Στις «Εκατό ημέρες» εν μέσω μεγάλης καταιγίδας, όταν έχεις απότομη επιτάχυνση του χρόνου, αναγκάζεσαι να ενεργείς με την πολεμική μέθοδο: «Γεμίστε! Στοχεύστε! Πυρ!»

«ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΡΓΗΣΑΝ»

Ο Μίμης Ανδρουλάκης ζητεί «ζώνη ασφαλείας» γύρω από τη χώρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2009 07:00 |
 «Καλά τα μέτρα, αλλά άργησαν»

«Καλά ήταν τα μέτρα Παπανδρέου, αλλά άργησαν, διότι στις πρώτες εκατό ημέρες εν μέσω καταιγίδας, όταν έχεις απότομη επιτάχυνση, αναγκάζεσαι να ενεργείς με την πολεμική μέθοδο: “Γεμίστε, στοχεύστε, πυρ”»!

Oβουλευτής της Β΄ περιφέρειας του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης προειδοποιεί πως εάν δεν δημιουργηθεί τάχιστα μία ζώνη ασφαλείας γύρω από τη χώρα κινδυνεύουμε να γλιστρήσουμε σε μια εφιαλτική κρίση, πιστεύει όμως ότι ο Πρωθυπουργός θα το αντιληφθεί αυτό, διότι κάθε φορά που βρίσκεται κολλημένος στον τοίχο- όπως λέει- παίρνει ανάποδες στροφές και βγάζει τον άγριο παπανδρεϊσμό. Από τον Γ. Παπακωνσταντίνου περιμένει να δείξει περισσότερα πολιτικά guts και ζητεί να στηριχθεί από όλη την κυβέρνηση χωρίς διαγκωνισμούς, ενώ αιχμηρός είναι για τη Λ. Κατσέλη λέγοντας ότι το οικονομικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ δεν προετοίμασε όπως θα έπρεπε το κόμμα πριν από τις εκλογές. Της συστήνει μάλιστα να υποβάλει τις σκέψεις της στον Νόμο περί Ακούσιων Συνεπειών της Πολιτικής...

Κύριε Ανδρουλάκη, το τελευταίο διάστημα «βομβαρδίζετε» την κυβέρνηση με προτάσεις όπως για παράδειγμα την έκδοση εθνικού ομολόγου. Βρίσκετε ανταπόκριση; Μα, από την επιστροφή μου στην πολιτική το 2004 έγραψα μία σειρά βιβλίων με ένα κεντρικό θέμα: ηγεσία εν μέσω μεγάλης κρίσης και αβεβαιότητας, διακυβέρνηση πάνω σε κινούμενη άμμο. Από το «Βαμπίρ και κανίβαλοι» για την επερχόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση λόγω κατάρρευσης του ασφαλιστικού μέχρι το «Ε, Πρόεδρε!» που αποτελεί μία ύστατη προειδοποίηση μεγάλου κινδύνου και λέει σε κάθε ηγέτη με οραματικό οίστρο: «Κατέβα από τα σύννεφα και οδήγα να ξεκολλήσουμε από τη λάσπη». Γι΄ αυτό και στο εξώφυλλο ακόμα του βιβλίου, το οποίο εκδόθηκε πριν από τις εκλογές, απεικονίζω τον «Πρόεδρο» σαν σχοινοβάτη πάνω στο κενό.

Ξέρω ότι ο πρόεδρός μας, όταν βρεθεί κολλημένος στον τοίχο, παίρνει ανάποδες στροφές και βγάζει ένα άγριο παπανδρεϊκό ένστικτο. Σε αυτό ελπίζω τώρα
Τι κενό; Δημοσιονομικό και παραγωγικό. Ίσως και κενό κατανόησης των δραματικών συνθηκών κάτω από τις οποίες θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Συνεπώς, επιχείρησα να δώσω τα διανοητικά εργαλεία, την τέχνη και την τεχνική του πολιτικού crisis management και όχι απλώς μεμονωμένες προτάσεις.

Ο Πρωθυπουργός πώς τα υποδέχθηκε όλα αυτά;

Υπάρχουν ηγέτες που «μαθαίνουν» υπό τη δύναμη των περιστάσεων και όχι από βιβλία και αναλύσεις. Πήραν μεγάλες αποφάσεις, εγκατέλειψαν αυταπάτες μόνο όταν εξαναγκάστηκαν από μεγάλους κινδύνους. Ο Ρούζβελτ πρώτος. Ξέρω ότι ο πρόεδρός μας, όταν βρεθεί κολλημένος στον τοίχο, παίρνει ανάποδες στροφές και βγάζει ένα άγριο παπανδρεϊκό ένστικτο. Σε αυτό ελπίζω τώρα.

Κάποιοι,ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ,διακρίνουν μία ανησυχία μέσα από τις πρωτοβουλίες σας σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.Τι σας κάνει να ανησυχείτε;

Αν δεν δημιουργήσουμε με ταχύτητα μια ζώνη ασφαλείας γύρω από τη χώρα, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γλιστρήσουμε σε εφιαλτική κρίση στον δανεισμό μας είτε από δικά μας μικρά αλλά θανάσιμα αμαρτήματα είτε ακόμα από μακρινά συμβάντα, όπως π.χ. μια κατάρρευση της αγοράς ομολόγων σε μια χώρα της Βαλτικής. Αν η δυναμική του χρέους σου ξεπερνά πάνω από ένα κρίσιμο κατώφλι τη δυναμική της ανάπτυξής σου είσαι σε ζώνη υψηλού κινδύνου, ιδιαίτερα αν σκάσει και η τρίτη στη σειρά παγκόσμια φούσκα, αυτή του δημοσίου χρέους. Η άποψή μου ήταν από την αρχή ότι εκεί, στα ομόλογα, θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος της μεγάλης κρίσης του καπιταλισμού. Από ΄κεί έρχεται το επόμενο τσουνάμι.

