Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2017 17:26 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17/07/2017 18:07 |
Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας
Η 29χρονη Ηριάννα και ο 33χρονος συγκατηγορούμενος της μεταφέρονται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο Αθηνών

Oχι κατά πλειοψηφία είπαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής που είχε καταθέσει η Ηριάννα και ο συγκατηγορούμενός της.

Τρία μέλη του δικαστηρίου ψήφισαν αρνητικά στο αίτημα των κατηγορουμένων, ενώ αντίθετα δύο συνάδελφοί τους είχαν την άποψη ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το συγκεντρωμένο πλήθος που είχε φτάσει από νωρίς στα δικαστήρια για να δηλώσει τη συμπαράστασή του στους κατηγορούμενους αντέδρασε φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Τσοχατζοπουλος είναι έξω! Όλους τους αφήνετε και δυο παιδιά να μείνουν μέσα!»

Οχι στην αποφυλάκιση από τον εισαγγελέα

Κατά τον εισαγγελέα, η 29χρονη, εάν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα. Επίσης κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας βρίσκεται στην πρώτη φάση της και άρα σε όχι τόσο σημαντικό στάδιο που να συντρέχει υπέρμετρη βλάβη. Παραδέχθηκε όμως ότι με τον εγκλεισμό της βλάπτεται η ενασχόληση της με τη διδασκαλία.

Απορριπτικός ήταν ο εισαγγελέας και για τον 33χρονο συγκατηγορούμενο της Ηριάννας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και υπέβαλε επίσης αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Νωρίτερα, η 29χρονη είχε πει στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου:

«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου, μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη», είπε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών η 29χρονη Ηριάννα, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί, καθώς τον Ιούνιο κρίθηκε ένοχη για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο πλευρό των δύο από το πρωί δεκάδες φίλοι και αλληλέγγυοι, οι οποίοι βρέθηκαν στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν .

«Μαζί» της και οι καθηγήτριες της στο Πανεπιστήμιο Μαρια Ιακωβου και Αμαλία Μοζερ, οι οποίες εκθείασαν όχι μόνο τις δυνατότητες της, αλλά και το ήθος και τον χαρακτήρα της.

2
Λαοτσε
17/07/2017 20:31
Τα σαινια οι ''δικηγοροι του διαβολου'' το βρηκανε το κολπο με τα εκπαιδευτικα προγραμματα , ο καθε ληστης εγκληματιας θελει να ''μορφωθει'' , βεβαια , να γινει χρησιμο μελος της κοινωνιας???? αμα βγη απο την μποζου. Αλλα οι Εγγλεζοι λενε ''μια φορα κλεφτης , παντα κλεφτης''.
ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ
17/07/2017 18:35
Επειδή τυχαίνει να ξέρω μερικές εκατοντάδες άτομα που έκαναν διδακτορική διατριβή αυτό, έλεος, δεν είναι αυτό και ακαδημαϊκή καριέρα, αλλά και έτσι να ήταν αυτό δεν σημαίνει πως η κόρη μου που έχει διδακτορικό μπορεί να βάζει και βόμβες. Όσο για τα Ελληνικά εξ αποστάσεως και τους πρόσφυγες δεν μπορώ να μη μειδιάσω.