά, όπως έχουν κάνει εκατοντάδες "βάρβαροι" γεμίζοντας τις βιβλιοθήκες του κόσμου με μελέτες για την αρχαία Ελλάδα. Δηλαδή αυτό που γενικά δεν κάνουμε εμείς οι νεοέλληνες! Επίσης, θα ήταν καταπληκτικό να μάθουν στα παιδιά τους να αγαπούν την αρχαία ελληνική γλώσσα. Επίσης, να διαβάσουν και κάτι για τη θρησκεία των Ελλήνων, πέρα από τα σχολικά εγχειρίδια, καλό θα κάνει σε όλους: <PAR>Έτσι κι αλλιώς, κάποιος άλλος φίλος, παρέπεμψε στις ιστορικές πηγές, που είναι και το μόνο σωστό που γράφτηκε εδώ. <PAR>Αυτές λοιπόν οι ιστορικές πηγές, θα διαφωτίσουν όλους, πως η επίσημη εκκλησία (ως οργανισμός, όχι ως θρησκευτική πίστη) ήταν και είναι ένας ακόμα κρατικός οργανισμός, όπως το ΙΚΑ, η εφορία, το ληξιαρχείο κα. Επομένως, καλλίτερα να δει κανείς τι έκανε το επίσημο κράτος, πάρα κάποιοι μεμονωμένοι χριστιανοί, εθνικοί, ιουδαίοι κα. <PAR>Αλήθεια, έχει καταλάβει κανείς γιατί πολλοί έλληνες (όχι όμως όλοι) άλλαξαν θρησκεία τον 2ο και 3ο μΧ αιώνα? Ή νομίζετε πως η όλη η θρησκεία τότε ήταν ο Δίας, η Αθηνά, ο Απόλλων κα? <PAR>Δε χρειάζεται να ψάξει κανείς για πολύ "καταστροφείς" του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Λίγο πολύ τα ξέρουμε:
  • Ελληνικές διαμάχες (κυρίως!)
  • Ρωμαϊκή κατάκτηση
  • Επιδρομή των γότθων του Αλάριχου
  • Θεοδόσιος Α''
  • Πολλοί και διάφοροι κατακτητές
  • Συνεχιζόμενες ελληνικές διαμάχες (δεν τελειώνουν ποτέ!)
<PAR>Γενικά δεν νομίζω πως η λογοκρισία κάνει καλό. Αλλά το σποτάκι είναι του μουσείου. Οπότε ότι θέλει το κάνει.... Αλλιώς, υπάρχουν και παραγωγοί, και αίθουσες και όλα για να δούμε κάποια καινούργια ταινία του Κ. Γαβρά. Αλλά όποιος πιστεύει πως οι ταινίες είναι αναπαραστάσεις ιστορικής αλήθειας, ε τι να πει κανείς.... <PAR>Τέλος, όποιος γνωρίζει εμπεριστατωμένα κάτι για ρασοφόρους ιερείς, τους πρώτους μΧ αιώνες, ας το μοιραστεί μαζί μας, πιθανά εμπλουτίζοντας αυτή τη σελίδα <PAR>Η ακρόπολη είναι πολύ σημαντικό μνημείο. Αλλά η σημασία της ως ναού στην αρχαία ελληνική θρησκεία, ήταν περιορισμένη σε σχέση με άλλους. Αντί λοιπόν να ασχολούμαστε με διαφημιστικά φιλμ που ίσως και να αλλάζουν κάθε χρόνο, μήπως να βοηθήσουμε τη συντήρηση του ναού του Απόλλωνα στα Πάταρα , ή μήπως αγνοείτε την ύπαρξή του όψιμοι Έλληνες?
Ph. J
28/07/2009 14:45
Το θέμα φίλε Μιχάλη είναι, όταν και εάν κάποιος θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται Ελληνας, έστω και Νεο-Ελληνας, να ξέρει τι εστι ο όρος... Να ξέρει δηλ. ότι Ελλην και παπαδαριό, θρησκοληψίες, κλπ είναι ασύμβατες έννοιες...
ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
28/07/2009 14:28
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ Ο κ.ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ , ΜΑΛΛΟΝ ΗΛΙΘΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ.....
πολίτης Μπάμπης
28/07/2009 14:21
Του Γαβρά έχω δει το Ζ τρεις φορές και το ξαναβλέπω άνετα. Αυτή η ταινία που έβγαλε πότε θα παιχτεί στο σινεμά; Όσο για την εκκλησία θα σας στενοχωρήσω, ύστερα από Βατοπέδιο και Μητροπολίτες έχω ξενερώσει τελείως. Διότι η αρχιεπισκοπή δεν τολμά να κάνει τις αλλαγές που πρέπει και να τοποθετήσει πραγματικά ανθρώπους με αξία στις αξιωματικές θέσεις του κλήρου αλλά απλώς παρατηρεί. Όσο για την σκηνή της ταινίας, αν δεν την δω δεν μπορώ να κρίνω. Νομίζω πάντως πως όλη η ιστορία είναι άνευ σημασίας στο στυλ μην βλέπεις ταινίες και βιβλία του Χάρρυ Πόττερ.
ΤΙΜΟΣ ΗΛ.
28/07/2009 14:21
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ..ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΩΣ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ?ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Μ ΕΝΑ ΚΑΛΟ <<ΛΑΔΩΜΑ>>ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΑ..ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ?
αντωνης
28/07/2009 14:19
Μιχάλης 27/7/2009 19:46 Αγαπητε Μιχαλη, το θεμα δεν ειναι καθολου αν υπαρχει η μετα-φυσικη (αυτη βεβαιως και υπαρχει, ειναι τα συγγραματα του Αριστοτελη που εγραψε μετα τα βιβλια του περι Φυσικης). Το θεμα ειναι αν η λογοκρισια ειναι ενα θεμιτο μεσο η οχι, αν οι παπαδες εχουν το δικαωμα να επεμβαινουν σε καλλιτεχνικα εργα και γενικα στην ζωη μας (ποιος τους το εδωσε?), αν οι πολιτικοι μας υπευθυνοι εχουν το δικαιωμα να λογοκρινουν και να παραποιουν την ιστορια. Προσωπικα δεν βλεπω με ποιο δικαιωμα η εκκλησια μου απαγορευει να δω η να διαβασω κατι και δεν θυμαμαι κανενα κομμα και κανεναν πολιτικο που να ζητησε την ψηφο μου με το συνθημα "θα σε λογοκρινουμε, οπως και οταν μας αρεσει η οταν αρεσει στους παπαδες". Ας θυμηθουμε τους στιχους του Σαββοπουλου: "τραγουδιο τρυπιο και στιχακι μπαλωμενο" Παλι σε τετοιες εποχες θελουμε να γυρισουμε?
χαρης
28/07/2009 14:18
οι ρασοφοροι πιθανως να ασελγησαν την Ακροπολη οπως αποδεδειγμενα ασελγησαν τον Ναο των Καβειριων τελετων στην Σαμοθρακη, αλλα εκεινοι που την ασελγησαν σε βαθμο κακουργηματος ηταν α) οι οθωμανοι, β) οι βενετοι και γ) η απεριγραπτη ελληνικη αμαθεια ...
"PNEYMATIKOI k. PSYXIKOI TAFOI"
28/07/2009 14:18
"ΕΚΘΕΤΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ" !! KAI ETSI EPIBAIBEONETAI PERITRANA, POIOI KINOUNTAI PISO APO TON GABRA KAI KINOUN TA ANTHELLHNIKA NHMATA !! STHN KAPITALISTIKH KAI APOLITISTH AYRIANH KOINONEIA, THA YPARXEI SOBARO PROBLHMA, EAN YPARXEI "ELLHNISMOS" KAI "ORTHDOXIA" !! GIAYTO H PERIKOPH k. PERITOMH THS (EAN EINAI DYNATON: H EXAFANHSH TOUS) EINAI TO ZHTOUMENO THS KAPITALISTIKHS LELAPAS !!! KAI ESEIS XAIROSASTE GIA THN "DHMOKRATIA" KAI TON "POLITISMO" POU NOMIZETAI OTI EXETAI !!! OLOI SAS EISTE BOLEMENOI !! KAI GIAYTO SAS EFYGE O BHXAS MESA STOUS PNEYMATIKOUS KAI PSYXIKOUS TAFOUS SAS !!!!
elena
28/07/2009 14:18
θα συμφωνήσω απολύτως με τον ροδανθος 28/7/2009 12:10
και να συμπληρώσω πως οι ρασοφόροι με τα "ταχυδακτυλουργικά τρυκ" τους και δη τις σαδομαζοχιστικές αυτές εκδηλώσεις λατρείας πτωμάτων - κομμένων δακτύλων ή ποδιών και καλά "αγίων" εχουν καταντήσει την πίστη την οποία πρεσβεύουν αν μη τι άλλο κερδοσκοπικό ταμείο.
εάν και εφόσον οποιοσδήποτε απο τους πολιτες θέλει να πιστεύει τότε μπορεί να συμμετέχει στις "ιεροτελεστείες" και δή γαμος βαπτίσια κηδεία κλπ δωρεάν.. και βεβαίως οι τελέσαντες όλες τις ιεροτελεστείες να το κάνουν για την πίστη τους όχι επειδή τους πληρώνουμε οι φορολογούμενοι κάθε μήνα και αυτούς και τις εκκλησίες τους.
και βεβαίως την "προικα" που τους αφήνουν οι κάθε είδους δυστυχισμένοι συμπολίτες μας ελπίζοντας σε "εναν παράδεισο" να τα φορολογήσει η πολιτεία και μετα ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Α Μ Ε Σ Α το ελλειμα...
Αλλα ποιος τολμά... αυτή μας γκρεμισαν τον Παρθενώνα και γκρεμιζουν κάθε μέρα την ΠΑΙΔΕΙΑ μας.
Αυτοι που φωνάζουν τώρα και περικόπτουν το φιλμ αυτοι οι ίδιοι ενισχυουν τον σκοταδισμό στα σχολειά μας ....
Κανεις να μην πατάει στα κτίσματα τους και να μην τους αφήνει στο παγγάρι φράγκο και θα δούμε μετά τι πραγματικά πρεσβεύουν...
ΑΜΙΑΝΤΟΣ
28/07/2009 14:17
Η Προσβολη προς την Δημοκρατια και την ελευθερη αποψη ειναι θεματα που ΑΦΟΡΟΥΝ τον θεματοφυλακα του Συνταγματος τον Προεδρο της Δημοκρατιας που πρεπει ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ για την αποκατασταση της φασιστικης απρεπειας που επιχειρησε να διαπραξει ο Διοικητης του Μουσειου της Ακροπολεως. που ειναι οι συνταγματολογοι να ομιλησουν για αυτην την απρεπεια του Κρατους προς ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΙΕΣ.
Pavlos Xanthopoulos
28/07/2009 14:08
Sikothikan palloi sta pisinatous oi englimaties fasistes tou Laos kai piran palloi thesi enantia ston Ellinismo!
Oi latres tou ioudeou einai palloi panentimi na englimatisoun eis varos ton Ellinon....
Ftoutous !
Ftou kai se ollous esas pou tous psifizete...
Eiste apogoni kai sinehiostes afton pou se kathe efkeria pou tous dinete peftoun me misos san agrimia na fonefsoun Ellines!
ακις
28/07/2009 13:57
@ΜΙΧΑΛΗΣ

