Τρία άτομα τραυματίστηκαν (πολίτης και δυο αστυνομικοί) στη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία διοργάνωσαν το κίνημα Εθνικής Αμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων. Τρία άτομα προσήχθησαν στην Ασφάλεια.

(φωτό: Eurokinissi)

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.30 όταν ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

(φωτό: SOOC)

(φωτό: Eurokinissi)

(φωτό: Eurokinissi)

Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για ν’ απωθήσουν τους ταραξίες που προκάλεσαν τα επεισόδια. Τρία άτομα τραυματίστηκαν, πολίτης και δυο αστυνομικοί ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

(φωτό: SOOC)

Γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς άνοιξαν οι λεωφόροι Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας, που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης.

(φωτό: ANA)

(φωτό: ANA)

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν, εκτός από περίπου 50 άτομα, που παραμένουν επί της πλατείας Συντάγματος.