Άναψε φωτιές ο ανακριτής

Κόντρες δικαστών με αφορμή τις αιτιάσεις περί μη δίκαιης δίκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2009 07:00 |
 Άναψε φωτιές ο ανακριτής
▅ Σύμφωνα με τους συνηγόρους Ντάνιελ Πέτερ και Στέφαν Κούρσαβε, οι θεράποντες ιατροί του Μιχάλη Χριστοφοράκου του έχουν συστήσει να προβεί σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ, καθώς έχει διαπιστωθεί στένωση των στεφανιαίων αρτηριών

Φωτιές στις τάξεις δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων άναψε η προσπάθεια του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαρ. Αθανασίου να υπερασπιστεί τον ανακριτή Νικ. Ζαγοριανό και γενικότερα την ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή τις αιτιάσεις του Μιχ. Χριστοφοράκου περί μη δίκαιης δίκης.

Η πρωτοβουλία του κ. Αθανασίου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νικ. Σαλάτα, καθώς και της «Συσπείρωσης Νομικών ενάντια στην Αυθαιρεσία» (εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Γ. Μαντζουράνη), που επέκριναν τη στάση του, όχι έναντι του συνόλου των δικαστικών λειτουργών, αλλά έναντι των ενεργειών του κ. Ζαγοριανού. Το έναυσμα των... εχθροπραξιών έδωσε το σημείο της δήλωσης του κ. Αθανασίου όπου χαρακτήριζε «άδικες και αβάσιμες τις αναφορές ότι η μη έκδοση συγκεκριμένου κατηγορουμένου από τις γερμανικές δικαστικές Αρχές, οφείλεται δήθεν στο ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξασφαλίζει προϋποθέσεις δίκαιης δίκης λόγω των ενεργειών του ανακριτή της υπόθεσης», προσθέτοντας ότι αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τον πυρήνα της υπόθεσης Siemens.

Σφοδρή κριτική
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Αθανασίου, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Νικ. Σαλάτας μέμφθηκε τον πρόεδρο της ΕΔΕ για τη δημόσια στήριξή του στον ανακριτή, ενώ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι συμμερίζεται τις διαμαρτυρίες κατά του κ. Ζαγοριανού. «Επειδή οι δικαστικοί χειρισμοί του κ. Ζαγοριανού έχουν αποτελέσει αντικείμενο σφοδρής νομικής και κοινωνικής κριτικής, κρίνουμε ότι η για τρίτη φορά δημόσια στήριξη εκ μέρους του κ. Αθανασίου στον εν λόγω ανακριτή μόνο θετική υπηρεσία δεν προσφέρει στην ελληνική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο κ. Σαλάτας.

Οξύτερη ήταν πάντως η απάντηση του κ. Μαντζουράνη, ο οποίος προέτρεψε τον κ. Αθανασίου να απευθυνθεί «στους αυθαιρετούντες δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι με τις πράξεις και παραλήψεις τους εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα» και όχι «στους καταγγέλλοντες τις ανακριτικές παρανομίες πολιτικούς και νομικούς». Ωστόσο ο κ. Αθανασίου, παρά τη στήριξη που παρέσχε τον ανακριτή της υπόθεσης Siemens, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε δεόντως διά των αρμοδίων οργάνων της», που σημαίνει με άλλα λόγια ότι οι ακόμη και αν ο κ. Ζαγοριανός προέβη σε μια σειρά άστοχων ενεργειών, τα δικαστικά συμβούλια τις διόρθωσαν αποδεικνύοντας ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες λειτούργησαν άψογα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΕΔΕ δήλωσε: «Επιθυμώ να διαβεβαιώσω για μία ακόμη φορά τους Έλληνες πολίτες ότι το δικονομικό σύστημά μας διαθέτει όλες τις αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες και οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί διασφαλίζουν σε όλους τους πολίτες δίκαιη δίκη και αυτό ισχύει, βέβαια, και για τους εμπλεκομένους στην υπόθεση Siemens. Συνεπώς, οι περί του αντιθέτου δημόσιες τοποθετήσεις ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των πολιτών είναι εκ του πονηρού». «Και αυτό διότι η ελληνική δικαιοσύνη, διά των αρμοδίων Οργάνων της (δικαστικών συμβουλίων) έκρινε δεόντως», πρόσθεσε, και κατέληξε λέγοντας: «Οι άκριτες και ευκαιριακές δημόσιες δηλώσεις πολιτικών προσώπων είναι αυτές που μπορούν να θέσουν εν αμφιβόλω τη λειτουργία της δίκαιης δίκης στη χώρα μας και όχι οι ενέργειες των οργάνων της Δικαιοσύνης. Γι΄ αυτό ζητούμε από όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία».