Και με ενα μεσαιωνικο παρων .......

@Airetikos

Kαι εσυ γραμματιζουμενε να μαθεις ορθογραφια !
Γεωργάς Γεώργιος
28/07/2009 13:43
Γιατί ο σκηνοθέτης δεν έβαλε την αρπαγή του αγάλματος της θεάς Αθηνάς από τους Ρωμαίους; Μήπως δουλεύει για κάποιους που δεν γνωρίζουμε; Γιατί ‘χτυπάει’ την εκκλησία; Πάνω από όλα δεν είναι ιστορικός από όσο γνωρίζω, αλλά σκηνοθέτης. Άρα κάποιοι άλλοι τον έβαλαν να το κάνει αυτό και να πληρωθεί. Όσο για το πολυσυζητημένο θέμα για το αν οι Χριστιανοί κατασκευάζαμε ναούς πάνω από τους ναούς της αρχαίας θρησκείας, ναι το κάναμε αυτό. Όχι για να ‘καταστρέψουμε’ τα έργα τέχνης αλλά για να σφραγίσουμε τον τόπο από τους δαίμονες που κατοικούσαν εκεί. Όσο για το αν έπαιρναν οι τότε τεχνητές υλικά από παλαιότερα κτήρια για να φτιάξουν άλλα, αυτό ήταν πάγια τεχνική στην αρχαιότητα και στον μεσαίωνα. Διότι δεν ήταν όλες οι πόλεις κράτη ή και τα κράτη τυχερά σαν την Αθήνα να έχει λατομεία δίπλα της. Πριν βγάλετε γρήγορα συμπεράσματα σας παρακαλώ ψάξτε, διαβάστε και μελετήστε. Θα σας πω ένα άλλο παράδειγμα του καιρού του μεσαίωνα στην μακρινή Αγγλία. Όταν ο Γουλιέλιμνος ο κατακτητής κυρίεψε την Βρετανία το κάστρο του το έφτιαξε με οικοδομικά υλικά που βρήκε από ένα καθεδρικό ναό που τον είχαν αφήσει στη μοίρα του. Η τέχνη του, και η παλαιότητα του ήταν μεγαλύτερη από το ναό του Καντερμπούρι. Τι θα πεις για αυτό τον ηγεμόνα ότι ήταν ασεβής; Ίσος, και ναι αλλά πήρε το οικοδομικό υλικό και το χρησιμοποίησε για να χτίσει το κάστρο επειδή δεν υπήρχαν υλικά κοντά. Θα σας πω και ένα άλλο παράδειγμα που το άκουσα και το είδα σε μια από τις περιηγήσεις μου στην Ελλάδα, θα σας πάω στα Κύθηρα στο μοναστήρι της Μυρτιδίοτησας. Λοιπόν όταν ήταν να φτιαχτεί το μοναστήρι δεν υπήρχαν χρήματα δεν υπήρχαν οικοδομικά υλικά δεν υπήρχαν τίποτα. Τυχαία ή με Θεία πρόνοια ένας βοσκός βρήκε ένα αρχαίο ναό ο οποίος ήταν κατεστραμμένος από φυσικά αίτια αιώνες πριν. Μέρος του οικοδομικού υλικού πάρθηκε από εκεί. Θέλετε να σας πω κι άλλα παραδείγματα θα σας πω. Όλη η Αθήνα είναι χτισμένη πάνω σε ερείπια σπιτιών του μεσαίωνα και της αρχαιότητας. Τι έγιναν τα αρχαία κτίσματα αυτά για να μένουμε εμείς; Χαθήκαν; Όχι είναι κάτω από τα πόδια μας, λοιπόν ανοίχτε τα μάτια σας πια και μην γινόσαστε καλάμια που σας πάει όπου θέλει ο άνεμος σε κάθε άποψη που ακούτε. Όσο για αυτό που λέει ο αγαπητός φίλος ALFA να του θυμίσω ότι οι επαναστάτες του 1821 ονομάζονταν Ρωμιοί είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, και έχουμε πιο στενή σχέση με αυτούς πάρα με τους αρχαίους προγόνους μας. Δε μπορεί να δέχεστε κάποιος τον προ προ προ παππού του και όχι τον παππού του. Θα του υπενθυμίσω και την ρύση που είπε Κωστής Παλαμάς γράφοντας: Έλληνες για να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου, πραγματικά, Ρωμιοί. Για την Ελληνίδα Πολίτις να της πω να διαβάσει λίγο ιστορία διότι ο κάθε ένας λέει ότι του κατέβει. Ποιος είναι υμνητής των Ναζί όταν ο αρχιεπίσκοπος την εποχή του ’40 ήταν ο άνθρωπος που ‘βάφτιζε’ Χριστιανούς με ταυτότητες τους Εβραίους για να σωθούν από τους Ναζί; Τα ξεχνάμε αυτά; Ή δε τα ξέρουμε; Ας πάει μια βόλτα λοιπόν από την πλατεία της μητροπόλεως Αθηνών να δει την προτομή του. Ποιοι είναι οι συνεργάτες των Σουλτάνων; Ο Παπαφλέσσας, ο Αθανάσιος Διάκος οι μοναχοί της Αγίας Δύναμης στο κέντρο της Αθήνας οι οποίοι έφτιαχναν όπλα για την επανάσταση κάτω από την μύτη των Οθωμανών τι ήταν; Συνεργάτες; ΕΛΕΟΣ πια. Ποιοι καταστροφείς του ελληνικού πολιτισμού; Για να μου απαγγέλει λίγους στοίχους από τον Όμηρο η αγαπητή ‘Ελληνίδα Πολίτις’ (που έχει γράψει λάθος και το όνομα του πολίτη) γιατί θα ήθελα να την ενημερώσω και αυτή αλλά και πολλούς άλλους ότι τον καιρό της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας δηλαδή το καιρό του Βυζαντίου οι έφηβοι ήξεραν απέξω όλο τον Όμηρο και έκαναν κόντρες στην αγορά ή πολλές φορές απάγγειλαν στοίχους ρομαντικούς για να παρομοιάσουν την αγαπημένη τους με την ωραία Ελένη. Να σας πω για τον Μέγα Βασίλειο, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο ή άλλους εκκλησιαστικούς Πατέρες, οι όποιοι χρησιμοποίησαν την αρχαία ελληνική σκέψη στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το θείο; Πιος μιλάει για τους χιλιάδες καλόγερους, οι όποιοι