Στα ομόλογα θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος της μεγάλης κρίσης του καπιταλισμού. Από ΄κεί έρχεται το επόμενο τσουνάμι
Αυτά δεν τα ήξερε έγκαιρα το πολιτικό μας σύστημα;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. εγκλημάτησε εις βάρος της χώρας και ευτυχώς που δεν ζει ο παππούς τού αντιπροέδρου μας. Όμως υπήρχαν θεμελιώδεις αυταπάτες σε όλο το πολιτικό σύστημα. Μια απεριόριστη πίστη στο θαύμα του «γάμου της Κανά». Τη νεοφιλελεύθερη αυταπάτη ότι μπορεί από ένα ευρώ να βγάζεις με χρηματοοικονομική αλχημεία δάνεια 40 και 100 ευρώ υποκατέστησε μια σχολική νεο-κεϊνσιανή αυταπάτη, δεξιά και αριστερά, ότι μπορεί να δανείζεται απεριόριστα το κράτος και κάθε ευρώ που δαπανά να πολλαπλασιάζεται σε τρία και πέντε ευρώ. Όμως ο πολλαπλασιαστής πάνω από ένα κατώφλι γίνεται από θετικός αρνητικός, κτυπάς κόκκινο και τα ασφάλιστρα κινδύνου και οι εισαγωγές πνίγουν την ανάπτυξή σου όπως συμβαίνει σ΄ εμάς. Ωραίες ζωγραφιές- μπλε, πράσινες, κόκκινες- πάνω σε μία φούσκα του χρέους έτοιμη να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή.

Πώς σάς φάνηκαν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός; Θα προτιμούσατε να είναι σε πιο αυστηρή ή σε πιο ήπια κατεύθυνση;

Καλά, αλλά θα ήταν ίσως καλύτερα αν γίνονταν αποφάσεις πριν από δύο μήνες, αν ήταν πιο συγκεκριμένα, αν υπήρχε διακριτό μείγμα των μέτρων άμεσης απόδοσης και μεσο-μακροπρόθεσμης, αν ενεργοποιούν άμεσα τις κρυφές εφεδρείες πλούτου της χώρας, αν... Αυτά όμως είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν. Στις «Εκατό Ημέρες» εν μέσω μεγάλης καταιγίδας, όταν έχεις απότομη επιτάχυνση του χρόνου, αναγκάζεσαι να ενεργείς με την πολεμική μέθοδο: «Γεμίστε! Στοχεύστε! Πυρ!». Χρήσιμη βέβαια είναι και η τέχνη της επιβράδυνσης σε θέματα όπου πας για «μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος».

Προσφάτως, διατυπώσατε μία πρόταση για κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης... Τι αντιδράσεις εισπράξατε;

Μόλις ξέσπασε η κρίση, και στο «Ε, Πρόεδρε!» και προεκλογικά στα «ΝΕΑ», τόνιζα ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πρέπει ντε φάκτο να είναι «κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης» στα πολιτικά αντανακλαστικά της, στην αίσθηση του επείγοντος, στον συναγερμό των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, στον ριζοσπαστισμό και την ταχύτητα των κινήσεών της. Γι΄ αυτό μίλησα για νέο 1909. Το αν στη σύνθεσή της θα υπήρχαν ή όχι και ένα, δύο πρόσωπα ευρύτερης εμπιστοσύνης, στη βάση έστω περιορισμένης ατζέντας συνεργασίας, είναι θέμα επιλογών και δυνατοτήτων. Η καλύτερη κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης ήταν η, πρώτη μετά την Επανάσταση του 1909, κυβέρνηση Βενιζέλου που στηρίχθηκε στην αυτοδύναμη πλειοψηφία των Φιλελευθέρων, αλλά όπως όλες οι κυβερνήσεις Βενιζέλου είχε στη σύνθεσή της ό,τι καλύτερο διέθετε η χώρα.


«Περιμένω περισσότερα πολιτικά guts από τον Παπακωνσταντίνου»

Θεωρείτε ότι το οικονομικό επιτελείο χρειάζεται περισσότερη τόλμη; Το «επιτελείο» γενικά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έκανε ένα- δυο χρόνια πριν από τις εκλογές μια ατελή ανάγνωση του βάθους και της «γεωμετρίας» της κρίσης και δεν προετοίμασε με την απαιτούμενη επάρκεια, προγραμματικά και ψυχολογικά, το κόμμα και την κοινωνική του βάση εν όψει των επερχόμενων κινδύνων. Έτσι οι σύντροφοί μας στη βάση έκπληκτοι βλέπουν σήμερα τον κόσμο αναποδογυρισμένο, να περπατά με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω.

Αλλά αυτά δεν έχουν πια σημασία. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, που είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός, έχει τη γνώση και τη θέληση να ανταποκριθεί και πρέπει να στηριχτεί ολόψυχα χωρίς αμφισημίες και διαγκωνισμούς από το σύνολο της κυβέρνησης και το μέγιστο δυνατό φάσμα των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Ο ίδιος πρέπει να ενισχύσει τα πολιτικά του guts έναντι όλων κι όπως συμβαίνει και με άλλους συνεργάτες του Πρωθυπουργού που έγιναν υπουργοί, να συνειδητοποιήσουν ότι ασκούν ηγετική λειτουργία στην πιο δύσκολη στιγμή από τη μεταπολίτευση και δεν είναι υφιστάμενοι υψηλού επιπέδου.


