Αντιπολίτευση για Eurogroup: Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια παρατείνονται

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2017 20:31 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20/03/2017 22:26 |
Αντιπολίτευση για Eurogroup: Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια παρατείνονται

Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι μετά την απουσία ουσιαστικής προόδου στο Eurogroup, τονίζοντας ότι η παράταση της εκκρεμότητας με την δεύτερη αξιολόγηση έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

«Στις 20 Φεβρουαρίου, η Κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της έσπευσαν να ανακοινώσουν συμφωνία, η οποία δήθεν έφερνε ”το τέλος της λιτότητας”. Σήμερα, αποδεικνύεται ότι ήταν ακόμα μια επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών, καθώς συμφωνία ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε ξέρουμε αν, πότε και με ποιους όρους θα υπάρξει» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «τους τελευταίους μήνες, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Η χώρα βυθίστηκε ξανά σε ύφεση, η ανασφάλεια επέστρεψε στην οικονομία, είχαμε εκροές καταθέσεων 4 δις ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2017, η Κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών καθώς δεν εξοφλεί καμία υποχρέωσή της απέναντι σε ιδιώτες, τα “κόκκινα δάνεια” αυξάνονται, οι άνεργοι το τελευταίο πεντάμηνο αυξήθηκαν κατά 114.000, το ασφαλιστικό «κυριολεκτικά διαλύεται μέσα από το πρωτοφανές φιάσκο με τις εισφορές του ΕΦΚΑ».

«Απέναντι σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, η Κυβέρνηση αντιπαρατάσσει νέα ψέματα και φτηνή προπαγάνδα. Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου και όσοι τη στηρίζουν, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον ελληνικό λαό είναι νέα βάρη, μεγαλύτερη ανασφάλεια, βαθύτερη παρακμή. Η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα και να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της» καταλήγει η ΝΔ.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τα αποτελέσματα του Eurogroup: «Δυστυχώς η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για την χώρα παρατείνονται.
Αλλά αυτό κοστίζει πολύ ακριβά πια για την Ελληνική οικονομία, για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν κτυπηθεί από την κρίση.»

Για κυβέρνηση που βλέπει τα Eurogroup να περνούν έκανε λόγο το Ποτάμι. «Από τον Νοέμβριο, στον Ιανουάριο... Και μετά στο Φεβρουάριο... Ύστερα στο Μάρτιο και τώρα πάμε στον Απρίλιο και βλέπουμε...Τα Eurogroup περνούν, η οικονομία μας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και η κυβέρνηση αφήνει το χρόνο να περνάει επειδή δεν θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, που γίνονται ακόμη πιο δύσκολες όσο περνάει ο καιρός» επισημαίνει.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να μας πουν τι έχουμε κερδίσει από την παράταση της αξιολόγησης. Αυτό που είναι προφανές σε όλους τους ανθρώπους της αγοράς είναι το κόστος που πληρώνουν καθημερινά. Οι εταίροι δεν βιάζονται, αλλά όσοι ασχολούνται με την πραγματική οικονομία καίγονται» καταλήγει το Ποτάμι.

Απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου

«Μετά τη λήξη των εργασιών του σημερινού Eurogroup, τόσο ο Πρόεδρός του κ. Ντάισελμπλουμ, όσο και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Μοσκοβισί, επιβεβαίωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ισχυρή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης, για μια συνολική συμφωνία.

»Λίγα λεπτά αργότερα, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έσπευσαν με ανακοίνωση να λειτουργήσουν εκ νέου υπονομευτικά, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην ελληνική πλευρά.

»Αντιλαμβανόμαστε ότι η μοναδική αντιπολιτευτική γραμμή του κ. Μητσοτάκη είναι η διαρκής επένδυση στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων. Τον προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα δικαιωθεί.

»Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται σε υψηλότατο επίπεδο στις Βρυξέλλες, με στόχο μια συνολική συμφωνία» απάντησε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

1
Λέγαμε πως γλιτώσαμε απ' τα βόδια του Βούδα, αλλά πού!...
20/03/2017 22:36
Πείτε μας ρε αγόρια, τον Καραμανλή του Καμμένου τί θα τον κάνετε; Άγαλμα, ο Βούδας ο Μουγκός, στην κυβέρνησή σας; Κι όταν ξεμείνει από ψεκασμένους ο "μπούλης" Καμμένος, θα τον ξαναπάρετε πίσω στο κόμμα (με την ευλογία του Βούδα που προσκυνάει, εννοείται) ή θα τον αφήσετε βορά στα θηρία που θα τον κυνηγούν; Το Στυλιανίδη που διόρισε και την κουτσή Μαρία στην ΤΡΑΜ Α.Ε. σαν να μην υπήρχε αύριο (και δεν υπήρξε, για τη χώρα) τί θα τον κάνετε; Υπουργό Μεταφορών, σαν το Βορίδι; Το Ρασοπουλάκι που ξεπήδησε απ' τα νερά της Βιστωνίδας και σας κουνάει το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου στα μούτρα σας, τί θα το κάνετε; Θα το κρύψετε στη ντουλάπα με τους σκελετούς; Ο Βουλγαράκης πού είναι; Τον κρύβετε κι αυτόν; Αυτός δεν θα ζητήσει "δικαίωση" τώρα για τις οφσόρ του, μια και η συριζαλητεία τα έκανε όλα "νόμιμα και ηθικά"; Και τους καλόγερους και τις καλογρίτσες και τις οφσορ της Αυγής (της κίτρινης, όχι της "χρυσής"); Αμ ο Παπαθανασίου του 6.5% έλλειμμα; Δεν θα παρελάσει να "δικαιωθεί"; Είστε εσείς ρε τραχανάδες κόμμα για να κυβερνήσει; Θα κάνουν παρέλαση για φτύσιμο όλα τα λάμόγια που μας έφεραν στην καταστροφή, ή θα τους κοιτάτε σαν χάνοι να σας καταστρέφουν ακόμα; Εσείς ρε σούργελα είστε χειρότεροι απ' τη συριζαλητεία με τους μπαρμπαγιώργους "βαρώνους" της καταστροφής. Μητσοτάκη, για κοίτα στη γωνία να δεις αν έρχομαι! Κι άμα με δεις, σφύρα μου!