κλεισμένοι στο μοναχικό τους κελί μάτωσαν τα χέρια τους για να αντιγράφουν τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, ώστε να μη χαθεί μια τεράστια προγονική κληρονομιά. Κανείς τους δεν αναφέρεται στις επιμέρους πολιτιστικές εκφάνσεις που αποδεικνύουν την ομαλή αφομοίωση της αρχαίας ελληνικής σκέψης από το Βυζάντιο. Τα παρακάτω επιχειρήματα είναι ενδεικτικά: α) Ό μητροπολίτης Καισαρείας Αρέθας αγόρασε και παρήγγειλε να αντιγράφουν πολυάριθμα χειρόγραφα ανάμεσα στα όποια ο Ευκλείδης, ο Πλάτωνας, ο Λουκιανός, ο Αριστοτέλης, ο Πίνδαρος καί τόσοι άλλοι. β) Η αρίθμηση στα σχολεία ακολούθησε το αρχαιοελληνικό σύστημα - καί όχι το λατινικό -, όπου κάθε γράμμα αντιστοιχούσε σε έναν αριθμό, το α στο 1, το β στο 2 κ.λπ. γ) Στόν 10ο αιώνα στα σχολεία της Κωνσταντινουπόλεως διδάσκονταν ο Όμηρος, η διαλεκτική, οι φιλοσοφικές επιστήμες, η ρητορική, η αστρονομία. Ο μαθητής άρχιζε μαθαίνοντας τη Γραμματική, κατόπιν σχολίαζε τους αρχαίους συγγραφείς, καθώς επίσης μάθαινε στοιχεία της Αρχαίας Ιστορίας, της Γεωγραφίας καί της Μυθολογίας. Διδασκόταν δε πέρα από τον Όμηρο τρεις τραγωδίες του Αισχύλου, τρεις του Σοφοκλή, τρεις του Ευριπίδη, τρεις κωμωδίες του Αριστοφάνη, έργα του Ησιόδου, του Πινδάρου καί του Θεόκριτου (μήπως κυνηγάμε εμείς σήμερα την αρχαιότητα;!). δ) Η ρητορική ως τέχνη τελειοποιήθηκε στην εποχή του Βυζαντίου. Το 6ο αιώνα μάλιστα στην περιώνυμη Σχολή της Γάζας ο Προκόπιος καλλιέργησε τα πιο καθαρά αττικά ελληνικά σε οποιοδήποτε είδος λόγου. ε) Στή λογοτεχνική παραγωγή υπάρχουν πολλά σατιρικά έργα εμπνευσμένα από τον Λουκιανό, όπως ο Φιλόπατρις ή ο Τιμαρίων τον 12ο αιώνα ή κάποιες παραινέσεις προς τους βασιλείς καί παίρνουν αφορμή από την παραίνεση του Δημόνικου του Ισοκράτη. στ) Οι Καππαδόκες Πατέρες μορφώθηκαν με βάση τη νεοπλατωνική σκέψη. Ο Μάξιμος ο Ομολογητής ήταν βαθύς γνώστης του Αριστοτέλη και έκανε πολλά για να ενισχύσει το νεοπλατωνικό στοιχείο του βυζαντινού μυστικισμού. ζ) Ας αναφέρουμε ονόματα: Ο Ιωάννης Τζέτζης (12ος αιώνας) συνέταξε σχολιασμούς στον Όμηρο καί τον Ησίοδο, ο Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, ο Μάξιμος Πλανούδης, ο Εμμανουήλ Μοσχόπουλος, ο Θωμάς Μάγιστρος, ο Δημήτριος Τρικλίνιος ερμήνευσαν Όμηρο, Θεόκριτο, Ευριπίδη, Αισχύλο καί Σοφοκλή. η) Οι μαθηματικοί Ευτόκιος (6ος αιώνας) καί ο Ισίδωρος ο Μιλήσιος δημοσίευσαν εκ νέου τις μελέτες του Αρχιμήδη. θ) Οι απόψεις των Βυζαντινών σχετικά με την οπτική διαμορφώθηκαν από τη σπουδή καί τη μελέτη του Ευκλείδη, του Ήρωνα, του Θεωνά του Αλεξανδρινού και από την Οπτική του Πτολεμαίου. ι) Η κυριότερη συνεισφορά των Βυζαντινών στην ιατρική ήταν η διατήρηση της κλασσικής κληρονομιάς. Για παράδειγμα, ο Ορειβάσιος της Περγάμου στην ιατρική του σύνοψη Συναγωγαί κατέγραψε τις απόψεις του Ιπποκράτη και του Γαληνού, διανθισμένη με χωρία από άλλους αρχαίους συγγραφείς. Ο Αέτιος ο Αμιδηνός έγινε διάσημος για το κεφάλαιο οφθαλμολογίας που βασιζόταν στα έργα του Αρχιγένη και του Γαληνού. Θα μπορούσα να καταγράψω χιλιάδες λεπτομέρειες και εκατομμύρια στοιχεία τα όποια αποδεικνύουν πως το Βυζάντιο διέσωσε την αρχαιότητα, αλλά δεν το επιτρέπει ο χώρος. Θα μπορούσα να αναφερθώ στη ζωολογία, τη γλυπτική, την εικονογραφία, την υφαντουργία, τα ψηφιδωτά, τα υλικά αντικείμενα του πολιτισμού, την καλλιέργεια των καρποφόρων δέντρων, των αμπελιών, των ελαιοδένδρων, οπού οι Βυζαντινοί μελετούσαν τα αρχαία εγχειρίδια, στη ναοδομία κ.ο.κ. Το Βυζάντιο διατήρησε την αρχαιότητα και δεν την καταδίωξε. Οι αντίθετες απόψεις και ανιστόρητες είναι και επικίνδυνα παραπλανητικές για τον λαό μας. Όσο για το δίλημμα Έλλην ή Ρωμιός, ας μας απαντήσουν όσοι το θέτουν. Ο Κολοκοτρώνης τι ήταν; Και ας σκεφτούν πως ο Κωνσταντίνος Δραγάτσης, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, αιτιολογώντας την άρνηση της παράδοσης του στον Μωάμεθ, του είπε περήφανα ότι δεν θα παραδοθούμε διότι Έλληνες εσμέν. Τελεία. Και παύλα. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Γεωργάς Γεώργιος Ιστορικός ερευνητής
Μικρή Λουλού
28/07/2009 13:43
Ροδανθέ
συμφωνώ με την προτροπή σου να ΚΟΠΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ.
φιλάκια!
Πολίτης Γιώργος
28/07/2009 13:39
..η λογοκρισία είναι το ελάχιστο κακό που προκαλείται απο την εκκλησία..

