Η Κομισιόν με νέα έκθεσή της προειδοποιεί

Μετεξεταστέα η Αθήνα από το πρώτο τρίμηνο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2010 07:00 |
 Μετεξεταστέα η Αθήνα από το πρώτο τρίμηνο!
Απόβαση στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. Μάλιστα το ΔΝΤ ανοίγει και γραφείο στην Αθήνα

Προ του ενδεχομένου να μην είναι σε θέση στα τέλη του χρόνου να εκπληρώσει βασικές της υποχρεώσεις, όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς η υλοποίηση του μνημονίου που έχει συνυπογράψει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν- και αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου- προχωρά με ρυθμό... χελώνας.

Αρμόδιες κοινοτικές πηγές εκφράζουν πλέον σοβαρή ανησυχία για την ύπαρξη ακόμη και πολιτικής βούλησης να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις της Αθήνας, σημειώνοντας πως δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό. Οπως λένε, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεν ζήτησε να γίνει καμία διαπραγμάτευση, ούτε απάντησε στην επιστολή της Κομισιόν που του εφιστούσε την προσοχή στις αποκλίσεις του σχεδίου του από τα οριζόμενα στο μνημόνιο- δήλωνε όμως δημοσίως ότι προσπαθεί για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει υπογραφεί! Μάλιστα, οι περίφημοι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονταν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα είναι τεχνικού επιπέδου, κλιμάκιο κατώτερο του τομεακού διευθυντή κ. Ναγκουέιρε, με αρμοδιότητα απλώς την καταγραφή όλων των θεμάτων που αφορούν το μνημόνιο και καμιά αρμοδιότητα διαπραγμάτευσης.

Καθυστερήσεις. «Φοβούμαστε ότι αυτό που γίνεται με το Ασφαλιστικό θα γίνεται- και γίνεται ήδη- σε μια σειρά από τομείς που χρήζουν επείγουσας δράσης, εάν πράγματι η Ελλάδα θέλει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και να επιστρέψει στις αγορές», έλεγαν απογοητευμένοι ανώτεροι κοινοτικοί. Και απαριθμούσαν χαρακτηριστικά ότι η ίδια καθυστέρηση παρατηρείται στον τομέα της αγοράς εργασίας- που επίσης θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με ρυθμίσεις στο ζήτημα των απολύσεων, του ποσού και του τρόπου καταβολής της απόλυσης, της τροποποίησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σαφής είναι και η δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σχετικά με τον ΟΣΕ, επίσης, μέχρι το τέλος Ιουλίου. Παρ΄ όλα αυτά, στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την εβδομάδα που πέρασε για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας μίλησε γενικώς για παραχωρήσεις μακροχρόνιας εκμετάλλευσης, δείχνοντας σαφώς πως και στο ζήτημα του ΟΣΕ υπάρχει απροθυμία, όπως το ίδιο έχει παρατηρηθεί και στο ζήτημα της απελευθέρωσης των μεταφορών, κυρίως όσον αφορά τις άδειες για ιδιοκτήτες φορτηγών. Καθυστερήσεις βέβαια παρουσιάζονται και στην υπόθεση του εξορθολογισμού της λειτουργίας των νοσοκομείων, της ανά μήνα δημοσιοποίησης όλων των οικονομικών στοιχείων- περιλαμβανομένων των πεπραγμένων των δημοσίων επιχειρήσεων- και πάει λέγοντας.

Κοινοτικές πηγές εκφράζουν πλέον σοβαρή ανησυχία για την ύπαρξη ακόμη και πολιτικής βούλησης να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις της Αθήνας

Δεν θα μας δώσουν την τρίτη δόση με τα 9 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου

Αυτό που κυρίως τρομάζει την Κομισιόνκαι τους ελεγκτές της που θα συντάξουν την έκθεση του Ιουλίου- είναι αυτό που τρομάζει ταυτοχρόνως και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου! Πρόκειται για τη σημαντική υστέρηση εσόδων που παρατηρείται μέχρι τώρα- και στην οποία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών στο Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς όμως να προκαλέσει ιδιαίτερη συγκίνηση στους συναδέλφους του. Το χειρότερο είναι πως παρά τους ισχυρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου ότι «οι δαπάνες πάνε κάπως καλά», στην πραγματικότητα κι αυτό είναι πλασματικό: απλώς, το κράτος δεν εξοφλεί τους δανειστές του, ενώ ο προϋπολογισμός ουσιαστικά δεν υφίσταται, αφού μόνον οι κοινωνικές δαπάνες (κυρίως οι συντάξεις) στο πρώτο τρίμηνο του έτους απορρόφησαν το 50% των κονδυλίων που είχαν προορισθεί για το σύνολο του 2010!

Στην έδρα της Κομισιόν, η διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί περιγράφεται πολύ απλά: στην έκθεση του Ιουλίου, η ελληνική κυβέρνηση θα κρίνεται μετεξεταστέα και θα προειδοποιείται με αυστηρότητα πως οφείλει τάχιστα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το μνημόνιο, αλλιώς θα κινδυνεύει να τεθεί εκτός μηχανισμού. Εάν η κυβέρνηση κάνει ορθοπεταλιά μέσα στο καλοκαίρι, μπορεί τον Οκτώβριο να βρει άλλη αντιμετώπιση και να λάβει την επόμενη δόση των 9 δισ. ευρώ. Διαφορετικά, θα εισπράξει αυτό που λέγεται «τελεσίγραφο» και τον Δεκέμβριο η τρόικα δεν θα εκταμιεύσει την τρίτη δόση που ανέρχεται σε άλλα 9 δισ. Πρακτικά- και με τις δεδομένες ανάγκες- αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορεί η κυβέρνηση να εκπληρώσει ούτε τις πλέον βασικές της υποχρεώσεις. Κι όλα αυτά, όπως προειδοποιούν οι αρμόδιοι, σε ένα κλίμα κοινωνικής δυσφορίας ή και έκρηξης. Στις Βρυξέλλες, ωστόσο, επισημαίνουν ότι αυτό είναι η «ευθύγραμμη περιγραφή».

Οπως λένε, «δεν είμαστε οι μόνοι που βλέπουμε την ελληνική κυβέρνηση απρόθυμη να προσαρμοσθεί. Το ίδιο βλέπουν κι οι αγορές. Κι έτσι ο στόχος του όλου μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, που είναι να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατόν στις αγορές και να μπορεί να δανείζεται, απομακρύνεται». Οπως εξηγούν, υπήρχε η ελπίδα ότι περίπου στα μέσα του 2011 η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές και οι ελληνικές τράπεζες, για τις οποίες τώρα οι αγορές είναι κλειστές και δανείζονται μόνον από την ΕΚΤ, να επιστρέψουν περίπου στις αρχές του 2011.

Αυτή τη στιγμή ο στόχος μοιάζει ανέφικτος, λένε, και τονίζουν ότι εάν η Ελλάδα μείνει εκτός αγορών για πολύ καιρό θα βρεθεί μπροστά από ένα εφιαλτικό δεδομένο: το 2014, τελευταίο έτος του προγράμματος, να πρέπει να αναχρηματοδοτήσει δημόσιο χρέος της τάξεως των 70-80 δισ. ευρώ, κάτι ουσιαστικά ανέφικτο.

«Αυτά βλέπουν οι αγορές και συνεχίζουν να κάνουν σενάρια για πτώχευση της Ελλάδας ή για αναδιάρθρωση του χρέους της», εξηγούν οι κοινοτικοί και προσθέτουν δηκτικά: «Είναι στο χέρι σας, ξέρετε το τι θα γίνει»...


«Είσαστε στο μικροσκόπιο, δεν θα μας ξεφύγει τίποτα»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Καλοκαίρι στην Αθήνα θα περάσουν οι αντιπροσωπείες των ΔΝΤ- ΕΚΤΕ.Ε.
Για... απόβαση στην Αθήνα ετοιμάζονται τον Ιούνιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να δρομολογήσουν τον έλεγχο για την εφαρμογή του μνημονίου.

Πηγές από τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και την Ουάσιγκτον προειδοποιούν, με μια φωνή, ότι «τώρα πρέπει να δοθεί η μάχη για να μην αποκλίνετε ούτε κατ΄ ελάχιστον απ΄ τους στόχους» και ότι πρέπει να στηθούν οι μηχανισμοί για την εφαρμογή του μνημονίου. Γνωρίζουν, όμως, παράλληλα, οι ίδιες πηγές ότι τα πρώτα σημάδια είναι ανησυχητικά. Οι μεγάλες αδυναμίες, όπως οι ίδιοι τις επισημαίνουν, αφορούν:

●Την κοινωνική ασφάλιση και ειδικότερα τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων.

●Την υγεία και ειδικότερα τις δαπάνες των νοσοκομείων. ●Τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα νοσοκομεία. Το γεγονός ότι το α΄ τρίμηνο του έτους η φαρμακευτική δαπάνη των Ταμείων αυξήθηκε κατά 60 εκατ. ευρώ, ενώ ο στόχος για το σύνολο του έτους είναι να μειωθεί κατά 1,1 δισ. προκάλεσε σοκ στους δανειοδότες της Ελλάδας, αφού αντιλαμβάνονται ότι ο στόχος γίνεται ανέφικτος. Πληροφορούνται επίσης με δέος ότι οι υπερτιμολογήσεις των προμηθειών των νοσοκομείων παραμένουν ανεξέλεγκτες, με τις τιμές για την ίδια προμήθεια υλικού σε δυο νοσοκομεία να αποκλίνουν κατά 400%! Και φυσικά τα χρέη των νοσοκομείων να συσσωρεύονται. «Δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτό, να κόβετε από τους μισθούς, για να πληρώνετε τις υπερτιμολογήσεις σε φάρμακα και προμήθειες των νοσοκομείων», σημείωνε πηγή της τρόικας. Το υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει υποχρέωση να δημοσιεύει κάθε μήνα, αρχίζοντας από τον Ιούνιο, στοιχεία για όλους αυτούς τους οργανισμούς, Ταμεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ, όπου προς το παρόν επικρατεί χάος. «Προσοχή, τα στοιχεία πρέπει να είναι αξιόπιστα», σημειώνει η πηγή της τρόικας και προσθέτει.

«Είσαστε στο μικροσκόπιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει τίποτα ». Η «απόβαση». Η «απόβαση» της τρόικας θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες με διάφορες επιμέρους αποστολές.

●Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να έρθει αντιπροσωπεία ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ για να εκτιμήσει την πορεία εφαρμογής του μνημονίου. Οι συμμετέχοντες θα συντάξουν «ενδιάμεση έκθεση», την οποία θα υποβάλουν σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, χτυπώντας τα πρώτα επίσημα καμπανάκια για τα προβλήματα που θα εντοπίσουν. Θα ακολουθήσει νέα αποστολή στα τέλη Ιουλίου, για να συντάξει την τελική έκθεση, από την οποία θα εξαρτηθεί η χορήγηση της δεύτερης δόσης του δανείου.

