Μεγάλο αριθμό οπλισμού βαρέως τύπου, που καταμετράται, βρήκε η Αστυνομία, το μεσημέρι του Σαββάτου, μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, που είχε κλαπεί από την περιοχή της Κερατέας στις αρχές Ιανουαρίου, και βρέθηκε σταθμευμένο στο Παλαιό Φάληρο.

Μέχρι στιγμής, στην κινητή γιάφκα, έχουν βρεθεί 4 βλήματα RPG , 4 προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, 4 αμυντικές χειροβομβίδες F1 και 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί τους, 3 Καλάσνικοφ και 7 γεμιστήρες τους, 2 κοντάκια Καλάσνικοφ, κουτιά με σφαίρες Καλάσνικοφ και κουκούλες.

Ο οπλισμός επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και τους φόβους της Αντιτρομοκρατικής για χτύπημα με τέτοιου είδους οπλισμό. Ρουκέτες RPG είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας, στο χτύπημα εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας.

Η καταμέτρηση συνεχίζεται, ενώ σεεξέλιξη βρίσκεται η βαλλιστική έρευνα στα καλάσνικοφ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το αυτοκίνητο, μάρκας Opel Astra, είχε κλαπεί την 1-1-2014, από την Κερατέα. Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε, πριν από περίπου 10 ημέρες, μετά από πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα και τέθηκε, υπό διακριτική παρακολούθηση, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το όχημα εξωτερικά, με ειδικές συσκευές και εκπαιδευμένο σκύλο και γνώριζαν ότι ήταν φορτωμένο με όπλα, γι’ αυτό το παρακολουθούσαν με την ελπίδα ότι θα πήγαιναν να το πάρουν οι δράστες και θα έπεφταν στην παγίδα.

Επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα το Σάββατο.