ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Με διαδικασίες- εξπρές οι ανατροπές στο εργασιακό εντός του καλοκαιριού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2010 07:00 |
 Μαχαίρι στις αποζημιώσεις

Με διαδικασίες- εξπρές, εντός του καλοκαιριού, έρχονται και οι ανατροπές στα εργασιακά που προβλέπουν χαμηλότερες εισαγωγικές αποδοχές και για τους νέους σε ηλικία, ανατροπές στον θεσμό των συμβάσεων εργασίας, στις ομαδικές απολύσεις αλλά και στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης.

Τα μέτρα- φωτιά που προωθεί το υπουργείο Εργασίας βασίζονται στο δεσμευτικό μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ) για την οικονομική στήριξη της χώρας. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει και θα καθορίσει με Προεδρικά Διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, το αργότερο εντός του καλοκαιριού, τις τελικές αλλαγές.

Μάλιστα λήγει στις 16 Ιουνίου η διορία που έχει δώσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος στους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (εργοδότες και εργαζομένους) προκειμένου, γραπτώς, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την προωθούμενη μεταρρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις. Οι βασικές ανατροπές που επέρχονται, προβλέπουν:

1 Τον επανακαθορισμό του ύψους και του τρόπου καταβολής της αποζημίωσης των απολυομένων (ιδιωτικός τομέας). Η μείωση του ποσού της αποζημίωσης λόγω απόλυσης υπολογίζεται ότι θα είναι 20%-40%, δεν θα ισχύει η σημερινή διάκριση μεταξύ εργατών και υπαλλήλων (οι τελευταίοι εισπράττουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις) και θα καταβάλλεται σε δόσεις (ο Α. Λοβέρδος έχει ανοικτά υποστηρίξει την πρόταση για καταβολή των αποζημιώσεων χωρίς καμία προκαταβολή και μέσα σε διάστημα έξι μηνών).

2 Την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Ηδη έχει καθοριστεί στο 4% από 2% για επιχειρήσεις με προσωπικό πάνω από 200 εργαζομένους και συζητείται να αλλάξει και η ισχύουσα διαδικασία της έγκρισης των απολύσεων.

3 Μέτρα αποτροπής των απολύσεων εργαζομένων μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται στο στάδιο πριν από τη συνταξιοδότηση.

4 Χαμηλότερες αμοιβές για ειδικούς όρους απασχόλησης για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας (το σχέδιο προβλέπει αμοιβή με το 80% του κατώτατου μισθού).

5 Ειδικούς, ευνοϊκούς για τις επιχειρήσεις, όρους απασχόλησης και ασφάλισης, κυρίως μέσω επιδοτήσεων του ΟΑΕΔ, των νέων - απασχολουμένων με συμβάσεις μαθητείας. 6 Τον επανακαθορισμό της ανώτατης διάρκειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. 7 Την αλλαγή της διαδικασίας προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Ο ΟΜΕΔ θα μπορεί να παρεμβαίνει για να επιλύει διαφορές, εργατικές ή μισθολογικές, εφόσον το ζητήσουν από κοινού οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και οι εργοδότες (και όχι μόνο τα συνδικάτα).

Τέλος θα τεθεί και το θέμα της παραπέρα ενίσχυσης του ρόλου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (κάτι που ήδη έχει προβλεφθεί να γίνει με τον τελευταίο εργασιακό νόμο).

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ
το 2% στο 4% το όριο των απολύσεων ενώ προβλέπονται χαμηλότερες εισαγωγικές αποδοχές για τους νέους σε ηλικία

Εντός του Ιουνίου το νέο Ασφαλιστικό

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ συζητήσεις μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης και των εκπροσώπων της τρόικας για το νέο Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα προωθηθεί στη Βουλή εντός του Ιουνίου. Μεταξύ άλλων θα προβλέπονται:

1.Η 40ετία θα αντικαταστήσει την 35ετία και την 37ετία από 1/1/2011 έως το 2015. Το 2011 θα απαιτούνται 38 έτη ασφάλισης, το 2012 39 έτη και το 2013 θα φτάσουν τα 40, ενώ η ηλικία των 58 ετών για 35ετία θα αυξηθεί στα 58,6 έτη το 2011, στα 59 το 2012, στα 59,6 το 2013 και στα 60 το 2014. Το ίδιο ισχύει και για το καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα τέκνα, το οποίο επίσης θα καταργηθεί σταδιακά από 1/1/2011 έως το 2013 στο Δημόσιο και το 2015 στα υπόλοιπα Ταμεία.

2.Η «ποινή» για κάθε έτος πρόωρης εξόδου μεταξύ του 60ού και του 65ου έτους της ηλικίας θα είναι 6%, εκτός αν έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης. Στα 40 έτη ασφάλισης μελετάται να υπολογίζεται και πλασματικός χρόνος και συγκεκριμένα ο Στρατός, ο χρόνος λοχείας, η παράλληλη ασφάλιση, η διαδοχική ασφάλιση και οι σπουδές.

3.Δεν θίγονται όσοι θεμελιώνουν ασφαλιστικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2010 εφόσον ειναι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο και σε Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ) που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ.

4.Απο 1/1/2015 (χωρίς να αποκλείεται και νωρίτερα) και σταδιακά, βάση υπολογισμού καθίσταται το σύνολο του εργασιακού βίου με έτος βάσης το 2013 ή και νωρίτερα. Βασική σύνταξη και για τους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών, με εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως. Στα 360 ευρώ θα προστίθεται και η ανταποδοτική σύνταξη με μέσο όρο ετήσιας αναπλήρωσης το 1,2%.

Σημειώνεται ότι στον δημόσιο τομέα το συνταξιοδοτικό δικαίωμα θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση των απαραίτητων ετών ασφάλισης και ασκείται όταν συμπληρωθεί και το προβλεπόμενο όριο ηλικίας. Στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο, ο χρόνος ασφάλισης και το όριο ηλικίας πρέπει να συντρέχουν για τη θεμελίωση του δικαιώματος. Για τις μητέρες ανηλίκων πρέπει να συντρέχει και η ανηλικότητα του παιδιού.


Ομόλογα Δημοσίου για τους προμηθευτές των νοσοκομείων

ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ του Ελληνικού Δημοσίου, μηδενικού επιτοκίου, θα εξοφλήσει το Ελληνικό Δημόσιο τους προμηθευτές των νοσοκομείων για τα χρέη των ετών 2007, 2008 και 2009, συνολικού ύψους 5,36 δισ. ευρώ, ανακοίνωσαν χθες οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ελπίζει να δοθεί τέλος στην εκκρεμότητα αυτή, η οποία έχει φέρει πολλά νοσοκομεία σε αδιέξοδο, καθώς οι προμηθευτές είχαν σταματήσει να τους χορηγούν τα απαραίτητα υλικά και φάρμακα.

Σε περίπτωση που οι προμηθευτές προεξοφλήσουν τα ομόλογα ώς και τις 2/1/2011 θα υπάρξει έκπτωση 19%. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι συνεργαζόμενες με τους προμηθευτές τράπεζες θα δείξουν ενδιαφέρον στην προεξόφληση των ομολόγων αυτών, μετατρέποντας τον εταιρικό κίνδυνο που έχουν αναλάβει για τους πελάτες τους, προμηθευτές των νοσοκομείων, σε πιστωτικό κίνδυνο έναντι του Ελληνικού Δημοσίου και μάλιστα με ομόλογα που μπορούν να χρηματοδοτήσουν μέσω και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σημειώνεται ότι ήδη το Δημόσιο έχει πληρώσει 1,5 δισ. ευρώ και εντός του Ιουνίου θα πληρώσει περίπου άλλα 240 εκατ. ευρώ για την εξόφληση του υπολοίπου των χρεών των ετών 2005, 2006 και μερικώς του α΄ εξαμήνου του 2007. Εφόσον τα ομόλογα προεξοφληθούν, οι προμηθευτές θα έχουν εισπράξει συνολικά, μετά την έκπτωση, περίπου 6 δισ. ευρώ. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί τον Ιούνιο στη Βουλή, με στόχο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, να μην υπάρξει πρόβλημα στις προμήθειες των νοσοκομείων για το 2010 και εφεξής.