●Στις 9- 20 Ιουνίου θα έρθει στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να ασχοληθεί ειδικά με το τραπεζικό σύστημα. Για τον ίδιο σκοπό βρίσκεται ήδη εδώ υψηλόβαθμη τριμελής αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

●Αλλοι τεχνοκράτες του ΔΝΤ αναμένεται να καταφθάσουν την ίδια περίπου περίοδο για να δώσουν «τεχνική βοήθεια» στο υπουργείο Οικονομικών, σε δύο τομείς: τη φορολογική διοίκηση και τη διαχείριση των δημοσίων δαπανών. Με τα δυο αυτά θέματα είχαν ασχοληθεί οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Αθήνα και ετοίμασαν μάλιστα και σχετικές εκθέσεις στις οποίες επισημαίνουν τι πρέπει να γίνει για να μπορέσει το υπουργείο Οικονομικών να επιτύχει τη δημοσιονομική εξυγίανση. Τέλος, το ΔΝΤ αποκτά οσονούπω μόνιμο γραφείο αντιπροσωπείας στην Αθήνα με δύο εκπροσώπους του.

69
Καραμπιφτέκας
31/05/2010 06:26
Μετανάστευση ή Επανάσταση...
Παρις
30/05/2010 22:40
Φοβερο.
Σε ενα τοιχο στο Χαλανδρι διαβασα.
Ελληνας δεν γεννιεσαι ουτε και γινεσαι. Καταντας!!!!
αντωνης
30/05/2010 22:03
@Χρήστος Πάτρας 30/5/2010 13:37 Απο τον προυπολογισμο του 2010: http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/proyp/index.html.. <<Το εισόδημα που αποκτάται από Εταιρεία Επενδύσεων στην Ποντοπόρο Ναυτιλία (ΕΕΠΝ), καθώς και το εισόδημα που αποκτούν εξ αυτής οι κάτοχοι, είτε υπό τη μορφή μερισμάτων, είτε υπό τη μορφή διανομών του κεφαλαίου και της υπεραξίας αυτού απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος. >> Τα σχολια ειναι περιττα. νομιζω, για το αν θα φυγουν η αν θα μεινουν οι εφοπλιστες...
Ι.Δ.
30/05/2010 20:35
Πού είναι τέλος πάντων οι "τζάμπα μάγκες" του ΠΑΜΕ και όλων των ψευτοεπαναστατών;;;; Μόνο τα ΠΛΟΙΑ με τους τουρίστες ξέρουν να διώχνουνγια να μην μας αφήνουν εδώ τα λεφτά τους, ΑΛΛΑ κάνουν τις ΚΟΤΕΣ μπροστά στους ξένους "ρουφιάνους" που τολμούν ακόμη και να εγκαθίστανται στη χώρα μας για να μας ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ το αίμα;;;;; Να κάνουν ελέγχους, αλλά όχι και τόσο προκλητικά. Το σύνθημα είναι: "GOLDEN BOYS GO HOME . HOW MUCH...YOU ARE PAID??? " . Θα πιάνουν και φιλίες με κάτι γωνστούς τύπους ντόπιους τουφιάνους που πάντα ξεφυτρώνουν για να γλύφουν, όπως εκείνοι που "κατέδωσαν" ότι έχουμε αργία ακόμη και...στα Θεοφάνεια.
Σοσιαλιστής
30/05/2010 20:07
Γ.Γ 30/5/2010 18:04
Εσυ σίγουρα βιομηχανος ή golden boy είσαι. Αν είσαι εργαζόμενος΄λυπάμαι για την κατάντια σου.
Βασίλης
30/05/2010 19:33
Χρήστο,

ψιλά γράμματα,εδώ όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Η ανικανότητα των κυβερνήσεων να οργανώσουν την μεταποίηση μας εντός ΕΕ και να διαπραγματευτούν το ρόλο της (μόνο για γεωργικές επιδοτήσεις πανηγυρίζαμε...) κατέληξε στο να ονομάζουμε ''βαριά βιομηχανία'' (Κ. Καρμανλής) τον τουρισμό... δηλαδή ως χώρα τεχνολογία μηδέν, επιστήμη μηδέν και η συνεισφορά μας στην ΕΕ και τον κόσμο περιστρέφεται γύρω απο το οικόπεδο που γεννηθήκαμε...δυστυχώς απο το Ελληνικό οικονομικό θαύμα (με τις στρεβλώσεις του) του 50, 60 μας έμεινε μόνο η ναυτιλία...

εγώ παντως ντρέπομαι να θεωρούμε το ''γκαρσόνι της Ευρώπης'' (Α. Παπανδρέου) και δεν πιστεύω ότι ''αυτή είναι η Ελλάδα'' (Σημίτης) ούτε ότι με πράσινη ανάπτυξη στα λόγια και γεμάτα πιστόλια (ΓΑΠ) θα πάμε μπροστά...

Ευτυχώς που τα πλοία κινούνται αλλιώς και η ναυτιλία μας θα είχε τα χάλια που έχουν πλείστοι άλλοι τομείς- κουράγιο μας γιατί με τους ''Δανούς πολιτικούς και ψηφοφόρους'' τι να ασχολήσαι με ποδόσφαιρο- τι με πολιτική ένα και το αυτό...

''μη μου τους κύκλους τάρεττε''
Ζωντανός-Νεκρός
30/05/2010 19:15
Δυστυχώς εμφανίζεται πλέον καθαρά ότι οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται να μας βοηθήσουν. Αλλιώς από την αρχή θα έκαναν τα εξής: Θα έφερναν τους καλύτερους ξένους ψυχιάτρους και θα μας αποκάλυπταν το πόσο εξαρτημένοι είμαστε από το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Θα μας έλεγαν τι συνέπειες έχει αυτή η εξάρτηση και ποιες μεθόδους πρέπει να ακολουθήσουμε για να απαλλαγούμε από το σύνδρομο γιωργοκωστάκηδες (νατοι, νατοι πετιούνται....βλέπω στο βάθος να έρχεται ο μεγάλος ιππότης πάνω στο πράσινο άλογο, ντυμένος με γαλάζιο κοστούμι.... και ναι τον λένε Κώστα Γεωργίου ή Γεώργιο Κωνσταντίνου...ο τέλειος συνδυασμός σωτηρίας της γραικοσύνης). Μας άφησαν στα χέρια μικροτήτων που πλέον δεν μπορούν να μας κοροιδέψουν. Πάραυτα δουλευόμαστε μια χαρά μόνοι μας και περιμένουμε με αγωνία και μια φαγούρα στα .... μας να έρθει ο νέος κομματικός ηγέτης να διαχειριστεί τη μιζέρια μας. Όπως ανεχτήκαμε τα συνθήματα περί ισχυρής Ελλάδας τώρα θα ανεχτούμε τα συνθήματα το μη χείρον βέλτιστον, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. τραβάτε με κι ας κλαίω, τα θέλει ο κ...σας και για το Λοβέρδο, ένας κοντός θα μας σώσει (τελειώσει).
@ΓΓ
30/05/2010 19:09
Ο κομμουνιστής φταίει κύριε που 1. από νοσοκομείο σε νοσοκομείο υπάρχουν διαφορές προμηθειών (ίδιου υλικού) μέχρι και 400%; 2. ένα σωρό κόσμος πήρε παράνομα αναπηρική σύνταξη; 3. που χιλιάδες εργάτες (Έλληνες και ξένοι) εργάζονται χωρίς ασφάλεια και δεν φορολογούνται; 4. 5 τυχοδιώκτες εξανέμισαν τα αποθεματικά των ταμείων; 5. 5 τυχοδιώκτες έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη στο χρηματιστήριο; 6. οι παπάδες αλωνίζουν με τεράστιες περιουσίες χωρίς να πληρώνουν φόρο; 7. που το κράτος είναι ανίκανο να επιβάλλει στοιχειώδη μέτρα τάξης και εργασίας; Άντε από εκεί φιλαράκι. Είναι απλό, φαληρίσαμε εξ'' αιτίας του πασοκ και νδ. Κάτσε στη φτώχια τώρα και λέγε για τους κομμουνιστές ενώ στα έφαγε αυτός που τόσα χρόνια έγλυφες...
Σοσιαλιστής
30/05/2010 18:55
Ετοιμάσου Ελληνα ταλαίπωρε να βιώσεις την πλήρη απαξίωση στην παροχή βασικών κοινωνικών αγαθών.
Μας τρομοκρατούν και μας προιδεάζουν για το τι πρόκειται να συμβεί, στρώνοντας το χαλί για τα επόμενα αντιλαικά μέτρα.Εγώ δεν πιστεύω οτι θα σταματήσει η τροικα να ζητάει επιπλέον μέτρα, οχι γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να ορθοποδήσει, αλλα γιατί αυτος είναι σκοπός της.
Ο Ελληνικός λαός έχει πιστέψει ότι του πασάρουν και δεν καταλαβαίνει ότι όλα αυτά είναι στημένα και οτι κάθε μέρα θα ζεί με την αγωνία του τι θα του κόψουν ή τι θα στερίσουν απο το μέλλον των παιδιών του.Δεν την θέλω τέτοια δημοκρατία ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΞΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!
Γ.Γ
30/05/2010 18:04
Εξω οι κομμουνιστές και οι εργατοπατέρες των συνδικάτων. Άν φύγουν αυτοί θα πάει η Ελλάδα μπροστά. Αλλάξτε και τον Σαμμαρά από πρόεδρο της ΝΔ και όλα θα ηρεμήσουν. Σταματήστε απεργίες και πληρώνετε τους φόρους σας και καταγγείλτε όποιον βλέπετε ότι προσπαθεί να την κάνει λούφα. Ξυπνήστε γιατί την έχετε πολύ δύσκολα....
Angelos-Philip Mitsis
30/05/2010 16:30
Ο κ.Καραμανλης και ο κ.Σημιτης ειναι οι Υπευθηνοι για την σημερινη Κριση!Ειναι εκεινοι που εξαπατησαν τον ελληνικο Λαο καθως και τον Λαο της Ευρωπαικης Ενωσης δεινοντας ψευδη στατιστικα στοιχεια και πετυχαινωντας με εξαπατηση την εισοδο μας στην Ευροζωνη! Αμαυρωσαν την Εικονα της Χωρας στο Εξωτερικο,μας ταπεινωσαν ως Εθνος,πληγωσαν την εθνικη μας Υπερηφανια και μας στιγματισαν ως Απατεωνες! Οφειλουμε οχι μονο να τους θεσουμε εκτος πολιτικης Σκηνης αλλα και να τους αποπεμπσουμε στα Χερια της Δικαοσυνης προκειμενου να τιμωρηθουν παραδειγματικα! Ειναι ο μονος τροπος ωστε να ανακτησουμε τον Σεβασμο και την Εκτιμηση των Εταιρων μας στην Ε.Ε καθως και την εθνικη μας Υποληψη!
Ενας αναγνωστης
30/05/2010 16:28
<<Η υλοποίηση του μνημονίου προχωρά με ρυθμό... χελώνας>>. Το ειχε πει ο Καραμανλης ο γηραιος. Εδω στην Ελλαδα συζητουμε και αναμαλλιαζωμαστε ατελειωτα για να... μην αποφασισουμε τιποτα. Το οτι η σημερινη κυβερνηση ειναι διστακτικη ειναι κατανοητο, προπαντος μετα τις αν μη τι αλλο υπερβολικα αισιοδοξες αναγγελιες του ΠΑΣΟΚ για μια γρηγορη αναγεννηση της χωρας ανευ κοστους. Το οτι ακομα και τα ηδη συμφωνηθεντα πρεπει να συζητηθουν, να ξανασυζητηθουν, να ματαξανασυζητηθουν, μεχρι να μουλιασουν σαν τσιχλες στα στοματα των πολιτικων, ειναι αχρηστη δραστηριοτητα. Αν εχουν υπογραφει δεν εχει πια σημασια να συζητουνται. Με αλλα λογια: Οταν ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα, τοτε δεν περιμενεις διερωτομενος αν υπαρχει το αγιο πνευμα για να ερθει και να σε σωσει, αλλα διαλεγεις και πηδας. Ετσι κι αλλιως δεν την γλυτωνεις. Τουλαχιστον πηδα λοιπον εκει που εχεις καλυτερη θεα κατα τη διαρκεια της πτωσεως, και μην αμφιβαλεις οτι και απο την αλλη μερια αν πηδουσες παλι τα μουτρα σου θα εσπαζες.
Ενας αναγνωστης
30/05/2010 16:10
@ΜΚ 29/5/2010 19:49: <<Πόλεμος των Ρόουζ>> Αν δεν ηταν τοσο δραματικη η κατασταση μας θα ξεκαρδιζομουν στα γελια. Η απολυτη περιγραφη των κομματων μας και των πολιτικων μας. Το μονο που ευχομαι ειναι να τους δουμε ολους μαζι καποτε να αλληλογδερνονται χωρις να εχουμε την δαμοκλειο σπαθη απο πανω μας.
Ενας αναγνωστης
30/05/2010 16:04
@ΖΕΥΣ 29/5/2010 19:45: <<Αναλογιστήτε μόνο ότι επί χούντας γίνανε τεράστια έργα...>> Πρωτον: Και επι αλλων κυβερνησεων εγιναν τεραστια εργα, και μαλιστα αποτελεσματικοτατα. Η Ελλαδα επι Καραμανλη του γηραιου ηταν στην δευτερη θεση αναπτυξης σε παγκοσμια κλιμακα. Δευτερον: Τεραστια εργα στη χωρα του εκανε και ο Χιτλερ. Καταλαβατε, νομιζω.
Κοντά στο νου κι η γνώση!
30/05/2010 14:03
Επιτέλους ρε παιδιά!

