Σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα θα απασχοληθούν 112 άτομα σύμφωνα με νέα εγκριτική απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ειδικότερα, θα προσληφθούν τρεις υπάλληλοι στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, 49 υπάλληλοι στον Δήμο Χανίων και 60 υπάλληλοι στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρόσληψη θα γίνει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως οκτώ μήνες. Οι φορείς θα εκδώσουν τις επόμενες ημέρες ξεχωριστές προκηρύξεις αναφέροντας τις ειδικότητες, τα προσόντα και την προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους. Στις βασικές ειδικότητες που θα ζητούνται είναι εργάτες καθαριότητας, οδηγοί απορριμματοφόρων, συνοδοί απορριμματοφόρων, εργάτες κήπων, χειριστές μηχανημάτων, προσωπικό γενικών καθηκόντων κ.ά.

Η επιλογή θα γίνει βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, όπου εκτός από τα τυπικά προσόντα (π.χ. τίτλοι σπουδών, άδειες άσκησης επαγγέλματος) ανάλογα με κάθε ειδικότητα θα ληφθούν υπόψη, μεταξύ άλλων, ο χρόνος ανεργίας, η εμπειρία, η ηλικία, η ύπαρξη ανήλικων τέκνων, εάν οι υποψήφιοι έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα ή την ιδιότητα μονογονεϊκής οικογένειας.