..το χείριστο προκαλείται απο το γεγονός πως λειτουργεί και ''''βιώνει'''' αδιαφορώντας και μη εφαρμόζοντας το λόγο του Θεού που ευαγγελίζεται..

..η εκκλησία είναι άπιστη βλάσφημη και άθεη και ο λόγος του Χριστού στα χέρια της είναι μόνον ένα πολύτιμο εμπόρευμα..

..είμαστε υποχρεωμένοι να επαναστατήσουμε προκειμένου να απελευθερώσουμε τη θρησκεία μας από την εκκλησιαστική κατοχή..
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
28/07/2009 13:36
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ "ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ " ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΑΣ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ . ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ!
πετρος
28/07/2009 13:29
ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ.
ΖΗΤΩ ΟΙ ΣΚΩΤΙΝΟΙ ΧΡΟΝΟΙ!
Theofilos
28/07/2009 13:25
Einai safes, pws me th stash ths auth h politeia, arei ena apo ta pio dynata epixeirhmata ths gia thn epistrofh twn marmarwn tou Parthenona sto neo mouseio. To oti, ena ergo tha prepei na parousiazetai plhres kai oxi kommeno sth mesh. Gia mia akomh fora, ypokyptoume ston ekviasmo ths mafias ths ekklhsias, xwris na ypologizoume ths epiptwseis pou tha exei auto. Toso gia to idio to kratos, oso kai gia thn ekklhsia apotelei autou tou eidous logokrisia mia htta ths dhmokratias. Mono pou h ekklhsia pote den dhlwse pws akolouthei dhmokratikes diadikasies kai pws yposthrizei thn eleu8eria ths skepshs. Eimai periergos ti epixeirhmata 8a vrei o kyrios Samaras, gia na mpalwsei auth th megalh gkafa.... Sagionara kai mushi mushi se olous sas...
John Ketseas
28/07/2009 13:18
Από την ''επανίδρυση'' του Καραμανλή στην ''επανόρθωση'' του Σαμαρά, same shit!
toka
28/07/2009 13:16
Η διαταγή των χριστιανών βυζαντινών αυτοκρατόρων ήταν ρητή: ες έδαφος φέρειν κι από τότε (δ΄ αι. μ.Χ.) και για πολλούς αιώνες μανιασμένα πλήθη ρασοφόρων ισοπέδωναν ο,τιδήποτε θύμιζε τον ωραιώτερο Πολιτισμό, που γεννήθηκε ποτέ στη Γη.Γκρέμισαν κι ισοπέδωσαν όσους ελληνικούς ναούς τους επέτρεπαν οι ελάχιστες μεσαιωνικές τεχνικές τους γνώσεις και στη θέση τους έκτισαν χριστιανικούς. Για όσους ναούς δεν είχαν τις δυνατότητες να γκρεμίσουν, τους κατέστρεφαν μερικώς -όσο μπορούσαν- και τους μετέτρεπαν σε χριστιανικούς. Ούτε ο Παρθενώνας διέφυγε του μίσους τους, ο οποίος μετετράπη σε... Παναγία Αθηνιώτισσα.Μετά από διατάγματα του Θεοδοσίου άρχισαν οι καταστροφές κι οι κατεδαφίσεις των Ελληνικών αγαλμάτων, καλλιτεχνημάτων και ιερών, οι όποιες διήρκεσαν πολλούς αιώνες. Στη θέση των αρχαίων ναών ξεφύτρωσαν χριστιανικοί, ενώ παράλληλα ανεγέρθηκαν και νέοι χριστιανικοί ναοί σε άλλες θέσεις, αλλά με αρχαίο -κατά κανόνα- υλικό. Η Αθήνα από πόλη - σύμβολο της Κλασικής Αρχαιότητας μεταβλήθηκε σε περιφερειακή πόλη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.Στην Ακρόπολη -που μετονομάστηκε Κάστρο- μετατράπηκαν σε χριστιανικούς ναούς ο Παρθενώνας (ως ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας αρχικά και Παναγιάς της Αθηνιώτισσας αργότερα) και το Ερεχθείο (ως ναός του Σωτηρος Χριστού). Ανάμεσά τους κτίστηκε ναός της Αγίας Τριάδας, ενώ τα Προπύλαια διαμορφώθηκαν σε ναό των Αρχαγγέλων. Κατά τη μετατροπή του σε χριστιανικό ναό ο Παρθενώνας υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία του, πολύ μεγαλύτερες κι από του Μοροζίνι, που χρησιμοποιούνται σαν άλλοθι από την ορθόδοξη προπαγάνδα στην επιχείρηση απόκρυψης των προγενέστερων εκτεταμένων χριστιανικών καταστροφών. Ο αρχαίος κυρίως ναός αποτέλεσε το ναό της χριστιανικής βασιλικής, ενώ το δυτικό μέρος αποτέλεσε το νάρθηκα. Η ανατολική θύρα καταργήθηκε κι εκεί έγινε το ιερό. Προκειμένου να μετατραπεί σε χριστιανικό ναό ανοίχτηκαν πλευρικές είσοδοι, κατασκευάστηκε κλιμακοστάσιο στη ΝΔ γωνία του σηκού, αψίδα στην ανατολική πλευρά, ενώ ο γλυπτός διάκοσμος των μετοπών των δύο προσόψεων και της βόρειας πλευράς υπέστη εκτεταμένη απολάξευση. Το ίδιο συνέβη και στα μεγαλύτερα αγάλματα του ανατολικού αετώματος, τα οποία καθαιρέθηκαν. Στη ζωοφόρο ανοίχτηκαν παράθυρα, που κατέστρεψαν αρκετά από τα γλυπτά της. Τον 6ο αιώνα μ.ν.χ. ο Ιουστινιανός διέταξε την αφαίρεση των καλυτέρων μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά και άλλων σπουδαίων αρχαίων ναών, όπως των Δελφών, της Μιλήτου, της Εφέσου κ.α. και τη μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη για την ανέγερση της Αγίας Σοφίας, των οποίων την επιστροφή ουδείς Ρωμηός μέχρι σήμερα διανοήθηκε να ζητήσει. Τον 11ο αιώνα στο χώρο προστέθηκε κι η κατοικία των ορθόδοξων επισκόπων.
S.P.
28/07/2009 13:09
Ο Λύκος το μαλλί αλλάζει όχι το μυαλό. Μου φαίνεται ότι είχαμε ξεχάσει τόσα χρόνια τι εστί Σαμαράς! Ευτυχώς μας το θύμισε.
ΝΙΚΟΣ
28/07/2009 13:06
Θα ήθελα να επιστρέψω μερικούς χαρακτηρισμούς στον ηλίθιο ημιμαθή που διατηρεί μόνος το δικαίωμα να λέγεται ΕΛΛΗΝΑΣ αλλά υπογράφει με τα ξενικά Ph.J.
Kαταρχήν  δεν είσαι ο μόνος που ξέρεις (ή νομίζεις ότι ξέρεις) το όρο ΕΛΛΗΝ. Από που απέκτησες μόνος εσύ αυτή την ιδιότητα; Δεύτερον είσαι πολύ κακομοίρης εσύ που διαβάζεις μονόπλευρα και μας παραθέτεις ονόματα που και καλά νομίζεις ότι σου δίνουν μπόι στη μάθηση.
Τρίτον τα φασιστικά σου ’’βγάλτε το σκασμό’’ και ’’Ελληνες δεν είστε’’ απηχούν μόνο το δικό υπόβαθρο (ή και υπόβοθρο αν θέλεις) ανθρώπινης (;;;) κουλτούρας.
Και για μερικές απαντήσεις μάθε ότι η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας καήκε επί Ιουλίου Καίσαρα την μιά φορά και επί μωαμεθανών κατα κτητών την άλλη (αν συμφωνεί με το Κοράνι δεν χρειάζεται - αν δεν συμφωνεί πρέπει να καταστραφεί). Φυσικά υπήρξαν καταστροφές και λεηλασίες και μεταφορά υλικών για σπίτια ή χριστιανικούς ναούς και παρα πολλά άλλα. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί κάτι τέτοιο εκτός από αυτούς που βλέπουν μόνο τη μία όψη του νομίσματος και κρίνουν με διαφορετικά κριτήρια από τα υπάρχοντα εκείνη την εποχή. Αλλά δεν μας λες αφού επικράτησε παντού στην Ευρώπη ο Χριστιανισμός στην όποια του έκφραση (καλή, κακή, ορθόδοξη, καθολική κλπ) πως εν τέλει σώθηκε η κληρονομιά μας; Που έμεινε ζωντανή η γλώσσα μας; Ποιοί αντέγραψαν τα συγγράμματα; Πάντως όχι οι άραβες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μάθε λοιπόν την αρχή της ουσίας του Ελληνικού λόγου και διαλόγου και μετά μας τοποθετείς εθνικά καθαρόαιμε κατα Φαλμεραυερ.
Το γεγονός των αλητών της εκκλησίας σήμερα δεν γράφει την ιστορία του χθες κατα το δοκούν του καθενός.
Kostas M
28/07/2009 13:05
Επειδή για μια ακόμα φορά, βρέθηκε μια ακόμα ανόητη αφορμή κατα της εκκλησίας, να θυμισω ότι στην Ρωσία, όπου σκοτώθηκαν παρά πολύ ιερείς, και απαγορεύθηκε η λατρεία σε θρησκείες με πάρα πολλούς διωγμούς, δεν έπαψε η ύπαρξη της. Μήπως σημαίνει κάτι αυτό; Μήπως τελικά, η πίστη στον Χριστό έχει βοηθήσει τόσο πολύ κόσμο να απαλλαγεί από βάσανα; Πως εξηγείτε, την αγάπη του κόσμου στον Χριστό; Πως καταφέρνει και επιβιώνει ο χριστιανισμός παρά τους διωγμούς που δέχεται κατά καιρούς; Τουλάχιστον, όσοι δεν πιστεύετε διατηρείστε μια πιό δημοκρατική στάση και μην προσβάλλετε όσους πιστεύουν.
Stella Petrides
28/07/2009 12:47
GABRA KOPSE LIGO APO TO STYL MELINA GIATI H GALLIKH MODA MOLAXOMOUXLIASE................................
H ELLADA DEN EINAI TA EREIPIA ALLA KAI OUTE SWZETAI APO TA EREIPIA, KOITA LOIPON NA SWSEIS AN EISAI ELLHN KAI OXI APOSPERMA, AYTOUS POU EXTHSAN 8EMELIA ELLHNIKWN MNHMEIWN KAI DIEDWSAN ME PRAKSEIS ELLHNIKO POLHTISMO, H8H , E8HMA, ELLHNIKH PRWINH AYRA ME MPOLIKO ELLHNIKO FWS ENTOS KAI EKTOS ELLADOS GIATI SE BLEPW NA KANEIS TAINEIA ELLHNIKOU VIETNAM........................................
Ilias L
28/07/2009 12:45
Μια Εκκλησια στην συνειδηση μου γνωριζω και αυτη ονομαζεται ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Γελαω με τα χαλια του Παπαδαριου ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ δεν εχουν αλλα η ΝΕΜΕΣΙΣ θα ριξει βαρια τον πελεκυ καποια στην στιγμη.