Τοσο δύσκολο ειναι; Τόσο μυαλο θέλει;

Να κόψουν μια επιταγή να τελειώνουμε με το χρέος μας προσ τουσ ξένους!
Χρήστος Πάτρας
30/05/2010 13:37
Κατ'' αρχάς χαίρομαι με τον εαυτό μου που βλέπω ότι η ιδέα που είχα για τον Κο Λοβέρδο επαληθεύται με τον πιό απόλυτο τρόπο.. Ένας καραγκιόζης.. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο..

Είχα προχθές γράψει ένα πολύ αναλυτικό σημείωμα για το τι είναι ΜΟΑ, ΜΟU αλλά και τι σημαίνουν οι παπαρδέλες του Λοβέρδου..

Δυστυχώς για δεύτερη φορά οι συντάχτες των ΝΕΩΝ αποφάσισαν να μην το δημοσιεύσουν..!! Κρίμα.. Και κάποια στιγμή θα έπρεπε να μου εξηγήσουν το γιατί.. Ίσως γιατί υποστήριζα με ακλόνητα στοιχεία ότι η σύνταξη του καθ΄ενός πολίτη εργαζόμενου είναι ένα "tripartite ΜΟΑ" δηλαδή μια σύμβαση τριών συμβαλλομένων, του εργαζόμενου, του εργοδότη και του κράτους..

Κανείς δεν έχει εξουσιοδότηση τροποποίησης προς το δυσμενέστερο της σύμβασης αυτής χωρίς την σύμφωνη γνώμη και των άλλων μερών και αυτό βέβαια για τους ήδη συνταξιούχους αλλά και για τους παλιούς ασφαλισμένους, οι οποίοι όπως είναι γενικά παραδεκτό θεωρούντε αυτοί που έχουν ασφαλιστεί πρίν το 1992.

Το συμπέρασμα επομένως είναι πολύ απλό..

Ο Κος Λοβέρδος αλλά και όσοι συνυπογράψουν τροποποίηση νόμιμων συντάξεων (δηλαδή όσων παίρνουν κάτω από το 70% σαν ποσοστό του μισθού τους) αλλά και των όρων συνταξιοδότησης των παλαιών ασφαλισμένων διαπράτουν απάτη σε βαθμό κακουργήματος..

Ξεκάθαρα πρόκειται για ποινικό αδίκημα..

Αυτό ο Κος Λοβέρδος το γνωρίζει πολύ καλά.. Και για αυτό η πρεμούρα.. Γνωρίζει αυτός και όλοι οι άλλοι ότι θα πάνε τελικά φυλακή, θα χάσουν την περιουσία τους, γιατί η απότη δεν καλύπτετε από κανέναν νόμο..

Το μόνο που θα μπορούσαν να επικαλεστούν είναι εθνική ανάγκη.. Αλλά πιά εθνική ανάγκη..?? Ο ορισμός αυτός είναι ξεκάθαρος στο σύνταγμα.. Εδώ πέρασαν το σχετικό νόμο με απλή πλοιοψηφία στην βουλή.. Έχει κυριχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης..??

Όσο για τα ελλείματα, τι σχέσει έχει με αυτά ο ιδιωτικός τομέας..??

Άντε να δεχθούμε ότι στον δημόσιο τομέα το κράτος ενεργώντας με την διπλή ιδιότητα του εργοδότη και του κράτους να υπερισχύσει του εργαζόμενου και να προχωρήσει σε αναδρομικές τροποποιήσεις.. Αλλά στον ιδιωτικό τομέα πώς μπορεί να το κάνει αυτό..??

Είναι φανερό.. Όσοι βουλευτές υπογράψουν τον ασφαλιστικό νόμο, υπογράφουν την καταδίκη τους.. Πολιτική και ποινική..!!

Ήδη έχω μιλήσει σχετικά με κανα δυό γνωστούς μου - παλιούς και γνωστούς - βουλευτές και συμφωνούν απολύτως με αυτό. Το ίδιο και ένας γνωστός μου ανώτατος δικαστικός, αλλά και το σπουδαιότερο και ένας πρόεδρος μεγάλου δικηγορικού συλλόγου επίσης ..

Και ένα τελευταίο.. Ήδη ο πλοιοκτήτης μας (μπροστά μου) ειδοποίησε την Κα Κατσέλλη, ότι αν πειραχθεί το παραμικρό σε σχέσει με το ασφαλιστικό αλλά και το εργασιακό των ποντοπόρων ναυτικών και τα 40 τόσα πλοία που έχει με ελληνική σημαία, θα αλλάξουν την ίδια μέρα και κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα θα παγώσει..

Και απ΄ ότι μαθαίνω και πολλοί άλλοι πλοιοκτήτες ποντοπόρων έχουν προχωρήσει στις ίδιες προιδοποιήσεις.. Οι ποιό πολλοί θα κλείσουν και τα γραφεία τους στην Ελλάδα καθ όσον τα στελέχη τους (τα προερχόμενα από τον Ναυτικό κλάδο) δεν θα μπορούν να εργάζονται πλέον σε αυτά..

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..

Και κάτι ακόμη σχετικά με τον μύθο του τουρισμού..

Η ποντοπόρος ναυτιλία ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΧΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ από κανένα κρατικό κερατά,
απασχολεί εμμέσως ή αμμέσως περίπου 250,000 εργαζόμενους και συνεισφέρει στον κρατικό προυπολογισμό με 8%..( 22 δις πέρισυ που ήταν κακή χρονιά, 32 δις το 2008)

Για τον πολυδιαφημισμένο τουρισμό που λένε ότι φέρνει 35 δις ξεχνάνε να μας πούνε πόσα είναι τα καθαρά έσοδα και πόση η συμμετοχή του κράτους Ακόμα και οι διαφημιστικές γραβάτες του Αρούλη ήταν πληρωμένες από όλους εμάς...

Αυτά για να μπαίνουν σιγά σιγά τα πράγματα στην σωσή τους βάση..

Χρήστος
αντωνης
30/05/2010 12:44
@Ι.Μ. 29/5/2010 15:47 Προσυπογραφω και επαυξανω.. 29) 90% φορο για κληρονομιες αξιας ανω των 100.000 Ευρω. 30) 100% φορο στα bonus και ανωτατος φορολογικος συντελεστης 75% για εισοδηματα ανω των 50.000 ευρω το χρονο. Εφοσον η απληστια μας εφερε σε αυτο το σημειο, ας της βαλουμε ορισμενους φραγμους. Και οσοι νομισουν οτι, τετοιοι φοροι ειναι αριστερες ουτοπιες, καλα θα κανουν να δουν τα μετρα που ειχαν ληφθει στις καπιταλιστικες ΗΠΑ μετα την κριση του 1929 (77% ανωτατος φορολογικος συντελεστης) και μετα τον 2ο ΠΠ στην δεκαετια του 1950 (91% ΦΚ, αν θυμαμαι καλα).
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
30/05/2010 12:22
Άντε ρε Γιωργάκη πες τα και στην τροίκα ότι λεφτά υπάρχουν να μην ανησυχούν οι άνθρωποι.
Λουκάς
30/05/2010 11:21
Όσον αφορά τη μείωση των δαπανών στα Νοσοκομεία και τα Ταμεία, το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να επάξια να πάρει βραβείο Γκίνες. Αποφάσισε μείωση 20% του κονδυλίου για τις εφημερίες των Νοσοκομείων, με άλλα λόγια βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή πολιτών που καταφεύγουν με οξέα προβλήματα στα έκτακτα των Νοσοκομείων, ενώ κάνει ελάχιστα πράγματα για τη μείωση της τεράστιας σπατάλης σε φάρμακα και εξετάσεις στα ταμεία, εκεί δηλαδή όπου θα μπορούσε να εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμυρίων.

Η μείωση του κονδυλίου των εφημεριών θα έπρεπε, για όσους διαθέτουν κοινή λογική, να είναι το τελευταίο μιας σειράς μέτρων και όχι το πρώτο! Παροχή ιατρικών υπηρεσιών χωρίς γιατρούς δεν γίνεται! Όπως λέει και η σοφή λαική ρήση: αντί να χτυπήσει το γάιδαρο χτυπάει το σαμάρι. Ερώτηση: Γιατί δεν αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις ώστε να αναγκάσει τους καταναλωτές, όλους εμάς δηλαδή, να σταματήσουμε να σπαταλάμε πολύτιμους πόρους για περιττές εξετάσεις και φάρμακα;
Στέλιος
30/05/2010 11:08
Η φοροδιαφηγή καλά κρατεί για όσους ξέρουν και κινούνται στην αγορά. Η απορία μου, η οποία είναι και απορία και πολλών άλλων, είναι η εξής: Γιατί όταν τελείται μια παράβαση του κοινού ποινικού κώδικα απαιτούμε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας ενώ όταν τελείται ένα οικονομικό έγκλημα καμία κρατική υπηρεσία δεν ασχολείται;

Πότε θα υπάρξει 24ωρη δωρεάν γραμμή για καταγγελία των φοροκλεφτών και πότε θα συσταθούν φορολογικές ελεγκτικές υπηρεσίες σε 24ωρη βάση; Μήπως όταν καταρρεύσει πλήρως η χώρα και αναλάβουν την διακυβέρνηση Βορειοευρωπαίοι; Τι απαντά ο Υπουργός Οικονομικών στα παραπάνω;
ΤΑΣΟΣ
30/05/2010 10:36
Πρεπει παση θυσια το προγραμμα σταθεροποιησης να πετυχει διοτι σε αντιθετη περιπτωση μας περιμενουν ακομη πιο δυσκολες ημερες.Τουλαχιστον αυτες οι οδυνηρες θυσιες που καλουμαστε να κανουμε θα πρεπει να μην πανε χαμενες.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
30/05/2010 09:52
Αν δεν απατώμαι, το α'' 3μηνο δεν έγινε και τίποτε από τα ληφθέντα μέτρα! Μέχρι τον Φλεβάρη καυγαδίζαμε αν θά πάρουμε αυξήσεις μέχρι 2.000 μικτά ή καθαρά! Οι νέοι υπουργοί, άλλαζαν γραφεία, καρέκλες, τασάκια κουρτίνες, επειδή τα παλιά τα χρησιμοποίησαν οι προηγούμενοι καί ήταν μιαρά! Ο Πετσάλνικος δέν προλάβαινε να υπογράφει προσλήψεις στήν Βουλή, υπουργοί καί υφυπουργοί τεστάριζαν τον Γιώργο κατά πόσο θα εμμείνει στα περί αξιοκρατίας, ώστε να στείλουν τους κοματικούς τους στρατούς για πλιάτσικο, η κ. Κράτσα ανανέωνε συνεχώς την καρνταρόμπα της ανταγωνιζόμενη τις στάρ του Χόλυγουντ, ο Γερουλάνος προσπαθούσε να καταλάβει πώς διάολο τα κατάφερνε ο Άρης και σπαταλούσε τόσο χρήμα κάθε μέρα για να μάθει τα κόλπα, ο Γιώργος καί ο Παπακωνσταντίνου, τεστάριζαν τους κουτόφραγκους κατά πόσο μπορούν να τους ξεγελάσουν αναγγέλοντας μόνο μέτρα χωρίς να τα εφαρμόσουν, ο Ραγγούσης, στα διαλλείμματα του Καλλικράτη, προσπαθούσε να μετρήσει τους Δ.Υ. ώστε να περάσει το τέστ
της Τρόϊκας απαντώντας σωστά σε μιά σίγουρη ερώτηση, αλλά δέν τα κατάφερε. Μετά δε μάλιστα την εξαϋλωση 350 εφοριακών, που ναί μέν εμφανίζονταν στις μισθοδοτικές καταστάσεις, πλήν όμως δεν είχαν ανθρώπινη υπόσταση, αποφάσισε να κάνει απογραφή, την οποία εναγωνίως όλοι περιμένουμε. Την κ.Ξενογιαννακοπούλου, την έπεισαν να κάνει δημοσία το εμβόλιο της Ν.γρίππης, πλήν όμως, κάτι της βάλανε μέσα οι πονηροί και ατόνησε πλήρως! Έτσι, γιατροί καί φαρμακοποιοί, συνέχισαν το παρτυ συνταγογραφώντας πανάκριβα φάρμακα για νεκρούς ασφαλισμένους, ή, πουλώντας αφρόλουτρα και καλλυντικά με χρέωση των ασφαλιστικών Ταμείων! Σφύριξαν στο αυτί του Λοβέρδου, ότι θα γράψει Ιστορία, κάνοντας ένα ασφαλιστικό με τόνομά του για τα επόμενα 50 χρόνια! Έτσι, έπεσε με τα μούτρα στην δουλειά επι 7 μήνες αγνοώντας όλα τ''άλλα, έκανε το Ασφαλιστικό του καί έρχετε η Τρόϊκα και τους λέει: Μήν τυρανιέσαι Ανδρέα, έτοιμο σου τόχουμε, άσε τους ηρωϊσμούς καί απλά ανακοίνωσέ το! Καί μήν αλλάξεις ούτε κόμα!!!!
Η Κυβέρνηση, δεν έχει καταλάβει ότι πλέον δέν Κυβερνά, απλά, εκτελεί εντολές της Τρόϊκας! Ούτε ο λαός τόχει πολυκαταλάβει ότι είμαστε υπό Τροϊκό ζυγό και τα ρίχνει στον δόλιο τον Γιώργο! Ας σοβαρευτούμε λοιπόν όλοι και να βρούμε το χρήμα που απαιτείται, για την απελευθέρωση της χώρας μας από τα Τροϊκά δεσμά! Γιατί, με ψευτοπαληκαριές πετυχαίνουμε τ''αντίθετα αποτελέσματα!
Υ.Γ. Ο Βασίλειος ο Β'' φρόντισε νάχει γεμάτα τα Ταμεία της Αυτοκρατορίας, ώστε ανα πάσα στιγμή ν''αντιμετωπίζει επιτυχώς τους πάμπολους εχθρούς της, πλήν όμως, είχε αμελήσει στο να ετοιμάσει έναν επαρκή διάδοχο του θρόνου! Ανίκανοι αυτοκράτορες καί φαγανά τρωκτικά, άδειασαν τα Ταμεία στα επόμενα χρόνια, ενώ, φοροφυγάδες πλούσιοι ματαίωναν κάθε προσπάθεια ενίσχυσής τους! Το αποτέλεσμα όλοι το ξέρουμε! Εάλω η Πόλις! Τρωκτικά, φοροφυγάδες και επίορκοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, οδήγησαν σήμερα στην υποταγή της χώρας μας στον Διεθνή οικονομικό έλεγχο!
Εάλω η χώρα!!!!
haris
30/05/2010 04:14
Οχι τα κομμουνια αλλα ο Κρουγκμαν ο νομπελιστας οικονομολογος καθως και καμια 20ρια μεγαλυτεροι οικονομολογοι τπυ λλανητη μιλανε οτι η ελλαδα ηδη επρεπε να εχη διαπραγματευθη το χρεοσ της να εχη διαγραψει το μισο [αφου 240δις τοκους εχει καταβαλλει τατελευταια20 χρονια] και επιστρεφοντας στη δραχμη να εξοφληση π-ληρωσ με δραχμες...
Ο Παναγιώτης από την Φωκίωνος
30/05/2010 03:25
@Θείε από το Σικάγο:

τι τους κόβεις τον ύπνο τους τώρα με Wall Street Journal; Εδώ η χώρα τους βουλιάζει και αυτοί ασχολούνται με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το τέρας των Οικονομικών Παπαρήγα! Εαν τα κόματα είχαν και αυτά λίγη αίσθηση της πραγματικότητας θα κοίταζαν να κάνουν μία κυβέρνηση τύπου Ελβετίας ή να φέρουν πάλι κάποιον Παπαδόπουλο. Ο John Maynard Keynes έχει μερικώς ξεπεραστεί, η γραμμή των Αυστριακών Friedrich Hayek und Joseph Schumpeter ίσως λειτουργήσει, η όποια Deflation δεν είναι το πρόβλημα.

Βέβαια οι αιωνίως καθυστερημένοι Ελληνες κοιμούνται τον ύπνο του Δικαίου στο μεταξύ. Οταν θα ξυπνήσουν θα πάθουν το σοκ της ζωής τους, πλην όμως τότε θα είναι λίγο αργά.

Εγώ πάντως την έκανα από καιρό για Ελβετία...
Δημήτρης Κορίνθιος
30/05/2010 02:01
Και ενώ είναι βέβαιο πως θα τους φυγαδεύσουν νύχτα… ο Ανδρέας Λοβέρδος με τους χειρισμούς του στο Ασφαλιστικό και τις καθημερινές παραστάσεις που δίνει στα ΜΜΕ… δείχνει πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα…
Έχει καλλιτεχνική φλέβα…
Εξελίσσεται σε μέγα Θεατρίνο και μέγα Θεατράνθρωπο…
Ανδρέα μετά την Πολιτική… το Εθνικό Θέατρο σε περιμένει… θα γίνεις ο Εθνικός Διασκεδαστής μας…

τερας
30/05/2010 01:16
@γκόλνεν βέβαια και θες τους μιζαδόρους για να φας και συ. Το λάδι όμως τελειώνει...
Ι.Αντωνιάδης
29/05/2010 23:20
Άκουσα σήμερα στις ειδήσεις, ότι υπάρχει η σκέψη μαζί με τις δημοτικές να γίνουν και βουλευτικές εκλογές!!! Δεν βάζουμε μυαλό δεν βάζουμε. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ οι ίδιοι πάει και τελείωσε. Είμαστε ΑΞΙΟΙ της μοίρας μας.
Nektarios Ntzouvaras
29/05/2010 21:26
Μην κάνετε το λάθος και βάζετε λεφτά σε ελληνικές τράπεζες γιατί το μπάμ έρχετε που λέγετε δραχμή.Δεν πα να λένε αυτοι 6/8/18% στις καταθέσεις. Μακριά τα λεφτά κάτω από το μαξιλάρι.
Παράγκας(Έλληνας Ιδιωτικός Υπάλληλος)
29/05/2010 20:58
Δεν φτάνει που κάνουμε τον σταυρό μας, να έχουμε δουλειά, να μην απολυθούμε, διαβάζουμε για μειώσεις μισθών (και βασικών !!!!!), αποζημιώσεων, συντάξεις κ.λ.π. (Η τρόικα τι λέει άραγε για μισθοδοσία των Βουλευτών;;;;). Μάθετε πρώτα στην “ΔΗΜΟΣΙΟ Α.Ε.”, πόσους πληρώνει, ποιους, πως, γιατί, αν το αξίζουν, αν είναι αργόμισθοι, διπλοθεσίτες, τα “δωράκια”, παγώστε τις Kρατικές Προσλήψεις (συμβάσεις, εποχικούς, κανονικούς, ανανεώσεις, μονιμοποιήσεις, μ ε τ α τ ά ξ ε ι ς, για 10 (δέκα χρόνια !!!!), δημιουργήστε ένα μη ανταγωνιστικό, στις προσλήψεις, “Κράτος Α.Ε.”(συνεχίζουμε να διαβάζουμε για προσλήψεις στο “Κράτος Α.Ε.”(!!!!)) και αφήστε μας ήσυχους !!! Ν ι σ ά φ ι πια!!!....Δώστε κίνητρα και κουράγιο, να δημιουργηθούν ε λ λ η ν ι κ έ ς οικογένειες για γεννηθούν ελληνόπουλα!!!!!...
Κων/νος Αργυρακόπουλος
29/05/2010 20:54
Συμφωνώ με τον @ΓΧ 29/5/2010 19:20...

Όταν προεκλογηκά μας τά εξήγησε ο Κωστάκης εμείς ψηφίσαμε Γιωργάκη που είχε τα λεφτά. Τώρα ακούμε τα κουμμούνια και τις δικές τους θεωρίες... μα πότε θα βάλουμε μυαλό;
the insider
29/05/2010 20:21
οπωs λενε και στο χωριο μου:το πλι πεταξε....
΄η σε νεοπασοκικα:giorgo χασαμε...
ε ρε τι εχει να γινει μολιs ερθει η δραχμουλα....
με τιs υγειεs μαs και οσοι δεν ξερουν αs μαθουν ποδηλατο συντομα και αs εχουν ευκαιρα καπου και μερικα κερια...
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
29/05/2010 19:58
Kύριε Παπανδρέου,
Προσέξτε καλά! Υποβάλλατε σε θυσίες πρωτοφανείς τους Έλληνες μισθωτούς καί συνταξιούχους με στόχο την εξυγίανση
τοων δημόσιων οικονομικών! Φταντάζεστε τι σας περιμένει αν αποτύχετε, και παρά τις θυσίες οδηγηθεί η χώρα σε πτώχευση!
Και η αποτυχία σας κ. Παπανδρέου, θα βαρύνει αποκλειστικά εσάς καί τους κοματικούς σας εγκάθετους που δέν λένε να κλείσουνε στόμα! Οι υπουργοί σας δέν λένε να περιορίσουν τις σπατάλες! Και μάλον ούτε τις ρουσφετολογικές προσλήψεις! Στα Νοσοκομεία εξακολουθεί να γίνεται της κακομοίρας! Οι φοροεισπρακτικοί σας μηχανισμοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, αδιαφορώντας πλήρως για τα κρατικά έσοδα! Ακόμα να κατορθώσετε να εισπράξετε το ΕΤΑΚ του 2009 καί φυσικά ούτε λόγος για τον ΦΜΑΠ του 2010! Τα τρωκτικά του δημόσιου πλούτου εξακολουθούν να νοικιάζουν 5όροφο κτίριο για 19 υπαλλήλους καί 1.000 τ.μ για 25 υπαλλήλους, τήν στιγμή που δημόσια κτίρια ρημάζουν αχρησιμοποίητα! Δήμαρχοι έχουν λυσσάξει σε έργα βιτρίνας για να προλάβουν να καβαντζάρουν μίζες για το δύσκολο αύριο προκαλώντας τους πολίτες!
Κύριε Παπανδρέου, ελπίζω να κατανοείτε ότι δεν δικαιούστε ν''αποτύχετε! Γιατί αν αποτύχετε.........
Παράγκας(ανάμεσα σε 1.022.100, πως έφτασαν τόσοι, Κρ. Υπ.;;)
29/05/2010 19:53
Απορία: Μήπως ο Λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους (Λ.Α.Α.Δη.Χ, ακούγεται και ως “λαδι”-χ, το “πιάσατε” το υπονούμενο έτσι;;;) αν γινόταν “Μαύρο” (της μοδός αυτό το καιρό) Ταμείο να σώζαμε την παρτίδα και την πατρίδα;;;; Εεε;;;; (Λέω γω τώρα)
ΜΚ
29/05/2010 19:49
@nikos4878 29/5/2010 16:41
" Πάλι μηλάνε μερικοί για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ η Ελλάδα μας χάνεται στο καταστροφηκό έλλειμα και βουλιάζει στο τρομαχτικό δημόσειο χρέος !!!!! "

Φίλε μου Νίκο, ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημά μας. Και το έχω τονίσει πάμπολλες φορές σε σχολιά μου.

Είναι τέτοια η αναισθησία και η ανικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας, τόσο από τους πολιτικούς, όσο και από πολλους συμπολίτες μας, που νομίζουν ότι τη στιγμή που η Ελλάδα στην κυριολεξία αργοπεθαίνει, αυτοί κοιτάζουν τι είδους κομματικά οφέλη μπορούν να προσκομίσουν. Να τα κάνουν τι; Να κυβερνήσουν ένα πτώμα;

Μου θυμίζει ένα παλιό έργο, τον "Πόλεμο των Ρόουζ" που ξανάπαιξε πρόσφατα η τηλεόραση. Ένα ανδρόγυνο (δικηγόρος και γυμνάστρια) είχαν πλακωθεί σε τέτοιο σημείο, που όταν γκρεμοτσακίστηκαν μαζί από ένα πολυέλαιο, ψυχορραγώντας, ανάσκελα στο πάτωμα και οι δύο, συνέχισαν με όσες δυνάμεις τους απέμειναν να χτυπιούνται.

''Ετσι κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν φτάνει που αποδείχθηκαν κόμματα-εσμοί διεφθαρμένων πολιτικών, δεν φτάνει που ή χώρα χάνεται, δεν φτάνει που ο κόσμος του φτύνει, αυτοί εκεί! Business as usual! Σαν να μη τρέχει τίποτα! Ποιος θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Αντί να κάτσουν να τα βρουν κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις οι μεν και οι δε, αυτοί εκεί! Στουρνάρια!

Μόνο θαύμα μπορεί να σώσει πια αυτή τη χώρα!
ΖΕΥΣ
29/05/2010 19:45
Πάρτε χαμπάρι κύριοι και κυρίες , ότι η Ελλάδα εάν συνεχίσει έτσι τέλος. Τα ψωμιά μας είναι πολύ λίγα . Μόνο μία χούντα μας σώνει , μετά λύπης μου το λέω αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, Έχω δύο μαγαζιά και ο κόσμος καθημερινά αυτό μου λέει . Ακόμα και οι αριστεροί , αυτό μου προκάλεσε μεγάλη απορία , αλλά εκεί οδηγούμαστε . Η αγορά πέθανε εάν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα και εσείς μιλάτε για έσοδα και αυξήσεις του φ.π.α και πράσινα άλογα. Ακόμα και αυτοί που στέκονται στην αγορά είναι ζήτημα χρόνου να πέσουν έξω. Λέω χούντα και το εννοώ γιατί όλοι αυτοί πέθαναν στην ψάθα και υπερήφανοι , τώρα κύριοι προοδευτικοί πέσανε οι μάσκες και ακόμα και τώρα ένα βήμα πριν τον γκρεμό προσπαθούν να θολώσουν τα νερά. Εδώ βρήκαν μπλεγμένους τους στενούς συνεργάτες του Σημίτη και δεν καλούν τον ίδιο να καταθέσει , μιλάμε για παράνοια .

Αναλογιστήτε μόνο ότι επί χούντας γίνανε τεράστια έργα που έκανε ο στρατός και τα οποία δεν πήγαιναν σε ιδιώτες μεγαλοεργολάβους με μίζες υπουργών και δημοσίων λειτουργών. Έτσι έγιναν τα έργα , και τα χωριά είδαν φως και νερό. Υπόψιν ότι την επταετία της χούντας είχαμε εμπάργκο από τους ευρωπαίους και Αμερικάνους , και όμως επειδή είχαμε εθνική οικονομία επιζήσαμε. Σήμερα μας κατάντησαν επίτηδες να μην παράγουμε τίποτα , με οργανωμένο σχέδιο εδώ και χρόνια τώρα και σήμερα μας χτυπάνε ανελέητα. Α ρε Παπαδόπουλε θα τα βλέπεις τώρα και θα δικαιόνεσαι από εκεί που είσαι . Τα έλεγες πριν 40 χρόνια αλλά ποιος σε πίστευε. Πέθανες στην ψάθα και περήφανος , γιατί ήσουν Έλληνας με την πραγματική έννοια . Τώρα που έπεσαν οι μάσκες αποκαλύφθηκαν όλα για την γ...............μένη γενιά του πολυτεχνείου , της Δαμανάκης , και των λοιπών ανεκδιήγητων. Πρέπει να πέσει οποσδήποτε το πασοκ και να αναλάβει ένας πραγματικός ηγέτης παρακάμπτωντας του νόμους που έχουν φτιάξει για να μην μπαίνουν ποτέ φυλακή και να τους πάρει τα κεφάλια , για εσχάτη προδοσία . Εδώ ακόμη και τώρα βγαίνουν κεφάλαια στο εξωτερικό από αυτούς τους κυρίους που έχουν γεμίσει τους τραπαζικούς λογαριασμούς της Ελβετίας και της Κύπρου .

Λαέ ξύπνα επιτέλους έρχεται το τέλος , χαριστική βολή του πατριώτη Γιωργάκη η νομιμοποίηση των βρωμιάρηδων πακιστανομαύρων , χολεργιάρηδων που μας έχουν πνίξει , αλλά ξέχασα εσείς κύριοι οι δημοκράτες και προοδευτικοί μένετε στα βόρεια προάστια δεν μένετε στις φτωχογειτονιές . Και στον βωμό να θυσιάζονται οι Έλληνες για να μην τους πουν τάχα ρατσιστές. Τώρα που αυτοί δεν θα έχουν να φάνε ούτε από τα σκουπίδια να δείτε τι θα γίνει.

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες που με τόσους αγώνες την κρατούν ακόμα όρθια . Μας κυβερνάει ο Γιωργάκης που ήρθε στην Ελλάδα στα 40 του χρόνια καθώς και ο Κωστάκης , αυτό δεν είναι τρελό και το ανεχόμαστε ακόμα και τώρα . Εάν συνεχίσουμε έτσι είμαστε συνυπεύθυνει για την καταστροφή της πατρίδας μας .
Πειραιωτης Μαουνιερης
29/05/2010 19:43
Το εγγραφο,μπορει να καιει το Λοβερδο,(και τι μας νοιαζει εμας),αλλα το θεμα ειναι,αν μπορουσαμε να κανουμε αλλοιως,και αν επρεπε να κανουμε αλλοιως. Οι συνταξεις που δινοντουσαν επι τοσα χρονια,κακως δινονταν,αφου λεφτα για να δοθουν,δεν υπηρχαν,και παιρνονταν δανεικα.Επισης,οι περισσοτερες συνταξεις,δεν ειχαν απο πισω τα αναλογα ενσημα,και ετσι,ενω επρεπε να παιρνουν,γυρω στα 180 Ευρω,τους δινουν γυρω στα 700! Και μαλιστα,και εδω ειναι η μεγαλη Ελληνικη ξεφτιλα,πιο μεγαλη συνταξη παιρνουν εκεινοι με τα 15 χρονια ενσημα και τα υπολοιπα μαυρα,απο κεινους που κολλαγαν ειπ 25 χρονια!
Παράγκας
29/05/2010 19:39
“Το β’ τρίμηνο του 2010" "Στασιμότητα στην αγορά εργασίας” (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, σελ. 4) “Εικόνα στασιμότητας αναμένεται να παρουσιάσει η ελληνική αγορά εργασίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας για τις προοπτικές απασχόλησης που ανακοίνωσε χθες η Manpower. Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης διαμορφώνεται στο 0%, μειωμένος κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και σταθερός σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ευκαιρίες για όσους αναζητούν εργασία θα υπάρξουν, αν και περιορισμένες, στους έξι από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας που ερευνήθηκαν, ενώ οι υψηλότερες προοπτικές προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα του Δημοσίου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της Μanpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα προέκυψαν από συνεντεύξεις σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 Ελλήνων εργοδοτών. Ειδικότερα, το 14% των Ελλήνων εργοδοτών δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις προσωπικού, το 14% ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις, ενώ το υπόλοιπο 69% ότι δεν αναμένει μεταβολές στον αριθμό των απασχολούμενων ατόμων. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται βελτιωμένες σε τέσσερις από τους εννέα τομείς της οικονομίας, με τον τομέα του Δημοσίου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες. Οι προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται μειωμένες σε τέσσερις τομείς, με τη μεγαλύτερη μείωση, της τάξης των 15 ποσοστιαίων μονάδων, να καταγράφεται στον τομέα του Τουρισμού. (4%).” “Ευκαιρίες για όσους αναζητούν εργασία θα υπάρξουν, αν και περιορισμένες, στους έξι από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας που ερευνήθηκαν, ενώ οι υψηλότερες προοπτικές προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα του Δημοσίου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.” ...........................................................Αθάνατο Υπερχρεωμένο Ελληνικό Δημόσιο με τους 1.022.100 υπαλλήλους και με τις υψηλότερες προοπτικές προσλήψεων!!!!
ΓΧ
29/05/2010 19:20
Το προβλημα ειναι, οτι οι περισσοτεροι Ελληνες ακομα και τωρα, αρνουντε να πιστεψουν οτι το ΦΑΓΟΠΟΤΙ τελειωσε.
Μερικοι δε απο αυτους πιστευουν οτι το ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, με τοις οικονομικες Διανοιες Παπαρηγα και Τσιπρα, θα τους σωσουν και θα τους βολεψουν για αλλα 40 χρονια.
Ειναι φοβερο πως μπορουν να πιστευουν σε τετοια πραγματα.

Η Αλλαζετε η Βουλιαζετε !!!!!!!!
ΓΕΡΜΑΝΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ
29/05/2010 19:13
Αγαπητέ ΠΚΝ,

Νομίζω είμαστε στο σωστό δρόμο. Δεν διαφωνώ στα περισσότερα από όσα συμπληρώνεις, με τα εξής επιπλέον:

- Στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου job rotation, κάθε 5 ετία να απολύονται όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι με την υποχρέωση να προσλαμβάνονται σε αντίστοιχες θέσεις στον Ιδιωτικό Τομέα. Στη θέση τους θα προσλαμβάνονται άνεργοι και απασχολούμενοι αντιστοίχων προσόντων από τον Ιδιωτικό Τομέα γιά τα επόμενα 5 χρόνια. Και ξανα πάλι το ίδιο.
- 1000% δασμός σε κάθε ξένο προϊόν που έχει τη δυνατότητα να παράξει η χώρα (πχ βερύκοκα Κίνας, Πατάτα Μπαγκλαντές κλπ).
- 1000% επιδότηση στη Καινοτομία και σε κάθε Παραγωγική Επένδυση με βάθος 35-ετίας τουλάχιστον.

Τέλος, δεν είναι το ΔΝΤ που μας φταίει, αλλά η ανικανοτητο-πονηρο-λαμογιά μας, που άλλα λέμε άλλα εννοούμε και άλλα εφαρμόζουμε.

Πάντως καλή η πρότασή σου γιά Κόμμα. ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ. ΑΜΗΝ.
Έγγραφο της Τρόικα καίει τον Λοβέρδο
29/05/2010 18:49
Έγγραφο – βόμβα της Τρόικα το οποίο αποσυντονίζει πλήρως την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και καίει τον Ανδρέα Λοβέρδο, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Ημερησία του Σαββάτου. Το έγγραφο που αναμένεται να προκαλέσει πάταγο λέει επί της ουσίας ότι η κυβέρνηση κινείται εκτός γραμμής, δηλαδή εκτός μνημονίου και καλά θα κάνει να ξαναμπεί στο πλαίσιο που έχει τεθεί αλλιώς θα έχει κυρώσεις. Κατεδαφίζει έτσι και τις παλικαριές του Λοβέρδου ότι δίνει αγώνα για τα 37 χρόνια κι άλλα τέτοια. Η Τρόικα λέει ότι η σύνταξη θα είναι για όλους στα 65 έτη χωρίς καμιά εξαίρεση και ανεξάρτητα από το πότε έχει θεμελιώσει κάποιος συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Δηλαδή αν εργάζεσαι για 40 χρόνια και είσαι 60 χρονών μπορείς μεν να πάρεις σύνταξη αλλά θα έχει μείωση 6% κάθε χρόνο. Αλλιώς θα περιμένεις άλλα 5 χρόνια για πλήρη σύνταξη. Αναφέρει επίσης το έγγραφο ότι οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν έως και 50%. Ολόκληρο το έγγραφο εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αφού της ζητείται να ξαναγράψει το ασφαλιστικό σύμφωνα με τις διαταγές του ΔΝΤ και να το ξαναπαρουσιάσει. Το θέμα είναι ότι τόσες ημέρες λένε ψέματα, έχουν το έγγραφο στα χέρια τους, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά παρ’ όλα αυτά επιμένουν ότι κάνουν διαπραγματεύσεις. Για να δούμε πώς θα απαντήσει ο κ. Λοβέρδος διότι ένα τέτοιο θέμα σηκώνει ακόμη και παραίτηση.
EC
29/05/2010 18:43
Πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι γνωστός μου διορίστηκε στο δημόσιο. Θα μου πεις, διορισμοί σε τέτοιους καιρούς όταν στόχος μας (θα έπρεπε να) είναι η συρρίκνωση του δημοσιου τομέα; Eμ, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα έγκειται στο ότιι ο συγκεκριμένος κατέχει ήδη άλλη θέση στο δημόσιο, την οποια δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει προκειμενου να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην καινούργια του εργασία. Τα συμπεράσματα δικά σας...
ΓΥΦΤΑΚΗΣ Σ.
29/05/2010 18:05
Απλος μας τρομοκρατουν.για να περασουν καποια σχεδια που δεν παει το μυαλο των πολλων. Αν ηταν θα μας ειχαν βουλιαξει απο καιρο .θα δειτε οτι σε λιγο καιρο θα μας λενε ακριβως τα αντιθετα και θα απορουμε.
nikos4878
29/05/2010 16:41
Δεν διάβασαν ορισμένοι το παραπάνο άρθρο... Το λέει καθαρά ! Θα σταματήσουν να μας δανείζουν!!!!! Πάλι μηλάνε μερικοί για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ η Ελλάδα μας χάνεται στο καταστροφηκό έλλειμα και βουλιάζει στο τρομαχτικό δημόσειο χρέος !!!!!
ΠΚΝ
29/05/2010 15:53
Η Ελληνικη Κυβερνηση προφανως δεν γνωριζει απο διαπραγματευσεις.

Προτείνω να προσλαβει ως διαπραγματευτρια ομαδα την ομαδα που εκλεισε τα χρεη των υπερχρεωμενων Αμερικανικων Τραπεζων με 10 cents το Δολλαριο.
Ι.Μ.
29/05/2010 15:47
Συνεχίζω τα μέτρα του Γερμανοφυλόφιλου:
12) Κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και σύλληψη όλων των επενδυτών που κερδοσκοπούν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων.
13) Κρατικοποίηση όλων των Τραπεζών, χωρίς αποζημίωση αν συμψηφίσουμε τη ζημία που προκάλεσαν στο Ελληνικό Δημόσιο και στους μικροκαταθέτες με τις παράνομες πράξεις τους. Φυσικά κρατικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της Οικονομίας.
14) Δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας βιομηχάνων και επιχειρηματιών που κατέκλεψαν το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το 1950 έως σήμερα, μέχρι 4ου βαθμού συγγένειας.
15) Δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας όλων των πολιτικών που συνέβαλαν σε όλα τα παραπάνω και φυσικά διαπόμπευσή τους.
16) Σύλληψη όλων των μεγαλοκεφαλαιούχων που σε περίοδο κρίσης έβγαλαν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό και φυσικά κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων τους, αφού φυσικά ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.
17) Σύλληψη όλων των κερδοσκόπων και δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
18) Κατάργηση όλων των κρατικών αυτοκινήτων και όλων των προνομίων των κρατικών λειτουργών.
19) Κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης και θεσμοθέτηση μισθού των βουλευτών ίσου με τον κατώτατο μισθό ανειδίκευτου εργάτη κάτω των 25 ετών (όποιος δεν συμφωνεί να χάνει την βουλευτική του έδρα και να προκηρύσσονται εκλογές στην εκλογική του περιφέρεια για αντικατάστασή του). Όποιος εκτελεί καθήκοντα δημόσιου λειτουργού να υποχρεώνεται σε μηνιαίο πόθεν έσχες.
20) Κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα.
21) Φορολόγηση των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων με συντελεστή 70% (όποιος αρνηθεί ή φοροδιαφύγει να εκδιώκεται από τη χώρα)
22) Αύξηση μισθών 20% στον ιδιωτικό τομέα θεσμοθέτηση 6ωρης εργασίας 4 ημερών.
23) Σύνταξη στα 35 χρόνια εργασίας.
24) Φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας με συντελεστή 40%.
25) Κατάσχεση της εκκλησιαστικής περιουσίας υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου (αυτοί που στο κήρυγμά τους μιλάνε για αγάπη οφείλουν να το αποδεικνύουν και στην πράξη)
26) Διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία με νόμιμο τόκο, ή σε περίπτωση που αρνηθεί ακύρωση όλων των εξοπλισμών και της εισόδου των Γερμανικών προϊόντων στην Ελλάδα (μη φοβάστε, δεν τους συμφέρει να μας διώξουν από τη ζώνη του Ευρώ ή να χρεοκοπήσουμε γιατί έπειτα θα χρεοκοπήσουν και οι ίδιοι!)
27) Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και φυσικά κλείσιμο των Αμερικάνικων βάσεων.
28) Ανάδειξη και χρησιμοποίηση όλων των εφευρέσεων και καινοτομιών που κάποια συμφέροντα επέμεναν να τις κρατούν στην αφάνεια.
Μετά από όλα αυτά, δε νομίζω να έχει νόημα η παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα!
Τι λες Γερμανοφυλόφιλε, κάνουμε κόμμα;
GOLDEN BOY
29/05/2010 15:40
Προτιμω ικανους υπουργους που κανουν δουλεια αλλα παιρνουν και καμια μιζα απο τα φιλαρακια του Γιωργακη που μας κυβερνανε!!
PANOS EFETZOGLOU
29/05/2010 15:31
Φίλε ΓΑΠ <Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΊΑ> που έχει συσσωρευτή για τόσες Δεκαετίες σε όλο τον Κρατικό μηχανισμό με καλοβολεμενους , αυλικούς , αργόσχολους με το αζημίωτο , είναι δυνατόν να ρθης εσύ ξαφνικά να τους κόψης τις Μασσες ??? Διαβάζοντας στο παραπάνω άρθρο για διαγωνισμό 2 διαφορετικών Νοσοκομείων διαπιστώθηκε απόκλιση στην προσφορά έως 400% από την Επιτροπή της ΕΕ. Αυτό το απλό θέμα δεν μπορείς να το λύσης. Θα σου πρωτινά έναν απλό τρόπο. Η Επιτροπή αξιολόγησης να βγαίνει κατόπιν κλήρωσης 1 ώρα πριν το άνοιγμα των προσφορών η ανάθεσε σε ανεξάρτητους οίκους του εξωτερικού, αφού εμείς είμαστε αναξιόπιστοι και ανίκανοι.....Διαφορετικά εκεί θα παν και τα 130 Δις που θα πάρεις για το πρόγραμμα στήριξης. ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
O θειος απ το Σικαγο
29/05/2010 15:22
Ρε πατριωτες εχετε συναισθηση που οδηγειτε η χωρα? Η Wall Street Journal προεξοφλει την επαναδιαπργματευση(= πτωχευση) του δημ χρεους με ατρανταχτα επιχειρηματα. Οι αριθμοι ειναι αμιλεικτοι και μπορειτε να τους διαβασε:
"The bottom line they just don''t have an ability to service the debt," Αριθμιτικα, μονο αναπτυξη πανω απο 4% θα μπορουσε ισως να μας σωσει, αλλα με τα χαλια της ελληνικης ανταγωνιστικοτητας αυτο ειναι σεναριο επιστιμονικης φαντασιας.
Και μετα διαβαζεις οτι ουτε αυτα που δεσμευτικαμε - και επειγοντως χρεαζομανστε - δεν ειμαστε σε θεση να εφαρμοσουμε. Εχω και παλιοτερα διατυπωσει την αποψη οτι να προσπαθεις να κανεις κατι καινουργιο και ριζοσπαστικο με το παλιο διεφθαρμενο και ανικανο προσωπικο ειναι αυτο που οι λατινοι ονομαζαν contradictio in terminis. Εαν οι ανθρωπο που κυβερνουν δεν εχουν την ικανοτητα να διευθετησουν τις αδειες των φορτηγατζιδων, πως θα εφαρμοσουν αλλαγες καραμπινατες?

Βραδύνους
29/05/2010 15:10
Τί μετεξεταστέα, ανεπίδεκτη μαθήσεως πες καλύτερα! Βραδύνους ο Ελλην
baggelhs.
29/05/2010 15:02
ΓΕΡΜΑΝΟΝΟΦΥΛΟΣ... Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...Αυτά που λές έπρεπε να είχαν ξεκινήσει προ 10ετίας αλλά σε ενα φαύλο σύστημα όπως το Ελληνικό πού να βρείς πολιτικούς να πουν την αλήθεια στο λαό.. Ενα λαό που ξέχασε να αγωνίζεται να θέλει τη βολή του και να μην ειναι ικανός για μεταρυθμίσεις...οι οποίες πρέπει να ισχύουν πρώτα για τους άλλους αλλά όχι για μάς... Για να γίνουν αυτά χρειάζεται μια ειρηνική επανάσταση.. αλλα που να γίνει αυτό με ένα λαό που πήρε και τα πρωτεία στη παιδική παχυρσακία σε όλη την Ευρώπη..Τι σημαίνει αυτό. ?? αυτό σημαίνει παραίτηση απο τη ζωή ..παραίτηση απο αγώνα.. σημαίνει μοιρολατρία.. σημαίνει έλλειψη αντανακλαστικών.....σημαίνει ασε τους άλλους να δουλέψουν για μένα.. Μακάρι η Τροικα να μας βάλει τα 2 πόδια σε ενα παπούτσι... Πήγαν πάλι να κοροιδέψουν τους (κουτόφραγκους) οι απόγονοι του Σωκράτη (τρομάρα μας).. με μια δήθεν απελευθέρωση αγορών στις μεταφορές...και επιστράφηκε το νομοσχέδιο σαν απαράδεκτο... Πόσο προσβλητικά θα αισθανόμουν σαν έλληνας.. ??? Και αντι ο ΓΑΠ να αποπέμψει τον Υπουργό που τον συνέταξε το έχει ακόμα και τον εμπιστευται.. Ελεος πιά κύριοι κυβερνώντες...Συγκρουσθείτε σε νοοτροπίες...αλλάξτε διοικήσεις παντού... ιδιωτικοποιήσθε νοσοκομεία... καταργήσετε...αλλάξετε ... για να δούν τουλάχιστον τα παιδιά μας μια ισχυρή Ελλάδα και όχι εναν επαίτη των διεθνών αγορών....
Μάκης Π.
29/05/2010 14:48
Άλλα χθες, αλλά σήμερα , άλλα αύριο..... Δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος να τον πιστέψουμε πια. Κανείς !
ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
29/05/2010 14:22
Συμπληρωνω τον προηγουμενο αναγνωστη ΄''Γερμανοφυλοφιλο" με μια επιπλεον προταση .Καθε πρωτη του μηνα να εκτελουνται οι συνταξιουχοι με αρχικο γραμμα επιθετου Α, Β, Γ κτλ.Καθε 15 του μηνα αντιστοιχα οι δημοσιοι υπαλληλοι επισης κατα αντιστοιχια καθε 30 του μηνα οι ασθενεις των δημοσιων νοσοκομιων. Σε ενα χρονο θα εχουμε σημαντικη βελτιωση της οικονομιας και θα ικανοποισουμε τους δανειστε μας.Τα λεω του Μανωλη για να τακουσουν ολοι.
SKT
29/05/2010 14:02
Ο ΓΑΠ και οι περί αυτόν αποδεικνύονται άχρηστοι, λίγοι και επικίνδυνοι για την επιβίωση της Ελλάδας. Δυστυχώς για τους Έλληνες που τους ψηφισαν, πιστεύοντας τις μπαρούφες τους (λεφτά υπάρχουν και πράσινη ανάπτυξη) καθώς και για τους υπολοιπους που τους ψυλλιάστηκαν από την αρχή.
Έξω απ''τα δόντια
29/05/2010 13:48
Ευρώπη, ξεσκισε τα λαμόγια τουσ πολιτικούς μας!

Ξέσκισε τους!
ΓΕΡΜΑΝΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ
29/05/2010 13:27
1. Κατάργηση μονιμότητας ΔΥ τώρα !
2. Καθολικό Πόθεν Έσχες όλων των πρώην και νυν Δημοσίων Λειτουργών τώρα !
3. Δήμευση Περιουσιών και Πρόστιμα στους παραβάτες (ΟΧΙ φυλακή να τους ταίζουμε κιολας!)
4. Ενιαίο Μισθολόγιο Δημοσίων Υπαλλήλων, με 500 € Εισαγωγικός Μισθός και Ανώτατος 2.000 € το μήνα.
5. Κατάργηση Όλων των Δημοσίων Οργανισμών – Περιορισμός ΔΥ το πολύ μέχρι το 5% του συνόλου του Εργατικού δυναμικού, δηλαδή με σημερινά δεδομένα 200 – 250 χιλ.
6. Ένα και μοναδικό Ασφαλιστικό Ταμείο για όλο το Πληθυσμό – Κατάργηση όλων των χαριστικών διατάξεων (π.χ Σύνταξη σε ανύπαντρες κόρες!!). Ενιαία ελάχιστη σύνταξη 500 € - Μέγιστη 1.500 € !
7. Ετήσια αναλογική εισφορά κατοχής και χρήσης σε κάθε αυθαίρετο κτίσμα !
8. Ετήσιος φόρος πολυτελείας 15% επί ακινήτου με αξία > 5.000 Ε / τμ
9. Κατάργηση Εφοριών και μετατροπή σε μονάδες διοικητικής υποστηρίξεως με καθολική εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης για κάθε ελεύθερο επάγγελμα.
10. Ελάχιστη ποινή για φοροκλοπή και εισφοροκλοπή = Δήμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων, μέχρι 4ου βαθμού συγγένειας
11. Κατάργηση Πρεσβειών και Προξενείων (ΠΧ.Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο = 1 Πρεσβεία) & Κατάργηση όλων των ποικιλώνυμων ακολούθων (ΠΧ Ακόλουθοι τύπου με 5.000 € μισθό για να κάνουν αποδελτίωση !!!)

- Υπεύθυνοι εκτέλεσης οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί με μετρήσιμους στόχους. Σε περίπτωση μη επίτευξης = απόλυση διαπόμπευση καταλογισμός του κόστους στον υπεύθυνο.
- Εποπτεία εκτέλεσης = ΔΝΤ & ΕΕ με εγκατάσταση εποπτών σε κάθε τομέα. Πρωθυπουργός και Υπουργοί απλώς να εκτελούν (Έτσι όπως τα κατάφεραν !!).
ΜΚ
29/05/2010 13:06
Αυτές είναι ειδήσεις! Εκεί πρέπει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους οι μεγαλοδημοσιογράφοι:

Στις παλινωδίες του Λοβέρδου και του ΓΑΠ, που απ'' ό,τι φαίνεται η Τρόικα κατάλαβε ότι η υπογραφή τους δεν αξίζει και πολλά.

Και αυτοί μας κοιμίζουν με Μαντέληδες, Ρουσόπουλους και Βουλγαράκηδες. Λες και από αυτούς θα βγουν τα δις που χρειάζονται.

Με άλλα λόγια την "κάτσαμε τη βάρκα", αλιμονό μας και ο σώζων τον εαυτό σωθείτω!
Φαντασμενος
29/05/2010 13:04
Σολων ηρεμησε, το μπιλιετακι για τους δ. υ. εχει αποσυρθει απο την 1η γραμμη..τωρα κυνηγαμε σεσημασμενους φοροφυγαδες και διενεργουμε εξεταστικες επιτροπες..μηπως το επομενο θα λεει, πως θα πρεπει να γινει κατι και με τους ιδιωτικους υπαλληλους,καθοτι μας διαβρωνει την ανταγωνιστικοτητα το κοστος εργασιας?

Δεν ειναι θεμα φιλευσπλαχνιας,αλλα καθαρα οικονομικης προσεγγισης,τ''οτι δεν παιρνει το κρατος 300.000 ανθρωπους απο το δημοσιο,να τους απολυσει..μπορεις να φανταστεις τι σημαινει να "εμπλουτισεις" τις μεραρχιες ανεργων (που ηδη υφιστανται - και ποιος ξερει σε τι αριθμο θα φτασουν τους επομενους μηνες..) με 300.000 επιπλεον ανεργους??????
ουτε μισο λεπτο σκεψη να αφιερωσεις σε τετοιο σεναριο..(γιατι μια τετοια τερατωδη ανεργια,θα επηρρεασει και σενα,με οτι και αν ασχολεισαι..)

απολυσεις εργατικου δυναμικου απο τον δημοσιο τομεα,δεν εχουν ζητησει ουτε καν οι χοντροπετσοι μανατζαραιοι που σωζουν την χωρα υποτιθεται..αν ειχες κατεβασει κανα φεκ και ειχες ριξει μια ματια σε κανα παραρτημα του μνημονιου, υπαρχει συνταγη και ειναι το 1(προσληψη):5(συνταξιοδοτησεις)..
Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος
29/05/2010 12:54
Από το καλοκαίρι μου φαίνεται θα πάμε για εξωτερικό, αλλά όχι για διακοπές...
κ.κ.
29/05/2010 12:45
Ρε με το ζόρι να μας κάνουν ανθρώπους.
ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
29/05/2010 12:44
Δεν υπάρχει καθόλου δουλειά στην αγορά.
Τιμολόγια δεν κόβονται, εισφορές, και άλλες υποχρεώσεις δεν υπάρχουν χρήματα για να εξυπηρετηθούν....