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
«Άδικες και αβάσιμες οι αναφορές ότι η μη έκδοση οφείλεται σε ενέργειες του ανακριτή της υπόθεσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Άνθρακας η απόρριψη της προσφυγής

ΧΘΕΣ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ του Μονάχου, το οποίο είχε διατάξει την έκδοση του Μιχ. Χριστοφοράκου, απέρριψε την ένσταση των συνηγόρων του κατά της απόφασης που όριζε την έκδοσή του στην Ελλάδα. «Δεν χρειάζεται να διαταχθεί η αναβολή της παράδοσης, αφού η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου από μόνη της έχει αναβάλει τη διαδικασία παράδοσης έπειτα από αίτημα του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου», γράφει η σχετική ανακοίνωση του γερμανικού δικαστηρίου.

Η απόφαση όμως είναι άνευ σημασίας, όπως παραδέχονται κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης που αρχικά πανηγύρισαν στο άκουσμα της υπόθεσης, για να διαπιστώσουν σύντομα πως «άνθρακας ο θησαυρός». Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται ακόμη μια απόφαση από το Εφετείο του Μονάχου για το δεύτερο ένταλμα σύλληψης του κ. Χριστοφοράκου από τις ελληνικές αρχές για την υπογραφή της σύμβασης για το C4Ι. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και η δεύτερη απόφαση αναμένεται να είναι θετική για την έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου, αλλά ούτε αυτή φτάνει για να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Έφυγαν για διακοπές...
«Η απόφαση που θα ορίσει την έναρξη ή την αναβολή της έκδοσης είναι αυτή του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας», διευκρινίζουν νομικοί κύκλοι που ασχολούνται με την υπόθεση. Η απάντηση του Ανώτατου Δικαστηρίου, αρχικά στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η υπεράσπιση του Χριστοφοράκου εκτιμάται ότι θα ληφθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, όπως επισημαίνουν οι συνήγοροι του πρώην νούμερο 1 της Ζίμενς Ελλάς. Οι ίδιοι μάλιστα νιώθουν τόσο σίγουροι για τη θετική εξέλιξη του αιτήματός τους που αναχώρησαν αμφότεροι για μίνι θερινές διακοπές.


Και η υγεία Χριστοφοράκου στη δικαστική μάχη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr

ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ προβλήματα εισήχθη χθες σε νοσοκομείο του Μονάχου ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Επιπλέον κατέθεσε στην Εισαγγελία της βαυαρικής πρωτεύουσας αίτημα για την πραγματοποίηση καρδιολογικών εξετάσεων προκειμένου να αποδειχθεί το βεβαρημένο της υγείας του. Όπως υποστηρίζουν οι Γερμανοί συνήγοροί του, η υγεία του πελάτη τους είναι εύθραυστη και ίσως αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για τον οποίο θα πρέπει να αποτραπεί η διαδικασία έκδοσής του.

Τρίτη φορά
Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης εκτιμούν πως το θέμα της υγείας είναι ένα ακόμη μέσο το οποίο θέλει να χρησιμοποιήσει η πλευρά Χριστοφοράκου για να πείσει τους Γερμανούς δικαστές να σταματήσουν την έκδοσή του.

Άνθρωποι ωστόσο του στενού περιβάλλοντος του πρώην ισχυρού άντρα της Ζίμενς Ελλάδος απορρίπτουν ως κακόβουλες τις προσπάθειες να συνδεθούν τα προβλήματα υγείας του με την αποφυγή της έκδοσής του. Από την ημέρα σύλληψής του από τη γερμανική αστυνομία στο Ροζενχάιμ και τη μεταφορά του στις φυλακές του Σταντελχάιμ ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έχει εισαχθεί ήδη τρεις φορές σε καρδιολογική κλινική του Μονάχου.

Σύμφωνα όμως με τους συνηγόρους του Ντάνιελ Πέτερ και Στέφαν Κούρσαβε, οι θεράποντες ιατροί του του έχουν συστήσει να προβεί σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ, καθώς έχει διαπιστωθεί στένωση των στεφανιαίων αρτηριών. Το τοπίο ωστόσο γύρω από την επέμβαση είναι θολό, ενώ κύκλοι της Εισαγγελίας στην Αθήνα αφήνουν υπονοούμενα ακόμη και για το γεγονός πως ο κ. Χριστοφοράκος θα θελήσει να προβεί στην τοποθέτηση στεντ όταν αποφασιστεί η έκδοσή του στην Ελλάδα.

9
Αλ Καλ
21/08/2009 09:13
ΣΩΣΤΑ 333 ! αστε τους δικαστες, και τα δικαστακια ....
Dr. John
20/08/2009 21:08
O KYRIOS CHRISTOFORAKOS DEN PROKEITAI POTE NA EKDOTHEI APO TH GERMANIA SE MIA XORA ME DIEFTHARMENOYS POLITIKOYS KAI NOMIKOYS THESMOUS.
AYTO PREPEI NA TO KATALABOYN OLOI :
APO TON "KYRIO" ZAGORIANO MEXRI TON "KYRIO" PROTHYPOYRGO !!!
H ELLHNIKH KOINONIA THA PREPEI NA KSEPERASEI KAI NA THESEI PISO THS TO LEGOMENO "SKANDALO" SIEMENS, THS ETAIRIAS POU DEN KANEI ANA TON KOSMO TIPOTE PERISOTERO APO AYTO POU AMETRHTES ALLES OMOIES ETAIRIES EFARMOSOYN KATHIMERINA (AKOMH KAI STHN ELLADA) : DHLADH BUSINESS....= GESCHFTE....
MONO TOTE THA GINEI DYNATO NA EKSALIFTEI SE MEGALO BATHMO H KOINONIKH DIAFTHORA TOSO S` AYTH TH MIKRH "EYROPAIKH" XORA .....OSO KAI SE KOLOSSOYS TOY MEGALOY KEFALAIOY.
Pavlos Xanthopoulos
20/08/2009 16:22
Otan erthoun i kokines mplouzes,na mpoukaroume kai sta dikastiria....
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
20/08/2009 14:12
Όταν τρώγονται μετάξι τους , τι καλό να περιμένουμε εμείς η πολίτες , ακόμη και σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που πλήττει το πολίτευμα , αντί να μονιάσουνε ενάντια τον επικριτών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ δικαιοσύνης , ο καθένας από αυτούς προσπαθεί να αποκομίσει ωφελεί .
Κάποιοι άλλοι που κατηγορούν τους συνάδελφους τους ,καλό είναι να ζητήσουνε από τα κανάλια να ξανά παίξουνε της διάφορες δηλώσεις τους , και να μας πούνε ποίους υπερασπίζονται .
Δημοσθενης Μπογδης
20/08/2009 12:22
Ακούμε καθημερινά ένα σωρό ακαταλαβίστικα ,νομικίστικα και άλλα λόγια του αέρα από ανθρώπους που υποτίθεται ότι υπηρετούν από θέσεις κλειδιά την Ελληνική Δικαιοσύνη .

Ακούμε ακόμη ,από τον ίδιο τον Υπουργό της Δικαιοσύνης για το πόσο ανεξάρτητη είναι
η "ανοιχτομάτα "αυτή κυρία και για το πόσο αμέτοχη παραμένει η σημερινή Κυβέρνηση στις υποθέσεις το μυστήριο των οποίων καλούνται να επιλύσουν Δικαστές, ανακριτές και εισαγγελείς όπως οι κ.κ.Σανιδας ,Ζαγοριανος ,Ζορμπας , η και μεγαλοδικηγόροι σαν τον κ. Α.Λυκουρεζο .

