Η οικογένεια του πεσόντα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου πενθεί την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. Ο σμηναγός σκοτώθηκε μετά την πτώση του Mirage που πιλόταρε, κοντά στη Σκύρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας, ορίστηκε η σύνταξη που θα λαμβάνει η οικογένεια του από εδώ και στο εξής.

Αν και τίποτα δε μπορεί να απαλύνει τον πόνο από τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Μπαλταδώρου, η σύνταξη που ορίστηκε να λαμβάνει η οικογένεια ανέρχεται στα 3.102 ευρώ καθαρά.

Σημειώνεται δε, ρητά πως «οι πεσόντες εν υπηρεσία και ένεκα αυτής σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου δεν υπόκεινται στις μνημονιακές κρατήσεις».

Η ανακοίνωση

«Με αφορμή τον άδικο χαμό του πιλότου μας, Σγού (Ι) Μπαλταδώρου Γεωργίου, μας γνωρίζεται από το ΓΛΚ/ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ότι σύμφωνα με το ν. 4387/16, άρθρο 4, παρ. 2(ε), η σύνταξη της συζύγου με τα δύο τέκνα αυτής, θα διαμορφωθεί στο μικτό ποσό των 3.300€, μείον 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης 198€ και πληρωτέο ποσό 3.102€ (ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΕΕΘΑ)”.

Ο χαμός ενός ανθρώπου δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με το χρυσάφι όλου του κόσμου. Από την άλλη οι οικογένειες που μένουν πίσω πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Ειδικά τα παιδιά. Και γι’ αυτό η οικονομική τους στήριξη είναι απαραίτητη.

Οι πεσόντες εν υπηρεσία και ένεκα αυτής σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου δεν υπόκεινται στις μνημονιακές κρατήσεις.

Γι’ αυτό και η οικογένεια του Σμηναγού έχει κι άλλα δικαιώματα για τα οποία έχει ενημερωθεί.