Κρίσιμη η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2017 10:38 |
Κρίσιμη η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ
Ο Επίτροπος Μοσκοβισί

«Η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ είναι και θα παραμείνει βασικό στοιχείο του ελληνικού προγράμματος. Οι συζητήσεις όσον αφορά τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας για την Ελλάδα, με στόχο την άμεση επανέναρξη της διαδικασίας για τη διασφάλιση ολοκλήρωσης της αποκρατικοποίησης του 66% του ΔΕΣΦΑ με πλήρη διαχωρισμό της ιδιοκτησίας, με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση» απαντά ο Επίτροπος Μοσκοβισί, στην ερώτηση που υπέβαλε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ε.Λ.Κ. Μαρία Σπυράκη, για την πορεία της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.

Ο Επίτροπος επισημαίνει επίσης ότι «δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ούτε καταγραφεί επισήμως από καμία πλευρά» το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR.

Η απάντηση του κ. Μοσκοβισί «είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών βρίσκονται σε εξέλιξη και γύρω από την πορεία της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ υπάρχει ιδιαίτερα θολό τοπίο», υπογραμμίζει η ευρωβουλευτής.