Ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία τα στοιχεία δύο εκ των τριών κακοποιών που πυροβόλησαν κατά αστυνομικών, όταν αυτοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν στις 14 Μαρτίου στον Ασπρόπυργο.

Από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 19χρονων για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Συγκατηγορούμενός τους είναι και τρίτος δράστης, για τον οποίο συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 14ης Μαρτίου περιπολικό όχημα της Τροχαίας εντόπισε στην περιοχή του Σκαραμαγκά ύποπτο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και αποφάσισε να το ελέγξει. Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς τον Ασπρόπυργο. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα μέχρι την περιοχή της Νέας Ζωής, όπου οι δράστες πυροβόλησαν εν κινήσει τέσσερις φορές κατά των αστυνομικών, χωρίς να τους τραυματίσουν.

Λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητό τους βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε καταυλισμό και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου.

Πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας εμφανίστηκε στο Τμήμα αυτό 46χρονος που δήλωσε ως ο ιδιοκτήτης του οχήματος και κατήγγειλε την «κλοπή» του.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα ανήκε στους δύο 19χρονους και πως ο 46χρονος εν γνώσει του κατήγγειλε ψευδώς την «κλοπή», προκειμένου να τους καλύψει. Ο 46χρονος συνελήφθη για ψευδορκία.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.