«Η Λούκα χάνει χρόνο»

Και η υπουργός Οικονομίας κ. Κατσέλη; Έχει και την επιστημονική κατάρτιση και το ήθος, αλλά πρέπει να υποβάλει τις σκέψεις της, όπως όλοι μας, στον έλεγχο του Νόμου των Ακούσιων Συνεπειών της πολιτικής και να δείξει μεγαλύτερη προτίμηση, όσο τουλάχιστον είμαστε στο επίκεντρο του τυφώνα, στην πιο απλή και γρήγορη παρέμβαση για την ενίσχυση της αγοράς δίχως να χάνεται χρόνος με την προσμονή ενδιάμεσων πολύπλοκων μηχανισμών ίσως αμφίβολης απόδοσης.

30
aris
21/12/2009 13:49
Σαν πολυ δεν ασχολουμαστε με τις Μπουρδολογιες του???.Ας τον κλεισουμε λοιπον κι αυτον επιτελους στο Χρονοντουλαπο της .....Προιστοριας.!Να ησυχασουμε επιτελους.Αμαν πια με τους Παλαιολιθικους Δεινοσαυρους!!!
dimitris korinthios
21/12/2009 00:49
Η μάχη θα δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ
Η μεγάλη μάχη που θα κρίνει το κατά πόσον ο πρωθυπουργός μπορεί να υλοποιήσει όσα εξήγγειλε προχθές θα δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Για την ακρίβεια ο πόλεμος έχει αρχίσει και προς το παρόν τον κερδίζει η πτέρυγα που ενδιαφέρεται πρωτίστως για ένα ισχυρό κράτος με πολλές θέσεις για ημετέρους και την υπεράσπιση των κεκτημένων των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των διαφόρων συντεχνιών.
Ο κ. Παπανδρέου μιλάει για ένα μεταμοντέρνο κράτος και επιλέγει τη μέθοδο του opengov για να στελεχώσει το κράτος με τους άριστους και όχι απαραίτητα πράσινους. Στην πράξη, όμως, βλέπουμε κάτι πολύ δυσάρεστο: καίριες θέσεις από τις οποίες θα εξαρτηθούν πολλά, όπως π.χ. οι περιφερειάρχες, να πληρώνονται από κομματικά στελέχη, αποτυχημένους πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και συνδικαλιστές. Θα μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να δώσουν τη μάχη για να αλλάξουν όλα την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως είναι προϊόντα του υπάρχοντος συστήματος και στάτους κβο; Η μόνη λογική είναι αυτή που λέει πως βάζω τον παραβάτη να πολεμήσει την παραβατικότητα γιατί ξέρει από μέσα τα κόλπα...
Θα έλθει, λοιπόν, η ώρα που όσα είπε ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να υλοποιηθούν. Δηλαδή να μπουν ταμειακές μηχανές στα βενζινάδικα, ηλεκτρονικά ταξίμετρα που βγάζουν αποδείξεις στα ταξί, έλεγχοι σε κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων κ.λπ. κ.λπ. Ο κ. Παπανδρέου διαθέτει τσαγανό, όπως και ορισμένοι εκ των υπουργών που έχουν πλέον την ευθύνη για τέτοια θέματα. Απέναντί τους, όμως, θα βρουν, κατά περίπτωση, επιχειρηματίες με ισχυρές διασυνδέσεις στον Τύπο, το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα, μαφίες που λειτουργούν με την κάλυψη πολιτικών, εκπροσώπους... ευπαθών τάξεων που θα κατακλύσουν τους δρόμους και άλλους πολλούς.
Θα μπορέσει ο κ. Παπανδρέου να πείσει τον κ. Παπουτσή, για παράδειγμα, ότι πρέπει να καταργηθούν τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, που ο ίδιος τα θεωρεί κεκτημένα δικαιώματα; ‘Η θα αλλάξει στάση ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε δηλώσει ανερυθρίαστα στη Βουλή πως καλή η πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά να μη θίξει ευπαθή... συμφέροντα, όπως αυτά των βενζινοπωλών;
Ο κίνδυνος είναι διπλός. Από τη μια έχουμε μια ομάδα παλαιοκρατιστών, οι οποίοι όταν το κράτος μειώνεται κοιτάζουν να διορίσουν παντού ανθρώπους και συμβούλους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αρχίζουν να βλέπουν τις γνωστές τρεις τράπεζες ως καθαρά κρατικά εργαλεία που θα αγοράζουν ελληνικά ομόλογα κατ’ εντολή ή θα δίνουν δάνεια με μπιλιετάκια όπως παλιά. Πρόκειται για καταστροφική λογική, που δεν έχει τίποτα να κάνει με τα όσα συμβαίνουν εκτός Ελλάδος, όσο και αν κάποιοι τα χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για να ενδυναμώσουν τις εξουσίες τους.
Ο δεύτερος, όμως, και σημαντικότερος κίνδυνος είναι πως τα οράματα Παπανδρέου θα πολτοποιηθούν υπό την πίεση των αγορών από τη μια και του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ από την άλλη. Και τώρα δεν είμαστε όπως παλιά, όσο άδικο και αν είναι αυτό για τη σημερινή κυβέρνηση. Γιατί παλαιότερα ο κ. Αλογοσκούφης μπορεί να υποσχόταν πράγματα με τη σχετική βεβαιότητα ότι δεν θα γίνουν ποτέ γιατί θα υπήρχαν αντιδράσεις. Τώρα θα έχουμε καμιά δεκαριά Γερμανούς, Βέλγους, Αμερικανούς κ.ά. εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΔΝΤ και των οίκων αξιολόγησης πάνω από το κεφάλι μας να ρωτούν κάθε τρίμηνο ωραίο εκείνο που είπατε για περικοπή επιδομάτων.
Μας δείχνετε και τα σχετικά πραγματικά νούμερα κατά υπουργείο και φορέα παρακαλούμε;. Μπρος η Moody’s λοιπόν και πίσω ο Παπουτσής...