104
ΔΕΚΟman
14/06/2010 11:31
@ μαρία πενταγιώτισα 11/6/2010 19:12

Σωστά μιλάς. Αλλά δεν γλύψαμε όλοι για να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι. Κάποιοι μπήκαμε και με ΑΣΕΠ, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι να το πιστεύουν. Απλά, αυτή η εικόνα σκοπίμως συντηρείται. Σκοπίμως, και γίνεται κάθε προσπάθεια να περνάει σφόδρα αυτό. Ότι ΟΛΟΙ οι δ.υ μπήκανε με βύσμα και παίρνουν όλοι 3-4 χιλιάδες ευρώ τουλάχιστο, και ΟΛΟΙ οι ιδιωτικοί μπαίνουνε...αξιοκρατικά παντού, όχι με γλύψιμο ή ρουφιανιές, και παίρνουνε ΟΛΟΙ 500 και 600 ευρω. Και δεν λέγεται η αλήθεια ούτε καν εκεί που υπάρχει, μη χαλάσει η συνταγή. Ο μόνος αντικειμενικός άνθρωπος που έχω δει σε ΜΜΕ μέχρι τώρα είναι ο Πολίτης στην ΝΕΤ. Αλήθεια ρε παιδιά, ο θείος μου που δούλευε εργάτης στην Coca cola και έπαιρνε 2300 το μήνα και έβγαλε σύνταξη πέρσι ένα διχίλιαρο είναι δημόσιος? Ή μήπως η Coca cola είναι δημόσια υπηρεσία και δεν το ξέρω εγώ?
ΜΙΣελλην
12/06/2010 02:26
Είστε για γέλια τεμπελόσκυλα. Νομίζετε τόσα χρόνια πως όσοι ζούμε στη ξενιτιά και φτύνουμε αίμα για τα προς το ζειν είμαστε αποτυχημένοι Φάτε μια πτώχευση τώρα τεμπελχανάδες, χατζηροφάηδες για να μάθετε. Εύχομαι να σας πάρουν βρε φιγουρατζήδες νεοέλληνες (ένας θεός να σας κάνει έλληνες εσάς γαϊδούρια) ακόμα και τα σώβρακα. Έχετε και το θράσος να ζητάτε από εμάς να συνδράμουμε το λογαριασμό για τη σωτηρία του έθνους. Ποιού έθνους ρε γαβρήλα υποκείμενα; Του ακράτητου ή του διάτρητου; Να σας ζήσουν τα Πακιστάνια και ο Νίγηρας. Ω,ρε γκιαούρια. Πτου σας.
Γιάννης ο μίζας
12/06/2010 02:21
Δεν με πτωεί τίποτα. Είμαι δημόσιος. Εσείς του ιδιωτικού που μας βρίζατε, φάτε τώρα καλά.... Εγώ, πάντως, ότι μου έκοψαν θα το πάρω από τις τσέπες σας, με το παλιό γνώριμο κόλπο... Και δεν είμαι μόνος. Είμαστε χιλιάδες.
ΜΠΙΖΝΑΔΩΡΟΣ
12/06/2010 02:20
Αμήν! Βαρέθηκα τόσα χρόνια να ταίζω τεμπελόσκυλα και τεμπέλισσες που σαν περάσουν 1 χρόνο στη εταιρεία, γκαστρώνονται και κάνουν διακοπές με τα ωραία μου τα λεφτπυδάκια σε βάρος πάντα του κορόιδου... Τέρμα το ζάμπα. Κάθε λεπτό θα το κερδίζει καθείς ή θα τρώει κλώτσο.
timos
11/06/2010 21:57
Εσυ που υπογραφεις σαν Αντρεας, μηπως εισαι ο Λοβερδος??
στη φυλακη ολοι
11/06/2010 20:32
Μαχαιρι στο λαιμό τους ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ και όχι στις αποζημιωσεις πόσος καιρος πρεπει να περάσει για να καταλαβουν οι ελληνες ότι όλα έιναι προαποφασισμενα και σχεδιασμενα για να μασ εξαθλιωσουν αντισταθειτε !!πριν ειναι αργα τα μέτρα θα γινουν μονιμα ειναι ψευτες!! μην τους πιστευετε!!
μαρία πενταγιώτισα
11/06/2010 19:12
Συγνωμη, δεν καταλαβα γιατί να πάρει κανεις αποζημίωση όταν απολύεται; Καλά κάνουν κι εντελώς πρέπει να την κόψουν αφού το κράτος δεν δουλεύει υπέρ του πολίτη δουλεύει υπέρ του κεφαλαίου....Μη σας πω αν απολυθεί κανείς θα πρέπει να του πάρουν πίσω και όσα του έδωσαν όσο δούλευε γιατί για να τον διώξουν σημαινει πως δεν έχει λεφτά η εταιρία και είναι ένας τρόπος να σωθεί. Όπως κάνουν καλή ώρα τώρα με όλους τους υπαλλήλους που τους κόβουν από εδώ κι από εκεί...Κατά τα άλλα αγαπητοί, αναλωθείτε λίγο ακόμη να βρίζετε τους συνανθρώπους σας δημοσίους υπαλλήλους που δυστυχώς κάποιοι τους χρησιμοποίησαν για να βγαίνουν κυβερνήσεις και τους έμαθαν να τεμπελιάζουν και να πέφτει το ταλιράκι....όσο για μας τους κακόμοιρους της γενιάς των 30-35 ή και 40 που δεν γλύψαμε να γίνουμε δημόσιοι, αλλά ούτε γλύψαμε να γίνουμε υπάλληλοι όλων αυτών των φοβερών ιδιοτικών επιχειρήσεων όπου αν δεν έχεις υπουργό θείο δεν περνάς ούτε για συνέντευξη, αλλά παλέψαμε και παλέύουμε, έχουμε μάθει να επιβιώνουμε και περιμένουμε στη γωνία...
giorgos
11/06/2010 16:38
Ρε Ελληναράδες, μάθετε πρώτα να μιλάτε και να γράφετε Ελληνικά και μετά να εκφράζεται απόψεις...
Ανδρεας
11/06/2010 15:08
Πραγματικα γεμισε ο κοσμος τεμπεληδες ΠΑΝΤΟΥ. Ολοι θελουν μεγαλο μισθο με οσο το δυνατον λιγοτερη δουλεια. Σπανια π.χ. βλεπεις δημοσιο υπαλληλο που να εργαζεται πραγματικα και να εξυπηρετει, δηλαδη να κανει την δουλεια του. Και αυτοι που την κανουν, τους κοιτουν οι υπολληποι με στραβα ματια γιατι τους θειγει η εργατικοτητα του αλλου. Το δημοσιο εχει τεραστια γραφουρα, με οδηγιες, νομους, τροπο συναλλαγης, κτλ. αλλα κανεις δεν τα πρατει. Πχ στον τομεα δημοσιας προστασιας στους δημους και νομαρχιες, ουτε πρωτες βοηθειες δεν γνωριζουν, ουτε πως να χρησιμοποιουν τους πυροσβεστηρες που βρισκοντε παντου στα κτιρια. Ποσες φορες οι αρμοδιοι υπαλληλοι ελεγχουν την ετιμοτητα της περιοχης αν γινοταν κατι? Στα βιβλια παντα και μονο το ενα ατομο που ειναι υπαλληλος στον τομεα αυτο. Ουτε σεμιναρια εντος εργασιες απο τους αρμοδιους (ηρθε ο ειδικος να μας κανει τον καποιον και να μας δωσει μαθηματα, θα πουν οι υπαλληλοι). Μην κοροιδευομαστε. Η Ελλαδα ειινα η χωρα των τεμπεληδων, εκτος στον ιδιυτικο τομεα. Εκαι τους βγαινει η πιστη απο την δουλεια, ειδικα αν εχουν την δικη τους δουλιταα.Βεβαια και εκει η συμπεριφορα στο κοινο ειανι ιδια οπως στο δυμοσιο απο τους υπαλληλους. Και ολοι αυτοι παραπαωιουντε, και πιστευουνε, οτι πραγματικα δουλευουν. Σοβαρα?
ανδρεας
11/06/2010 14:56
Ως αναφορα τις αλλαγες στις συνταξεις, καιρος ειτανε. Οποιος πιστευει οτι ειναι δυνατον ενα κρατος να πληρωνει συνταξεις επειτα απο τα 45 η 50 ενος ατομου εως τον θανατο του 40-50 χρονια μετα, εχει μεγαλη φαντασια. Ο μεσος ανθρωπος ζει πολλα χρονια τωρα και ο αριθμος τους μεγαλωνει συνεχως. Δεν ειναι δυνατον οι νεοι, που ειναι σε μειοψηφια, να φορτωθουν αυτα τα βαροι για τοσα χρονια οσο και να μην μας αρεσει. Μαλιστα, η Ελλαδα ειναι απο τις λιγες χωρες που αναγνωριζετε ο στρατος και οι σπουδες στα χρονια συνταξεως. Οσο για τις απολυσεις, οι επηχειρηματιες επενδυουν τα χρηματα τους, τα ρισαρουνε στην ουσια, με την προοπικη και ελπιδα να βγαλουν κερδος και συνηθως το καταφερνουν. Τοτε περνουν πιο πολυ πρωσοπικο γιατι συμφαιρει. Οταν ομως οι αγορες δεν κινουντε, οταν το προιον που παραγει δεν εχει τοσο περαση, τι πρεπει να κανει? Να χασει? Οταν ο κοσμος εχανε στο χρηματιστηριο, δεν μαζευε τα λεφτα του μηπως χασει και τα υπολειπα, δηλαδη κοιτουσε το συμφερον του. Γιατι να μην το κανουν και τα ατομα που κανουν τις επενδυσεις? Δηλαδη επειδη εχουν πιο πολλα χρηματα, πρεπει να τα χασουν? Ε, οχι, αυτο ειναι αδικο και ας μην συμπαθω το μεγαλο κεφαλαιιο. Ας κανουν και οι εργαζομενοι προσπαθεαι να βοηδησουνε τις επιχειρησεις να μην πεσουν εξω. Ειναι μετοχοι στον τοπο εργασια τους η το πιστευουν η οχι. Γιατι αν πεσει εξω η επηχειρησι, χανουν τις δουλειες τους και αυτοι. Γιαυτο ειναι δικαιο να μειωδουν οι αποζημιωσεις, αρκει ο λογος που απολυθηκε καποιος ειναι δικαιος και οχι αυθεραιτος γιατι αλλιως να την παρει την αποζημιωση και με τοκο. Να ειμαστε δικαιοι, οχι μονο τα συμφεροντα μας. Ασ κανει και η κυβερνησι κατι να βοηθηση τις τιμιαιες επιχηρησεις να επιζησουν, για να δωσουν δουλειες και στον κοσμο που δεν ειναι ικανος να δημιουργηση μια δικη του δουλιτσα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
11/06/2010 14:37
@ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 11/6/2010 10:52

Ορθή Επανάληψη:

==Εν πάση περιπτώσει...==

***ω τη δημόσια παιδεία μου!
Αντισυναινετικός
11/06/2010 11:34
Η νομενκλατούρα έτρωγε με χρυσά κουτάλια . Τι ηλιθιότητα ζαρατούστρα!! Οταν μάλιστα στο σοσιαλιστικό σύστημα η αναλογία υψηλόμισθου προς χαμηλόμισθου δεν υπερβαίνει το 2,5 προς 1. Αντίθετα στην καπιταλιστική νομενκλατούρα είναι συχνά 1 εκατ προς 1(!!!!!) Τα παπαγαλάκια τύπου ζαρατούστρα κάθε φορά που ανακοινώνεται ένα αντιλαικό μέτρο γιατί θυμούνται άραγε το ΚΚΕ και το Στάλιν: Φοβάσθε οσφιοκάμπτες της ολιγαρχίας, φοβάσθε;;;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
11/06/2010 10:52
@ Ζαρατούστρα 11/6/2010 01:23

Δεν απέχουν από τη πραγματικότητα αυτά που λες, όμως δε φταίει η ιδέα του σοσιαλισμού ή του κομμουνισμού, αν η εφαρμογή τους γίνεται με λάθος τρόπο από λάθος άτομα.

Και εν πάσει περιπτώση, αν διαβάσεις όλες τις ιστορικές παραμέτρους της περίπτωσης της Κούβας, θα καταλάβεις πως ο αγώνας του Κάστρο κατά τη δικτατορία του Μπατίστα και η μετέπειτα πορεία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα δε βρήκε εμπόδιο στον λαό, αλλά στο κεφάλαιο και στα συμφέροντα των Αμερικανών, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν κόντρα στον Κάστρο. Λες να καθόταν ο Κάστρο τόσο καιρό στη κυβέρνηση με στιγνή δικτατορία αν δεν είχε σύμμαχο τον απλό λαό; Οπότε για άλλη μία φορά αγαπητέ φίλε, η κεφαλαιοκρατία (και δη η αμερικανική) είναι αυτή που εμποδίζει κάθε αξιόλογη κίνηση και όχι η κίνηση αυτή καθεαυτή.

Φιλικά,

Χρήστος
(όχι κομμουνιστής, όχι σοσιαλιστής, όχι δεξιός, όχι κεντρώος, αλλά Έλληνας με ελληνική παιδεία).
Παύλος Ξανθόπουλος
11/06/2010 09:31
Απάντηση στην Κα: Ζαρατούστρα 11/6/2010 01:23 "Η νομενκλατούρα έτρωγε με χρυσά κουτάλια και ο λαός λιμοκτονούσε. " Εάν την δωρεάν κατοικία,παιδιά,υγεία,περίθλαψη,και πληρωμένες διακοπές 1 μηνα σε όλους, συν 3 έτι πληρωμένα με το παιδί για κάθε manna τα θεωρείς λιμοκτονία ... Τότε Κα και κύριοι της "δημοκρατίας τον ξένων συμφερόντων",Ναι θέλουμε Λιμοκτονία ! Σαν σχιζοφρενής έχετε αλλάξει τους ορους και τις ορολογίες και σαν χαζό σκλάβοι στηρίζεται έως και θανάτου τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου... ΟΥΣΤ !
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
11/06/2010 09:00
Eυκαιρία ν''απολύσουμε όλους τους βουλευτές χωρίς αποζημίωση!
nionios
11/06/2010 04:39
@ ΜΑΡΙΟΣ ΤΖΟΥΛΗΣ 10/6/2010 17:10

Ναι όμως μην σου διαφεύγει ότι στο playstation θα την έσκιζε την τρόικα ο Καραμαλής. Και μετά θα βγαίνανε με έπαρση οι Σουφλιάδες, Ζαγορίτιδες, Ρουσόπουλοι κλπ να μας μιλήσουν για τον μεγάλο ηγέτη που δίνει μάχη με την διαπλοκή.
Ζαρατούστρα
11/06/2010 01:23
κ. Ξανθόπουλε, η πρώτη χώρα που εννοείς (Κίνα) είναι κάργα καπιταλιστική (όπως δήλωσε άλλωστε και η ηγέτιδά σας κ.Παπαρήγα - δεν την παρακολουθείς μου φαίνεται). Από τις άλλες που αναφέρεις, μόνο η ΒΚ και Κούβα είναι σοσιαλιστικές οπως το εννοείς εσύ, μόνο που εκεί δε μιλάμε για δημοκρατίες, αλλα για στυγνές οικογενειοδικτατορίες κόκκινου τύπου, όπου οι λαοί δεινοπαθούν. Δε σε νοιάζει όμως ε, αρκεί η δικτατορία να είναι κόκκινου τύπου ε; Κατά τα άλλα κόπτεστε δήθεν για τη δημοκρατία και το δίκιο του εργάτη. Όπως πρέπει να έχεις καταλάβει όμως, εσύ και το κόμμα σου, ο λαός της χώρας αυτής δε θέλει να δοκιμάσει και χούντα/εξαθλίωση κόκκινου τύπου, γιατί είδε τι συνέβη όπου εφαρμόστηκε το άθλιο καθεστώς σας. Η νομενκλατούρα έτρωγε με χρυσά κουτάλια και ο λαός λιμοκτονούσε. Διαφορετικά, με τις συνέπειες που υφίσταται, εξαιτίας των λωποδυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια (απο '' 81 και μετά), θα σας είχε δώσει ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το 7%. Για προβληματιστείτε λίγο και εξελίξτε την ιδεολογία σας. Η προσπάθεια νεκρανάστασης του Στάλιν είναι χαμένος κόπος.
@888
10/06/2010 22:29
<<Λομβέρδε προσεχε, γιατι οι καρεκλοκένταυροι του ΔΝΤ το μόνο που ξέρουν είναι από νεοφιλελευθερισμό και δεν έχουν ιδρώσει ποτε στην ζωή τους!!!!>>
Αυτά είναι τα πτυχία οικονομικών που παίρνουν στο Harvard, το Yale κ.ο.κ. τα <<παιδιά>>, αγαπητέ. Τεμπέληδες, πολλοί τεμπέληδες. Γέμισε ο κόσμος τεμπέληδες, με προθέσεις για γρήγορα ανώδυνα λεφτά, στο χρηματιστήριο, σε αδιαφανή παράγωγα, τοξικά προϊόντα, ψευτοεπιχειρήσεις. Προβολή σε ΜΜΕ αυτού που τα χει ανεξάρτητα πως τα απέκτησε. Αρχοντοχωριάτες κουστουμάτι, με την κάθε Τζούλια να τους σιγοντάρει. Αξίες της παρακμής, ξεφτίλα παντού. Η Ευρώπη, ο δυτικός κόσμος σε πολιτισμική παρακμή όπως χαρακτηριστικό ήταν για κάθε παρακμή μεγάλων δυνάμεων και αυτοκρατοριών.


Βρώμικο παιχνίδι...
10/06/2010 22:12
Πολύ βρώμικο παιχνίδι αυτό που παίζει το ΠΑΣΟΚ μαζί με τα δικά του ΜΜΕ, το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ. Ότι πιο σκοτεινό έχει περάσει από τον τόπο. Αλλά το ίδιο παιχνίδι συγκάληψης παίζουν και τα κόμματα της αριστεράς, δείτε το πόρισμα της εξεταστικής για τη Siemens. Επιπρόσθετα οι Κουβέληδες επέλεξαν την πιο κρίσιμη στιγμή της νεώτερης ελληνικής ιστορίας για την ελληνική κοινωνία πλήττοντας ακόμη περισσότερο τον ασθενή αριστερό χώρο. Όλα οδηγούνται σε συντηρητικό μονόδρομο χωρίς δυνατότητα επιστροφής, εκτός και αν ξεσηκωθεί ο κόσμος και τα κάνει γυαλιά καρφιά...
LIONMAN
10/06/2010 20:26
Ρε μανια που σας εχει πιασει με τους μισθους του υπαλληλου καθε φυσεως και συνταξιουχους. Ρεεεεεεε δεν ειναι εκει τα λεφτα και ουτε μπορουν να σωσουν την οικονομια αυτοι. Αυτοι θα σωσουν την οικονομια αν τους δωσετε αντι να τους κοψετε μισθους και συνταξεις Ολοι σας το λενε, γιατι συνεχιζετε να φορατε παροπιδες?. Η οικονομια θα σωθει μονο αν αυξησετε το είδος, την ποσότητα και την ποιότητα των αγαθών και των υπηρεσιών που παράγονται. Με την λογικη σας αυτη, εσεις εισαστε σε αντιθετη κατευθυνση και τα πραγματα θα γινουν χειρωτερα - ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ?
ΔΥ
10/06/2010 19:43
@the insider 10/6/2010 17:21:

Φιλε ο δημ. υπαλληλος, ο απλος κι οχι το λαμογιο, δεν θεωρει οτι ειναι προνομιουχος. Οι περισσοτεροι για ψιχουλα τρεχουμε και με ψιχουλα ζουμε, "προνομιουχους" ομως μας εχουμε "κανει" να φαινομαστε οσοι θελουν να εξυπηρετησουν προπαγανδα και να περνανε μηνυματα και πολιτικες, (π.χ ξεπουληματα η την υπηρεσια των υπερκερδων του καθε μεγαλολεφτα που διαρκως θελει κι αλλα, στα παιρνει εσενα με τους νομους που του φτιαχνουν οι πολιτικοι, κι εσυ μετα κυνηγας εμενα τον...προνομιουχο που εχω ακομα σταθερη δουλεια και δυο σιγουρα ψιχουλα που εσενα στα πηραν με το ετσι θελω, αντι να φτιαχνουν κι εσενα με φιλοεργατικους νομους και ρυθμισεις). Οποτε...τσακωνονται οι κοινωνικες ταξεις μεταξυ τους, και οι πραγματικοι φταιχτες και εγκληματιες για τα χαλια της χωρας τη βγαζουνε καθαρη και δεν τους ενοχλει κανεις. Και εγω προσωπικα εχω φωναξει επανειλημμενα οτι το μελλον στον ιδιωτικο (και στον δημοσιο σε λιγο καιρο, αλλα στον ιδιωτικο full) ειναι οχι απλα κατραμι, αλλα απελπισια, και η δικαιολογια για να τα υποστουν οι εργαζομενοι θα ειναι η..."τιμωρια" του κακου δημοσιου, κι αντι να το καταλαβαινουν καποιοι, απλα βγαζουν απιστευτη κακια και ψυχολογικη καταπιεση, που δεν οδηγει πουθενα, αντι να κοιτανε να αγωνιστουν για την καλυτερευση της θεσης τους, με κοινο αγωνα ολων των κοινωνικων ομαδων.
Στέφανος Παπαντζίκος
10/06/2010 18:47
Συγνώμη για την ενόχληση, ξέρετε, εντελώς συμπτωματικά διάβασα κάποια από τα παραπάνω σχόλια. Ομολογώ βέβαια πως δυσκολεύτηκα στην ανάγνωση κάποιες φορές, ειδικά σχετικά με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό (που μεταξύ άλλων μας κληροδότησε την ελληνική γλώσσα), όμως κυρίως θέλω να παρέμβω για να σας εφιστήσω την προσοχή όσον αφορά την αλήθεια. Δε θα την βρείτε αν δεν ενημερωθείτε από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, πνευματικούς και γενικά ανθρώπους που δεν διακατέχονται από ιδιοτέλεια.
Άκαιρη είναι νομίζω η οποιαδήποτε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα και στις ευθύνες τους αφού στην πραγματικότητα οι πολιτικοί είναι απλά οι "μεσάζοντες"...
D P.
10/06/2010 18:16
Εχομε τρελαθη να ακουμε τα νεα απο Ελλαδα .Ολοι εχετε τρελαθη εκει περα .Οι νομοι σας ειναι πιο πολλοι απο τον πληθησμο της Ελλαδοςτι ακριβως λετε Η ολη νομοθεσια ειναι φουσκες στον αερα .Εγω εχω τελειωσει το πανεπηστημιο και το Καλλεζ και εχω δισκολεια να σας καταλαβω .Οι κακομοιροι χωριατες πως να μπορεσουν να καταλαβουν τι ακριβως λετε ????????ΧΑΛΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΑΛΙΑ .ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ . ι
Δ.Υ
10/06/2010 17:54
@Παράγκας(ιδιωτικός Υπάλληλος, αχρωμάτιστος) 10/6/2010 08:26

Ότι θα δώσει κι ο δημόσιος ρε, αυτός που όλοι κοροιδευετε και κυνηγατε, και που οταν σας λεει πως ολο το κυνηγι και οι ψευτιες που τρωει ειναι η δικαιολογια για τη δικη σας μελλοντικη καταστροφη, εσεις λυσσατε για το κακο του. Φατε γλυφιτζουρια λοιπον τωρα, γιατι οταν σας τα εγραφα καποτε, ολοι με βριζατε σαν ψυχοπαθεις και μου τσαμπουναγατε "εμας δεν προκειται να μας πειραξει κανενας". Δε χαιρομαι φυσικα, αν και τετοιοι που ειστε ορισμενοι θα επρεπε, αλλα δεν ειναι δυνατον να υπερισχυει η κακια για ασημαντοτητες. Τι κανουμε απο δω και περα ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ εναντια στην πανουκλα που ζουμε ειναι το θεμα. ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΑΑΣ!
Kotsous
10/06/2010 17:41
Ζαρατούστρα - πολυ καλα τα λες. πρεπει να προσεχουμε μην ερθουν οι κομμουνιστες και μας παρουν τις τραπεζες και τα εγοστασια.:))))
Κος Γιώργος
10/06/2010 17:31
Εργάζομαι από 15 χρονών χωρίς να έχω χάσει ένα ένσημο.
Τώρα στα 48 μου βλέπω τους ανίδεους ερασιτέχνες τις πολιτικής να με κάνουν ευάλωτο στις ορέξεις των εργοδοτών.
Καταργούν αβασάνιστα ότι με αγώνες έχει κατακτήσει το εργατικό κίνημα.
Αισθάνομαι μεγάλο μίσος για αυτούς τους απατεώνες.
Τον πρώην πρόεδρο της Αργεντινής τον φυγάδεψαν με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου.
Έρχεται και η σειρά τους. Μόνο που τότε δεν θα πετάει ούτε μύγα για να τους σώσει.
ΣΟΣΙΑΛ-ΛΗΣΤΗΣ...
10/06/2010 17:30
Έτσι μπράβο!! Τώρα παίρνονται τα σωστά μέτρα. Έτσι ναι!!! Θάρθουν να επενδύσουν σίγουρα στην ....Ουγκάντα, συγγνώμη Ελλάδα . Μόλις θα πρέπει να αυξήσουν μισθούς, θα τους απλύουν αυτόματα και θα τους ξαναπροσλαμβάνουν αυτόματα με 500 ευρώ μισθό παλι. Παπατζή σε παραδέχομαι
the insider
10/06/2010 17:21
ο καθεναs που γραφει εδω εχει ΤΑΞΙΚΟ συμφερον.
αλλοs ειναι εργοδοτηs,αλλοs ειναι ελευθεροs επαγγελματιαs,αλλοs ειναι δημοσιοs υπαλληλοs(και δυστυχωs νομιζει οτι ειναι προνομιουχοs),αλλοs ειναι εργατηs(με φορμα ΄η με κοστουμι)
εγω που ειμαι εργατηs με κοστουμι θα γραψω για τουs εργατεs.
το μελλον για ολουs τουs εργαζομενουs στον ιδιωτικο τομεα δεν ειναι απλωs μαυρο,ειναι κατραμι....
ηρθε η ωρα-οπωs λεει και ο ποιητηs-που αποφασιζειs με ποιον θα παs και ποιον θα αφησειs....
oπωs λενε και οι κατσιμιχαιοι:για ενα κομματι ψωμι,δεν φτανει μονο η δουλεια...

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ(ΜΕ ΦΟΡΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΚΟΣΤΟΥΜΙ,ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΔΙΑ,...,)ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΕΝΩΘΕΙΤΕ...............!!!!!!!!!
Παύλο Ξανθόπουλοx
10/06/2010 17:12
Απάντηση προς:Ζαρατούστρα 10/6/2010 16:29 "Προς κ. Παύλο Ξανθόπουλο. Ονομα χώρας δεν μου έγραψες. Μιας όχι δύο. " Μια είναι αυτή που βάψατε τον "πισινοσας" "κιτρονο" είστε να σας συμπαθήσει.. Μετά έχουμε και Λευκορωσία,Κουβα,Βενεζουέλα,Vietnam,Βόρεια Korea,Να μην ξεχνάτε πως ακόμη και η ρωσία είναι σε μεγάλο οικονομικό επίπεδο σοσιαλιστική.. (κρατικές τραπέζης και πετρέλαια,τεχνολογία) συν πολλά αλλα....
ΜΑΡΙΟΣ ΤΖΟΥΛΗΣ
10/06/2010 17:10
Εχει δίκιο ο midas. Τον καραμανλή έπρεπε να έχουμε πρωθυπουργό να παίζει playstation με την Τροικα....Ρε δεν πάμε καλά.....
Ζαρατούστρα
10/06/2010 16:29
Προς κ. Παύλο Ξανθόπουλο.

Ονομα χώρας δεν μου έγραψες. Μιας όχι δύο.
μια πολίτης
10/06/2010 16:17
"Τα είχε πει ο Καραμανλής και κανένας δεν το πίστευε τότε. Κινδυνεύουμε να χρεωκοπήσουμε αν δεν παρθούν μέτρα άμεσα. Δεν τον αφήσαμε τότε δεν τον ψηφίσαμε. Τώρα μήπως ήρθε και πάλι η ώρα του Καραμανλή; midas 10/6/2010 12:3"

Πειτε μου σας θερμοπαρακαλώ ότι εννοείτε το γέρο Καραμανλή και όχι τον κουρασμένο Κωστάκη, γιατί αν υποψιαστώ οτι εξακολουθεί να υπάρχει έστω και ένας που θεωρεί ότι ο Κωστάκης με άριστα το 10 παίρνει πάνω από ΜΕΙΟΝ 1.000.000.000.000.000.000.....και ότι δεν του αξίζει κρέμασμα στο Σύνταγμα (μόνιμη ξεκούραση μετά), θα πεθάνω
Φέρτε πίσω τον Μπουγάτσα
10/06/2010 15:48
midas 10/6/2010 12:38
Τώρα μήπως ήρθε και πάλι η ώρα του Καραμανλή;

Μίδα, μαζί σου είμαι να φέρουμε πίσω τον Μπουγάτσα.

Αλλά αυτός ξεκουράζεται από το πολύ φαγοπότι.

Είχε δίκιο ο Μπουχέσας, μας το είπε ότι τα έφαγα όλα και δεν έμεινε τίποτα, αλλά εμείς δεν τον ψηφίσαμε...

Να βγάλουμε ένα μπλογκ για να σιγοντάρουμε την επιστροφή του αμίλητου Βασιλιά της Ραφήνας?

Δημήτρης Ν.
10/06/2010 15:15
@midas 10/6/2010 12:38

Καλά εσύ είσαι από άλλο ανέκδοτο..... Να έρθει πάλι ο Καραμανλής και να κάνει τι;;;;; Να μας σώσει;;;; Πας καλά ανθρωπέ μου;;; Που ζεις;;;;
Παύλος Ξανθόπουλος
10/06/2010 15:12
Απάντηση στο,Παράσιτο 10/6/2010 "Προς τους κουμμουνιστές του φόρουμ: όσο κ να προσπαθείτε δεν πρόκειται να μας πείσετε, γιατί σας πρόλαβε η πρών Σοβιετική Ένωση. 12:15" Οι "σοβγετικι" ένωση έπεσε όπως και η αρχαία Ελλάδα,τα το τι περί κοινωνικό σύστημα και παροχές άφησε είναι γνωστά σε πόλους. Όπως ο Ελληνικός πολιτισμός έτσι και ο σοσιαλισμός θα ξανά επανέλθει ώστε να ενωθεί με τον "διμιουργο τις" ("ελλινiκο" πολιτισμό). .
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
10/06/2010 15:11
1,5 δισ. για τους εργαζόμενους στην πρώην Ολυμπιακή!Γιατί για άλλους δεν υπάρχει σάλιο,ενώ για κάποιους που χρεοκόπησαν την εταιρεία τους υπάρχει χρυσάφι;Κύριοι κυβερνώντες,γιατί παίζετε με τη φωτιά;
elena
10/06/2010 14:55
Δημος 10/6/2010 13:13

θα συμφωνήσω αμέριστα μαζί σου.. μιλούν όλοι για μαζική καταστροφή εχουν μπεί στον ατέρμονο χορό των ΜΜΕ και κάθε λογής κατινιάς εκφρέρουν απόψεις - γνώμες στο υποτιθέμενο ΓΕΓΟΝΟΣ που ακόμα ούτε εχει αποφασισθεί αλλα και το χειρότερο ουτε καν επιβεβαιωθεί επισήμως..
επιτέλους αυτή η Ελλάδα του καναπέ ξυπνά μόνο για τσαμπουκά!!!
ΠΑΣΧΑΛΗΣ
10/06/2010 14:30
Ποιος από τους προστάτες θα μας προστατέψει ποιος ?
ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΜΑΙΜΩΝΗ
10/06/2010 14:06
για αλλη μια φορα επιβεβαιωνονται οι σκεψεις μου...ολοι αυτοι που θεσπιζουν αυτους τους νομους δεν εχουν περασει,(ουτε καν αγγιξει κατα διανοια...)απο την θεση του να εισαι ιδιωτικος υπαλληλος..να ζεις συνεχεια με το φοβο της απολυσης,να κανεις υποκλισεις εκατο φορες την ημερα στο αδικο και να λες κι ευχαριστω για ενα μισθο πεινας!!!βλεπεις εμεις δεν ειχαμε τα πολιτικα μεσα να γινουμε μονιμοι....η απογοητευση μου ειναι μεγαλη,για το κομμα του στυριζα παντα και τα στελεχοι του...κριμα κ.Λοβερδε....εν μεσω κρισης ειμαι εγγυος δουλευω οπως δουλευα και δεν ξερω τι μου επιφυλασει το μελλον θα εχω εστω κι αυτη την δουλεια της" υποκλισης"η θα ειμαι μητερα 35 χρονων με εργασια 15 χρονων στις πλατες της και με ενα μωρο στην αγγαλια???λυπαμαι και φοβαμαι πολυ!!!
Νίκη Σταυροπούλου
10/06/2010 13:59
@ Γιάννης Ροσσολάτος 10/6/2010 11:54

Κύριε Ροσσολάτο έχετε δίκιο. Που να το βρείτε όμως το χαμένο δίκιο σας;

DK
10/06/2010 13:45
@Χρήστος Πάτρας, καλά τα λες αλλά χρειάζεσαι και λίγο αυτοκριτική γιατί ευθύνεσαι που πίστευες τις γυρλάντες και μεταξωτές κορδέλες που σου πούλαγαν. Πολλοί από μας είχαν προειδοποιήσει από πολύ νωρίς οτι δεν υπάρχει καμμία ελπίδα με το λαικισμό του ΠΑΣΟΚ που ήταν φανερός από πριν τις εκλογές. Όταν υπόσχονταν στους λιμενεργάτες προεκλογικά κατάργιση ή εκ βάθρων αναδιαπραγμάτευση της "αποικιοκρατικής" συμφωνίας της κοσκο εσύ τους στήριζες. Γιατί; Πρέπει να πάψουμε να είμαστε τόσο συναισθηματικοί με τις ιδεολογίες γιατί η αλήθεια είναι πάντα μπροστά στα μάτια μας αλλά εμείς αρνούμαστε να τη δούμε.
Χαράλαμπος Παπάς
10/06/2010 13:42
@ Ταξιάρχης 10/6/2010 11:16 Ούτε η πιο δεξιά κυβέρνηση στα πιο τρελλά όνειρά της δεν θα τολμούσε να κάνει αυτά που λέει πλέον το ΠΑΣΟΚ. Θλιβερός και άθλιος ο Λοβέρδος…

Η Δεξιά δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ αυτές τις ανατροπές γιατί θα καιγόταν το σύμπαν. Μόνο το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των συνδικάτων του είναι ικανό να αλλάξει τον εργασιακό χάρτη χωρίς να κουνηθεί κανείς. Δεν το πήρατε ακόμα χαμπάρι;
Αλεκος Παναγουλης
10/06/2010 13:37
Γιατί όλο και μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων, μπορούν και διαπιστώνουν από την ίδια την εμπειρία τους, ότι το πρόβλημά τους δεν βρίσκεται πια σ'' αυτόν ή τον άλλον ξεχωριστό καπιταλιστή που απολύει, ή δεν δίνει αυξήσεις στους μισθούς, δεν βρίσκεται στον πράσινο ή γαλάζιο ανάλγητο υπουργό, αλλά σ'' ένα ολόκληρο σύστημα που - από το χώρο της παραγωγής ως και την πολιτική εξουσία - εγγυητή των συμφερόντων του κεφαλαίου - υπάρχει για να κάνει όλο και πιο βάρβαρη τη ζωή για να αυγαταίνουν τα καπιταλιστικά κέρδη. Αυτήν την αναγνώριση, ότι δηλαδή εδώ πια το θέμα είναι να αλλάξουν χέρια συνολικά τα μέσα παραγωγής, να αλλάξει η τάξη που βρίσκεται στην εξουσία, προσπαθούν να κρύψουν οι αστοί.
DK
10/06/2010 13:35
@ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕ!!!, αφού ενδιαφέρεσαι για την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος, ιδού: Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ από την παγκόσμια τράπεζα ήταν 1997-105.2%, 1998-103.7,1999-103.6,2000-108.9%, 2001-109.7%, 2002-109.2% (είσοδος στο ευρώ), 2003-105.8%,2004-108.3%,2005-110.3%, 2006-107.5%,2007-105.8%, 2008-109.6%, 2009-125.7%. Αυτά από το http://stats.oecd.org/index.aspx?DatasetCode=KEI ..................Αυτό που μπέρδεψες είναι ότι το 60% που αναφέρεις ήταν το όριο για το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ που ήταν το κριτήριο για είσοδο στο Ευρώ. Για την Ελλάδα έγινε εξαίρεση. Αν κανείς ρίξει μια προσεκτική ματία στην εξέληξη του χρέους βλέπει ότι το χρέος καρκινοβατούσε στο 110% από καιρό (από το 1981) και μόλυς μπήκε η κρίση το 2008-2009 το χρέος εκτινάχθηκε και χρεοκοπήσαμε. Σε όλες τις χώρες εκτινάχθηκε το ίδιο περίπου, αλλά αλλο να αρχίζεις να ανεβένεις απο 40% και άλλο από 110%! Η ΝΔ δεν κατηγορείται γιατί αύξησε το χρέος αλλά γιατί αντί να αναδιαρθρώσει τον σάπιο δημόσιο τομέα του ΠΑΣΟΚ που κατέτρωγε τη χώρα, τον έκανε λίγο χειρώτερο. Οπότε πρόδοσε όλους αυτούς που αναζητούσαν διέξοδο από το μπάχαλο του δημοσίου, των ατελείωτων απεργειών και των λιγδιάριδων συνδικαλιστών που μας είχαν κάτσει στο σβέρκο. Η προδοσία της ΝΔ σήμαινε ότι πλέον δεν υπάρχει κανείς για να μας γλυτώσει και είμστε έρμαια των διευθαρμένων ανίκανων γλειωδών αντιπαθητικών πολιτικών της χώρας μας.
elena
10/06/2010 13:32
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 10/6/2010 11:16

εσείς αλλά και άλλοι εδω μέσα που έχετε παραδιαβάσει το μνημόνιο τελικά αυτοδιορίζεστε ικανοί να ενημερώνεται και εμάς τους λοιπούς δηλαδή??

Αγαπητέ δεν αμφισβητώ το τι γίνεται και το τι θα γίνει στον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο αυτό που είπα λέω και θα λέω και δυστυχώς για εσάς κανείς δεν θα μου απαγορεύσει να εκφράζω ελευθέρα την γνώμη μου, είναι πως ας αναμένουμε επίσημες αποφάσεις και μετά μιλάμε.,. αλλά τι να πω οι Ελληνες δώσε τους Πιτουρα και ορμάνε στην μάχη μια μανία καταδίωξης σε κύκλο ανευ αρχής και τέλους!!!
Κατά τα άλλα όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε δεν επευφημούμε και δεν χαιρετίζουμε την προσπάθεια κανενός κόμματος μιας και όλοι αυτοί έφαγαν και τρώνε με χρυσά κουτάλια την περιουσία του δημοσίου -όλων μας- όμως πολλοί που διαμαρτύρονται τώρα ήξεραν στις προηγούμενες και τωρινές εκλογές να ανεμίζουν τα σημαιάκια τους αναμένοντας την θέση στον ήλιο.. τώρα που δεν τους έκατσε η θέση διπλοφωνάζουν και κινδυνολογούν για να εκνευρίσουν και τους υπόλοιπους και μετά το ΤΕΛΜΑ...
elena
10/06/2010 13:30
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 10/6/2010 11:16

εσείς αλλα και άλλοι εδω μέσα που έχετε παραδιαβάσει το μνημόνιο τελικα αυτοδιορίζεσται ικανοί να ενημερώνεται και εμας τους λοιπούς δηλαδή??

Αγαπητέ δεν αμφισβητώ το τι γίνεται και το τι θα γίνει στον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο αυτό που ειπα λεω και θα λέω και δυστηχώς για εσάς κανείς δεν θα μου απαγορεύσει να εκφράζω ελευθερα την γνώμη μου, ειναι πως ας αναμένουμε επισημες αποφάσεις και μετά μιλάμε.,. αλλα τι να πω οι Ελληνες δώσε τους Πιτουρα και ορμάνε στην μάχη μια μανία καταδίξης σε κύκλο ανευ αρχής και τέλους!!!
Κατα τα άλλα όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε δεν ευφημούμε και δεν χαιρετίζουμε την προσπάθεια κανενός κόμματος μιας και όλοι αυτοί εφαγαν και τρώνε με χρυσά κουτάλια την περιουσία του δημοσίου -ολων μας- όμως πολλοί που διαμαρτύρονται τώρα ήξεραν στις προηγούμενες και τωρινές εκλογές να ανεμίζουν τα σημαιάκια τους αναμένοντας την θέση στον ήλιο.. τώρα που δεν τους έκατσε η θέση διπλοφωνάζουν και κινδυνολογούν για να εκνευρίσουν και τους υπόλοιπους και μετά το ΤΕΛΜΑ...
Αλεκος Παναγουλης
10/06/2010 13:27
Οι αστοί είναι η μεγαλύτερη καταστροφική απειλή. Αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Ξεπαράδιασαν τα κρατικά ταμεία με φοροαπαλλαγές, κρατικές επιδοτήσεις για να επενδύουν, αυξάνοντας το κεφάλαιό τους. Καταστρέφουν πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως αγροτική οικονομία, κλάδους μεταποίησης (ναυπηγοεπισκευή, μέταλλο, κλωστοϋφαντουργία, επεξεργασία αγροτικών προϊόντων κλπ.), στους οποίους δεν επενδύουν γιατί δε βγάζουν κέρδη. Εξάγουν κεφάλαια σε χώρες που βγάζουν μεγαλύτερα κέρδη. Απειλούν οι αστοί το λαό, για να σωθούν από την κρίση που οφείλεται στον τρόπο παραγωγής, όπου τα πάντα οργανώνονται με κριτήριο το κέρδος και όχι τις ανθρώπινες ανάγκες. Αν η παραγωγή οργανωθεί χωρίς τους καπιταλιστές, όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές θα αξιοποιηθούν με την εργασία των ανθρώπων για ανάπτυξη προς όφελός τους, χωρίς κρίση, ελλείμματα, χρέη. Να γιατί η καπιταλιστική ιδιοκτησία πρέπει να γίνει κοινωνική.
ΑΓΚΥ
10/06/2010 13:17
Αν τολμηστε στο τελος να παρετε αυτα τα.....μετρα να εξαφανιστειτε θα σας σχισουμε.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ???????????????????????????????
α.β.γ.
10/06/2010 13:14
Λοβέρδο, είσαι το λιγότερο για φτύσιμο. Μηδενίζεις τις αποζημιώσεις των ανθρώπων που δουλεύουν μια ζωή και τις κάνεις ίσα με τα μούτρα σου. Εσύ όμως, και όλη η παρέα σου, τις δικές σας αποζημιώσεις και τους δικούς σας μισθούς δεν τις πειράζετε καθόλου. Σήμερα, είσαι υπουργός. Αύριο, δεν θα είσαι. Ο κόσμος όμως δεν θα ξεχάσει....
Δημος
10/06/2010 13:13
Σταματηστε τις βλακειες. Αυτα τα μετρα που ανακοινωνετε καθε ημερα ειναι γελοια - ανεφαρμοστα και θα φατε ξυλο στο τελος
Εξαφανιστειτε ασχετοι
ανδρέας
10/06/2010 13:01
και αυτό τώρα είναι πολιτική προς και για την ευημερία των πολιτών...;; έχουμε κατεβάσει πολύ τον πήχη στον ελληνικο οικο ανοχης. Ανοχής της αξιοπρέπεια μας, ανοχής τους μελλοντος των παιδιών μας, εμάς που δεν έχουμε διασυνδέσεις με υπουργούς και κουστουμάτους
midas
10/06/2010 12:38
Τα είχε πει ο Καραμανλής και κανένας δεν το πίστευε τότε. Κινδυνεύουμε να χρεωκοπήσουμε αν δεν παρθούν μέτρα άμεσα. Δεν τον αφήσαμε τότε δεν τον ψηφίσαμε. Τώρα μήπως ήρθε και πάλι η ώρα του Καραμανλή;
Παράγκας
10/06/2010 12:29
Ηρεμήστε λοιπόν, τώρα, κύριοι κυβερνώντες, τωρινοί και πρώην, “συμμαζέψτε” πρωωωωωωωωωώτα και κ ύ ρ ι α το γέννημα-θρέμμα σ π ά τ α λ ο κράτος σας..... (Όχι άλλα “πρωταπριλιάτικα” αστεία, με τον “γολγοθά” του έλληνα Ιδιωτικού Υπαλλήλου)
Παράσιτο
10/06/2010 12:15
Προς τους κουμμουνιστές του φόρουμ: όσο κ να προσπαθείτε δεν πρόκειται να μας πείσετε, γιατί σας πρόλαβε η πρών Σοβιετική Ένωση.
τούβλη
10/06/2010 12:15
Έτοιμοι όλοι για dvd…;;;
Ε
10/06/2010 12:10
Η ανθρωπότης ζεί μεγάλες στιγμές. Εαν νομίζουν οτι οι ανθρωποι θα πορευτούν έτσι κάνουν μέγα λάθος!!Ως ξένα σώματα εχουν εγλωβίσει την ανθρωπότητα (παγκοσμίως εννοούμε) σαν μυρμήγκια σε ένα κουτί και απολαμβάνουν γελώντας το θέαμα της προσπάθειας να βγούν απο μέσα και που το ένα "τρώει" το ''αλλο προσπαθώντας να σωθεί!!
Δυστυχώς για αυτούς "the party is over"
Και μην ξεχνούν πως και ο διάβολος είναι έξυπνος ,αλλά......απέτυχε
Παράγκας(ανάμεσα σε 1.014.000,πως έφτασαν τόσοι οι Κρατ. υπ)
10/06/2010 12:04
"Ρύθμιση για τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2009, προωθεί σιωπηρώς η κυβέρνηση, την ώρα που προωθείται η μείωση των συντάξεων και η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους ασφαλισμένου. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, αναγνωρίζονται πλασματικά χρόνια ασφάλισης στους εργαζομένους του πάλαι ποτέ εθνικού αερομεταφορέα, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να βγουν πρόωρα στη σύνταξη.".......
Todo Palante
10/06/2010 12:04
<< To Τραπεζικο Συστημα σαν ιδεα εκκολαφθηκε στην Αδικια και γεννηθηκε στην Αμαρτια. Οι Τραπεζιτες ειναι οι ιδιοκτητες της Γης. Μπορεις να τους την παρεις αυτη την ιδιοκτησια αλλα αν τους αφισεις το δικαιωμα να δημιουργουν καταθεσεις με μια μονοκοντυλια θα δημιουργησουν τοσα κεφαλαια ωστε να ξαναγορασουν πισω. Αν ομως αφαιρεσεις απο τους Τραπεζιτες το δικαιωμα να δημιουργουν καταθεσεις ΟΛΕΣ οι τεραστιες Περιουσιες σαν τη δικη μου θα Εξαφανιστουνν και θα πρεπει να εξαγανιστουν γιατι ετσι θα ζησουμε σε εναν καλυτερο και πιο ευτυχισμενο κοσμο. Αλλα, αν επιθυμειτε να παραμεινετε ΣΚΛΑΒΟΙ των Τραπεζιτων και να Πληρωνετε το κοστος της Σκλαβιας Σας, αφιστε τους να Συνεχισουν να δημιουργουν Καταθεσεις ( στο ονομα τους βεβαια).>> ..... βαρωνος Τζοσαια Σταμπ, Διευθηντης της Τραπεζας της Αγγλιας απο το 1928.
Παύλος Ξανθόπουλος
10/06/2010 12:00
Απάντηση στην k. Ζαρατούστρα 10/6/2010 10:13 "Αυτοί που μιλάνε για ΠΑΜΕ και ΚΚΕ, μπορούν να αναφέρουν το παράδειγμα μιας κομουνιστικής χώρας που υπάρχει δημοκρατία και ο λαός της ζει καλά. Μιας όχι δύο. " Μα όλες οι σοσιαλιστικές χώρες έχουν/δίνουν παροχές στους πολίτες... Όλοι οι κάτοικοι αυτόν τον κρατών είναι κυρίαρχη του κράτους, διότι δεν πουλήθηκε σε ξένους... Τουλάχιστον είναι elfteri φτωχή,σε σύγκριση με εμάς που μας πάνε από την μιζέρια προς σκλαβιά...!
Schwartze Sonne
10/06/2010 11:55
Κλέφτες !!! Κλέφτες !! Κλέφτες !!!! Κλέφτες !!!!!

Ο ιδιωτικός υπάλληλος θα πληρώσει το υπερδιογκωμένο δημόσιο και την κλοπή του δημοσίου χρήματος από το 1980 μέχρι και σήμερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλήτες !!!!!!!!!!!!

Κάψτε τη βουλή να ησυχάσοτυμε !!!!!! Κάψτε τους πολιτικούς και τους επίορκους δ.υ. !!!!!!!!!!!!

Κλέφτες !!! Κλέφτες !!! Κλέφτες !!! Κλέφτες !!!
Γιάννης Ροσσολάτος
10/06/2010 11:54
Καλό θα ειναι όποιος Θέλει να κάνει σχόλια γιά τις άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων για την κάλυψη του ελείματος, στην αρχή αρχή να μας λέει που δουλεύει , πόσα πέρνει μισθό και εάν ειναι συνταξιούχος πόση σύνταξη πέρνει ΤΩΡΑ. Εγώ πάντως είχα μαγαζί δικό μου , Δούλεψα
μέρα νύχτα γιά 42 χρόνια και πέρνω σύνταξη 509 ευρώ το μήνα..Ευτυχώς που έχω ένα κληρονομικό εισόδημα και τηβγάζω, τι σχόλιο να κάνω και τι να πώ; οι συνταξιούχοι δικαστικοί, στρατιωτικοί και πολοί άλλοι δημόσιοι και μη υπάλληλοι που πέρνουν πολαπλάσια από μένα , ρωτώ δούλεψαν περισσότερο από μένα ; από όσους ξέρω εγώ , όχι δούλεψαν λιγότερο και ΄λιγότερη παραγωγή, !
Αλεκος Παναγουλης
10/06/2010 11:49
Παράλογη η εμμονή των εργατών να αγωνίζονται ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, φωνάζουν οι αστοί. Απειλή οι ταξικοί αγώνες για την οικονομία, τη χώρα που είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, λένε. Αλλά η συμφωνία κυβέρνησης, ΕΕ, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ΔΝΤ επιβάλλει ονομαστική μείωση μισθών και συντάξεων, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, με έτοιμα νέα μέτρα για απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση παροχών Υγείας - Πρόνοιας κλπ. Χρεοκοπία των λαϊκών οικογενειών, καταστροφή της ζωής τους. Οι αστοί είναι η μεγαλύτερη καταστροφική απειλή. Αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Ξεπαράδιασαν τα κρατικά ταμεία με φοροαπαλλαγές, κρατικές επιδοτήσεις για να επενδύουν, αυξάνοντας το κεφάλαιό τους. Καταστρέφουν πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως αγροτική οικονομία, κλάδους μεταποίησης (ναυπηγοεπισκευή, μέταλλο, κλωστοϋφαντουργία, επεξεργασία αγροτικών προϊόντων κλπ.), στους οποίους δεν επενδύουν γιατί δε βγάζουν κέρδη. Εξάγουν κεφάλαια σε χώρες που βγάζουν μεγαλύτερα κέρδη. Απειλούν οι αστοί το λαό, για να σωθούν από την κρίση που οφείλεται στον τρόπο παραγωγής, όπου τα πάντα οργανώνονται με κριτήριο το κέρδος και όχι τις ανθρώπινες ανάγκες. Αν η παραγωγή οργανωθεί χωρίς τους καπιταλιστές, όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές θα αξιοποιηθούν με την εργασία των ανθρώπων για ανάπτυξη προς όφελός τους, χωρίς κρίση, ελλείμματα, χρέη. Να γιατί η καπιταλιστική ιδιοκτησία πρέπει να γίνει κοινωνική.
ελπίδα καμιά
10/06/2010 11:47
Καλύτερα θα ήταν να κυβερνούσαν Τούρκοι αυτόν τον τόπο, παρά αυτοί που τον κυβερνάνε. Οι Έλληνες δεν αγαπούν την πατρίδα τους, γι’ αυτό την διέλυσαν. Λυπάμαι απίστευτα. Λυπάμαι και κλαίω για τα παιδιά μας που δεν θα βρουν κανένα ηθικό δίδαγμα για να στηρίξουν τη ζωή τους. Λυπάμαι για μας τους ίδιους για τα πρότυπα που τους δώσαμε με τις αποτυχημένες και κατ’ ανάγκη επιλογές μας.
Αλεκος Παναγουλης
10/06/2010 11:37
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα θέλουν όλα για την πλουτοκρατία. Για τη δική της οικονομία δουλεύουν, αδειάζοντας τις τσέπες του λαού. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ή θα πτωχεύσει το κεφάλαιο, ή ο λαός
Todo Palante
10/06/2010 11:34
Τα δυο μεγαλυτερα εκληματα κατα της ανθρωποτητας που συντελεστικαν στα τελευται περιπου 150 ειναι Δυο: ΠΡΩΤΟ: Η συσταση της ιδιωτικης Κεντρικης Τραπεζας της Αμερικης. ΔΕΥΤΕΡΟ: Οι Απεριοριστες Συγχωνευσεις Εταιριων ( οι Αντιμονοπωλιακες Επιτροπεσ ειναι για Πλακα) που επετρεψαν οι Αγορασμενοι, οι Εκβιαζομενοι, οι οικιοθελως Συνεργαζομενοι Πολιτικοι ΟΛΩΝ των κυβερνησεων του Πλανητη. Με δικα τους λογια ειπαν την Αληθεια. Ο Αμρικανος Προεδρος Γουντρου Ουιλσον που υπεγραψε το 1913 το Νομο για το Πρωτο Παγκοσμιο Εγκλημα κατα της Ανθρωποτητας ειπε :<< To πιστωτικο μας συστημα ειναι στα χερια μιας ομαδας ανθρωπων. Φτασαμε στο σημειο να ειμαστε μια ελεγχομενη κυβερνηση χωρις ελευθερη γνωμη και κατω απο την απειλες αυτης της ομαδας>> Αυτα τα εγραψε το 1916. Εσυ ποσα χρονια θες για να ξυπνησεις? Εφ οσον λοιπον οι Τραπεζιτες μπορουν να κοβουν οσο " χαρτι" θελουν μπορουν καλλιστα να κανουν τις εταιριες τους οσο Μεγαλες θελουν. Και ετσι συντελεστικε το ΔΕυτερο μεγαλο ΕΓΚΛΗΜΑ κατα της Ανθρωποτητητας. Και να μαστε στην Παγκοσμιοποιηση. .......................... Εσυ φιλε αναγνωστη η δημοσιαγραφε θα θυσιαζες τις καταθεσεις σου για να καταστρεψεις το συστημα ΣΚΛΑΒΙΑΣ που σου χουν φορεσει? Κανε το αυτο ΤΩΡΑ και γλυτωσες απο Χρεοκοπιες και Σκλαβια μια για παντα. Αλλα μαλλον το κολλημα με τα φραγκα και τα παραγωγα του ειναι πολυ μεγαλο ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?
Φαίδων
10/06/2010 11:26
Εσείς κύριοι βουλευτές ζήτε με τέτοιους μισθούς? Θα έπρεπε να δίνετε το παράδειγμα για να ακολουθεί ο λαός. Αλλά εσείς εξασφαλίζετε μόνο τον εαυτό σας σε μισθούς και συντάξεις και τους παρατρεχάμενους σας. Κάποιοι από εσάς εξασφάλισαν και όλους τους απογόνους τους με καταλήστευση του λαού. Και όσοι δεν έκλεψαν είναι συνένοχοι γιατί δεν κατήγγειλαν το έγκλημα των άλλων. Επιστροφή όλων των κλοπιμαίων! Ισόβια στους κλέφτες! Μαύρο στους πολιτικούς!
ΓΙΑΝΝΗΣ.Κ
10/06/2010 11:21
Η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει!!!!!!!! Απλά δε το ανακοινώνουν επίσημα ακόμα.Είναι ζήτημα χρόνου οι πολίτες να βγούν στους δρόμους και να αρχίσει εμφύλιος!!! θα το δείτε.........
Ταξιάρχης
10/06/2010 11:16
Ούτε η πιο δεξιά κυβέρνηση στα πιο τρελλά όνειρά της δεν θα τολμούσε να κάνει αυτά που λέει πλέον το ΠΑΣΟΚ. Θλιβερός και άθλιος ο Λοβέρδος. Τι θα κάνει τώρα; Θα βγαίνει και θα μυξοκλαίει στα κανάλια; Επίσης έχω απορία να δω τι θα πουν όλοι οι κομπλεξικοί που χαίρονταν για τις περικοπές στο δημόσιο. Εγώ πάντως που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα το περίμενα.
george
10/06/2010 11:16
φάτε πασοκ να γουστάρετε, τους ψηφίσατε τους δώσατε αυτοδυναμία, φάτε την τώρα και απολαύστε το
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
10/06/2010 11:16
@elena 10/6/2010 10:40

Άγαπητή φίλη, άνοιξε τα μάτια σου και παρατήρησε τι συμβαίνει γύρω σου, στον ιδιωτικό τομέα του κράτους που λέγεται Ελλάδα. Θα βρεις όσα "ουσιαστικά στοιχεία" θέλεις...

Φιλικά,

Χρήστος

ΥΓ. Το μνημόνιο έχει ήδη υπογραφεί, μεταξύ κυβέρνησης και ΤΡΟΪΚΑΣ. Η ανακοίνωση σε μάρανε; Ή η ψήφιση του νομοσχεδίου; Και κανένα άλλο κόμμα να μη ψηφίσει το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση με 151 ψήφους το περνά και δε μιλά και κανείς...
κουλοι...στραβοι..στον Αγ. Παντελειμωνα
10/06/2010 11:00
..αυτο που θελουν να πετυχουν το πετυχαν.
Μας εχουν βαλει παροπιδες και κατευθηνουν 1000-2000 χρηματηστες, μια ολοκληρη υφιλιο.
Σε 3 μηνες σας βλεπω ολους παλι με σημαιακια οι μισοι με πρασινα και οι αλλοι μισοι με μπλε εδω στο ελλαδακισταν...να φωναζετε και να υποστηριζετε. Δεν ξυπνατε με τιποτα.
Μπορει βρε κανεις να επιβαλει κατι αν δεν συμφωνησειςη μαζα και οχι 2-3-4-5000 που βγαινουμε στον δρομο??? Προτηματε να βολευεστε με ψιχουλα και δεν βλεπετε την φρατζολα που σας αρπαζουν.
Μπορουν οι λιγοι να μαντρωσουν τους πολλους?
Ελα που απο οτι δειχνει μπορουν.
Ποτε δεν πιστεψα και ποτε δεν ψηφησα κανεναν.
Με λεγανε αντιδραστικο και αναρχικο στοιχειο.
Καλυτερα να με λενε ετσι παρα να μου λενε εις υγειαν του κοροιδου.
Μετα μας κυρισουν το "ου κλεψεις"
Βρε...οτι μπορω να κλεψω θα κλεψω....αφου με κλεβουν στα φανερα και ασυστολα και χωρις ντροπη.
Η πεινα ειναι ο οδηγος μου....αλλα αυτοι εχουν τον αχορταγο.

Ξερετε κανεναν επαγγελματια να μην ειναι....παρανομος????
Θελουν...η μαλλον νομιζουν οτι θα την γλυτωσουν. Κοβουν 10 και προτημουν να πληρωσουν 100 γιατι ξερουν οτι θα ξεφυγουν.....και θα τα πληρωσουν, ομως αν στριμωχθουν γιατι τις φυλακης τα σιδερα ειναι για τους λεβεντες...και αυτοι ολοι ειναι βουτηροπαιδα της μαμας,η του μπαμπα.
Καταγελειες στης καταγελιες και ας με λενε ρουφιανο και καρφι.
πειναω εγω θα πεινασεις και εσυ.
Και ...βαρδα μην με πει κανεις ΚΚΕ....γιατι με την αποκρουστικη "ακροπολη" που εχουν για αρχηγο και με της μπαναλ ιδεες τους, ειναι απλως σακκος υποδοχης δισαρεστημενων.......Κυβερνων κομμα και δεν μαζευει ουτε το 24% του λαου...σημαινει απλα....αποτυχια.......
King Lee
10/06/2010 11:00
Συγνώμη δεν έχω καταλάβει κάτι σε αυτή την χώρα... 1975-2009 σύνολο 35 Ολόκληρα χρόνια περνούσαμε μέλι γάλα... Ολα καλά, μονιμοποιήσεις αβέρτα, σπατάλες παρτι τρι-κούβερτα, Ολυμπιακοί αγώνες, χλίδα, αμάξια, δάνεια, διακοπές, τηλεοράσεις πλάσμα, διαρκείας κλπ... επενδύσεις στο μηδέν, διαφθορά στο ζενιθ, ανάπτυξη οριακή, τεχνολογία περιστασιακή.... Συμπέρασμα.. Τόσα χρόνια συντηρούσαμε απλά μια ψευδαίσθηση που μας βόλευε και ξαφνικά χάνουμε αυτό που δεν είχαμε ποτέ δικό μας... το Χρήμα. Ζούσαμε τόσα χρόνια με δανεικά και τόρα τα θέλουν Πίσω... Δείτε τα λεφτά που βγάζουν οι τράπεζες.. Το Υ μπροστά από τα νούμερα είναι το Ελληνικό χρήμα... Εχω να δώ μήνες Ελληνικό χαρτονόμισμα. Με κέρματα ελληνικά ζούμε. Ολα τα ΧΟΝΤΡΑ είναι δανεικά. ΤΕΛΟΣ
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕ!!!
10/06/2010 10:53
ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας): Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το σπαθί της Μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό ναυάγιο της Ελλάδας ρίχνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άϊχελ. Ο πολιτικός που ήταν από τους πρωταγωνιστές να μπει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, ή τουλάχιστον δεν παραποίησε όσο άλλοι προκειμένου να μπει στη ζώνη του ευρώ. ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των κερδοσκόπων στην οικονομική κρίση; - Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο ρόλο για τα όσα βλέπουμε σήμερα, έπαιξε η τελευταία κυβέρνηση των συντηρητικών της ΝΔ, η οποία αύξησε τρομερά το δημόσιο χρέος, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό και με το χρέος αυτό εξαπάτησε την Ε.Ε. Άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλη ήταν η πραγματικότητα που είδαμε έπειτα από αυτές. Οι κρατικές δαπάνες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ενώ μας έλεγαν ότι το χρέος έφθανε στο 6%, τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν πάνω από το 12%. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και όξυναν την κρίση. Εάν όμως δεν υπήρχε το τρομερό αυτό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή. Η Ελλάδα τους άνοιξε την πόρτα. Και μέσω της Ελλάδας, χτυπούν τώρα την ευρωζώνη και συνολικά την Ευρώπη. ΕΡ: Διατελέσατε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο καθιέρωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη, παραποίησε οικονομικά στοιχεία; Και αν ναι, ήταν μόνον η Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο; - Εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι την εποχή εκείνη, η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Όμως και τότε δεν εκπλήρωνε ένα κριτήριο: αυτό του συνολικού χρέους, το οποίο ήταν στο 60% (σ.σ. σήμερα- 130%!!!!). Η Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της στην κατάσταση αυτή. Το ίδιο συνέβαινε και σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Γενικά μπορώ να πω ότι η ελληνική στατιστική δεν είναι καλή. Ούτε και η φορολογική πολιτική. Για εμένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της το 2009. Δεν γίνεται να λες πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και μετά να ανακαλύπτουμε ότι είναι μεγαλύτερο του 12%. Αυτό είναι εξόφθαλμη εξαπάτηση. Είναι πρωτοφανές. Να τονίσω και κάτι ακόμη. Η Ελλάδα την εποχή ένταξης στο ευρώ, παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία στην Επιτροπή, αλλά και στην ΕΚΤ. Τα δύο αυτά όργανα εξέτασαν πολύ καλά τα στοιχεία και αυτοί ήταν που έδωσαν την έγκρισή τους για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η Ελλάδα μαγείρεψε τα οικονομικά της στοιχεία. ΔΕΞΙΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ
Χρήστος Πάτρας
10/06/2010 10:52
Θα ήθελα να βγή και να μου πεί αυτό το αποτυχημένο κατάλοιπο των συνταγματολόγων, ο Λοβέρδος, τι σχέσει έχουν τα ελλείματα του Δημόσιου τομέα με το ύψος των αποζημιώσεων και τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα..

Γιατί είναι προφανέστατο ότι ό Κος Λοβέρδος είναι ένας αισχρός και το χειρότερο και δειλός, κοινός ψεύτης..

Είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα ανωτέρω είναι under the table agreement μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και της κυβέρνησης χωρίς καμιά ανάμειξη του ΔΝΤ.

Σαν αντάλλαγμα του ότι η κυβέρνηση τους παρακρατά τον ΦΠΑ, τους έχει κόψει , μέσω των τραπεζών, την ρευστότητα αφού οι τράπεζες έχουν εντολή να χρηματοδοτούν τον ΟΣΕ και την ΔΕΗ με δις, τους έχει κόψει τα δημόσια έργα και στραγγαλίσει κάθε ανάπτυξη, τους δίνει τώρα την δυνατότητα να ξεσπάσουν πάνω στους εργαζόμενους..

Είναι ξεφτύλα και ντροπή και πρέπει να επέμβει άμεσα ο Πρωθυπουργός γιατί όχι με τις πέτρες θα τους πάρουμε, και εμείς ακόμη που τους στηρίξαμε, αλλά θα τους τρέχουμε πηδιώντας..

Το ξέρω ότι οι εκφράσεις μου είναι ακραίες, αλλά αυτά δεν θα είναι τίποτα με αυτά που θα πάθουν αν δεν συνέλθουν..

Και ύστερα μας λένε να μην "τσιμπάμε" στις φήμες και να μην πάρουμε τις καταθέσεις μας από τις Έλληνικές τράπεζες..

Τον κακό τους τον φλάρο που λέει και η μάνα μου..

