Πρόσκληση στην ΑΔΕΔΥ να καταθέσει πρότασή για την αξιολόγηση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2017 18:27 |
Πρόσκληση στην ΑΔΕΔΥ να καταθέσει πρότασή για την αξιολόγηση

Πρόσκληση στην ΑΔΕΔΥ να καταθέσει πρόταση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο υπουργός σημείωσε ειδικότερα ότι «ένα σύγχρονο αποτελεσματικό και στην υπηρεσία του πολίτη Δημόσιο, πρέπει να περιέχει στη λειτουργία του και την παράμετρο της αξιολόγησης, για λόγους βελτίωσης. Εδώ θα ήθελα να δω, ανεξάρτητα από το τι λέει η κυβέρνηση, να κατατίθεται εκ μέρους των εργαζομένων, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, η δική τους άποψη για την αξιολόγηση και να συζητήσουμε πάνω σε αυτές τις προτάσεις. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό, νομίζω ότι μετά, όλα τα άλλα είναι εύκολα. Βεβαίως, από εκεί και ύστερα υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και άλλου είδους καταστάσεις, οι οποίες περιπλέκουν τα πράγματα».

Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του «Καλλικράτη», ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «αποσυναρμολόγηση» των αποκεντρωμένων διοικήσεων, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους ΟΤΑ και την κεντρική εξουσία.

Όπως εξήγησε «οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, που είναι η Συνταγματική επιταγή για την παρουσία του κράτους σε αποκεντρωμένο επίπεδο, με την ευθύνη των δημόσιων πολιτικών- μέσα από τους παλαιότερα διορισμένους γενικούς γραμματείς, ουσιαστικά είχαμε έναν επίτροπο πάνω στις αιρετές Περιφέρειες, όταν είχαν υπάρξει για πρώτη φορά ως θεσμός. Αυτό πρέπει να λυθεί. Εμείς πιστεύουμε στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει το δικό της χώρο, άρα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις αρμοδιότητες των αποκεντρωμένων, θα τις αποσυναρμολογήσουμε, να το πούμε έτσι, και θα δούμε πώς θα οργανωθεί η παρουσία του κράτους, αυτή τη δουλειά κάνουμε τώρα».

1
γδ
21/09/2017 14:56
Οπως έχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ σε δικαστήρια σε ιδιωτικές εταιρείες με αξιολόγηση έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα σκόπιμης και εξωφρενικής χαντάκωσης εξαιρετικών υπαλλήλων που π.χ. δεν υπέγραφαν για αχρείαστες δαπάνες η δε συμμετείχαν σε κομπίνες , θεωρούνταν απειλή για κάποιον που είχε μιά διευθυντική θέση με 0 προσόντα λόγω κονέ κλπ. Η πρόταση της ΑΔΕΔΥ πρέπει να είναι " Κάντε αξιολόγηση. Αλλά, αν χαντακώσετε με δόλο η βαρειά αμέλεια κάποιον, δηλαδή δεν μπορείτε να αποδείξετε στο δικαστήριο το βάσιμο της αξιολόγησής σας και δεν απαντάτε πειστικά στίς τυχόν ενστάσεις του, τον αποκαθιστάτε υλικά και ηθικά και τον αποζημιώνετε με 100 μισθούς". Με μιά τέτοια ρύθμιση νομίζω δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.