Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό ενόψει και της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης καθώς επιμένουν σε πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων ακόμα και λιμανιών.

Χθες έγινε σύσκεψη από 62 μπλόκα στην Κατερίνη ώστε να συντονιστούν οι περαιτέρω ενέργειες των αγροτών, τα μπλόκα των οποίων ενδυναμώνονται σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων αγροτών συνεδρίασε και αποφάσισε την παραμονή των αρχικών θέσεων για άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για τον ασφαλιστικό και το φορολογικό αλλά και για συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό αλλά και για ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση των προσχεδίων.

Επίσης αποφάσισε την κλιμάκωση της κινητοποίηση με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων αλλά και λιμανιών καθώς επίσης και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 12:00 της Κυριακής.

Αποφασίστηκε ακόμη, λόγω της σημερινής 24ωρης απεργίας στην οποία πρωτίστως θα μετέχουν και όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, λιμάνια, αεροδρόμια για διευκόλυνση και ομαλή μεταφορά και μετακίνηση στους τόπους των συγκεντρώσεων. Συστάθηκε επίσης επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας την Κυριακή.

Τα Τέμπη θα είναι ανοιχτά σήμερα, Πέμπτη ενώ χθες παρέμειναν χθες από τις 10:00 μέχρι τις 22:00 ενώ την Τρίτη, το μπλόκο στο τελωνείο Ευζώνων ενισχύθηκε με την παρουσία αγροτών συνοδεία τρακτέρ και αγροτικών από τη Χαλκηδόνα, ενώ στο τελωνείο του Προμαχώνα, που παραμένει κλειστό, σχηματίστηκαν ουρές από νταλίκες, που έφταναν ακόμη και τα 20 χιλιόμετρα.

Το πρωί της ίδιας μέρας έκλεισαν επ’ αόριστον τα τελωνεία στο Ορμένιο και στις Καστανιές στο νομό Έβρου ενώ σε επτάωρους αποκλεισμούς προχώρησαν οι αγρότες στα τελωνεία της Εξοχής στη Δράμα αλλά και της Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα.