Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών, βρισκόταν πίσω από την δολοφονία 32χρονου υπηκόου Ιράκ που διαπράχθηκε στις αρχές του 2014 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα .

Η δολοφονία εξιχνιάσθηκε και δράστες είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, τρεiς υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 23, 34 και 46 ετών, ένας 31χρονος υπήκοος Γεωργίας .

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος δράστης από κοινού με τον 34χρονο, συνεργάζονταν και διακινούσαν παράνομα μετανάστες από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν στο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα όπου τους κατακρατούσαν, μέχρι να τους καταβάλουν το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό για την μεταφορά τους. Ενας από αυτούς τους ανθρώπους ήταν ο 32χρονος τον οποίο σκότωσαν.

Ακόμη, από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, είχε ενοικιάσει με πλαστά στοιχεία το διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ ο 46χρονος διέφυγε στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη της ανθρωποκτονίας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.