Αναστάτωση προκαλεί, τα τελευταία 24ωρα στην ΕΛΑΣ, μία καταγγελία οικιακής βοηθού από την Βουλγαρία ότι «αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής την συνόδευσαν σε ΑΤΜ και την πίεσαν για να προχωρήσει σε ανάληψη 420 εύρω προκειμένου να πληρώσει μία γυναίκα – εργοδότρια της που φερόταν ως θύμα κλοπής της»!

Την υπόθεση αυτή ερευνά με ιδιαίτερη προσοχή η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που έχει καλέσει για εξηγήσεις τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής. Με τους αναφερόμενους αξιωματικούς να υποστηρίζουν ότι «πρόκειται για ψευδείς ισχυρισμούς της οικιακής βοηθού για να καλύψει την κλοπή και τις παράνομες ενέργειες της». Όμως οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ αναμένεται να εξετάσουν όλες τις πτυχές του περιστατικού…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, προ μερικών εβδομάδων μία ημεδαπή κατήγγειλε σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, την κλοπή 5000 εύρω από την 45χρονη αλλοδαπή οικιακή βοηθό της. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα διέθετε και βίντεο όπου καταγραφόταν το περιστατικό αρπαγής των χρημάτων. Στην συνέχεια, πιθανόν και με την προτροπή άλλου ένστολου, το θύμα της κλοπής απευθύνθηκε σε κεντρική υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής. Χωρίς η ίδια να θελήσει να προχωρήσει σε μήνυση εναντίον της 45χρονης αλλοδαπής. Σύμφωνα με ισχυρισμούς που φέρεται να είχε διατυπώσει και τότε η οικιακή βοηθός «οι αστυνομικοί αρχικά την συνόδευσαν στο σπίτι της όπου είχε ένα ποσό 2000 περίπου εύρω που της ζήτησαν να πάρει, έναντι του «χρέους» από την κλοπή της εργοδότριας της. Κι ύστερα οι ίδιοι αστυνομικοί την υποχρέωσαν να πάνε μαζί σε ATM προκειμένου να προχωρήσει σε ανάληψη 420 εύρω –ποσό ίσο με το εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων – για να δώσει κι αυτό στην εργοδότρια της». Προ μερικών ημερών η οικιακή βοηθός από την Βουλγαρία φέρεται να επανέλαβε την ίδια καταγγελία της στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που άρχισε να προχωρά στην διερεύνηση της υπόθεσης. Προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα καταγγελλόμενα στελέχη της ΕΛΑΣ, με μεγάλη εμπειρία μπορεί να είχαν προχωρήσει σε τέτοια παρανομία κι υπέρβαση των καθηκόντων τους.

Πάντως αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με τους οποίους επικοινώνησε «Το Βήμα» ανέφεραν ότι «όσα καταγγέλλει η αλλοδαπή οικιακή βοηθός είναι ψευδή. Ερευνούμε αν έχει προχωρήσει και σ άλλες κλοπές ενώ φαίνεται να έχει αποκτήσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Όσον αφορά την ουσία της καταγγελίας, είχαμε αναδείξει από την πρώτη φορά που την διατύπωσε ότι δεν ευσταθεί. Όμως φαίνεται να επέμεινε για τους δικούς της λόγους. Η αλήθεια είναι ότι αφού τη φέραμε, ύστερα από την καταγγελία του θύματος της κλοπής, την γυρίσαμε σπίτι της. Τίποτα άλλο…»