«Καλό φίλο» και «ελεύθερο πνεύμα» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον Γιάννη Καλαμίτση, σε δήλωσή του για την απώλεια του δημοσιογράφου και συγγραφέα.

Ο Αντ. Σαμαράς στη δήλωσή του αναφέρει: «Ένας καλός φίλος, ένα ελεύθερο πνεύμα, ο δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός Γ. Καλαμίτσης, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Αφήνει ωστόσο σε όλους μας παράδειγμα ήθους και εντιμότητας, αλλά και αθάνατα δημιουργήματα μιας ανήσυχης, αιχμηρής και ισχυρής πένας.

Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιάννη Καλαμίτση.

«Ο Γιάννης Καλαμίτσης, οξύς και ευαίσθητος μαζί, καίριος και ευθύβολος, υπήρξε μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση στον χώρο του Τύπου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επισημαίνεται:

«Ενας έντιμος άνθρωπος με ιδιόρρυθμο ύφος που αγαπήθηκε ακριβώς γιατί ήταν πηγαίο και αληθινό. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ και δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ, μόλις έμαθε την είδηση του θανάτου του Γιάννη Καλαμίτση, έγραψε το εξής tweet:

«Γιάννη Καλαμίτση καλό ταξίδι. Ήμουν άλλος ένας από τους τυχερούς που συνεργάστηκαν μαζί σου & μάλιστα τα πρώτα χρόνια του ΑΝΤ1. Σε ευχαριστώ».