Τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές εξετράπη δεξιά της πορείας του και ανετράπη το πρωί της Παρασκευής στο 39ο χλμ της επαρχιακής οδού Σερρών-Καβάλας, έξω από το χωριό Αγγίστα Σερρών, στο ρεύμα προς Καβάλα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, τραυματίστηκαν συνολικά 16 παιδιά και 20 ενήλικες, ωστόσο κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ειδικότερα,στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών διακομίστηκαν 16 ενήλικες και 14 παιδιά.Παραμένουν για νοσηλεία προληπτικά 11 ενήλικες και 5 παιδιά, ενώ μία 63χρονη που φέρει κάταγμα σπονδυλικής στήλη διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μεταφέρθηκαν τρεις ενήλικες και ένα παιδί. Παραμένουν για νοσηλεία οι δύο ενήλικες.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας παραμένουν προληπτικά για νοσηλεία ένα παιδί και η μητέρα του, που απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική.

Το λεωφορείο ταξίδευε από το Βαμβακόφυτο Σερρών προς την Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Δεύτερο λεωφορείο του ίδιου σχολείου προπορευόταν.

Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Τροχαίας Σερρών, που πήραν καταθέσεις από τον οδηγό του οχήματος και τους επιβαίνοντες.