Από: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_16/12/2009_383849

:
dimitris korinthios
21/12/2009 00:43
Ο ελληνικός λαός, μαζί με την κυβέρνησή του, θα αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε την μεγάλη στροφή, με δικό μας πρόγραμμα και τις προτεραιότητες που βάζει η ελληνική κυβέρνηση".
Εδώ δεν έχουμε καταλάβει εμείς ότι άλλαξε η Κυβέρνηση, θα το καταλάβουν οι Ξένοι;

Μη τρελαθούμε τελείως...

Το "πακέτο" ποιο είναι Κε Πρωθυπουργέ, τι έχει μέσα, Πίτσα, Μεσογειακά εδέσματα, αγγουράκια "καλυβιώτικα" η λαχανάκια "Βρυξελλών;
Aν δεν είμαστε επαίτες, τότε γιατί ο Κος Παπακωνσταντίνου "γυρνάει" από χώρα σε χώρα και "παρακαλάει" για δάνεια και επενδύσεις;
Για να κάνουμε την στροφή, πρέπει να κινηθούμε να "πάρει" μπροστά το όχημα" που λέγεται κρατικός μηχανισμός και Οικονομία...
aristos στις 9:24 μ.μ.
J & B
21/12/2009 00:10
Filtate Stergio Baka !!! ... Kata diavoliki simptosi ime ke ego Ellinas (ohi mono esis) !!! ... Ke "Signomi" kirie patrioti oti ke ego (opos ke esi) agapao tin Ellada !!! ... An mou epitrepis kirie Baka ke ego den thelo se kamia periptosi na hreokopisi i Patrida mou !!! ... opote opos katalavenis avtou tou idous "logopegniou" teriazi perisotero se panigiria ke ohi se isotimi sizitisi pou ehi kapies STIHIODES logikes analisis .
Prota apo ola den iha ke oute eho kamia "oreksi" na s''amfisvitiso os Ellina ... Aplos den simfono me tin "Logiki sou" ( S''avto to "stil" tou DIBAT i Dibeit ehoume ke i dio mas ta idia dikeomata) !!! ... Oso gia tin genia tou politehniou filarako - Kanis den prospathi na sas pisi gia tin iroiki genia tou politehniou (ke esena prosopika) ... To thelis i den to thelis,to dehese i den to paradehese to politehnio ke i genia tou ine i idia i storia tis Ellinikis Psihis ke tou Elevtherou pnevma tou Ellina !!! Den sou milao gia ta Politika frikia pou to peksan tote Dimokrates,Aristeri ke opos protimas alios. An thimase i to kseris, meriki apo avtous tin epohi tou "Gnissiou PASOK" apo ftohofititakia "Ekselihtikan" se PROTOKLASATA STELEHI ke kata "Tihi" PARA POLI MA PARA POLI FRAGKATA, ke me KATI LOGARIASMOUS STIS ELVETIKES TRAPEZES (gia ton Lalioti prokite) !!! ... An den to "Antilamvanese" avto to thema, kalitera tha itan apla na to prosperasis!!! ... Oso gia to KKE - Ine ke tha paramini ISTORIKO KOMA TIS ELLADAS - pou kani tin avtokritiki tou,ke pou arga i grigora "Katharizi ton kipo tou" apo tisV ROMIES KE AKATHARSIES tipou Androulaki ke Damanaki !!! ... Avto Kirie Baka sas to leo aplos gia na to ehete ipopsin sas ke gia na "Zigizete" oligon ta logia sas prin pite kati !!! ... Tora oso gia ta PROTOKLASATA STELEHI TOU KKE aksiotime kirie Stergio - Prota apo ola :.. sta "Protoklasata" stelehi ton M.Androulaki ton "katatasis" esi ke i logiki sou ... Gia mena prosopika den iparhi tetia "Zigaria" !!! ... Ala an mou epitrepis - tha hrisimopiiso tin leksi protoklasata se ENTOS PARATHESEON PLESSIA (m''avto edo to sistima " .... " an to ehis ipopsin sou) !!! ... Lipon : " Protoklasati" gia mena itan ke tha ine o Athanasios Klaras i Aris Velouhiotis ( an to kseris avto to onoma), "Protoklasatos" gia mena ine ke tha mini gia panta o Belogianis ke i sizigos tou, ke den thelo na sou po gia tous para polous alous !!! ... Ke akou Kirie Baka !!! ... Min "psahnese" me tis kardarombes tou KKE,an iparhoun i den iparhoun eki skeleti !!! ... Kane mia apli episkepsoula se kapia kseronisia,kane "ena taksidaki anapsihis" sta Gioura na diapistosis pou ine ke pianou ine thamena eki ta kokala !!! ... Prin na sinehizis ke esi ( opos ke poli ali ) to paramithi peri Sinithismenis Marksistikis Antilipsis ,prin sinehizis ke si na APODIKNIES tin Plires Agniasou, isos tha itan pio ofelimo gia esena na diavasis Karl Marks ??? ... Pistepste me Kirie Stergio den eho kamia ma kamia prothesi gia "Na Sas Psiso" sone ke kala na ginete komounistis (mia pou lete ke esis o idios oti den isaste komatikopiimeno atomo - ke to sevome avto) !!! ... I vathies gnosis ton theorion ke kanonon ehoun alous Proorismous ke pio vathia ousia ... To na petas kouventes etsi aplos "na to peksis patriotis ke polemistis" den dini se kanenan Apolitos Tipota... Ke o Marks ehi pola thetika ke eksopropagandistika pragmata na sas didaksi ( den ehi grapsi o anthropos mono peri komounistikon theorion - ehi grapsi ke gia tin ikonomia,ehi vathies analisis ton Istorikon gegonoton, ke pola ala) ... Ksekoliste kirie Baka !!! ... ta kala vivlia ke ta kala erga mas Prosferoun gnosi ke ohi Fanatismo !!! ... Tora an tha stiloun tin eforia i den tha tin stiloun sta grafia tou KKE ,tha to mathete opos dipote . Na isaste omos vevei oti mbori na "Prokipsoun" aprovlepta SOURPRAIZ !!! ... Ke poli fovame oti avta ta "Sourpraiz" den tha ta mathete pote ... ohi epidi tha ta APOKRIPSI TO KKE ala epidi kapia "Palikaria tis fakis" den tha ine "Diathetimena" na PSILOFANOUN - Gia avto min kopteste ke min viazeste na vgazete monoplevra simberasmata !!! ... Politikes evthines prepi na paroun kapii ali, ke to an tha vgi HAMENO to KKE apo tis mahes (opos to antilamvaneste esis Kirie Baka) tha to diksi to melon ke ohi ta antikomounistika Ksespasmata ke Laspologia genikos !!! ... As afisoume na "Aksiologisi " to KKE ,ke genika olous tous politikous, mia poli Aksiologi,Panemorfi ke Paneksipni,Aksiotimi Kiria pou to onomatis ine I ISTORIA !!! ... Avti opos kala to kserete Kirie Stergio os tora den ehi kani KANENA LATHOS !!! ... Oso gia emas, tous antropous pou legomaste Ellines, kalo tha itan na mathoume epitelous NA SEVOMASTE KE NA AGAPAME O ENAS TON ALON !!! ... Sas evharisto Kirie Sterio Baka pou anehtikate tin KALOPROERETI KRITIKI KE TO VASIKOTERO - SAS EVHARISTO POU SIZITISAME EMIS I DIO HORIS NA KSERI O ENAS TON ALON !!! ...
manos
20/12/2009 21:36
Οι αριστεροί πάντα εκ του ασφαλούς κάνουν κριτική. Και τώρα να τους έδινε ο Παπανδρέου τα πιο δυνατά Υπουργεία θα το αρνούνταν φυσικά. Λόγια, λόγια, λόγια όπως λέει και το τραγούδι. Ουσία καμία στον ανεδαφικό και ουτοπικό λόγο τους.
Επάγγελμα Ανδρουλάκη
20/12/2009 20:06
Σκεφτείτε τι θα γινόταν η Ελλάδα, αν όλοι οι Έλληνες έκαναν σε όλη τους τη ζωή τη δουλειά που κάνει ο Ανδρουλάκης.
Katsas
20/12/2009 18:40
Δηλαδή βρε Συριώτη είσαι και χουντικός μόλις τώρα διάβασα την άποψη σου για κάποιον φίλο από τον Καναδά μα δεν ντρέπεσαι μπρε καπαδόκη!! συνεχίζεις τα ψέματα ποια δουλειά είχε βρε συ ο κόσμος που σαν την χούντα της Burma βάζανε τον κοσμάκη σε αναγκαστική εργασία και εάν αντιδρούσες έφευγες για Γερμανία το θράσος σου είναι απύθμενο δηλαδή εσύ 25 χρόνων όταν έφυγες ήσουν ήδη Δημοκράτης; σώπα ρε συριώτη αρε κάτι επαναστάτες!! και μιλάς για την Χούντα σαν δεν ντρέπεσαι λέω εγώ ρε κυρ γιώργη και εκεί που άρχισα να σε συμπαθώ βρε συ ο λόγος που η πατρίδα μας είναι τόσο πίσω ένας σοβαρός λόγος είναι και η Βρωμωχουντα ,βρε τι άλλο θα ακουσουμε θα μας πέσουν και τα εναπομείνοντα μαλλιά και θα τρέχουμε στους κομμωτές χριστουγεννιάτικα..
Georgios Syriotis
20/12/2009 15:53
@ pros dimitris canada blepo den sou apantise eos twra kanenas ala ego eimai 65 xronon kai gnorisa thn xounta kai efiga oristika apo thn ellada to 1969 giati san koutos pisteba sthn dhmokratia kai elaftheria, th afise h xounta merika xiliades xiliometra dromous sta nisia sthn peloponiso kai se oloi thn elada tous dromous den tous ftiaxnan h koumbari tous eftiaxne o stratos h moma kai polis kosmos eixe doulia kai plironotan hlektrodotise pano apo thn misi ellada pou mon h polis eixan hlekriko revma ebale thlefona kei sthn telaftea sinikia kai xoris dania edose dania atoka gia agrtikes katikies xrimatodotise xenodoxiakes monades etzi oste na mbroun na plirosoun ta xreitous to dolario eixe 30 drx kai to marko 4,50 draxmes kai ola afta xoris xeni boithia fisika otan epese h xounta brikan ths despinas mia gouna kai o tipos mas zalise 1 xrono to kefali gia thn gouna twra ta skantala xexniounte se mia ebdomada, h xouta mas eixe klisi to stoma na mhn mhlame h ali ma eklisan to stoma na min trome
Παυλος Ι. Βερολινο
20/12/2009 15:36
H aτιμωρησια και το γενικο "μπαχαλο" της πολιτικης ζωης, της οποιας εξεχων μελος εισαι και εσυ, Μιμη, ειναι η αιτια των δεινων που μας επιφυλασει το μελον. Η απαξιωση των ηθικων κανονων που "δια νομου" επιβληθηκε απο το πολιτικο κατεστημενο και που και εσυ και οι ομοιοι σου "περασατε" σε ολα τα κοινωνικα στρωματα σαν ενα ειδος "νεας Ελληνικης ταξης" ειναι το εργο που καλουμαστε να πληρωσουμε τωρα. Πιστος και εσυ στον ηθικο αυτον κανονα τρβας πισω τωρα την ουριτσα σου και, εκ του ασφαλους, κανεις κριτικες, "κατοπιν εορτης" με τροπο που προκαλει αηδια, ενω εσυ περιμενεις θαυμασμο για το μεγαλειο της πολιτικης σου διανοιας. Να εισαι καλα και, να χαιρεσαι τις οικονομιες που με σκληρη δουλεια, εβαλες στην ακρη για τα γεραματα και, ανε μας την χαρη: Ασε μας στον πονο μας
Stergios Bakas
20/12/2009 12:57
Αξιότιμε κ. @ J & B, καταρχήν δεν είμαι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΛΑΟΣ ή ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ ή Οικολόγος. Είμαι απλά ένας Ελληνας Πολίτης που δεν θα ήθελε σε καμιά περίπτωση να χρεωκοπήσει η Πατρίδα του. Τον Ανδρουλάκη εσείς τον αναδείξατε σε πρωτοκλασάτο στέλεχος και προσπαθήσατε να μας πείσετε για τον ηρωισμό της λεγόμενης γενιάς του Πολυτεχνείου, η οποία, όμως, σας ξέχασε. Το ΚΚΕ είναι ένα ιστορικό κόμμα και δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να πάρει πολιτικές ευθύνες χωρίς συνηθισμένες μαρξιστικές γενικολογίες. Από το πως θα φερθεί στις δύσκολες αυτές ώρες, θα εξαρτηθεί αργότερα και η επιβίωσή του. Εάν συγκρουσθείτε με το ΠΑΣΟΚ, θα ηττηθείτε και θα ξηλωθείτε από κάθε υπηρεσία ή εργασιακό χώρο. Κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί. Και φυσικά θα σας στείλουν την εφορία στις εταιρείες που είστε κρυφοί ιδιοκτήτες. Μην ξεχνάς ότι σε κάθε κόμμα υπάρχουν σκελετοί στην γκαρνταρόμπα του και το ΚΚΕ δεν αποτελεί εξαίρεση...
theodore
20/12/2009 12:53
Ο υπερβάλλων συνδικαλισμός κατέστρεψε την Ελλάδα.
kostas
20/12/2009 10:51
Ανδρουλακης!!!!!! Συγραφεας,βουλεφτης η .........Αι πηγενε στο χωριο σου και γραψε κα να ΜΙκυ Μαους σαν και σενα μας τα επρηξες γερο με το να γλειφης το Γιωργακη.
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
20/12/2009 05:29
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΛΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡΜΕΤΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ; ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΡΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ!
J & B
20/12/2009 02:56
Aksiotime Stergio Baka ! ... ta grafomena sou se tipota den diaferoun apo gnosta "Standarakia" ke ta Hit & top Ten tis Evro Sossialistikis Klassikis Orhistras ... Ta idia tragoudia : I Aleka,Piresos ke i dimagogia ... I pseftostaliniki tou Perisou ... Evropaiki apomonosi ke katara tou komounismou ke outo katheksis ... Kanenas den ehi apo esena idieteres apetisis !!! ... ke i anthropi pou toulahiston ligo poli kseroun ton "Souper Star tis penas" ke pnevmatikis MIZERIAS ,ton kamelonta Androulaki -poli apla TON AGNOUN KE OTAN EPREPE TON FTISAN OS KAPIA ANTHROPINI AKSIA. Tora oso afora ta peri gnoseon tou peri istorias tou aristerou kinimatos stin Ellada genikos - edo na mou epitepsis Kirie Baka na sou po oti i gnosis, to ifos ke to ithos tou Androulaki parapano apo to ithos enos KLASSIKOU HAFIE "Den travane" !!! ... An tin " ehi kani stous komounistes ", to idio arga i grigora "Tha praksi" ke m''vtous pou ton TAIZOUN TORA !!! ... Thelo na sou epenthimiso kapies fasis apo " Tin endoksi diadrom"i s''avtous pou pistevis (etsi aplos gia na min ehis tin psevdesthisi oti Sossialistes tou PASOK ine kati diaforetiko apo tous kinous pseftarades) - Ehoume ke leme ke en sintomia : Mipos thimase tis iposhesis tou Andrea Papandreou tin periodo 1974 - 1981???... Mipos thimase ta "Komounistikis hrias" sinthimata tipou, ke atakes sto kathe balkoni pou evgene - EOK ke NATO to idio sindikato ... Ekso i vasis ton Amerikanon ... Mipos pires hambari oti tora apo tin EOK o giokas tou ke o arhigos tou PASOK-2009 zitai danika ke ta antalagmata apo ta Evro pou zitai ESI OS OPADOS TOU pote den tha ta mathis ( isos ke i ipolipi Ellines)...Mipos pires prefa oti sto Irak ke sto Avganistan stis taksis tou stratou tou NATO (apo avto akrivos to NATO pou iposhethike o A. Papandreou oti tha evdene i Ellada) polemane ke kapia Ellinika palikaria tis fakis ??? - I Papariga ftei gia avto ??? i mipos o Perisos ine o ftehtis pou o Simitis Evharistouse tous Amerikanous ??? ... Mipos i komounistes pigenan ta pampers gemata me pentohiliara se kapia vila stin Ekali os "prosfora" tou gnostou apateona Koskota ??? ... I mipos thelis na sou thimiso to Hrimatistirio ??? ... Ti egine ... Ke edo o kataramenos Perisos evale to heraki tou ??? ... Aksiotime Stergio Baka ! ... To pio evkolo ine na sikofantis,na rihnis laspi,ke na epanalamvanis ta idia ke ta idia paramithia enos Papagalou ... To diskolo omos ine na ise horis kommatikes paropides ke na litourgis logika !!! ... Psaksou ligo diaforetika !!! ... Na papagalizis den ene ke tipota spoudeo katorthoma !!! ... Na isr Kala ...
Dimitris Canada
20/12/2009 00:40
Thelw kapios pou kseri na mou pi, ti xreh afise H diktatoria kai pws tin katandisan oi metaxoundikoi engefaloi.O synxwremenos Andreas pou ezise polla xronia ston Kanada kai pire patimata apo ton Troudo pou evale ton Kanada sto xandaki o opoios mas forologise ke tin anapnoh mas kai erxete ena allo ktinos o Marouni kai ekane ta xirotera gia afto apo kyvernon koma to 92-93 pire 2 edres.To dikomas xreos einai gyrw 700-800 dis$
Θoiκος
19/12/2009 19:39
Γιατι γραφετε με κεφαλαια;Αν νομιζετε οτι τα διαβαζουμε,απατασθε. Απλως δειχνετε οτι δεν εχετε ιδεαν απο Ιντερνετ και πως γραφουμε σ αυτο. Μαθετε τουλαχιστον καμια φορά.
"TO SOUROPO OI PANAGIES THRYNOUN STON ELAIONA"
19/12/2009 19:16
GIATI PIOS SAS EIPE OTI O OIKONOMIKOS KAI KOINONIKOPOLITIKOS ESOTERIKOFASISMOS THA STAMATHSH MPROSTA STA NOHTA KAI PNEYMATIKA SYNORA THS ELLADOS ;; APOLESAME THN ELLHNIKH PAIDEIA KAI FILOSOFEIA MAS, KAI OLA TA XILIA MYRIA KYMATA THA MAS BROUN XEBRAKOTOUS !! H KOINONIKH POLITIKH KAI OIKONOMIKH ZHMIA EGINE TO 1981 KAI META !! OLA TA ALLA TA "KAKA" EINAI ZHTHMA XRONOU !! OPOIOS DEN EXEI KATALABEI THN ANALOGIKH SYSXETHSH TOU "EIKONIKOU" KAI TOU "PRAGMATIKOU" SE APEYTHEIA SXESH ME THN "YPERAXIA" POU "THYSIAZETAI" STO BOMO TOU "EIKONIKOU" POU ESKEMENA OI "APOPLANHTES" EXOUN ORISEI OS ..... "MELLON" !! TOTE AYTOS POTE DEN THA KATALABEI THN IDIA TOU THN ZOH !! DEN THA KATALABEI THN OUSIA TOU "EISAI KAI GIGNESAI" !! H PNEYMATIKH KAI PSYXIKH EXOMOIOSH ME TA TETRAPODA EINAI ZHTHMA XRONO !! ME MATHMATIKH AKRIBEIA !! ALLOSTE GIAYTO GINETAI KAI H "EPISTHMONIKH" THEORHSH TOU "DARBINISMOU" MESA STHN KOINONIA HMON !! GIA NA MHN XEXASOUME THS .... RIZES MAS !! IDOU ENA MEROS TOU MEGALEIOU: O KOINONIKOPOLITIKOS ESOTERIKOFASISMOS !!
ΜΑΚΗΣ
19/12/2009 19:15
ΓΕΜΗΣΤΕ..ΣΤΟΧΕΥΣΤΕ..ΠΥΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΙΜΗ . ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΜΙΜΑΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ. ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΦΡΑΣΩ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΣΟΥ ΔΕΞΙΑΡΑ ΜΙΜΗ. ΓΕΜΗΣΤΕ..ΣΤΟΧΕΥΣΤΕ..΄ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΜΙΜΗ. ΑΝ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟ, ΘΑΛΕΓΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ. ΤΑΒΑΛΕΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.
PEXE XRHSTO TO .... MPOUZOUKI !!!
19/12/2009 18:02
OI KREMASMENOI APO TO SKOINH TOUS PIIANONTAI GIA NA .... SOTHOUN !! h ALLOIOS: OTAN SOU DEIXNAN TO FEGGARI ESY EBLEPES TO DAKTYLO KAI .... XEROSTALIAZES !!
J & B
19/12/2009 17:15
M.Androulakis ... SIGA TA LAHANA ! - Avtos etsi opos "to pai" tha mas to peksi os O PROTOS ELLINAS ASTRONAVTIS, POU EKANE "TAKSIDI" STON FEGKARI. Ke iparhi ke periptosi na vgi "Stin agora" (stin Lahanoagora ipotithete) ke vivlio me tis anamnisis tou apo avto to istoriko diaplanitiko taksidi. Iparhoun tosa ke tosa pragmata gia na sholiasi kanis. Na asholise me ena Frape Kafe opos ine avto to UFO = hasimo politimou hronou.
manos
19/12/2009 17:10
k. Avdroulaki: ta pragmata eivai apla - eav de symorfosoume tiv dimosiovomiki politiki ma, to kratos de 8a exei lefta va plirosei tous dimosious ypallilous se eva xrovo, gia va mi poume tipota kai gia tous asfalismevous tou IKA ktl.

