Προκλητική ενέργεια

Βίντεο: Δείτε την τουρκική φρεγάτα «Barbaros» να περνά από τον Κάβο Ντόρο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2018 15:52 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15/02/2018 16:08 |

Ανησυχία προκαλεί ο πλους της γνωστής τουρκικής φρεγάτας «Barbaros» που βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από τον Κάβο Ντόρο. Κι αυτό γιατί ήταν από προχθές σε εξέλιξη η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού "Αστραπή" στις περιοχές του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες την άσκηση παρακολουθούσε διακριτικά η τουρκική φρεγάτα  - όπως αντίστοιχα γίνεται από ελληνικής πλευράς όταν διεξάγεται τουρκική άσκηση -, η οποία πλέον βρίσκεται νοτιοδυτικά της Μήλου πλέοντας σε διεθνή ύδατα και με κατεύθυνση νότια. Μετά τις 12 το μεσημέρι πάντως το «Barbaros» απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πλους του τουρκικού πλοίου παρακολουθείτο, όπως πάντα, διακριτικά, από ελληνικό πολεμικό πλοίο και συγκεκριμένα από τη φρεγάτα "Θεμιστοκλής".
Πηγές του Πενταγώνου και του Πολεμικού Ναυτικού τόνιζαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικό πλοίο παρακολουθεί ελληνική άσκηση, ούτε και το γεγονός ότι περνά σε κοντινή απόσταση από τον Κάβο Ντόρο. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος πλους έρχεται σε συνέχεια των περιστατικών που έγιναν στην περιοχή των Ιμίων με αποτέλεσμα να τεθούν σε αυξημένη επιφυλακή οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις παρακολουθώντας το «Barbaros».

Τέλος έγινε γνωστό ότι στην περιοχή του Καφηρέα, με κατεύθυνση βόρεια, πλέει ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό.