Από που θα βρεί η κυβέρνηση χρήματα;;
Μονάχα δανεικά;;

Γίνεται έτσι δουλειά;;
Παπαδόπουλος Γιάννης
29/05/2010 12:38
να ρωτήσω κάτι; και να μην μας δώσουν δλδ κάποια δόση ή να σταματήσουν την χρηματοδότηση λόγω αποκλίσεων κλπ δεν θα είναι σαν να πυροβολούν το πόδι τους; ας μην μας δώσουν δραχμή... ευρώ ήθελα να πω,... και μετά θα έρθουν παρέα μαζί μας στην ολική κατάρρευση του ευρώ... οπότε οι απειλές αυτές δεν έχουν νόημα. αν βουλιάξουμε θα έρθουν ΟΛΟΙ παρέα...
Αντώνης
29/05/2010 12:22
Μπορούν επιτέλους να κάνουν τα αυτονόητα? Υπέγραψαν ένα ρημαδομνημόνιο μπορούν να το τηρήσουν ναι ή όχι? Μπορεί ο Ρέππας να προχωρήσει την απελευθέρωση στα φορτηγά? Αν όχι σπίτι του. Τόσους μήνες στους υπουργικούς θώκους οι περισσότεροι εκ των υπουργών ξύνονται. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν με "ελληνικούς" χρόνους δηλαδή με ρυθμούς χελώνας. Χρόνος όμως δεν υπάρχει. Με την άρση του καμποτάζ τι θα γίνει? Κουνήστε τους (βαριεστημένους) κώλους σας επιτέλους!!! Άλλαξε Γιώργο τους άχρηστους και βάλε άλλους. Πάγκο έχεις ευτυχώς. Μη με αναγκάσεις πιστό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ από τα 18 μου (δέκα χρόνια τώρα δηλαδή) στα δύσκολα και στα εύκολα να ψηφίσω τη Δράση του Μάνου στις επόμενες εκλογές....
Anti
29/05/2010 11:57
Άμα ο Λοβέρδοςς δεν γουστάρει την κυβερνητική πολιτική και θέλει να το παίξει "ήρωας", να παραιτηθεί και να φύγει. Ή θα ακολουθήσει αυτά που η χώρα συμφώνησε ή δρόμο!
BB
29/05/2010 10:55
Μα δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη εξυπνάδα για να καταλάβεις οτι η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει τα μέτρα που υπέγραψε! 6 ώρες από το αεροδρόμιο μέχρι μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και έχεις καταλάβει τα πάντα! Μετά ποντάρεις όλα τα λεφτά σου στο οτι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. Είναι απλό. Μια βόλτα στο πρώην αρβανιτοχώρι "Πλιάκα" (όχι Πλάκα όπως το λέμε για να μην φαίνεται η αλβανική καταγωγή) και έχεις πεισθεί ότι αυτός ο ανοργάνωτος και αμόρφωτος μυρωδάτος όχλος, είναι απολύτως αδύνατον να βρει 340 δις να ξεπληρώσει τα χρέη του. Τετέλεσται!
Πειραιωτης Μαουνιερης
29/05/2010 10:53
Τελικα,εσεις,τι θελετε,να κανει η κυβερνηση αυτο που πρεπει και που το εχει υπογραψει,ή να κανει το παπι,και να μας κοψουν τελικα το παραδακι,ωστε να παμε καμαρωτοι και ελληναραδες στον καιαδα και στον πατο του βαρελιου; Νομιζω οτι αυτα που κατηγορειτε την κυβερνηση,τα κανετε πρωτοι, εσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
29/05/2010 10:49
Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση είναι στον κόσμο της.Στον αλαβάστρινο πύργο,όπου ζουν αυτοί οι άνθρωποι,δεν φτάνει η αγωνία της κοινωνίας.Με κάποιον τρόπο πρέπει να εξαναγκαστούν να δουλέψουν.Αλλά ποιος θα αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία;Ο πρωθυπουργός;Δεν μπορώ να φανταστώ πιο ακατάλληλο άνθρωπο σ'' αυτή τη θέση!
Ηλίας Π
29/05/2010 10:31
Ο Γιρωγάκης και το συνάφι του δεν έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως, παρ'' όλα τα όσα έγιναν, τη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Πίστεψαν ότι απλώς ήταν μια μπόρα και πάει, πέρασε. Δυστυχώς γι'' αυτούς, ευτυχώς για τη χώρα, τα σκυλιά της ΕΕ και του ΔΝΤ βρίσκονται εδώ και μυρίζουν τα πάντα. Αν κάτι αλλάξει σ'' αυτή τη χώρα, γι'' αυτό θα πρέπει αιωνίως να ευγνωμονούμε τους "κουτόφραγκους". Όχι ότι το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους αλλά επειδή κινδυνεύουν τα λεφτά τους. Απ'' την άλλη, εδώ κινδυνεύει η χώρα, γίναμε παγκοσμίως ρεζίλι κι η Ξενογιανακοπούλου καίει ακόμα το ίδιο αμοχάλικο που έκαιγε πάντα. Κι ο Γιωργάκης, περήφανος μέντορας, παρακουλουθεί τα "λουλύδια" του ν'' "ανθίζουν". Μεζεύτε το στόκο απ'' το Υπ. Υγείας άμεσα κι αφήστε τη να σαπίσει με την ησυχία της! Δεν της χρωστάει τίποτα κανένας μας. Ας πάει να κάνει καριέρα στο σύλλογο νοητικά υστερημένων wanna be του κώλ.. Η ανικανότητα είναι το ίδιο επικίνδυνη και ζημιογόνος για τη χώρα με τη δωροδοκία, τύπου Μαντέλη και λοιπών.
Σολων
29/05/2010 10:03
ΑΒΟΥΛΗ, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ)

Το πρωτο μυνημα μας εχει ηδη ελθει 6 μηνες πριν απο τη δευτερη δοση του δανειου, που ειναι για μας το οξυγονο της επιβιωσης μας.

Τα παχεια λογια της κυβερνησης αποδεικνυονται ακομη μια φορα λογια απτεροεντα. Αντι να σκυψουν το κεφαλι και να εργασθουν βγαινουν στα καναλια και λαικιζουν και προσπαθουν να περισωσουν τους μισθους, τις συνταξεις και τα σκανδαλωδη προνομια τους και των δικων τους (βουλευτων, πολιτικων, κομματικων, υπαλληλων της βουλης, δημοσιογραφων, μηχανικων, δικαστικων, κλπ).

Αντι να καταργησουν αμεσα τη μονιμοτητα και να απωλησουν τους αχρηστους, ανικανους, κλεφτες, φοροφυγαδες, χρηματιζομενους ΔΥ προτιμουν να κλεψουν τις συνταξεις απο εκεινους που εισεφεραν (πολλα σε εισφορες ΙΚΑ κλπ ταμειων) για 35 - 40 χρονια για μια αξιοπρεπη συνταξη μετα απο 40 χρονια εργασιας. Με τις συνταξεις του κοσμου προσπαθουν να καλυψουν αυτα που εκλεψαν και κατασπαταλησαν και να διατηρησουν το φαυλο και υδροκεφαλο κρατος. Με τις συνταξεις του κοσμου χρηματοδοτουν τα κομματα τους και πινουν εις υγειαν των κοροιδων των συνταξιουχων των υπαλληλων του ιδιωτικου τομεα. Ενα κρατος που συνεχως και μονιμα αδικει και τιμωρει τους νομοταγης και ευνοει τους κλεφτες, φοροφυγαδες, εισφοροφυγαδες, αφερεγγυους, και ολους εκεινους που λειτουργουν εκτος των οριων του νομου και της ηθικης.

Σας δωσαμε ψηφο, πιστη, πιστωση χρονου, ανοχη και καθε υποστηριξη για να προχωρησετε στην καθαρση, βελτιωση, διασωση και εξυγιανση του κρατους και της δημοσιας ζωης. Δεν παει αλλο. Δεν γινεται να συνεχισετε ετσι. Οι αλλαγες και η εξυγιανση απαιτει ικανους, εμπειρους, τολμηρους και προ παντων ακομματιστη κυβερνητικη ομαδα. Αντι αυτων βλεπουμε μια κυβερνηση που παραπαιει, μια κυβερνηση που κανει χιλιαδες λαθη, μια κυβερνηση αναποτελεσματικη, μια κυβερνηση αβουλη, μια κυβερνηση που κρατα στις ταξεις της τους ανικανους και τους παλαιοκομματαρχες μια κυβερνηση που αντιδρα και δεν δεχεται οτι υπαρχουν εξω ικανοτεροι που μπορουν να προσφερουν περισσοτερα και καλυτερα αποτελεσματα.

Δυστηχως για την Ελλαδα το κομματικο κρατος συνεχιζει τη 40ετη καταστροφικη του πορεια ακομα και σημερα. Ειδαμε οτι με τη πρωτη δοση του δανειου της ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ η κυβερνηση αρχισε να αφησυχαζει, οι υπουργοι της να προσπαθουν να φερουν νομοσχεδια αντιθετα με το υπογραφεν μνημονιο, να λαικιζουν γυρω απο το θεμα του μνημονιου και της δεσμης μετρων, να προσπαθουν να κοροιδεψουν τον κοσμο και τους εταιρους/δανειστες μας και να παριστανουν τους ανηξερους σχετικα με τις ανηλημμενες δεσμευσεις.

Τολμηστε για να μη χαρακτηρισθητε 100% υπαιτιοι της επαπηλουμενης πτωχευσης (τα αποτελεσματα της οποιας καλυτερα ειναι να μην τα συζητουμε). Η πραξεις και τα εργα των προηγουμενων δεν ειναι αλλοθι για σας τους σημερινους.

Τολμηστε πριν ειναι αργα για ολους μας.
Μάκης Π.
29/05/2010 09:21
Έχω διαβάσει τουλάχιστον 5-6 χθεσινά άρθρα διαφορετικών εφημερίδων (και των ΝΕΩΝ φυσικά), όπου εκτίθενται οι απόψεις του κ. Υπουργού Οικονομίας αναφορικά με την προόδο εφαρμογής των μέτρων πάντα επί της βάσεως των επιταγών της "τρόικας". Τα συμπεράσματά μου ήταν σαφώς διαφορετικά από αυτά που προκύπτουν μετά την ανάγνωση του παρόντος άρθρου. Νομίζω δικαιολογημένα τίθενται τα ερωτήματα : Ποιος ψεύδεται ή υποκρίνεται ; Ποιος μας εμπαίζει κατ'' αυτόν τον τρόπο και γιατί ; Έχω την εντύπωση ότι, το άρθρο θα θεωρούταν έγκυρο και πλήρες αν και μόνον αν έδινε απαντήσεις (έστω και μερικώς) επί των παραπάνω εύλογων ερωτημάτων. Όλα θυμίζουν τη "θανατηφόρα" γρίππη....... Θυμάστε πόση μελάνι, φωτοτυπικό χαρτί και βαρύγδουπες απόψεις πήγαν χαμένες ;