Μέρκελ: Θέλουμε ανοιχτές αγορές και δίκαιο εμπόριο χωρίς φραγμούς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2017 01:34 |
Μέρκελ: Θέλουμε ανοιχτές αγορές και δίκαιο εμπόριο χωρίς φραγμούς
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός με τη γερμανίδα καγκελάριο κατά την επίσκεψή τους στην τεχνολογική έκθεση CeBIT στο Ανόβερο.Πηγή: ANA

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε την Κυριακή ότι η Γερμανία τάσσεται σθεναρά υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και των ανοιχτών αγορών, σε μια περίοδο που οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να στρέφονται ολοένα και περισσότερο στον προστατευτισμό.

«Θέλουμε ανοιχτές αγορές, δίκαιο εμπόριο, ασφαλώς δεν θέλουμε φραγμούς αλλά στην εποχή του ‘‘Διαδικτύου των πραγμάτων’’ θέλουμε να συνδέσουμε τις κοινωνίες μας τη μία με την άλλη και να τις αφήσουμε να συναλλάσσονται δίκαια μεταξύ τους και αυτό είναι το ελεύθερο εμπόριο» είπε η γερμανίδα καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στην τεχνολογική έκθεση CeBIT στο Ανόβερο.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, που βρίσκεται επίσης στο Ανόβερο, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση και η χώρα του θα πρέπει να καταλήξουν σύντομα σε οικονομική συμφωνία και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το ελεύθερο εμπόριο για το Τόκιο.

Η καγκελάριος σχολίασε ότι «είναι πολύ, πολύ καλό» που η Ιαπωνία δηλώνει ότι θέλει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, προσθέτοντας ότι η Γερμανία με χαρά θα αναλάμβανε να γίνει η κινητήριος δύναμη για την προώθησή της.

3
ΜΑΡΙΟΣ
20/03/2017 03:06
εεεε ναι για να βγαλει και άλλα δις η γερμανία....
συνβασιλεουσα
20/03/2017 02:20
Ευτυχως ειναι η φραου μερκελ και καθαριζεει για την ευρωπη γιατι οι δικοι μας το μονο που νοιαζονται ειναι.πως θα βολεψουν την κομματικη τους πελατεια..μιλαμε για κρατος μεσαιωνας
Νέα Τάξη Πραγμάτων. Κύριε Ελεγκτά των σχολίων, διαφωνείς;;;
20/03/2017 01:54
Θέλουμε Θάτσερ, Μάαστριχτ και LGBTQ.