Μια 13χρονη που εξέφρασε μέσω Διαδικτύου την πρόθεση αυτοχειρίας της απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που έσωσε και 39χρονο, την ώρα που κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της ενημερώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert», ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης δημοσιοποιούσε πως είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Στο πλαίσιο αστυνομικής και ψηφιακής έρευνας, προέκυψε ότι την επίμαχη ανάρτηση είχε κάνει ανήλικη.

Ενημερώθηκε άμεσα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και τελικά το κορίτσι εντοπίστηκε έγκαιρα από τους αστυνομικούς και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Σε άλλη περίπτωση, επίσης το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τον ίδιο τρόπο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από αλλοδαπή, υπήκοο Σερβίας, η οποία επικοινώνησε από τη χώρα της, ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με άτομο από την Ελλάδα αυτό της εξέφρασε την επιθυμία να αυτοκτονήσει.

Στελέχη της Διεύθυνσης ερεύνησαν τα στοιχεία και δεδομένα του χρήστη που εκδήλωσε μέσω κινητού τηλεφώνου τη πρόθεση αυτή.

Μετά και από επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε ως χρήστης του κινητού τηλεφώνου ένας 39χρονος και εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο όπου βρισκόταν.

Σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ο άντρας εντοπίστηκε τη στιγμή που κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα του παρέχεται και η κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη.