Ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του και ένας 23χρονος τραυματίστηκε από μπαλωθιές σε πασχαλινό γλέντι στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου. Η κατάσταση του τραυματία, που νοσηλεύεται, δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με το Cretalive, o 40χρονος που πυροβόλησε συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Οι αστυνομικοί, που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, κατέσχεσαν ένα πιστόλι, 50 φυσίγγια και 15 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Ο νεκρός είναι ο 25χρονος ποδοσφαιριστής του τοπικού συλλόγου Αση Γωνιά, Γιώργος Γυπαράκης.

Στην σελίδα του συλλόγου στο facebook αναφέρεται:

«Η Ασή Γωνιά έχασε τον «τούμπα» της. Ένα παιδί στολίδι μέσα και έξω από τα γήπεδα. Ο χαμός του έχει συγκλονίσει όλο το ποδοσφαιρικό Ρέθυμνο και όχι μόνο, γιατί ήταν αγαπητός σε όλους. Συμπαραστάτης στην οικογένειά του, πατέρας και αδερφός. Πρώτος στις κοινωνικές του υποχρεώσεις, στον χορό, στο τραγούδι, στο ποδόσφαιρο. Θα μας λείψεις πολύ Γιωργιό μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του πασχαλιάτικου γλεντιού στο χωριό κοντά στην κεντρική πλατεία και μετά από τον άστοχο, όπως όλα δείχνουν, χειρισμό του όπλου από τον 40χρονο.

Αμεσα άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στο σημείο και μέσω μαρτυριών οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση του 40χρονου ο οποίος συνελήφθη τελικά αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο όπου γινόταν το γλέντι, βρέθηκαν ένα πιστόλι, πενήντα φυσίγγια και δεκαπέντε κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Ο 40χρονος θα οδηγηθεί την Τρίτη του Πάσχα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ η αστυνομική διεύθυνση του νομού έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των εμπλεκομένων στην τραγωδία πλευρών.