Χρήστος
giorgos
10/06/2010 10:41
Ξύπνα κόσμε.... Έφυγε ο Κωστάκης, τα άρπαξε προφασιζόμενος ότι ανάλαβε σε κακό χάλι την Ελλάδα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Σε οκτώ χρόνια ρήμαξε όσο περισσότερο μπορούσε. Ήρθε η σειρά του Αμερικάνου τώρα, ανάλαβε λέει "διαλυμένο" κράτος από την ΝΔ, πρέπει να γίνουν "θυσίες" για να ξαναπάρει η χώρα τα πάνω της.... Για μία ακόμα φορά βλάκα Έλληνα σε δουλεύουν κανονικότατα. Να είστε σίγουροι ότι όποια επόμενη κυβέρνηση θα σκαρφιστεί τα ίδια: "Αναλάβαμε αποδεκατισμένο κράτος, Θα πρέπει να γίνουν θυσίες" κτλ κτλ κτλ.. Ο μόνος που ποτέ δεν θα θιχτεί από τις "πολιτικές" τους είναι το κεφάλαιο, πάντα ο μικρομεσαίος θα την πληρώνει την νύφη, μέχρι να μας πάρει ο διάολος στο τέλος... .... Εκτός και αν......... ............ ................. ..........................
elena
10/06/2010 10:40
τώρα βρήκαν τα ΜΜΕ αλλο θέμα για να μας πρήξουν τα συκώτια και να κινδυνολογούν?
ρε παιδιά ακόμα δεν εχει βγει απο το Υπουργείο Εργασίας καμία επίσημη ανακοίνωση κι εσείς τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου...
επιτέλους γιατί τρομάζεται και εκνευρίζεται τον κόσμο??
κατάντια.. για να πουλήσετε φύλλα εφημερίδων γράφεται ότι σας ερθει στην γκλάβα.. χωρίς ουσιαστικά στοιχεία!!!
επιτέλους πια.. βαρεθήκαμε
Παράγκας(ανάμεσα σε 1014000(!!!),πως έφτασαν τόσοι οι Κρ.Υπ;;;)
10/06/2010 10:39
(Το Μνημόνιο του Παράγκα)....Να μην "πειραχθεί" ο Ιδιωτικός Υπάλληλος!!!...........(Ούτε απεργεί, ούτε μόνιμος είναι, ούτε απαίτησε διατήρηση επιδομάτων...προπέλας!!!)....Νισάφι πια!!!............ΠΡΟΣ : Τρόικα, Κυβερνώντες, τωρινούς, πρώην και μελλοντικούς και "Τρώει"-κα.......... “Γνώμη: “Ο λογαριασμός για τη σίτιση στο… πρυτανείο”)_ "Η θεραπεία της β α ρ ι ά ς ασθένειας των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας μπορεί να γίνει με πολλές μεθόδους. Οι παράμετροι της λύσης που θα δοθεί, θα καθοριστούν από σημαντικούς πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Το υπέρτατο ωστόσο κριτήριο, με το οποίο εμείς οι πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι να κρίνουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, θα είναι το αν οι επιλογές της θα κατανέμουν δίκαια τα βάρη της διόρθωσης. Και με το δεδομένο αυτό, η λύση θα πρέπει να "πονέσει" περισσότερο αυτούς, που ωφελήθηκαν από τις σπατάλες πόρων του δημόσιου τομέα. Πρώτο μέτρο φυσικά που περιμένουμε από την κυβέρνηση, είναι το οριστικό κλείσιμο της στρόφιγγας των υπερβολών αυτών. Είναι ανυπόφορο να ακούμε, όσοι υπηρετούν τον ιδιωτικό τομέα, πως όλοι έχουν ευθύνες. Με λίγα λόγια εμείς οι πολλοί, του ι δ ι ω τ ι κ ο ύ τομέα, πιστεύουμε πως οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια του κράτους βρίσκονται μέσα και κοντά σε αυτό. Και βέβαια δεν πρόκειται εδώ μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και όλους τους σ ι τ ι ζ ό μ ε ν ο υ ς με πλήρη ασφάλεια εις το πρυτανείον. Στην άλλη πλευρά ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει τίποτε εγγυημένο, ούτε στο επίπεδο της κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες, ούτε ως μονιμότητα απασχόλησης για τους εργαζόμενους. Επίσης όλοι θα συμφωνήσουμε πως ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί την ελπίδα για γρήγορη έξοδο από την ύφεση, ενώ ήδη επιβαρύνεται με το απίθανο βάρος της γραφειοκρατίας. Και ας μην ξεχνάμε ότι τα βάρος της κρατικού κυκεώνα είναι ιδιαιτέρα υψηλό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να αποτελέσει τον κύριο στόχο των μέτρων για τη μείωση των δημόσιων ελλειμμάτων, μέσω της αύξησης των φόρων. Αυτό σημαίνει πως η περιστολή των ελλειμμάτων πρέπει να προέλθει στο μεγαλύτερο μέρος της, από περιορισμό των δαπανών. Αν τούτο υλοποιηθεί με παράλληλη πάταξη της διαφθοράς ακόμα καλύτερα. Αλλά η πάταξη της διαφθοράς δεν μπορεί να αποτελέσει μοναδικό όχημα για μείωση των κρατικών δαπανών. Η χώρα δεν αντέχει τόσο πολύ και τόσο α ν α π ο τ ε λ ε σ μ α τ ι κ ό κράτος.”""""(Πηγή: Η Ναυτεμπορική)
StraMan
10/06/2010 10:39
Καλα θα κανουν η κυβερνηση και τα ανδρεικελα αυτης, να αρχισουν να μαζευουν πισω τα αισχη που προτεινουν ως μετρα. Τωρα που προλαβαινουν ακομα... Γιατι καθε μερα που περναει, ο κοσμος πειναει ολο και περισσοτερο...και μετα σωζων εαυτω σωθητω!
Αλεκος Παναγουλης
10/06/2010 10:30
Η δικτατορια του κεφαλαιου κυριες και κυριοι, για την οποια εγραψε ο Μαρξ πριν 160 χρονια. Λοιπον η με το κεφαλαιο η με τους εργατες.
Δεν θα έρθει η ώρα που θα σας πάρουμε με τις πέτρες;
10/06/2010 10:27
Μέχρι τώρα μας αποκαλούσαν '''' γενιά των 700€ ''''. Από τώρα μπορούν να μας αποκαλούν ''''γενιά των 560 € ''''
Μαρία
10/06/2010 10:26
Οι άνθρωποι είναι γελοίοι, απαραδεκτοι, απατεώνες και λοποδύτες
ΣΑ.ΒΑΣ
10/06/2010 10:24
Πρόταση προς τους Πατριώτες Κυβερνώντες και Μη Βουλευτές.
Αντί να απολυθούν οι εργαζόμενοι για να σωθεί η Ελλάδα , να σταματήσουν να πληρώνονται οι ίδιοι (βουλευτές), μέχρι να ανακάμψει η οικονομία ( συμπεριλαμβάνεται και ο Πρωθυπουργός).
Πρώτα ο πολίτης και όχι ο πολιτικός !!!
M
10/06/2010 10:23
Είναι απορίας άξιο πως θα λυθούν τα προβλήματα της οικονομίας αν ο εργοδότης έχει δηκαίωμα να απολύει αβέρτα και να πληρώνει την αποζημίωση μετά από 6 μήνες. Η ΝΔ έδωσε τις φοροαπαλαγές και τους μειωμένους φόρους στο κεφάλαιο. Αυτά δεν τα έχει πάρει ακόμα πίσω το ΠΑΣΟΚ. Τώρα το ΠΑΣΟΚ προσφέρει τα εργασιακά δηκαιώματα. Θέλουν να μας κάνουν να δουλεύουμε σαν σκλάβοι και να τους λέμε και ευχαριστώ. Ως εδώ και μη παρέκει. Να το ανεχτώ ρε λαμόγια να μου πάρετε παραπάνω φόρους γιατί η οικονομία παραπέει. Να το δεχτώ ξέρωντας ότι τα λεφτά τα φάγατε εσείς και τα τσιράκια σας. Να δεχτώ ότι το κοινωνικό κράτος κατάρευσε και δεν μπορεί να μου προσφέριε πλέων τις υπηρεσίες υγείας, παιδείας κλπ που μου πρόσφερε. Αλλά το να χρησιμοποιείτε την κρίση ως αφορμή για να με μετατρέψετε από εργαζόμενο σε σκλάβο αυτό πάει πολύ. Φάνηκε τελικά το προσωπό σας. Είστε ο δούριος ίππος της Ελλάδας. Βγήκατε ως σοσιαλιστές αλλά μας προκύψατε χουντικοί και χειρώτερα. Η Ιστορία θα σας γράψει με μαύρα γράμματα, αν ασχοληθεί ποτέ μαζί σας. Φτου σας, Στις εκλογές ούτε εσείς, ούτε η ΝΔ θα πάρουν την ψήφο μου. ΛΑΜΟΓΙΑ - ΑΠΑΤΑΙΩΝΕΣ - ΛΗΣΤΕΣ.
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
10/06/2010 10:19
Γιατί δεν φορολογείτε με 30% τα υπερκέρδη των τραπεζών?

Γιατί πνίγετε τον φουκαρά τον μισθωτό? δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι καταστρέφετε την κατανάλωση και άρα την ανάπτυξη και την οικονομία?

Γιατί δεν βγαίνετε στους δρόμους να κόψετε χιλιάδες κλήσεις παράνομων παρκαρισμένων στα πεζοδρόμια και μοτοσυκλετών που μας παίρνουν τα αυτιά με τις εξατμίσεις τους?

Γαιτί δεν δημεύτετε περιουσίες πολιτικών που αδικαιολόγητα έχουν με 10 χρόνια βουλευτιλίκι πάνω από 4 ακίνητα?

αυτό δεν είναι σοσιαλισμός είναι ανικανότητα και φόβος να συγκρουστείτε με τους κλέφτες....
κλέφτες!!!!!!!!!!
Ζαρατούστρα
10/06/2010 10:13
Αυτοί που μιλάνε για ΠΑΜΕ και ΚΚΕ, μπορούν να αναφέρουν το παράδειγμα μιας κομουνιστικής χώρας που υπάρχει δημοκρατία και ο λαός της ζει καλά. Μιας όχι δύο.
Ουίνστον Τσόρτσιλ
10/06/2010 10:11
Καπιταλισμός = Η άδικη διανομή του πλούτου
Κομουνισμός = Η δίκαιη διανομή της φτώχειας
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
10/06/2010 10:07
Αγαπητέ <<Παράγκα) έχεις καμία αμφιβολία ότι στις επόμενες εκλογές η δύναμη των κομμάτων εξουσίας θα αυξηθεί.
Ψάξε να βρείςτην αιτία, το αποτέλεσμα ειναι γνωστό.
Παράγκας (Ιδιωτικός υπάλληλος αχρωμάτιστος)
10/06/2010 10:03
Παρακαλώ, σιωπή...τώρα μιλάει το Δ. Ν. Τ. ή Ε. Ε. ή μήπως η Λέσχη Μπιντελμπερκ ή το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (;), μπερδεύτηκα....(Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα ;;;)
JIM
10/06/2010 09:54
Η παρεμπόδιση της δικαιοσύνης έστω και με μπλάνκο είναι αδίκημα, η απόκρυψη φορολογικών στοιχείων είναι αδίκημα, Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ γιατί δεν κάνει μηνύσεις στην εταιρεία SIEMENS, στους υπαλλήλους και λογιστές της ??? Τα έχει πάρει και ο εισαγγελέας ???
Σ.Μ.
10/06/2010 09:52
Πάρτε τα, πάρτε τα όλα. Κι όταν ένα πρωί δεν θάχουμε να φάμε, τι ακριβώς περιμένετε να γίνει ; Να πεθάνουμε από την πείνα για να παραμείνετε χορτάτοι εσείς ; Έχετε την εντύπωση ότι οι Έλληνες οικογενειάρχες είναι ηλίθιοι ψευτοαλήτες σαν αυτούς που βάλατε να κάψουν την Marffin ;
Ότι θα κάνουν ότι τους πείτε για ένα κομμάτι ψωμί ; Είστε γελασμένοι επίορκα μιάσματα, παράσιτα της Δημοκρατίας. Εμείς θα κάψουμε εσάς, τις οικογένειές σας, τα σπίτια σας με πλήρη συναίσθηση ότι αυτή μας η πράξη θα διασώσει τη χώρα και τις οικογένειές μας από την εισβολή, τη λεηλασία και το πλιάτσικο της συμμορίας σας.
delaxo
10/06/2010 09:46
Τι σχέση έχουν αυτά με το "δημόσιο έλλειμα"? Αυτό δεν ήταν το πρόβλημα, ή μήπως το ξεχάσαμε?
Obama bin Laden
10/06/2010 09:46
Ζήτω ο σοσιαλισμός ! Ζήτω το ΠΑΣΟΚ!
Δημοσθενης Μπογδης
10/06/2010 09:43
Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον το μέτρο αποπληρωμής των προμηθευτών με υγειονομικά υλικά , εργαλεία και μηχανήματα στα Νοσοκομεία μας με Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου . Είναι Ελληνική λύσης στις πιέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ και εφαρμογή του Δόγματος Παπανδρέου <<να ματώσουμε όλοι και παντού >> .

