Η 33χρονη Ειρήνη Λαζάρου και η 41χρονη αδερφή της Βαρβάρα είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο Ρομά που κατηγορούνται για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με τη χρήση υπνωτικών ουσιών.

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οπως προέκυψε, κατά το τελευταίο τρίμηνο εντόπιζαν ηλικιωμένους άντρες, οι οποίοι μέσω αγγελιών ζητούσαν γνωριμία, επικοινωνούσαν μαζί τους και πήγαιναν στα σπίτια τους.

Στη διάρκεια της συνάντησης, χωρίς να γίνονται αντιληπτές, έριχναν υπνωτικές ουσίες στον καφέ, χυμό ή νερό που έπιναν οι παθόντες, με αποτέλεσμα αυτοί να χάνουν τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια ερευνούσαν τους χώρους του σπιτιού και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, βιβλιάρια τραπεζών, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα και αποχωρούσαν.

Η συγκεκριμένη πρακτική έθετε σε κίνδυνο την υγεία, ακόμα και τη ζωή των θυμάτων τους, τα οποία ήταν ηλικιωμένα, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Μάλιστα, σε όλες τις περιπτώσεις οι παθόντες παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες, ενώ κάποιοι από αυτούς νοσηλεύτηκαν.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι οι συλληφθείσες έχουν διαπράξει με την ίδια μέθοδοοκτώ ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.