Επιστροφή στην παγκόσμια αγορά αναμένεται να κάνουν το 2017 τα κινητά τηλέφωνα με το σήμα της Nokia. Οι νέοι ιδιοκτήτες του εμπορικού σήματος της φινλανδικής εταιρείας στοιχηματίζουν ότι τα δισεκατομμύρια προηγούμενοι χρήστες των κινητών αυτών τηλεφώνων θα θέλουν να πιάσουν ξανά στα χέρια τους συσκευές με τη μάρκα αυτή.

Η HMG Global έχει εξασφαλίσει από τη Nokia Oyj τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη χρήση του σήματος Nokia σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα για τα επόμενα δέκα χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Τώρα η εταιρεία ετοιμάζεται να ανακοινώσει την κυκλοφορία νέων συσκευών που θα λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα της Google, το Android, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Αρτο Νουμέλα.

Το πρώην στέλεχος της Nokia ελπίζει ότι οι καταναλωτές θα ανεβάσουν ξανά πολύ ψηλά στις πωλήσεις την εταιρεία, η οποία πωλούσε τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα στον κόσμο στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η HMD, η οποία έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 500 εκατ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια για να ρίξει στην αγορά έξυπνα κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ, αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις καθώς θέλει να γίνει ισχυρός παίκτης στην αγορά αυτή.

Το 2014 η Nokia είχε πουλήσει τις δραστηριότητες που αφορούν κινητά τηλέφωνα στη Microsoft. Εκτοτε το προσωπικό της εταιρείας στη Φινλανδία έχει μειωθεί σε 1.000 άτομα από 24.000 άτομα που απασχολούσε στη χρυσή της εποχή. Ο βετεράνος της Nokia, Αρτο Νουμέλα, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής πωλήσεων κινητών της Microsoft για την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, λέει τώρα στο Bloomberg ότι ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να στρατολογήσει κανείς άτομα για να εργαστούν για τα νέα τηλέφωνα Nokia, επειδή η μάρκα είναι ακόμη πολύ αγαπητή ανάμεσα σε στελέχη και καταναλωτές.