Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την άκαρπη συνάντηση του προεδρείου της με τον γενικό γραμματέα του υπουργείο Εσωτερικών, στην προσπάθειά της να δοθεί λύση στο μπλοκάρισμα καταβολής της μισθοδοσίας των συμβασιούχων υπαλλήλων των δήμων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησε το πρωί σε πανελλαδική στάση εργασίας για όλους τους συμβασιούχους-παρατασιούχους των δήμων, ενώ εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο.

Για λίγα λεπτά οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν προσωρινά την οδό Σταδίου στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, επιχείρησαν να σηκώσουν τα κατεβασμένα ρολά της εισόδου του υπουργείου, ενώ αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων, καθώς δεν κατάφεραν να συναντηθούν με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Τους δέχτηκε τελικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Κώστας Πουλάκης. Αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή, διάρκειας περίπου μιας ώρας, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, δήλωσε ότι «δεν άκουσαν κάτι καινούριο από τον γενικό γραμματέα» και πως η Ομοσπονδία δίνει προθεσμία μίας εβδομάδας για να λυθεί το πρόβλημα, αλλιώς θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Οπως εξήγησε, αιτία της πανελλαδικής κινητοποίησης είναι ότι, ενώ έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις εργαζομένων, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν εγκριθεί τα εντάλματα πληρωμής από τους αρμόδιους επιτρόπους, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους δύο μήνες.