Δεν ειναι καινουργιο γνωρισμα το συνοθυλευμα των ON LINE ανταποκριτων του θεου επι γης να κινουντε εκδικητικα εναντι ολων αυτων που δεν '''' συμβαδιζουν'''' με τα πιστευω τους .

Αιωνες τωρα ως τρωκτικα κατατρωνε την σαρκα της Ελλαδος αιωνες τωρα με ρομφαια την πιστη την αμορφωσια την αξεστη συμπεριφορα ως λαιλαπα περασαν και προσκαιρα εκρυψαν απο τα ματια μας την ομορφια και το καλλος την γνωση και την λογικη που δυναται να δημιουργησει ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .................................................................................................... φιλε αθεε της γειτονιας ο ανθρωπος οποιος δεν θα νοιαζεται μονο για το τι μελει γενεσθαι σε προσωπικο επιπεδο αλλα σε συλλογικο..........................

Διοτι αυτο καταφερε και ο Χριστιανισμος σωτηρια ψυχης σε προσωπικο επιπεδο μετα θανατον ... ναι ναι με μια μετανοια λιγο πριν κλεισεις τα ματια παροτι ο μεγαλυτερος εγκληματιας μπορει να υπηρξες ....

Βεβαιαως Αθεε της γειτονιας επιρεαζει το Παπαδαριο την Πολιτεια διοτι στο σχολειο τον Αβρααμ και την Σαρα σου εδιδαξαν και ουχι τους Ιωνες φιλοσοφους μα ουτε και τον Επικουρο μητε την Σαπφω μητε τον Ηρακλειτο ολους αυτους που ανυψωσαν τον ανθρωπο στο ανωτερο δυνατο σημειο μια μοναδικη συμπραξη λογικης θρησκειας επιστημης με αποτερο σκοπο την ανελιξη της ανθρωπινης σκεψης σε επιπεδα που δυνανται να μας οδηγησουν σε ατραπους γνωσης ανθρωπισμου και προοδου ....

Ποιοι σημερα θα βηματοδοτησουν την κοινωνια τα Μοναστηρια και ο σκοταδισμος μηπως ο Κ Παντερμαλης που με το που βηχει το Παπαδαριο κρυωνει η Δημοκρατια !! ειναι ηθος ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΤΑΙ του μουσειου( και ο οποιος αποκαλεσε του Αρχαιους Μακεδονες ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΕΣ ) μηπως του Πολιτικου Ανδρα που με βαρυγδουπη εισαγωγη εκθειαζε τον ρολο των Αρχαιων Ελληνων περι ΤΟΥ τροπου σκεψης αλλα ως οσφυοκαμπτης και δαυτος ετρεξε να κοψει και να ραψει την ιστορια ......

Ειναι δυνατον να μας εμπνευσουν οι παρατρεχαμενοι της ΣΩΤΗΡΙΑς ΨΥΧΗΣ ΑΕ...

Ολοι εσεις που νομιζατε οτι η Ελλαδα ειναι μονο μπουζουκια και κομματα μαυρο φιδι κολοβο που σας εφαγε ... βρισκεστε μπροστα σε εξελιξεις ..
xrhstos georgopoulos
28/07/2009 12:38
na giati prepei na krathsoun oi aggloi ta komatia pou exoun. gia na ta swsoun apo tous xristianous. isws 8a eprepe na tous dwsoume kai merikes limnes. aytoi den tis poulane tis limnes tous. tis kratane kai tis prosexoun.
Μιχάλης
28/07/2009 12:33
@Ph.J είναι πολύ σοβαρό να αποχαρακτηρίζεται μία κοινωνική ομάδα, γι΄αυτό απαντώ πάραυτα ότι μπορούμε να θεωρούμεθα ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ με ένα πολύ πλούσιο παρελθόν και ένα ακόμα πιό πλούσιο μέλλον...
MegasAlekos
28/07/2009 12:11
ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ Ph.J. & ΛΟΙΠΟΙ ? A KAI ΕΝΗΜΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ DNA ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ή ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ
ροδανθος
28/07/2009 12:10
εγω ξερω οτι η σεμνοτητα και η ταπεινοτητα που πρεσβευει η Ελληνικη εκκλησια και καποιοι αλλοι Ελληνομπαν η Εκκλησομπαν επιβαλλει οταν εχεις την φωλια σου λερωμενη να κανεις την παπια η τον Κινεζο. Μονο στην Ελλαδα αυτος που εχει λερωμενη την φωλια του συμπεριφερεται αλλαζονικα. Αλλωστε το παραδειγμα δινεται απο την σεμνη και ταπεινη εκκλησια. Προτεινω σε ολους τους Ελληνες να μην παντρευονται πλεον στην εκκλησια και να χρησιμοποιουν τον νομο της ονοματοδοσιας δινοντας το ονομα του παιδιου στο και να μην βαπτιζουν τα παιδια τους. Αν θελουν να τα κανουν ολα αυτα θα πρεπει να τα κανουν χωρις την καταβολη χρηματων. Επισης οταν θελουν να προσευχηθουν και να πανε στην εκκλησια να μην δινουν ουτε ενα ευρω... εχει πολλα χρηματα η εκκλησια και οι παπαδες ειναι δημοσιοι υπαλληλοι αλλωστε. Κοψτε καθε τροπο χρηματοδοτησης για να συμμορφωθει η εκκλησια γιατι εχει ξεφυγει απο τον ορθο δρομο.
Σαλογραία και άλλα ακραία ψευδώνυμα...
28/07/2009 12:06
@άθεο της γειτονιάς μας
τα έγραψες νόστιμα και <<σε πάω>>, ρε πουλάκι μου!
Πώς βρίζουνε όλοι μέσα;
Τι χλαπαταγή γίνεται;
Για Όνομααα!
Φαντάζομαι τι θα τραβάνε οι έρμες οι γυναίκες τους έτσι και τους κάψουνε κανα πουκάμισο στο σιδέρωμα.
Ξανά για Ονομααα!
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
28/07/2009 12:03
@ elena
ΠΡΑΓΜΑΤΙ η.elena, ΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ.