Αν δεν με απατά η μνήμη μου πριν πολλούς μήνες , για τον κ. αυτόν ,(πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ,το γραφείο του οποίου αντιπροσωπεύοντας μια Αμερικανική Εταιρεία έφερε επιλεκτικά στην Δημοσιότητα την ανάμιξη του Τσουκατου στην υπόθεση δωροδοκιών της Ζήμενς σε πολιτικούς και κόμματα ), έπαυσε να ενδιαφέρεται (; ) η ανάκριση της υπόθεσης.......Δεν αναφέρεται πια πουθενά .
Ενώ η Αμερικανική αυτή Εταιρεία θα μπορούσε να φωτίσει την Δικαιοσύνη μας για τα
πρόσωπα και κόμματα που είναι μέσα στις λίστες των "πελατών " του Χρισροφορακου .
Γιατί άραγε σταμάτησε η "αδέκαστη ηγεσία" της Δικαιοσύνης μας κατά την Νέα Δημοκρατία , και έμεινε μόνο στις "ιατρευθείσες" ( ίσως από υπολογισμένο λάθος ) πληροφορίες περί Τσουκατου ; Η Αμερικανική Εταιρεία που για να εντάξει την Ζήμενς στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο έχει πολλά στοιχεία στα χέρια της και θα μπορούσε να μας πει κιόλα πολλά !

Στην συνέχεια αν η ηγεσία των διαφόρων βαθμών της "αδέκαστης τάχα " Δικαιοσύνης μας
ήθελε όχι μόνο να είναι άλλα και να φαίνεται Δίκαιη και Αδέκαστη , δεν θα έπρεπε να είχε τιμωρήσει τους Δικαστές ,η να είχε πάρει τις υποθέσεις από τα χέρια αυτών των Δικαστών
που από πρόθεση ,αμέλεια , η οτιδήποτε άλλο, άφησαν τα υπό ανάκριση, η υπό κατηγορία άτομα να διαφεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος και ύστερα να προσποιούντο τάχα ότι θέλουν την έκδοση τους από την Γερμανία ......

Εμείς οι απλοί πολίτες που δεν ξέρουμε και καλά τα Νομικά "τους" ,ένα μοναχά έχουμε να τους αντιτάξουμε . Το θέμα είναι κυρίως πολίτικο και δευτερεύοντος Δικαστικό .!!!
Το ότι ο Χριστοφορακος ,ακόμη και αν εκδοθεί αργά η γρήγορα θα είναι υπόλογος μοναχά για 3 από τα 71 του αμαρτήματα του κατηγορητηρίου δείχνει πεντακάθαρα το πόσο μας δουλεύουν .
Όπως μας δούλεψε η κ. Υπουργός των Εξωτερικών που έκανε μια εβδομάδα να στείλει στην εισαγγελία τις πληροφορίες που της έστειλαν με φαξ από την Ουρουγουάη , για τον άλλο Δραπέτη και έτσι να την κοπανήσει και ο δεύτερος ύποπτος της υπόθεσης. Παίζεται έτσι η Όπερα της πεντάρας και γι’ αυτό ,

Στις εκλογές λοιπόν φίλοι μου ,ας τους "ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ " και μείς !ξέροντας πολύ καλά ποιους να ψηφίσουμε αυτή τη δόση, για να καθαρίσουμε τους Στύλους !