17
Πανεθνικός Συναγερμός
17/02/2018 11:41
Αρχίνηξα να μελετάω φιλοσοφία, αρχής γενομένης από Ζωρζ Μπατάιγ. Είμαι σίγουροςδε ότι ο κ. Ελεγκτούλης θα με αρωτνήξει ποιός ήντουνε ο λεγάμενος!
prokroustis
16/02/2018 03:26
Προσωπικά ένα έχω μόνο να πω.Όταν ήμουν πιτσιρικάς (παλικαράκι αλλά ακόμα και σήμερα )όποιος μου τη χωνότανε απρόκλητα της άρπαζε ευθαίος.Παλαιό Σοφό Ρητό.Όπου δεν πίπτη λόγος πίπτη ράβδος.Παρκετίνη για τα δάπεδα.Όσες μάσω και όσες ΔΩΣΩ.
Αρώτνηξις
17/02/2018 11:43
Αρχίνηξα να μελετάω φιλοσοφία, αρχής γενομένης από Ζωρζ Μπατάιγ. Είμαι σίγουροςδε ότι ο κ. Ελεγκτούλης θα με αρωτνήξει ποιός ήντουνε ο λεγάμενος!
φρεγάτα
16/02/2018 01:46
Γιατί τα Τουρκικά πλοία με το όνομα "Barbaros" στα ΜΜΕ το προφέρουν ως "μπαρμπαρός" και όχι "βάρβαρος"; Μήπως δεν θέλουν να καταλάβουμε ότι οι Τούρκοι επιθυμούν να αυτοαποκαλούνται "βάρβαροι";
Πανος
17/02/2018 02:03
Γιατί είναι από το Μπαρμπαρόσα και όχι από το Βάρβαρος....
Πότε θα γίνω καπετάνιος;
15/02/2018 18:45
Πρόκειται για "Αβλαβή Διέλευση" προγραμματισμένη, συκεκριμένη πορεία και ταχύτητα, δίχως ελιγμούς και κατεβασμένα τα όπλα. Κάτι ανάλογο πραγματοποίησε το Αμερικάνικο. Σύμβαση του ΟΗΕ. Διεθνές Δίκαιο Θάλασσας.
Capt. Κώστας
15/02/2018 21:49
Μάλλον δεν υπήρξες ποτέ καπετάνιος. Εγώ είμαι και άκου αυτό. Ο όρος της "αβλαβούς διελεύσεως" αφορά εμπορικά πλοία και ουχί πολεμικά. Πολεμικό σημαίας άλλης απ του κράτους που θα εισέλθει σε χωρικά ύδατα, απαιτεί άδεια πρώτα.
Διεθνές δίκαιο
15/02/2018 21:49
Δεν τα ξέρεις καλά: στην αβλαβή διέλευση πρέπει να επιλέγεις την συντομότερη οδό για την διέλευσή σου. Αυτό που έκανε το τουρκικό πλοίο (άσκοπες και προκλητικές βόλτες που δεν δικαιολογούνται από τον προορισμό του πλου του) κατηγοριοποιείται στο διεθνές δίκαιο είτε ως "κατάχρηση δικαιώματος" είτε (ανάλογα με τις περιστάσεις) ως "απειλή χρήσης ένοπλης βίας" κατά της χώρας μας. Αυτό που ισχυρίζεσαι είναι η τουρκική "δικαιολογία" - η οποία όμως είναι μη νόμιμη και αβάσιμη.
tt
15/02/2018 17:00
Ακούστε να δείτε εδώ πλέον οι τούρκοι έχουν χοντραίνει πάρα πολύ το παιχνίδι και παίζουν με την συνείδηση των ελλήνων θα ήθελα να πω την πολιτική ηγεσία ότι πρέπει πλέον δε μας δίνουν άλλο περιθώριο να απαντήσουμε να προβούμε σε τέτοια διαβήματα και σε τέτοιες πράξεις που όλοι όσοι εμπλέκονται να καταλάβουν πως μέχρι εδώ και μη παρέκει είτε είναι νατο είτε είναι Ε.Ε Πρέπει το λοιπόν η πολιτική ηγεσία να απαντήσει και το ελληνικό κράτος αναλόγως τους τούρκους δεν κάνουμε πλέον πίσω ακόμα και να γίνει ένα πολύ θερμό επεισόδιο και όπου βγάλει εδώ μιλάμε για γελοιότητα οι τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί και θα τολμήσουν να κάνουν και χειρότερα εάν δεν απαντηθούν από τις ένοπλες δυνάμεις δεν θα έχουμε καλό τέλος με αυτούς τότε υπάρχει και η περίπτωση να χάσουμε και νησιά πρέπει δηλαδή να απαντηθούν να σταματήσουν να φοβηθούν να τρομοκρατηθούν όχι μόνο αυτή Και οι σύμμαχοί μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλάβουν ότι δεν παίζουν με την συνείδηση ενός λαού αυτό που συμβαίνει σήμερα έχει δώσει πολλά δικαιώματα στους τούρκους να μιλάνε πρέπει δηλαδή όλοι να φοβηθούν ότι η κόκκινη γραμμή έτσι και περάσει δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την Τουρκία μιλάμε ότι εδώ και 40 χρόνια όπως το είπε ο κύριος Τσίπρας αυτό συμβαίνει πρέπει κάποιος να τους τρομάξει και αν τολμήσουν τότε κρίμα στον κοσμάκη οι τούρκοι είναι it έλληνες είναι πάντως να είναι σίγουροι Ότι το τίμημα για οτιδήποτε θελήσουν θα πληρωθεί πολύ ακριβά δέρματα λοιπόν το κεφάλι ψηλά Έχουν κάνει το Αιγαίο τσιφλίκι τους τους κύπριους να τρέμουν και όλο το ελληνικό κράτος να τρέμει λοιπόν τέρμα δεν το ανέχεται κανένας έλληνας αυτό που συμβαίνει σήμερα
Α
15/02/2018 21:53
Βάλε την παραλαγή και τρέχα, η σκέψη μας θα είναι μαζί σου.
Παπ
17/02/2018 04:25
Βάλε και συ το φεσι και πάρε καμία πίτσα τον σουλτανο
Αει
15/02/2018 16:35
η συνέχεια στα διεθνή μονοπάτια της ακρόπολης.
Κων
15/02/2018 16:27
Αλήθεια λένε, και εσείς κάθε φορά που περνάτε από την Εύβοια τα βλέπετε τα πολεμικά τούρκικα πλοία που αράζουν εκεί έτσι δεν είναι, μην το κάνουμε και θέμα τώρα και στεναχωρούμε την κυβερνησάρα μας....
Παπ
15/02/2018 16:22
Υποβρύχια δεν έχουμε βυθιστε το να πάει στο διάολο
Θα κάμουνε έρωτα. Όχι πόλεμο.
15/02/2018 17:38
Διατί να το βυθίσουν; Με ειρηνικές διαθέσεις ήλθε. 
Παπ
16/02/2018 00:51
Ειρηνικά και δημοκρατικά να το βυθίσουν με ειρηνικές κ δημοκρατικές τορπιλες
Johny -- Σκίζω Μνημόνια
15/02/2018 16:18
Τί πάει να πεί "διακριτικά" ; Φώρεσε καμπαρντίνα κ μαύρα γιαλιά;