ΕΛΠΙΖΩ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΑΝΕΤΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ .........ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΟΚΙΜΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
28/07/2009 11:59
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει το έργο ενός καλλιτέχνη.Ο κ. Παντερμαλής όπως φαίνεται και στο video πάνω δεξιά αναλαμβάνει την ευθύνη.Δε θα έπρεπε να παραιτηθεί;
Α.Μαλιώρας
28/07/2009 11:49
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 10.30πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΘΑ ΔΙΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΙΕΡΑΣ" ΣΥΝΟΔΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Airetikos
28/07/2009 11:44
Δεν εγιναν ποτε στην ιστορια καταστροφες απο ρασοφορους στην Ακροπολη. Αγραμματοι...Μαθαιτε πρωτα και μετα μιλατε.
elena
28/07/2009 11:36
@Γιώργος 28/7/2009 10:48 εσύ που τις είδες τις αγαθοεργίες που κάνει η εκκλησία αγαπητέ μου και με ποιανού τα χρήματα τις κάνει???
αυτά τα ολίγα που κάνει -ελέγχει και ακούς τα κάνει με χρήματα δικά σου και δικά μου που εάν τώρα τους φορολογούσε η πολιτεία θα τα κάναμε μόνοι μας ανευ αυτών των ξεφτίλων... που του πληρώνουμε και μισθό κάθε μήνα για να αγοράζουν κιλότες απο τα πανυγήρια και να την πέφτουν σε αγοράκια....
επιτέλους ξυπνήστε!!!!!!
neos cristianos
28/07/2009 11:33
Ψυχραιμία , είναι φανερό οτι οι τότε χριστιανοί παραφέρθηκαν , πάλι καλά που δεν ανατίναξαν τον Παρθενώνα όπως οι συνάδελφοι τους Ταλιμπαν έκαναν τους Βούδες στο Αφγανιστάν.
Ας βγουν να ζητήσουν ενα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ συγνώμη τουλάχιστον.......ΕΛΕΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ !
toka
28/07/2009 11:32
ΚΑΡΚΑΜΠΟΥΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟ ποια η διαφορά του χριστιανισμού , των σταυροφόρων και της ιεράς εξέτασης;;;;Καμία...οπότε διόρθωσε αυτό που έγραψες...Ο χριστιανισμός εμπεριέχει τα άλλα δύο...
toka
28/07/2009 11:29
Γιώργο οι αγαθοεργίες και όλα τα καλά που κάνει κάποιος πρέπει να σχετίζονται με κάτι...αυτό το κάτι είναι ότι βάσει περιουσιάς της εκκλησία και βάσει της δύναμης της στην νεοελλάδα αυτά που προσφέρει δεν είναι ούτε το 1 της 1000 από όσα έχει τη δυνατότητα να κάνει...άρα κάπου εκεί μπαίνει το "δήθεν"...άρα δεν προσφέρει και πολλά, απλά πολιτική κανει....
Sotos
28/07/2009 11:27
@ ΓΙΑΝΝΗΣ Ζ- ΑΘΗΝΑΙΟΣ 28/7/2009 09:45 Έχεις ένα άδικο σε αυτό το σημείο. Οι Ταλιμπάν δεν καταχρώνται την περιουσία του κράτους τους.. Αυτό είναι μια Ελληνική πρωτοτυπία.. Γιατί όπως είναι γνωστό, εάν δεν αγοράσεις ροζ κομποσκοίνι για το πόδι, αγιασμένο ελαιόλαδο και δάκρυα Παναγίας το καλοκαίρι θα πάει στην Κόλαση… Και όποιος διαφωνεί ας επισκεφτεί το κοντινότερο Μοναστήρι.. Το ζήτημα δεν είναι γιατί ζητάει η Εκκλησία ευνουχισμό σε οτιδήποτε χαλάει το “Look” της. Το ζήτημα είναι γιατί το επιτρέπει το κράτος και γιατί ο λαός δεν πετάει τους έκφυλους στην θάλασσα..
Γενική εταιρία θαυμάτων ΑΕΒΕ
28/07/2009 11:26
Γενική εταιρία θαυμάτων ΑΕΒΕ

Αποχαρακτηρισμοί δασών
Εμπρησμοί, καταπατήσεις
Κατασκευή πλαστών τίτλων με αυθεντικές σφραγίδες του πασά και του Χατζηαβάτη
Εσπευσμένες δωρεές ετοιμοθάνατων
Συνεργασία με όλες τις δημοσιές υπηρεσίες
Ταχύτητα, ασφάλεια, εχεμύθεια
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους κατά τόπους ορθοδόξους ιερούς ναούς


ο άθεος της γειτονιάς σας...
28/07/2009 11:21
Θρησκευόμενοι και μη, προς τι ο φανατισμός; Προσωπικά είμαι άθεος, αλλά δεν αισθάνομαι να ελέγχομαι ή να περιορίζομαι από την εκκλησία και τις παρεμβάσεις της στα της πολιτείας... Όπως δεν αισθάνομαι να περιορίζομαι και από την ίδια τη πολιτεία, τουλάχιστον στο βαθμό του να αισθάνομαι ότι πνίγομαι. Αν αισθανθώ ότι ζω σε μια χώρα που δε μου επιτρέπει να εκφράζομαι ελεύθερα και μου καταπατά τις ελευθερίες, τότε απλά θα αλλάξω χώρα... Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν αύριο το πρωί η εκκλησία έπαψε να υπάρχει, ως δια μαγείας, από την Ελλάδα θα ξεκινούσε η ανοδική πορεία της χώρας; Οι εκάστοτε κυβερνήσεις είναι αγνές παρθένες που παρανομήσαν υπό το φόβο της πανίσχυρης εκκλησίας; Η ανεργία και οι μισθοί πείνας οφείλονται σε εντολές της εκκλησίας... Το πλιάτσικο στα ασφαλιστικά ταμεία έγινε στο όνομα του θεού, του Γιαχβε ή του Μωάμεθ; Προτιμώ να ασχολούμαι με τον εαυτό μου και όχι με το να πολεμώ τους αντιφρονούντες... Αν πάλι σας ενοχλεί η διαπλοκή αυτή, τότε να μη την ενισχύετε ψηφίζοντας τα κόμματα που τη στήριξαν και τη στηρίζουν... Μην ξεχνάμε ότι στη ζωή δεν υπάρχει λευκό και μαύρο αλλά γκρίζο... Για αυτό οι απόλυτες απόψεις δεν έχουν καμία αξία... Βασικότερο όλων είναι να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα μας δεν είναι οι άλλοι... αλλά εμείς...και οι πράξεις μας...
LAKIS GALIOURIS.
28/07/2009 11:13
EAN DEN DIAXORISTH TO PAPADARIO APO TO KRATOS
KAI TO K..KOMA POU KYVERNAH EKASTOTE, APO TO KRATOS, 8A PARAMHNOUME MIA ZOH, MIA ANAXRONISTIKH EVROPAIKH, 8EOKRATIKH BANANIA...

PIOS XRHSTIANIKOS NAOS (EKKLHSIA) EXH SHMERA PRONAO ???? GIATI TON KATARGHSANE?????????

SKOTADISMOS STON 21o AIONA, STO MEGALIO TOU..