Φιλιππινεζος Παρατηρητης
20/08/2009 12:12
Κατόπιν της προσπάθειας του κ. Χ. Αθανασίου να δικαιολογήσει τις ενέργειες του κ. Ν.Ζαγοριανού, η οποία προκάλεσε την αντίδραση των κ.κ. Ν. Σαλάτα και Γ. Ματζου- Ράνη, κρίνω σκόπιμη την επαναδημοσίευση του σχετικού σχολίου μου πριν από δύο μήνες, το οποίο δίνει μιά ακόμα πρωτιά στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. SIEMENS – ΠΑΣΟΚ & ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ {Δημοσιεύθηκε στις 26-6 & 02-7-09. Δηλώσεις περιβόλι του δικηγόρου του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου κ. Ντάνιελ Πέτερ :"Ο πελάτης μου δεν δωροδοκούσε , αλλά χορηγούσε δωρεές σε ελληνικά κόμματα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις , άλλο η δωρεά και άλλο η δωροδοκία". Εν συνεχεία σε ερώτηση αν κινδυνεύει η ζωή του κ. Χριστοφοράκου δήλωσεν ότι : "Ναί ισχύει κάτι τέτοιο , καθώς ο Μιχάλης Χριστοφοράκος γνωρίζει δεκάδες Ελληνες πολιτικούς , που έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο της Siemens". Πιστεύει δε ότι θα τα καταφέρουν να μην εκδοθεί στην Ελλάδα , γιατί είναι Γερμανός υπήκοος. Τα δε αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στην Ελλάδα έχουν παραγραφεί στη Γερμανία . Δηλαδή ο εν λόγω δικηγόρος μας ειρωνεύεται και μας δηλώνει ότι υπάρχει ετεροδικία για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα . Επανήλθαμε ούτω στην εποχή που εκκρεμούσεν εκατοντάδες αιτήσεις γαι την έκδοση Γερμανών εγκληματιών πολέμου, από τις οποίες η Δυτική τότε Γερμανία δεν εξέδωσε κανέναν. Ομως ο κ. Χριστοφοράκος είναι Ελληνας που απέκτησε και γερμανικό διαβατήριο. Τίποτε άλλο, τα δε εγκλήματα που κατηγορείται που προβλέπουν και την εσχάτη των ποινών, τα διέπραξε στην Ελλάδα και όχι στη Γερμανία . Δεν δωροδόκησε την κ. Μέρκελ αλλά Ελληνες υπουργούς και ζημίωσε τον ελληνικό λαό με πολλαπλάσια ποσά από αυτά που χορήγησε για μίζες . Τι σχέση λοιπόν μπορεί να έχει αυτό με τον γερμανικό νόμο?Αλλωστε κατά τη δήλωσή του δωροδόκησε επτά υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και πέντε της Ν.Δ.Μας δουλεύουν ψιλό γαζί ? Επιθυμεί η Ελληνική Δικαιοσύνη την έκδοσή του στην Ελλάδα ή όχι ? Αν ναι γιατί διαβίβασε στις γερμανικές αρχές ασαφή στοιχεία ,και... περίεργο ένταλμα σύλληψης ? Επίσης γιατί υπάρχει ασάφεια στο κατηγορητήριο του Χριστοφοράκου? Αυτό είναι το μόνο στοιχείο που μπορεί να αποτρέψει την εκδοσή του, και πού κάνουν το κορόϊδο οι νομικοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., η Εισαγγελεία , αλλά και οι δημοσιογράφοι ! Σας δηλώνω λοιπόν εγώ ο αγράμματος περί τα νομικά , ότι το σκεπτικό της απόρριψης αν απορριφθεί το αίτημα των ελληνικών αρχών θα είναι το εξής : "Πού, πότε και ποιόν, δωροδόκησεν ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος" ? Eκτός κι’ αν οι δικηγόροι του, τον συμβουλεύσουν να αναφέρει συγκεκριμένα ποίους δωροδόκησε. Τότε μόνο θα εκδοθεί στην Ελλάδα . Ολα τα άλλα είναι υπεκφυγές !... Η αλήθεια είναι ότι ο πρώην διεθυντής της Siemens Hellas κ. Μιχ. Χριστοφοράκος που κρατείται στις φυλακές "Σταντελχάϊμ", δήλωσε μέσω του δικηγόρου του ότι : "Εχει ντοκουμέντα με τα οποία είναι σε θέση να τινάξει στον αέρα το ελληνικό πολιτικό σύστημα". Και ότι τα ντοκουμέντα αυτά είναι διατεθιμένος να τα παραδόσει στις γερμανικές αρχές, αν τον μεταχειριστούν ευνοϊκώς και δεν τον εκδόσουν στην Ελλάδα . Μαζί με τα άλλα ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος εμπλέκει και τις γερμανικές αρχές στις παρανομίες του, και διαπράττει και το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας ! Αυτό δεν τον ενοχλεί όμως γιατί η παράβαση του {Ν 1608/1950} που έχει διαπράξει τιμωρείται και με ισόβια κάθειρξη. Το ίδιο και η εσχάτη προδοσία οπότε θα την κάνει συγχώνευση με τον {1608}. Κι’ αυτό διότι , αν όχι για να εκβιάζουν τις ελληνικές κυβερνήσεις , τι άλλο τα χρειάζονται αυτά τα στοιχεία οι γερμανικές αρχές ? Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τους δωροδοκηθέντες . Πλην όμως ο σοφός νομομαθής κ. Ευάγγελος Βενιζέλος το πρόβλεψε αυτό και με το νόμο που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ , τα σκαστά αδικήματα των υπουργών, είναι ήδη παραγεγραμμένα ! Ούτω και το χρήμα στην παντελόνα οι υπουργοί και ουδείς να μπορεί να τους ενοχλήσει . Αν δηλαδή δεν εκδοθεί στην Ελλάδα ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος, αποδεδειγμένα πλέον ήρθε σε συμφωνία με τις γερμανικές αρχές οι οποίες θα εκβιάζουν εν συνεχεία την κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ αν και όταν αυτό κερδίσει στις εκλογές !... Σκύφτε το κεφάλι ραγιάδες Ελληνες και πληρώστε τους κληρονομικούς σας αφέντες !... 28-6-2009 Φ.Π. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΩΝ ! Το εκδοθέν βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών {πρόεδρος ο κ. Αθανάσιος Γεωργόπουλος, και μέλη οι οι κ.κ. Θεόδωρος Τζανάκης και Γεώργιος Παπανδρέου} αναφέρει τα εξής : "Ο ανακριτής ήταν υποχρεωμένος να δώσει αντίγραφα όλων ανεξαιρέτως των εγγράφων της δικογραφίας και η άρνησή του να χορηγήσει αντίγραφα , προσκρούει στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας". Κατόπιν αυτού συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός , με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά ,απέκρυψε σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας από κατηγορούμενους στην υπόθεση Siemmens {C41}για να καλύψει τους ενόχους , που είναι κατά πρώτον αυτοί που δωροδοκήθησαν για να παραβούν το καθήκον τους και δευτερευόντως αυτοί που τους δωροδόκησαν. Εκτός αν ισχύει και γι’αυτούς η παράνομη, γελοία και αυθαίρετη γνωμοδότηση – οδηγία του τέως εισαγγελέα του Α.Π. κ. Σανιδά ότι δωροδοκήθησαν, κατόπιν παραπλάνησης τους ! Δηλαδή ο εν λόγω ανακριτής παρανόμησε, συνεχίζει να παρανομεί και όλως περιέργως συνεχίζει και την ανάκριση στη σχετική υπόθεση . Επιπροσθέτως υπακούοντας σε άνωθεν εντολές των πιθανών ενόχων, οι οποίοι δεν επιθυμούν την έκδοση του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα , όστις δήλωσεν ότι δωροδόκησεν επτά υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και πέντε της Ν.Δ, διαβίβασε εσφαλμένο και ατεκμηρίωτο ένταλμα σύλληψης για τον κ. Μ. Χριστοφοράκο στις Γερμανικές Δικαστικές Αρχές, ώστε να μην καταστεί εφικτή η έκδοσή του στην Ελλάδα . Ούτω οι δωροδοκηθέντες εμπλεκόμενοι παζαρεύουν τώρα μαζί του την απαλλαγή του, προκειμένου να τον φιμώσουν. {Κανονικά ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος αφού καταθέσει επακριβώς την πραγματική αλήθεια και αφού οι μεγάλοι ένοχοι αμνηστεύθησαν διά της τεθλασμένης της παραγραφής , θα πρέπει να τύχει του ευεργετήματος της με επιείκεια κρίσης της υπόθεσής του, όπως ο νόμος προβλέπει και με την αναστολή της οιασδήποτε ποινής του από το δικαστήριο}. Γιά όλα αυτά ο εν λόγω ανακριτής πρέπει να απομακρυνθεί πάραυτα από τη σχετική