Το κεφάλαιο ( στην περίπτωση εδώ τα χρήματα των έμπορων και εισαγωγέων που κατά καιρούς στο παρελθόν έκαναν φανταστικά κέρδη ) που με τις συντεχνίες και τα κόλπα των μεγαλογιατρών και των όσων πουλημένων από το ίδιο το ΕΣΥ συναρμολογούσαν και διάλεγαν προϊόντα κατά περιπτώσεις <<ανταλλαγμάτων και μιζών >> , χρειάζεται να κατεβάσει τον πήχη των διεκδικήσεων του από το Δημόσιο .
Η προεξόφληση των ομολόγων αυτών από τις τράπεζες με έκπτωση μόνον 19% είναι πολύ ήπια .

Αν ρωτούσε κάποιος έμενα θα ανέβαζα ( έτσι χοντρικά εφόσον δεν ξέρω τα απόλυτα πόσα που παίζονται εδώ και μόνο σαν μια άποψη ) την έκπτωση σε 35% και θα έβαζα και μια υποχρεωτική φόρμουλα στις τράπεζες όχι μοναχά να αποπληρώνουν τα ομολογά αλλά και να καθυστερούν την δική τους είσπραξη από το κράτος σε μια λογική διορία .
Αυτό θα είναι το λιγότερο αντισταθμιστικό στις θυσίες σε που υφίσταται ο απλός εργαζόμενος και συνταξιούχος που βλέπει τις απολαβές του να μειώνονται και έτσι να νοιώθει περήφανος ότι συντελεί στην Σωτηρία της πατρίδας και του ασφαλιστικού του συστήματος .
Σοσιαλισμός
10/06/2010 09:40
Αυτός είναι ο νεο-σοσιαλισμός! τολμούν ακόμα να αποκαλούνται "προοδευτική" και "σοσιαλιστική" κυβέρνηση; αυτοί είναι χειρότεροι κι από τον Ανδριανόπουλο Ποιοι τον ψήφισαν;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
10/06/2010 09:33
Συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά στη κυβέρνησή μας (ντρέπομαι και μόνο που τη λέω "κυβέρνησή μου"). Με τέτοια μέτρα θα ορθοποδήσει το κράτος μας; Με την εξαθλίωση των νέων (35% ανεργία στις ηλικίες 18-25) και των ηλικιωμένων ("τσεκούρι" σε συντάξεις και επιδόματα συνταξιούχων).

Συγχαρητήρια και πάλι στη κυβέρνηση. Θα καταφέρει ό,τι δε κατάφεραν εδώ και χιλιάδες χρόνια οι Πέρσες, οι Οθωμανοί, οι Φράγκοι και οι Γερμανοί...

Και δεν είναι λίγοι οι πολίτες αυτής της χώρας που, την ώρα που συμβαίνουν όλ'' αυτά, υποστηρίζουν ακόμη πως: "αφήστε τις διαμαρτυρίες και σηκώστε τα μανίκια να δουλέψετε να πάει μπροστά η χώρα". Ποιοί να δουλέψουν ρε; Οι άνεργοι που σε λίγο θα αποτελούν το 25% στο σύνολό τους; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας... εμείς πληρώνουμε, εμείς απολυόμαστε, εμείς εξαθλιωνόμαστε, τα δικά μας παιδιά δεν έχουν μέλλον και κάτι Καραμανλήδες, κάτι Τσοχατζόπουλοι και λοιποί συγγενείς μιζαδόροι, υπαίτιοι της κατάστασης, κυκλοφορούν ελεύθεροι... Μη σας παραμυθιάζουν με την ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων και του λαού... Εγώ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, αλλά την ευθύνη των απλών δημοσίων υπαλλήλων (όχι μεγαλοδιευθυντών και μεγαλοστελεχών ΔΕΚΟ) και της νοοτροπίας του απλού ελληνικού λαού την ορίζω στο 5% του προβλήματος! Τόσο είναι κύριοι η ευθύνη μας, όταν οι μίζες στον ΟΤΕ, στη SIEMENS και λοιπές "εργολαβίες", σύμφωνα με δηλώσεις πολιτικών στελεχών, φτάνουν σε τρισεκατομμύρια! (όχι απλά δις...)

Ο Μίκης το είπε ξεκάθαρα... ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη βουλή και να ορίσει εθνική με κυβέρνηση νέα άτομα από τον πνευματικό χώρο, αδέσμευτα. Έξω από ΔΝΤ και Ευρωζώνη... Τότε θα σηκώσουμε κύριοι τα μανίκια και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας... Αφυπνίσου Έλληνα, ακόμη δεν είναι αργα...

"ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Φιλικά,

Χρήστος
as
10/06/2010 09:08
-Σοσιαλισμός: Κοινωνικοοικονομική θεωρία που αποβλέπει στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
-Σοσιαλδημοκρατία: Πολιτική ιδεολογία που επιδιώκει τις κοινωνικοοικονομικές αλλαγές του σοσιαλισμού με βαθμιαίες μεταρρυθμίσεις.
-Μετά τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει έναν σοσιαλισμό δικιάς του πατέντας, τον σοσιαλισμό με απάνθρωπο ή νεοφιλελεύθερο πρόσωπο.
-Μέτρα απαράδεκτα για ένα κόμμα που τολμά να αυτοαποκαλείται σοσιαλιστικό.
-Ο λαός έχει σκύψει όχι γι΄ αυτό που πάει το μυαλό σας αλλά για να αρπάξει την πέτρα στο χέρι, αλλά ακόμα όμως δεν την έχει εκσφενδονίσει, είναι ζήτημα λίγου χρόνου.
888
10/06/2010 09:04
Λομβέρδο
μαζέψτε το γιατι θα σας πάρει κασι θα σας σηκώσει!!!

Αυτό το μέτρο όχι μόνο δεν θα φερει "ανάκαμψη" και "αναπτυξη", αλλά θα εξωθήσει τα λαμόγια "επιχειρηματίες" να "ακούσουν" τους λογιστάδες που μιλούν για περικοπές, και μειώσεις αντί να διασφαλίσει ότι δεν θα καταστρατηγηθεί το μέτρο με απολύσεις και αυξηση της ανεργίας!!!!

Η ανάπτυξη έρχεται με την "αυξηση΄'' της παραγωγικότητας που επακόλουθο έχει την μείωση του κόστους παραγωγής και συνεπώς την αυξηση της ανταγωνιστικότητας.
Για παράδειγμα αυριο σε εισαγωγική αυτοκινητων θα ανακοινωθεί στο προσωπικό τους μείωση αποδοχών 20% και ικανός αριθμός από αυτούς θα απολυθεί με την ψήφιση του νόμου αυτού!!!!

Λομβέρδε προσεχε, γιατι οι καρεκλοκένταυροι του ΔΝΤ το μόνο που ξέρουν είναι από νεοφιλελευθερισμό και δεν έχουν ιδρώσει ποτε στην ζωή τους!!!!
Αυτό που έιπε ο Γιωργος " θα μας πάρουν με τις πέτρες" φοβάμαι ότι θα γίνει πραγματικότητα!!!!
Θα σας πάρουμε με τις πέτρες εμεις που σας ψηφίσαμε!!!!!
Foufoutos
10/06/2010 09:04
Καλά τελικά από ότι φαίνεται οι μισθοί και οι αποζημιώσεις είναι το πρόβλημα τους. Τα υπόλοιπα ακόμη να τα αλλάξουν.
Κύριε Παπανδρέου το μεγάλο πρόβλημα είναι η τεράστια διαφθορά στο Δημόσιο. Αυτήν πρέπει να κηνυγήσετε. Τώρα αν ο απολυμένος στον ιδιωτικό τομέα πάρει λιγότερα και με δόσεις αυτό βολεύει την πλουτοκρατία (όπως λέει και το ΚΚΕ) και δεν λύνει τα προβλήματα.
M.N.
10/06/2010 09:02
Επειδή αρχίζουν, από τη μια να πληθαίνουν οι διάφοροι φωτισμένοι αστοί, που προτείνουν λύσεις για το δημόσιο χρέος, κι από την άλλη δε λείπουν διάφοροι αριστεροί που αποφάσισαν να... επαναφέρουν (!) το ΚΚΕ στον ίσιο δρόμο,

εκτός από την τελευταία (χτεσινή μόλις) δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα - δημοσιεύεται στη σελίδα 7 του σημερινού Ριζοσπάστη -

(τους) υπενθυμίζουμε την αμέσως προηγούμενη - από τις πάρα πολλές - αναφορά του ΚΚΕ σχετικά με το δημόσιο χρέος.

*

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος, που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο, μεταξύ άλλων, τονίζεται:

Τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, οι φοροαπαλλαγές τους και οι κρατικές χρηματοδοτήσεις δημιούργησαν την κρίση και το δημόσιο χρέος, που ο λαός πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει, θυσιάζοντας τα δικαιώματά του στη δουλειά, στους μισθούς, στην Ασφάλιση και στις συντάξεις (Ριζοσπάστης, 5/6/2010).

*

Επομένως:

Ούτε διαπραγμάτευση, ούτε αναδιαπραγμάτευση.

Ούτε διάρθρωση, ούτε αναδιάρθρωση.

Ούτε ελεγχόμενη, ούτε... ανεξέλεγκτη πτώχευση.

Ούτε στάση, ούτε παράταση πληρωμών,

ούτε τίποτα απ'' όλες αυτές τις διαχειριστικές προτάσεις που εισηγούνται στον καπιταλισμό εναλλακτικές μανούβρες, για να ξεπεράσει την κρίση του φορτώνοντάς τη στο λαό.

Παράγκας
10/06/2010 08:56
"Ανατροπή στα εργασιακά με διαδικασίες-εξπρές"... "Με διαδικασίες-εξπρές προχωρούν οι μεγάλες ανατροπές στα εργασιακά. Οπως προβλέπεται στο μνημόνιο, οι εισαγωγικοί μισθοί για τους νέους θα είναι χαμηλότεροι από εκείνους της Συλλογικής Σύμβασης.".........Το "Εξπρές του Μεσονυχτίου" και το "Μεροκάματο του τρόμου"...αλλά στα δικά τους εργασιακά;;;;;
greekman
10/06/2010 08:56
με τις υγειες μας ....παλι για τους επιχειρηματιες δουλευει η κυβερνηση ....μπραβο ρε παιδια ετσι να δουλευουμε σαν σκυλια για να τα οικονομανε αλλοι.Πειτε σε αυτους τους νεους οτι τα ονειρα τελειωσαν ..Τωρα ποια εχει δουλεία
Παύλος Ξανθόπουλος
10/06/2010 08:49
Καιρός τώρα να ενωθούμε ώστε να βάλουμε τέλος στις ανατρεπτικές απόφασις τις ξενοκίνητης κυβέρνησις "παπαντρεου"... ΠΑΜΕ..... Μην κάνετε σαν γκόμενες που πέφτουν στα χερια "επιτήδειων γραβατωμένων νταβατζήδων".... Ο λαός μας δεν πρέπει να πέσει θύμα μαστροπείας ! Για τα παιδιαμας τουλάχιστον εάν όχι για την από πολλοί καιρό τώρα χαμένη "τιμιμας"... Αίντε παιδιά,ΠΑΜΕ....
Οργισμένος
10/06/2010 08:34
Κύριοι δημοσιογράφοι σε ποιό σημείο του μνημονίου λέει ότι πρέπει να σε απολύουν οι εργοδότες πιό φτηνά...για πέστε μας...γιατί εγώ δεν το βρίσκω.Εκτός εάν μιλάμε για συμφωνίες που λέγονται αλλά δεν γράφονται...ούστ ρε ξεφτίλες....
Γειά σου ρε Λοβέρδε σοσιαλιστή μου εσύ...λίγη ντροπή και να παραιτηθείς δεν έχεις πάνω σου ρε; Αλλά ξέχασα θέλετε να σώσετε την Ελλάδα οπότε δεν γίνετε να παραιτηθείς.....
Παράγκας(ιδιωτικός Υπάλληλος, αχρωμάτιστος)
10/06/2010 08:26
Η χαρά μου α π ε ρ ί γ ρ α π τ η, δεν χ ω ρ ά ε ι σε αυτό το πλαίσιο που γράφουμε την άποψη μας, παράλληλα όμως έχω απορία τι μήνυμα αρχικά θα δώσει στις δημοτικές ο Ιδιωτικός Υπάλληλος-ψηφοφόρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος και εν συνεχεία σε βουλευτικές εκλογές...