Επιστροφή στην κερδοφορία το 2016 για τον όμιλο της Eurobank καθώς όπως ανακοινώθηκε χθες την χρονιά που πέρασε κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 230 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,2 δισ. ευρώ το 2015.

Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν κατά 26,8% το 2016 και κατά 5% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους κατέγραψαν άνοδο κατά 5,8% και η αύξηση των εσόδων από προμήθειες κατά 22,6%

Tην ίδια στιγμή τα νέα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) εμφανίστηκαν αρνητικά για πρώτη φορά στο δ΄ τρίμηνο του 2016 μειωμένα κατά 108 εκατ. ευρώ.

» Το 2016 ήταν μια χρονιά σταδιακής αποκατάστασης της ομαλότητας στην ελληνική οικονομία. .Μέσα σε ένα περιβάλλον με προκλήσεις αλλά βελτιούμενες συνθήκες, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα απέδειξε πως έχει την δυνατότητα να σημειώνει θετικές επιδόσεις όταν ο αντίκτυπος εξωγενών παραγόντων παραμένει διαχειρίσιμος και οι αβεβαιότητες περιορισμένες» , δήλωσε ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης

Από την πλευρά του ο Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου τόνισε: ‘ότι το 2016 υπήρξε για τη Eurobank το πρώτο έτος κερδοφορίας και εσωτερικής αύξησης κεφαλαίων από την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα.«Η αύξηση των εσόδων προ προβλέψεων άνω του 25%, η ενίσχυση των καταθέσεων κατά πλέον των 2,5δισ.ευρω και η μείωση της ρευστότητας που αντλούμε μέσω του ELA κατά 8,1δισ. ευρώ σε ετήσια βάση αποδεικνύουν ότι η Eurobank διαθέτει ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα, αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας και μια σταθερή πελατειακή βάση». Οι βασικοί στόχο το 2017 για τη διοίκηση της Eurobank είναι η τράπεζα να παραμείνει στην κερδοφορία ενώ εκτιμάτε ότι θα έχει μειώσει τα NPLs κατά 10% έως τα τέλη του 2017, ανταποκρινόμενη, στους στόχους που έχουν τεθεί από τον SSM.