υπόθεση, διότι απεδείχθη και επισήμως δια του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών ότι παρανόμησε και εξακολουθεί να παρανομεί , καθώς δε και ότι προσπαθεί να συσκοτίσει και όχι να διαλευκάνει την υπόθεση όπως έχει εκ του νόμου την υποχρέωση. Κατά την ταπεινή γνώμη μου, θα πρέπει να κληθεί να δώσει και εξηγήσεις γιά τους λόγους της καταφανούς αυτής παρανομίας την οποίαν επεσήμανα από την πρώτη στιγμή της διάπραξής της από αυτή τη στήλη. Το να τον στέλνουν ταξιδάκια αναψυχής στο Μόναχο, μας βάζει σε σκέψεις ότι ο σκοπός της αποστολής του είναι το παζάρεμα της φίμωσης του κ. Μ. Χριστοφοράκου από τους αμνηστευθέντες, δια του νόμου που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ και που προσυπέγραψαν και τα άλλα κόμματα ! Ενός Νόμου που ούτε ο Αμίν Νταντά δεν δεν τόλμησε ποτέ να θεσπίσει , όπως έχω επισημάνει επίσης από αυτή τη στήλη. Και που οι εμπνευστές αυτού του τερατώδους νόμου, που αποδεικνύει την εκτίμησή τους για τον ελληνικό λαό ηγέτες του ΠΑΣΟΚ , με το θράσος που τους χαρακτηρίζει προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς , ότι... άλλοι ευθύνονται γι’ αυτό το νόμο που αυτοί θέσπισαν, αποκλειστικώς και μόνο για να καλύψουν τους ενόχους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Εν συνεχεία η Ν.Δ. που τον βρήκε έτοιμο έκανε και αυτή τα ίδια, γιατί ο σκοπός της άσκησης της πολιτικής στην Ελλάδα είναι η μεγαλειώδης κουτάλα . Γι’ αυτήν αγωνίζονται οι δημοκράτες Νέοι και Παλαιοί ! 2-7-2009 Φ.Π.
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΓΝΩΜΙΚΟΥ.ν
20/08/2009 11:56
..ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ,ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΝΑΙΑ ΥΔΡΑ,ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΟΥ,ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΩΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ,ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ
Μιχάλης.
20/08/2009 11:11
Θα έχει δίκαιη δίκη ο Μιχάλης Χριστοφορακος στην Ελλάδα; Το ερώτημα είναι ουσιαστικό. Καταρχήν έχουμε μια σύγκρουση πολιτισμών. Στη Γερμανια, που είναι ανώτερη στον πολιτισμό της δικαιοσύνης, σε καμιά περίπτωση δε έχει ποινή που είναι ισόβια, για τέτοια αδικήματα. Στην Ελλάδα που μπορεί γεωγραφικά να ανήκει στην Ευρώπη, πολιτισμικά όμως ανήκει αλλού, έχουν. Όχι γιατί είναι ποιο καθαροί, αλλά γιατί είναι ποιο διεφθαρμένοι. Το αποδεικνύουν και οι μετρήσεις. Ο Μιχάλης Χριστοφορακος δεν αρνείται να συνεργαστεί με την Ελληνική δικαιοσύνη, αλλά τα ισόβια δε μπορεί να τα αγνοήσει, ούτε φυσικά και η Γερμανική δικαιοσύνη. Η ποινή είναι μια καθαρή ένδειξη μη δίκαιης δίκης. Αν η ΝΔ και τα στελέχη της ήθελαν να εξυγιάνουν το σκάνδαλο SIEMENS, θα είχαν υιοθετήσει και ψηφήσει την πρόταση του Γιώργου Παπανδρεου και του ΠΑΣΟΚ. Κανένας πολίτης δεν πιστεύει ότι η ΝΔ δε πήρε λεφτά από τη SIEMENS. Μια άλλη διάσταση της υπόθεσης του Μιχάλη Χρσιστοφορακου, είναι το μήνυμα που στέλνει το Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι: είμαστε τόσο βρομιάρηδες, ώστε βλέπετε τι τραβάει ο Μιχάλης Χριστοφορακος. Ακόμα κι αν θέλει να συνεργαστεί ώστε να μάθουμε ποιοι Έλληνες πολιτικοί, είναι λέρες, εμείς δε θα τον αφήσουμε να μιλήσει. Άλλωστε γι’αυτό έχουμε τέτοιους νόμους. Για να χειραγωγούμε την αλήθεια και να καλλιεργούμε την ανισότητα.
333
20/08/2009 10:45
Δεν υπερσπίζεται τους Δικαστές, την ΝΔ και τα αφεντικά του υπερασπίζεται.