Στις φλόγες τυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων.

Επί τόπου έσπευσαν 22 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Στο μεταξύ, συνεχίζει το καταστροφικό έργο της η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Δευτέρας δασική έκταση στο όρος Παντοκράτορας της Κέρκυρας,στην περιοχή Λούτσες – Περίθεια.

Μάχη για την κατάσβεσή της δίνουν 35 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρου τμήματος, όπως κι εναέρια μέσα (δύο Καναντέρ, τρία Πετζετέλ κι ένα ελικόπτερο Σινούκ).

Η πυρκαγιά που ξέσπασε, από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, έχει τυλίξει στις φλόγες δασικές εκτάσεις στις απόκρημνες βουνοπλαγιές του όρους Παντοκράτορα, ενώ μεγάλη πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται στην περιοχή.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, η φωτιά που κινείται στην κορυφογραμμή του όρους Παντοκράτορας και στις κρημνώδεις βουνοπλαγιές του, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που φυσούν στην περιοχή.

Στην πυροσβεστική δύναμη έχουν προστεθεί υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Κέρκυρας, αλλά και δυνάμεις από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, τα ορεινά χωριά Λούτσες και Περίθεια έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

«Ολη η πυροσβεστική δύναμη καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ούτε η Παλιά Περίθεια» επεσήμανε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στην Κέρκυρα και η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγιος Μαρτίνος.

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός είναι, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε Αττική,Φωκίδα, Βοιωτία,Κορινθία, Λακωνία καιΑχαΐα.