STO XORIO MOU, ENA MISOTELEIOMENO GIAPI, TO LHTOURGOUNE SAN EKKLHSIA, KAI ZHTIANEVOUNE LEFTA
APO TOUS PISTOUS GIA APOPERATOSH ( EDO PEZOUME TON ROLO TOU FTOXOU), PIOS, TO PIO PLOUSIO YDRHMA STHN ELLADA SHMERA.....

FILIKA.

LAKIS GALIOURIS.
Ph.J
28/07/2009 11:13
Εγραφε χθές ο φίλος "Ακις" απευθυνόμενος στους σκοταδιστές αναλφάβητους του ΦΟΡΟΥΜ:

" Oι καταστροφες ενος ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ειναι καταγεγραμμενοι στην Εκκλησιαστικη ιστορια , διαβάστε Ευναπιο, Μαλαλα , Προκοπιο, Ζωσιμο, Σωζομενο , διαβασε Λιβανιο , διαβασε Ammianus Marcellinus , διαβασε Πασχαλιον Χρονικον.Προσέχτε κακομοίρηδες σας δινω τις πηγες ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και οχι ιστορικους αμφιβολου προθεσεων . ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ .Καταργηθηκαν οι Ολυμπιακοι αγωνες ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Καηκε η βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας απο τον Θεοφιλο ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Κλεισανε την Ακαδημια του Πλατωνα ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Εξορισανε τους τελευταιους 7 σοφους των Αθηνων ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Καηκαν συγγραματα ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Απαγορευτηκε το θεατρο ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Σπασανε τα αριστουργημτα της γλυπτικης ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Καταστραφηκαν ναοι ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Ξεφτιλιστικε το ονομα Ελληνας ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Υπαρχει ο Θεοδοσιος κωδικας κατα των Εθνικων ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Κατεσφαξαν την Υπατια τα χριστιανικα πληθη ΝΑΙ η ΟΧΙ "

Τα είπες όλα ο φίλε Ακη . Και με συγκίνησες βαθειά. Εχω μόνο να προσθέσω τα εξής: Οσοι θέλουν και μπορούν να στηρίζουν την ελληνικότητά τους στην αρχαία κληρονομιά, αυτοί έχουν το δικαίωμα να λέγονται Έλληνες. Τα τσόλια που έχουν πλήρη άγνοια της έννοιας "Ελλην", που δεν έχουν ιδέα για όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω, που ξεφτιλίζουν τον όρο "Ελλην" φέροντάς τον εν αγνοία των όσων εξ’ αυτού εκπορεύονται και της ίδιας της Ιστορίας, ας βγάλουν επιτέλους το σκασμό, και ας διαλέξουν μια πιο αντιπροσωπευτική ονομασία για την εθνική τους ταυτότητα. Ας ονομαστούν Ρωμηοί, ας ονομαστούν Νεοβυζαντινοί, ας ονομαστούν Χριστιανογκραικοί ή έστω σκέτο Γκραικοί. Ελληνες σε κάθε περίπτωση μόνο καταχρηστικά έχουν το δικαίωμα να λέγονται (έτσι όπως οι Σλάβοι της Μακεδονίας θέλουν να λέγονται Μακεδόνες) .
Πάρτε το χαμπάρι Ρωμηοί, Χριστιανογκραικοί, Νεοβυζαντινοί και λοιποί ανιστόρητοι και αμόρφωτοι φανατικοί, Ελληνες ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ
Μιχάλης
28/07/2009 11:06
πάντως αυτό που μία ορισμένη ομάδα μεταπολεμικά δεν το κατάφερε πολιτικά, να διαλύσει το κατεστημένο, φαίνεται ότι το καταφέρνει με την οικονομική κρίση και την εκτός πλαισίου ιστορική αποκάλυψη...υπάρχει άραγε πλάνο αντικατάστασης ή πρόκειται για χάπενιγκ και προσωπικ''η προβολή...
ΚΑΡΚΑΜΠΟΥΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
28/07/2009 11:03
Θεωρώ φαιδρό όλο αυτό το ασύλληπτο υβρεολόγιο ένθεν και ένθεν. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επιχειρηματολογήσουμε πολιτισμένα; Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο! Αναμφίβολα οι χριστιανοί έκαναν πολύ σοβαρά λάθη και ωθήθηκαν σε ωμές ακρότητες σε μια σκοτεινή περίοδο της ιστορίας για την οποία γνωρίζουμε πολύ λίγα. Ομως αυτά είναι πταίσματα μπροστά στις θηριωδίες των σταυροφόρων και της ιεράς εξέτασης και τον επιχειρηματικό οπορτουνισμό του Βατικανού, του Αγίου Ορους, της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου κλπ. Νομίζω κύρια προτεραιότητα μας είναι να ανακαλύψουμε ένα νέο τρόπο διαλεκτικής και αποτελεσματικότερες και πιο πολιτισμένες μεθόδους στην επιδίωξη μας να λύνουμε ένα πρόβλημα. Αν νιώσουμε ότι πρώτα διασυρόμεθα στη συνείδηση μας και μετά "στα μάτια των άλλων", τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
elena
28/07/2009 11:02
@Μιχάλης 28/7/2009 10:39

