Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, εξ’ αιτίας της οικονομικής αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας υπό την «ομπρέλα» του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες.

Όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σε ανακοίνωση του «η συνεχιζόμενη μη πληρωμή των τρεχουσών οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει πλέον σε οικονομική ασφυξία τα φαρμακεία. Οι πληρωμές αυτές αποτελούν για τα φαρμακεία κεφάλαιο κίνησης».

Οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο, καθώς αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τους προμηθευτές τους με συνέπεια να μην μπορούν να αγοράσουν φάρμακα για τους ασφαλισμένους.

Μοιραία η κατάσταση αυτή ταλαιπωρεί τους πολίτες, οι οποίοι απευθύνονται από το ένα φαρμακείο στο άλλο για να βρουν τα απαραίτητα για την αγωγή τους σκευάσματα.

Υπό τις συνθήκες αυτές, το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδριάζει για όλα τα θέματα του κλάδου που μένουν σε εκκρεμότητα την Τετάρτη 27 Μαΐου, ενώ προγραμματίζεται άμεσα και η Γενική Συνέλευση με τους αντιπροσώπους από ολόκληρη την χώρα, «για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις με στόχο τις κινητοποιήσεις», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.