Προκάλεσαν προβλήματα

Σε ορεινά ξενοδοχεία των Γρεβενών 156 πρόσφυγες από τη Χίο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2017 01:16 |
Σε ορεινά ξενοδοχεία των Γρεβενών 156 πρόσφυγες από τη Χίο
Προς στιγμήν υπήρξε πρόβλημα όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε στους Φιλιππαίους σταμάτησε επτά χλμ. πριν από το ξενοδοχείο, οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να συνεχίσουν, κατέβηκαν από το λεωφορείο και ξεκίνησαν να περπατούν στον δρόμο που οδηγούσε προς τα Γρεβενά (φωτογραφία αρχείου). Πηγή: Eurokinissi

Σε τρία ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών φιλοξενούνται εδώ και λίγη ώρα 156 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν με τέσσερα λεωφορεία, προερχόμενοι από τη Χίο.

Οι πρόσφυγες είναι καταγεγραμμένοι και ενταγμένοι σε πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ.

Πρόκειται για 71 ανθρώπους από τη Συρία, 26 από το Ιράκ, 12 από το Αφγανιστάν, 20 από την Παλαιστίνη, 3 από το Ιράν, 9 από το Κουβέιτ, 2 από τη Σομαλία, 1 από το Σουδάν και 1 από τη Γουινέα.

Συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, τα λεωφορεία έφθασαν στα ξενοδοχεία της περιοχής. Σε δύο ξενοδοχεία στην Κρανιά φιλοξενούνται 91 πρόσφυγες, 34 μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην Αλατόπετρα και 31 άτομα σε ξενοδοχείο στους Φιλιππαίους.

Αρνήθηκαν να συνεχίσουν

Προς στιγμήν υπήρξε πρόβλημα όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε στους Φιλιππαίους σταμάτησε επτά χλμ. πριν από το ξενοδοχείο, οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να συνεχίσουν, κατέβηκαν από το λεωφορείο και ξεκίνησαν να περπατούν στον δρόμο που οδηγούσε προς τα Γρεβενά.

Μετά από συνεννοήσεις επιβιβάστηκαν εκ νέου στα λεωφορεία και κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο τους.

Από την πρώτη στιγμή της άφιξης των προσφύγων στο σημείο υπήρξαν κλιμάκια της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελο Σημανδράκο προκειμένου να συνδράμουν στην επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας.

2
greveniotis
13/12/2017 11:48
Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την για την ενημέρωση στο θέμα της έλευσης προσφύγων στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών. Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία αλλά και την αγανακτησή μου, διότι πριν απο λίγες ώρες και για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το Σεπτέμβριο του 2016) πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης και όχι από θεσμικούς εκπροσώπους των αρμόδιων Υπουργείων ή Φορέων για την έλευση 156 προσφύγων στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών. Επιτέλους συνεργαστείτε με την αυτοδιοίκηση και σεβαστείτε μας.
pelias
13/12/2017 08:54
Θέλω ιδιαίτερη περτποίηση, κυρίως σε διατροφή, υγεία, και πολλές και όμοεφες καμαριέρες. Καλόν θα ήταν να τους περιποιηθούν προσωπικά κάποιες αλληλέγγυες γυναίκες συριζαίων και των διαφόρων ΜΚΟ.