το ερώτημα σου δεν το κατάλαβα?? να φύγουμε απο τον Χριστιανισμό?? τι εννοείς.. τί είναι εθνική οδός που σε πάει κάπου και δεν το ξέρουμε.. γιατι δεν αποδέχεσαι πως κάθε θρησκεία είναι το όποιο του λαού και δή του αμόρφωτου και ανιστόριτου???
δεν κατάλαβα αλήθεια τι εννοείς.
βεβαίως ο καθένας που θέλει να πιστεύει ας πιστευει ότι θέλει.. μωαμεθ - βούδα - ορθοδοξία - καθολικισμό... σουξου μούξου αλλα όχι και να λέμε να αφήσουμε τον χριστιανισμό να πάμε για αγγουρια λογου χάρη...
Να διαβάσουμε ιστορία και να ψαχτουμε ο καθείς απλώς σκεπτικός ανθρωπος και να πιστεψουμε στις δυνάμεις μας όχι στα μουσια των παπάδων και τα γελοιογραφήματα... τους
Kostas Sapountzis
28/07/2009 10:50
Είναι αστείο να αρνούμαστε τις καταστροφές που έκαναν οι χριστιανοί στον Παρθενώνα και στα αρχαία μνημεία γενικότερα. Μια επίσκεψη στον χώρο και παρατήρηση των μετοπών διαλύει κάθε αμφιβολία. Κατά την προσφιλή τους τακτική με καλέμι κατέστρεψαν τις μορφές, θρησκευτικός φανατισμός. Η άποψη ότι η επίσημη εκκλησία δεν συμμετείχε είναι γελοία, δικοί της οπάδοι προέβησαν στις καταστροφές. Χειρότερη όλων είναι η στάση του ΛΑΟΣ με τις αυτιστικές εθνικισιτικές δηλώσεις τους απαυθείνονται εμπαθώς και προσωπικά στον Γαβρά και όχι στην θέση την οποία εξέφρασε. Τέτοια κόμματα με κάνουν να πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι καθαρά Βαλκανικό και καθόλου Ευρωπαϊκό κράτος. Με απόψεις σαν του ΛΑΟΣ και κινήσεις σαν αυτές του μουσείου, συγγνώμη παιδιά αλλά δεν βλέπω μέλλον για αυτό το .... που ζούμε.
βασιλειαδης κων/νος
28/07/2009 10:50
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΗΣ,ΣΥΜΜΑΧΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΗΣ ΩΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ.
ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΚΟΥΣ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕ ΑΙΣΧΡΟΚΑΙΡΔΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΠΟΤΕ. ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΑ "ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΑ", ΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ, ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.
Γιώργος
28/07/2009 10:48
Άντε πάλι τα ίδια και τα ίδια... Για όλα φταίει η εκκλησία δηλαδή... Τόσους αγώνες και τόσες αγαθοεργίες που κάνει καθημερινώς ας τα πετάξουμε στα σκουπίδια.... Και όλα αυτά επειδή απλά θέλει ο κύριος Γαβράς να το παίξει σωτήρας του έθνους και κουλτουριάρης... Ήμαρτον...
Μαρία
28/07/2009 10:41
Πότε θα διαχωριστεί η εκλησία από το κράτος;
Μιχάλης
28/07/2009 10:39
μα τι λέμε τώρα, να φύγουμε από τον χριστιανισμο, γιά να πάμε σε άλλο παραμύθι, ή θα δεχδούμε το μετα-φυσικό σαν μαθηματική διαχρονική τοπολογική οντότητα σε διαφορετική διάσταση,,,
ioydr
28/07/2009 10:38
Bebaia, giati opoios exei ti miga migiazetai. giati diaforetika den tha peiraze tin ekklisia i oli katastask an den itan alithini. kai exei ipothei polles fores oti o xristianosmos efere to telos tou arxaiolinikou politismou.alla megaliterous pseftes apo tin ekklisia, tous iereis kai tous tiflous opadous tis, diskola tha breis. Kai min ksexasete na pate sti sigkentrosi tis Νεολαίας του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών. An einai pote dinaton, se poio aiona zoun. Kai oxi bebaia oute o Gabras mas aksizei oute kanenas, doste xrimata ston kathe saki, thimata
τα χαλια μας
28/07/2009 10:35
το θέμα δεν είναι αν ο Γαβράς πληρώθηκε αν είναι καλός σκηνοθέτης και τα ρέστα αλλα το γιατί οι εκκλησιάζοντες μπήκαν στην μέση.. τι δουλειά εχουν οι ρασοφόροι με τον Αρχαιο Ελληνικό πολιτισμό και το Ελληνικό γίγνεσθε?? γεννήθηκαν απο το τίποτα και συνεχίζουν να ρουφάνε σαν τσιμπούρια.. απο όπου βρούν. το Ελληνικό κράτος τι κάνει.. ουστ απο δώ μαυροφόροι...
toka
28/07/2009 10:32
...Κατεβαίνει η κυρά Μαριώ από το χωριό της και λέει..Οι εκκλησίες χτίστηκαν πάνω στα ερειπια αρχαίων ναών συνεπώς ο χριστιανισμός είναι η συνέχεια του ελληνισμού!!Αυτό υποστηρίζει και η εκκλησία τώρα άν εχεις βγάζετε νόημα απο αυτό μπράβο σας...Την αγια σοφια οι τουρκοι την έκαναν τζαμί..θα μπορουσαν να ισχυριστούν ότι ο μουσουλμανισμός είναι συνέχεια του χριστιανισμού...Σκουλικόμορφες μορφές αγίων!τέτοιοι είναι όλοι τους οι άγιοι!!
Απόστολος
28/07/2009 10:15
Η προπαγάνδα των νικητών είναι η ιστορία των νικημένων.Και όλοι γνωρίζουμε ποιός νίκησε τελικά...
Kostas M
28/07/2009 10:14
Παλληκάρια χαλαρώστε. Ηρθε ο Γαβράς, θεωρητικά Ελληνας, σε μια εποχή που αναβαθμίστηκε η προσπάθεια για τα Ελγίνεια Μάρμαρα, και προσέφερε καλές δικαιολογίες για να στηρίξουν την μελλοντική τους επιχειρηματολογία οι Αγγλοι. Χώρια το ρεζιλίκι για την Χώρα μας.
GOLDEN BOY
28/07/2009 10:06
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ ΓΑΒΡΑ!! ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΤΑΚΙ!! ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ;; ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ!! ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΗΤΑΝΕ!! ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΑΒΡΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ!! ΠΟΙΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ!! ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ!!
ΘΕΤΤΑΛΟΣ
28/07/2009 09:58
Όσο κι αν ξενίζει πολλους η Ελλάδα ειναι
ακομα θρησκευτικα και πολιτικά(;)
σκλαβα των Τουρκων!!
Ειναι ενα ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ κρατος
που ελεγχεται απο μια Εβραικη αίρεση (Ορθοδοξία) η οποια μισει
θανάσιμα τον Ελληνισμό!!! (Εξεγαιρω τα τεκνα σου Σιων επιτων τεκνων των Ελληνων..)
Πρεπει ο Γαβρας να αντιδρασει και να αποσυρει τελειως το ντοκυμανταιρ και να ζητησει τη βοηθεια της Ευρωπης για την παταξη των "..μαυροντυμενων κι άπλυτων εβραιολαγνων αγυρτων"" που ρουφουν το αιμα των γραικων με την ευλογια των αλητων του Κυνοβουλιου που δεν σεβονται και δεν τιμουν τίποτα απο την ιστορια αυτου του τόπου...
Οσο για τους υπευθυνους των θησαυρων της Αρχαιας Ελλαδας καλα ειναι να μη γινονται προσκυνητες μιας κλικας ρασοφορων που επιδιωκουν να κρατουν τη χωρα σε μεσαιωνικα σκοταδια την εποχη που αλλου άρχισε να διδασκεται η "μετανθρωπινη" κοινωνία!!!
grekylos
28/07/2009 09:46
Yperoxo ksekinima gia to neo mouseio , stin arxi (alla kai akoma) thelane na gremisoune ta spitia giati o trismegistos Tsumi den to eixe ypologisei o kakomoiris twra petsokovoune tin istoria kata to pws tous goustarei alla h aleithia einai oti:

o gavras einai kryptomasonos , stin arxaia elada den ypirxan douloi, xristianoi - liondaria : 1-0, kai o hlios einai prasinos , a ksexasa to protathlima fetos tha to parei o alefandos (an vrei omada ,pou den mou fenetai kai apithano meta tis 28/08).
ΓΙΑΝΝΗΣ Ζ- ΑΘΗΝΑΙΟΣ
28/07/2009 09:45
ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ. ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΥΤΟ ΗΛΘΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ -ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ- ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ <ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ> ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕΧΡΙ <ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ> ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΣ Η ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ Ζ-ΑΘΗΝΑΙΟΣ
β
28/07/2009 09:44
Θα επικοινωνούσα. Το είχα σκοπό. Είναι αλήθεια πως καθυστέρησα
Μα το θέμα δεν είναι να ενημερώσεις τον σκηνοθέτη για την αλλαγή που πας να κάνεις αλλά να πάρεις την άδεια του για να την κάνεις.

Πίσω από έναν σπουδαίο άνδρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα.
Κιουσης Ευαγγελος
28/07/2009 09:44
Θεωρώντας χρέος μας να μην σιωπήσουμε μπροστά στην απόπειρα του να λογοκριθεί η Ιστορία μας και το πώς και ποιοί χτύπησαν και πολέμησαν τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, καλούμε όλους όσους αισθάνονται το βάρος αυτής της αδικίας, όσους αντιλαμβάνονται την πραγματική διάσταση του τί σημαίνει να προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα στο όνομα του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, να ενώσουν την φωνή τους μαζί μας. Εκτάκτως αυτή την Κυριακή από τις 10:30 το πρωί καλούμε τους Έλληνες Πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από το Μουσείο Ακροπόλεως. Η συμμετοχή όλων όσων αισθάνονται υπεύθυνοι Πολίτες είναι παραπάνω από αναγκαία για να αποδείξουμε ότι η Μνήμη είναι ισχυρότερη από κάθε φανατισμό. ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ www.nysee.gr
kostas konstantinoy
28/07/2009 09:39
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ (ΣΚΥΝΟΘΕΤΕΣ) ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ, ΟΛΟ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΑ ΣΑΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ
Γ Μπατζιλης
28/07/2009 09:38
Αλλο το "δημιούργημα ενός καλιτέχνη", κ. Θέμελη,
και άλλο το καλιτεχνικό δημιούργημα, συχνότατα δεν ταυτίζονται. Προφανέστατα το βίντεο δεν έχει καλιτεχνικές αξιώσεις αλλά πολιτικές.
ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
28/07/2009 08:54
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ.
Pavlos Xanthopoulos
28/07/2009 08:33
Ma milate sovara?
Edw ehoume na kanoume me ena katestimeno to opio edine diatages na skotononte oi Ellines pou den dehontan na proskinisoun ton Ioudeo !
Ksehasate to "Ellas Ellinon Hristianon"?
Englimatiki organismi me sapies sinidisis !
nikos
28/07/2009 08:15
oust br*mopapades skotadeistes