Diabasa ti syvevteu3i poly prosektika kai sto telos dev brika kapoia protasi h skepsei pou va boi8aei sti lisy tou problimatos pou exume stiv Ellada auti ti stigmi. Movo eida ampelo-filisofies peri kapitalismou ktl.

Koultouriarides sav kai sas 8a prepei va stamatisouve to pveumatiko auvavismo kai autareskia kai va mas pouve ( afou ta 3erete ola) pos akribos 8a bgoume apo ti loumpa. Ama de 3erete pos va to kavete auto afiste mas ysyxous sti mizaria mas!
Stergios Bakas
19/12/2009 15:28
Ο Ανδρουλάκης εκφράζει απόψεις που αργά ή γρήγορα θα γίνουν πραγματικότητα στην χώρα μας και αφορούν την σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΚΚΕ και την ψευτοαριστερά (διάβαζε ΣΥΡΙΖΑ). Η Αλέκα Παπαρήγα με την συνηθισμένη δημαγωγία της θα οδηγήσει το κόμμα της σε εκμηδενισμό και δεν θα βρεθεί ούτε μία ευρωπαϊκή χώρα να την στηρίξει, όταν θα επικαλεσθεί ανθρώπινα δικαιώματα. Η κυβέρνηση έχει πολλά όπλα για να πολεμήσει και ο Ανδρουλάκης που ξέρει πολύ καλά τους ψευτοσταλινικούς του Περισσού, μυρίζεται αίμα. Οι επόμενοι 3-6 μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι για την Ελλάδα...αλλά μάλλον η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη για να μπουν ορισμένα πράγματα στην σειρά...
Ι''
19/12/2009 14:38
Τί είναι αυτός ''''ο άγριος παπανδρεϊσμός'''' πάλι....
Καλό και τούτο, αλλά δεν μας το κάνεις... λιανά.
Πετάς κουβέντες, εκ του ασφαλούς...
Τί έχεις να χάσεις:
''''Ο τόπος μας είναι κλειστός. Τον κλείνουν
οι δυό μαύρες Συμπληγάδες.''''
Όλα είναι κλειστά εδώ και πολύ καιρό κύριε Μίμη μας..
Λέγειν και λέγειν και λέγειν και λέγειν και λέγειν και λέγειν....

Ι''
Χρ. Μερόκης
19/12/2009 14:29
Την κυβέρνηση της ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως την πατήσαμε με αυτό το τέρας. Αυτό το κόμμα να μη σώσει και επανέλθει στην εξουσία. Και το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη, αμφιβολία καμία, αλλά ετούτοι λεηλάτησαν συνειδητά τον τόπο. Τους θυμάμαι με τις πυρκαγιές που μοίραζαν στις γειτονιές χιλιάρικα , δυχίλιαρα και τριχίλερα και μου γυρίζουν τ άντερα. Ντροπή σας ξεφτίλες που μας βγάζετε και γλώσσα.
Χρ. Μερόκης
19/12/2009 13:58
Από λόγια , προτάσεις,και ιδέες Μιμάκο, είμαστε ντίνκα !!!!!!!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
19/12/2009 13:39
Συμφωνώ απόλυτα με τον Μίμη. Αν την μάχη δέν την δώσεις έγκαιρα, τότε και να την κερδίσεις, το αποτέλεσμα δέν θα είναι το προσδοκώμενο. Κάθε μέρα που χάνουμε στην μάχη περιορισμού της σπατάλης καί πάταξης της φοροδιαφυγής, επιδεινώνει το πρόβλημα. Προσοχή μόνο μήν είναι πολύ αργά!
aris
19/12/2009 13:30
Μ Ι ΜΗ.!!!ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ......<ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ>!!!!ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΑΡΑ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΣ??? <ΣΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΟΥΛΑ ΠΟΥ Σ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ,....ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΠΟΝΗΡΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ!!>.ΘΥΜΑΣΑΙ ???ΤΟ ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕΣ ΚΑΠΟΤΕ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ????? ΠΑΝΤΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟ .ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.!! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ.!! ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΜΩΣ ΤΙΤΛΟ ΤΟΝ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΑΠΟΚΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ,,,,,ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ:<ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΜΩΡΗ????> ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΧΑΜΠΑΡΙ,ΚΑΙ ΤΗΝ...ΕΚΑΝΕ ΝΩΡΙΣ !!!
aris
19/12/2009 13:11
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΙΞΕΣ . ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕΣ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ.ΑΝΤΕ ΒΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ..ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ???ΑΣΕ ΠΙΑ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!!!!!
XRISTOS
19/12/2009 12:32
ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΝΕΛΥΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟ, ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ: ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞ… ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΤΟ 90% ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ. Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΛΕΕΙ: 1. ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 €)ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ. 2. ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ (Π.Χ. ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ Η ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ) ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΑΠΟ 1-1-2010 (ΚΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ) ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ 2-3 ΝΕΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ. ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ? ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ… ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ, ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ Κ.Λ. ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ, ΘΑ ΡΩΤΑΜΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΦΥΣΙΚΑ? ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ… ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΣΑΝ ΑΠΛΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΑΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΝΑ ΦΑΝΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ. ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ...
Carrot
19/12/2009 12:18
Τι γελοίος τύπος είναι αυτός... . Τι τσίρκο... .